Yradım Edin!!!! Sanırım Fikir Almaya İhtiyacım Var

uzlaşmacı saygılı değiler başlarına buyuklar biraz birazdan fazla belki nasıl ederim naparım bilmiyorum bakalım günler ne göstercek yada gelecek güzel günler göstercek mi kaydirigubbakcemile

şimdinişalınla gezdikten sonra eve geliyosun ortamda uzaklaşıyosun ama evlenince ailelerden dolayı uzayan tartışma ve dargınlıklar olabilir nişanlında ailesinin lafına bakmayan biri değil anladığım kadarıyla
örneğin bu ilşki için zaman ayırdın bu doğru genel de bekarken kızlar karşılarındaki kişiyle hissttiklerini bir daha hissetmeyeceklerini bir başkasıyla zannediyorlar hayatta hep fırsatlar olacaktır yeterki sen iyi değerlendir bu ilşkin bitse bile bir süre sonra tekrar mutluluğu yakalayabilirsin evlenip mutsuz olup burada tpik açmaktansa
birazda kadınlar kendi edip buluyor gibi görmezden gelmebir takım sorunları bence

çok haklısın. bana ben evet dedim sen kendi kafana göre hayır dedin dio hep kendi bildiğini yapıysn sana bişey sorduklarında nişanlım bilir de dememişmiydim ben dio bana kendimi çok değersiz hissediyorum böle söleynce yada o ailesini biliyo beni korumak mı istiyo ANLAMIYORUM

Bu cümleler de biraz tehlike çanları çalıyor bence.
Mantıklı olmayan , hoşunuza gitmeyen,
hiç birşeye sırf karşı taraf istiyor diye,
nişanlınızın annesi istiyor diye evet demek zorunda değilsiniz.
Neden evet diyecekmişsiniz, nişanlınızın bir açıklaması var mı?
Aman annesi kırılmasın ama herkes kırılsın.
Bu annem annem diyen insan, acaba sizin ailenizi kaç kare arayıp soruyor ve düşünüyor.
Anladığım kadarıyla hiç aramıyorlar.
Hep bana, hep bana olmuyor işler.
Benim bildiğim madem nişanlısınız,
tarih belirleme ve eşya seçimi gibi şeyler, her iki aile tarafından,
ya da nişanlılar arasında halledilir.
Nişanlınızla gidip ön bir araştırma yapıp, modellere bakabilirsiniz.
Keni başlarına karşı tarafın iş yapması bence saçma.
En önemlisi de nişanlın, evlilik zor iş evet, ama bu zorluklarda
yanında olacak bir eş lazım, yanında değilse işte o zaman çok zor.
Nişanlında annem ne isterse he de mantığı varsa, şimdiden iyi değerlendir,
iyi gör tepkilerini bence.

korumakla ilgisi yok bence senin güçlü bir kadın izlenimi verdiğini düşünmüyorum bu müdahaleleri ondan yapıyo seninde bir düşünce yapın var diğer insanlarla ilişkilerinden dolayı seni takdir etmeli nişanlım bilir çok eski bir düşünce artık kimse oşekilde düşünmüyo günümüzde ilişkinin ilerisi iyi görünmüyo kendi fikrim ama ben katlanırım diyorsan hep verici olurum diyorsan o zaman başka

ben başından beri hep verici oldum ondan oluyo sanırım aman üzülmesin aman kırılmasın aman çok seviyorum aman düşmanlaım oh oh demesin aman ailem üzülmesin üstüme gelmesin 1 kere ayrılık noktasına geldik yüzükler bile çıktı bu sefer ailem üstüme geldi acele ettin ondan bu olanlar die nereye gitsem hayatım b..lu çomak galiba

cnm evlilik kadar zor yorucu bişi daha olamaz...artılarıda var eksileride..arkadaşlarında dediği gibi hiç bişi 4 4 lük olmaz..olması imkansız..tüm ilişkilerde sorunlar vardır..başka biriylede nişanlı olsan emin ol yine sorunlar yaşicaksındır..birbirinizi anlamaya çalışın bazı sorunları büyütmeyin..
baba evindeki gibi de olmicak evliliğin bunuda bilmeni isterim kıyaslama yaparsan çok yorulursun cnm..
o yüzden ılımlı olmakta yarar var korkma sorumluluklarınızın farkında olun..

yazdıklarınıza katılıyorum ama arkadaşımız hep kendisi ödün veriyorsa bir şeyleri yürütmek için ozaman ayrılmalı diye düşünüyorum genç bir kıza daha yazık olmadı eşine çok iyi anlayışlı evine düşkün ilk önce eşini ön planda tutan erkeklerde var

ben sorumluluğumun farkında olmak istiyorum ama o ne zaman bi sorun olsa ben hatalıyım şu son yaşadığımız olayda bile ben hatalyım onu dinlemedim lafının üstüne ona sormadan hayır dedim die

Kilit nokta bu..
Nişanlın ailesine karşı seni savunmuyorsa, onların ağzına bakıyorsa, hayır gelmez ondan..
Ağzınla kuş tutsan yaranamazsın.
İşte bu aman üzülmesinler ve herşeye evet demeler, karşı tarafa, bundan sonra herşeye ikna edilebilir olduğun mesajını veriyor.
Hayatta her konuda istemediğin birşeye hayır diyebilmeyi öğrenmen lazım,
içinde bulunduğun durum da bunu öğretmiştir sanırım.
Hepimiz yaşayarak öğreniyoruz maalesef..
Bunu öğrendiğin halde hayır diyemezsen asıl problemler başlıyor.
İnceldiği yerden kopsun de, hayatına sahip çık, hayır demeyi bil, aksi durumda çok kırılırsın..

Peki kendi ailenin tutumu, düşünceleri ne?

ben sorumluluğumun farkında olmak istiyorum ama o ne zaman bi sorun olsa ben hatalıyım şu son yaşadığımız olayda bile ben hatalyım onu dinlemedim lafının üstüne ona sormadan hayır dedim die

hayır diyebilirsiniz bu ona saygı göstermediğinizi göstermez tecrubelerime dayanarak yazıyorum sizin ailenize hiç danışmıyorlar en azından kayınvaideler konuşabilir ne yapalım diye hem neredn alınacağı konusunda sizinde fikirleriniz alınmalı sonuçta siz kullanıcaksınız sindirilmeye çalışılıyormuş gibi geldi bana

kendi ailem şu son yaşadığımı bilmiyolar zaten öle herşeyi sölememye karar verdim sonra herkesin kendine göre bi fikri oluyo benim daha çok kafam karışıyo komşular bile duyuyo olan biteni bakalım allah ne hayırlısını gösterdiyse o olur diolar ne desinler ki baştan ben istedim çoğu şeye göğüs gerdim hep seviyorum dedim

çok doğru onlar sana tavırlarını belli etmişler ve nışanlında onlardan yana olacak gibi herhangi bi durumda senin tek yapman gereken nışanlına güzel davran ama kendini ezdirme tatlı ol herzaman ailesinin tavırlarından en güzel sakın anlarınızda rahatsızlığını anlat mesala mobilya mevzu deki ben anneni seviyorum fakat kendi mobilyamı işler yoluna girince tarih beeli olunca bakmak isterim aslında onuda anlıyorum bizim için uğraşıyo ama gibi . bütün problemleri kavga etmeden sende onları düşünüyormuş gibi anlatmaya çalış kavgasız gürültüsüz çünkü ailesi herzaman böyle olacak malesef sırf iki kişi yapmıyo evliliği.nekadar sakın olursan kazanan sen olursun er yada geç. yuva kolay kurulmuyor.akannehir

sevgi tek başına yeterli değil ortak paylaşımlarda uyum birbirinin düşüncelerine saygı gösterme anlayış kültürün birbirine yakın olması vssadece sevgiyle evlilik yürümezki evlenildiğinde anlaşma ve uyumu yakalayamıyınca sevgide biter hatta okişiden nefret etmeyede başlayabilirsiniz

biliyorum biliyorum duymuyorum görmüyorum napim canım şimdiden başladı bizimki delikafadulden

üç maymunu oynayacaksın ama eşine de biraz zaman geçip sular durulunca kibarca suçlamadan duygularını anlatacaksın aslında herşeyin farkında olduğunu ama sırf onu sevdiğin için karşılık vermediğini biraz zaman alacak ama inşallah anneci tavrını bırakacak çünkü onlarda sıkılıyo iki kadın arasında kalmaktan

eşina yazmışım kusura bakma nısanlın yerine,onca yıllık evli olunca naparsın alışkanlık

Daha öncede söylemiştim, çoğu şeyi yaşayarak öğreniyoruz.
Sen istedin, göğüs gerdin diye ömrün boyunca çekmek zorunda değilsin.
Hayat senin, yaşam kaliteni de sen belirlersin.
Ben şöyle yaptım ben böyle yaptım diye kararlarının cezası olarak görme yaşadıklarını/yaşayacaklarını.
Bazı şeylerden emin olmadan adım atma.
Mutlaka sorunlar oluyor bu dönemde,
ve nişanlı çift birbirine tutunuyor, dengelemeye çalışıyor tarafları.
Bunun aksi bir durum söz konusu ise kararlar gözden geçirilmeli bence..

canım ben yeni nişan atmış biri olarak sana şöyle söyleyim eğer aklında en ufak bi şüphe varsa acele etme ,bekle,emin olmadan hiçbir adım atma.ben de ilk başta evlilik korkum var sanıyordum ama malesef zaman geçtikçe nişanlımla sorunlarımız olduğunu gördüm.insan zaten emin olamayınca garip bi ruh haline bürünüyo,anlayabiliyorum seni.benim ailesiyle hiçbir sorunum yoktu çok seviyordum hepsini ama dediğim gibi eğer şüphe varsa,hangi konuda olursa olsun insanı etkiliyo,hayatımızdaki evlilik kararı çok önemli bi karar,bazı şeyleri iyi gözlemle iyi ölç,hiç acele kararlar verme...

ayy ne nazli sey o oyle kafamçokkarıştı
erkegin de nazlisi hic cekilmez :dilcikar:

Bu anlattıklarının üstüne ben evlilikten korkuyorum demen sürpriz oldu vallahi...
Canım hayat her zaman istediğimiz gibi gitmez malesef...
İnşallah bütün sorunlarını halledersin de nişanlınla mutlu olursun...
Evlilikte korkulacak birşey yok...

canım benım senı cok ıyı anlıyorum
benımde emın olamadıgım bır ılıskım var cıddıyee tasıyıp tasımamak konusunda
Allah ıkımızede yardım etsın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…