- 29 Ocak 2010
- 451
- 2
- 96
- Konu Sahibi TazeYumurta
-
Ne tür sıkıntılar?
Korkmakta haklısın. Evlilik kadar zor bir şey daha yok hayatta. Bana kalsa 28 e kadar falan beklerdim evlenmek için. Ama bir şey var zannettim evlenmekte... Sen zannetme..
eşinin ailesi daha düğün olmadan senin ailene mesafeyi koymuş..genelde
düğünden sonra bu tip soğukluklar oluyor..
eşimin ailesi biz nişanlıyken ailemle çok samimilerdi
şimdi evleneli 1 yıl oldu ne arayıp soruyorlar nede ailemin lafını ediyorlar sağolsun kayananm olacak kadın
bütün fesatlığı ile ortalığı karıştırdı...
senin durum daha farklı alışveriş benim bildiğim iki aile ile yapılır neden kendi başlarına iş tutuyorlar...
nişanlınla konuş bakalım o ne diyecek,???
Evlilik arefesinde olur böyle şeyler, ben kötü bir durum görmedim anlattıklarınızda.
Hepimiz yaşadık bu sıkıntıları, nişanlılık döneminde aileleri biraz idare etmek gerekiyor.
Malesef bu iş evlenecek gençlere düşüyor.
Herşeyi büyütüp, sorun yapmamak gerek. Yok onlar bunu yapmadı, yok şunu almadı diye işi zorlaştırmayın.
Bir de kız ailesi erkek tarafının sık sık gelmesini, aramasını istiyor. Erkek tarafı da genellikle yapmıyor malesef.
Bence biraz geniş düşünün, insanlardan dört dörtlük olmalarını beklemeyin, tabi siz de ona göre davranın fazla verici olmayın, nişanlının ailesini kendi ailen gibi görüp fazla iyi olmayın.
Bunlar bu yollardan geçmiş birinin tavsiyeleri.
İki tarafında anlayışlı olması gerekiyor.
Bence bu tür şeyleri düşünüp moralini bozma, en güzel zamanlarını kendine zehir etme.
Ben ablamın yaşadıklarından ders alarak temkinli davrandım, isteme töreninden iki hafta önce aileme haber verdim yoksa beni ne zaman gelecekler diye yiyip bitirirlerdi.
Geldiler nişan yapıldı, bir yıl nişanlı kaldım evlendim.
Tabii bizim memleketler uzak olduğu için nişanlılık döneminde ailem gelmemelerini sorun etmedi.
Ancak nişanlılık döneminde ben çok iyi niyetli davrandım, bana hiç birşey alınmadı bunu sorun etmedim maddi olarak ta çok destek oldum.
Ama baktım ki onlar benden çok başka şeyler bekliyorlar işten çıkışta evlerine gittiğimde onlara gelinlik görevlerimi yapmamı bekliyorlar, yorgunmuşum açmışım hastaymışım kimsenin umrunda değil, iş yap(a)madığım zaman surat asıyorlar ben de anladım durumu.
Eşinin ailesi asla kendi ailen gibi olamıyor, olmuyorlar. Sen ne de olsa el kızısın.
O yüzden derim ki fazla iyi niyetli olma, onlar görevlerini yapmadıkları zaman sorun etme ama sen de ona göre davran.
Umarım faydalı olmuşumdur.
bütün iş nişanlında bitiyor...
bak canım eşimin ailesi her ne kadar ayrı şehirlerde yaşıyor olsakta
hayatımıza müdahale etmekte geri kalmıyorlar...
laf söz ediyorlar ama eşimden çekindikleri için fazla ileriye gidemiyorlar...
bu gibi insanlara gerektiğinde "DUR" diyen bi babayiğit olmalı...
yoksa elin kızı deyip ezdikçe eziyorlar ..
kocandan yana senin güvencen olursa kralıda gelse sana hayatına karışamaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?