Doğuma Hazırlık Yorumlarnz bekliyorum...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

fmk

EMANETIYLE TACLANDIRDI...
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
4.440
37
683
Merhaba.. ilerisi icin (allah nasip kismet ederse) bir kiz bir de erkek ismi var aklmda.. sizlerinde yorumlarinizi düsüncelerinizi bekliyorum.. Arkadaslar yalniz yazdigim isimler hakkinda yorum istiyorum.. Simdiden yorum yapan herkeze tesekkürlerimi sunuyorum.. allah razi olsun

Kiz:
Şuará
Anlami: Kur'an-ı Kerim´in 26. suresi. Şairler anlamına gelmektedir.Toplulukta güzel söz söyleyen kadın şair

Erkek:
Tahá
Anlami: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.
H. Muhammedin ismidir es anlami.

Lisetemi genisletiyorum.. yorumlarinizi bekliyorum tesekkürler

Kiz
Hira: Suudi Arabistan’daki Hz.Muhammed’in peygamberlik görevini aldığı Hira Dağı.

Ahsen:
Daha güzel, çok güzel, en güzel. Ahsen-i takvim: En güzel şekil. Kur'an-ı Kerim'in Tin suresinin 3. ayetinde insanın ahsen-i takvim üzere yaratıldığı beyan buyurulmaktadır. Ahsen kelimesi, Kur'an'da 16 yerde zikredilmiştir

Ikra: HZ. Muhammed (S.A.V) inen ilk Vahy. Oku Anlamına Geliyor.

Neva: 1. Ses, şada, makam, ahenk, name. 2. Refah, zenginlik. Güç, kudret. 3. Doğu müziğinde bir makam.

Sena: 1. Övgü ile ilgili. 2. Şimşek parıltısı.

Zehra: Çok beyaz ve parlak yüzlü. Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatıma'nın lakabı.

Nas: Yardımcı, yardım eden (Allah’ın kulu). Ayrıca kur’an-ı kerim’de bir sure ismidir.

Lená: Bizim için , bizden biri ve insan anlamlarina geliyor.

Ece

Beyza: 1. Daha ak, çok beyaz. 2. Günahtan kaçınmış. Günahla kirlenmemiş.

Erkek
Duha: 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi.

Son düzenleme:
çok güzel fmk cım özellikle şuara hiç duyulmadık oldugu için tavsiye ederim

bende tahayı cok begendım
şuara çok arapca geldı ama oda hos ve anlamı guzel

taha çok güzel
ama şuara biraz garip geldi

Taha cok guzel canım.gecen bır arkadasıma Önermıstım...

canım benım oglumun adıda taha aynı zamanda allahu teala vepeygamber efendımız arasında bır sır allahu teala vepeygamberımızden baska hıc kımse bılmıyor anlamını kuranı kerınde de zaten taha suresının anlamına bakarsan taha ayetı yıne turkcede taha dıye gecıyo ben onerırım tahayı ama tahalar bıraz yaramaz oluyo:)))) haberın olsun suara ısmıde bı garıp geldı ısın dogrusu

Canim dürüst olmak gerekirse bende begenmedim...
Pitira katiliyorum...

Taha, Talha filan bana söylerken cok kaba geliyor....
Suara da CADIARZU

tabiki yorum yaparken dürsüt olacaksin.. yorum almak icin actigim bir konu bu gelen yorumlara kizacak olsaydim zaten yoruma acmazdim dimi ama

benim fikrimde aynı
şuara söylemesi zor ve sanki çooook eski bi isim gibi
taha da keza öyle, birazda kaba sanki
tabi yinede seçim senin canım

isimler insanlrı çok etkilermiş. Ben beğendim şuara zor ama güzel taha alıştığımız bir isim sevdim ikisinide...

şu ara gibi duruyor şuara söylenişi zorluyor insanı..taha bilinen bir isim guzel..

taha hoş bir isim bence
ama şuara değişik pek güzel gelmedi bana

listeyi genislettim.. Hira favorilerim arasinda..

Tesekkürler.. evet lena yabanci isim gibi ama yasin de geciyormus

şuara nın söylenişi hoş belki ama anlamı yok. arapça çekimlenmiş bir isim sadece. şair kelimesinin çoğulu yani şairler demek tıpkı fakir - fukara gibi :)

bence bebeğe isim koyarken anlamı da gözetilmeli. kişi ismiyle müsemmadır.

Isimlerin anlamlari benim icinde cok önemlidir.. Suara kurani kerimde bir sure ismidir nasil bir anlami olmaz?

isim ararken lütfen kuran da geçiyor kısmına takılmayın. arapça bilmeyince insan garip kelimeler için ama kuranda geçiyor koydum diyor çok üzülüyorum. bir aralar aleyna vardı meşhur. neymiş kuranda geçiyormuş ama anlamı ne desen bilmez. sonuçta kuran da olsa arapça dil unsurları taşıyor cümle yapısı var hepsi mübarek değil ya.

aleyna-ala ve na kelimelerinden oluşmuştur bizim üzerimize demektir
tıpkı lena kelimesinin vağfir-lena kelimesinden ayırıp kuranda geçiyormuş demek ki gibi
geçen buna benzer bi topic de arkadaşın biri yazmıştı çok gülmüştüm o zaman büdü koyun ne de olsa sure de geçiyor iyya kena'BÜDÜ demiş.

lütfen dikkat edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…