Merhaba.. ilerisi icin (allah nasip kismet ederse) bir kiz bir de erkek ismi var aklmda.. sizlerinde yorumlarinizi düsüncelerinizi bekliyorum.. Arkadaslar yalniz yazdigim isimler hakkinda yorum istiyorum.. Simdiden yorum yapan herkeze tesekkürlerimi sunuyorum.. allah razi olsun
Kiz:
Şuará
Anlami: Kur'an-ı Kerim´in 26. suresi. Şairler anlamına gelmektedir.Toplulukta güzel söz söyleyen kadın şair
Erkek:
Tahá
Anlami: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.
H. Muhammedin ismidir es anlami.
Lisetemi genisletiyorum.. yorumlarinizi bekliyorum tesekkürler
Kiz
Hira: Suudi Arabistan’daki Hz.Muhammed’in peygamberlik görevini aldığı Hira Dağı.
Ahsen: Daha güzel, çok güzel, en güzel. Ahsen-i takvim: En güzel şekil. Kur'an-ı Kerim'in Tin suresinin 3. ayetinde insanın ahsen-i takvim üzere yaratıldığı beyan buyurulmaktadır. Ahsen kelimesi, Kur'an'da 16 yerde zikredilmiştir
Ikra: HZ. Muhammed (S.A.V) inen ilk Vahy. Oku Anlamına Geliyor.
Neva: 1. Ses, şada, makam, ahenk, name. 2. Refah, zenginlik. Güç, kudret. 3. Doğu müziğinde bir makam.
Sena: 1. Övgü ile ilgili. 2. Şimşek parıltısı.
Zehra: Çok beyaz ve parlak yüzlü. Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatıma'nın lakabı.
Nas: Yardımcı, yardım eden (Allah’ın kulu). Ayrıca kur’an-ı kerim’de bir sure ismidir.
Lená: Bizim için , bizden biri ve insan anlamlarina geliyor.
Ece
Beyza: 1. Daha ak, çok beyaz. 2. Günahtan kaçınmış. Günahla kirlenmemiş.
Erkek
Duha: 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi.