- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi TazeYumurta
-
uzlaşmacı saygılı değiler başlarına buyuklar biraz birazdan fazla belki nasıl ederim naparım bilmiyorum bakalım günler ne göstercek yada gelecek güzel günler göstercek mi kaydirigubbakcemile
kayınvalideme bu hafta olmasın en azından tarih falan bi belli olsun öle bakarız hem ben başka bi yerde bi indirim var oraya bakmak istiyorum dedim ık mık dedi ii dedi nişanlıma da söyledim tamam desen noluyodu dedi kırıldım üzüldüm yada kırılıp üzülmeye yer arıyodum, sonra dedim ki tamam bakalım yarın die bu sefer bn hiç birşey bakmıyorum dedi
çok haklısın. Bana ben evet dedim sen kendi kafana göre hayır dedin dio hep kendi bildiğini yapıysn sana bişey sorduklarında nişanlım bilir de dememişmiydim ben dio bana kendimi çok değersiz hissediyorum böle söleynce yada o ailesini biliyo beni korumak mı istiyo anlamıyorum
cnm evlilik kadar zor yorucu bişi daha olamaz...artılarıda var eksileride..arkadaşlarında dediği gibi hiç bişi 4 4 lük olmaz..olması imkansız..tüm ilişkilerde sorunlar vardır..başka biriylede nişanlı olsan emin ol yine sorunlar yaşicaksındır..birbirinizi anlamaya çalışın bazı sorunları büyütmeyin..
Baba evindeki gibi de olmicak evliliğin bunuda bilmeni isterim kıyaslama yaparsan çok yorulursun cnm..
O yüzden ılımlı olmakta yarar var korkma sorumluluklarınızın farkında olun..
Kilit nokta bu..benide nişanlım korkutyor bazen, bazı zaman durun diyor ama bazı zaman ağızlarına bakıyor çözemiyorum o benim EŞİM dermi herkes bi yana o bi yana der mi işte bazen bunlar düşündürüyor gerçekten yok, yani ne kadar ben 10 senede nişanlı kalsam çözemem ki, etrafımdaki herkes ii gözle sana sahip çıkar mı diyor ama kavun değil ki altını koklayayım evet yapar arkamda durur diyeyim
İşte bu aman üzülmesinler ve herşeye evet demeler, karşı tarafa, bundan sonra herşeye ikna edilebilir olduğun mesajını veriyor.ben başından beri hep verici oldum ondan oluyo sanırım aman üzülmesin aman kırılmasın aman çok seviyorum aman düşmanlaım oh oh demesin aman ailem üzülmesin üstüme gelmesin 1 kere ayrılık noktasına geldik yüzükler bile çıktı bu sefer ailem üstüme geldi acele ettin ondan bu olanlar die nereye gitsem hayatım b..lu çomak galiba
ben sorumluluğumun farkında olmak istiyorum ama o ne zaman bi sorun olsa ben hatalıyım şu son yaşadığımız olayda bile ben hatalyım onu dinlemedim lafının üstüne ona sormadan hayır dedim die
Evlilik arefesinde olur böyle şeyler, ben kötü bir durum görmedim anlattıklarınızda.
Hepimiz yaşadık bu sıkıntıları, nişanlılık döneminde aileleri biraz idare etmek gerekiyor.
Malesef bu iş evlenecek gençlere düşüyor.
Herşeyi büyütüp, sorun yapmamak gerek. Yok onlar bunu yapmadı, yok şunu almadı diye işi zorlaştırmayın.
Bir de kız ailesi erkek tarafının sık sık gelmesini, aramasını istiyor. Erkek tarafı da genellikle yapmıyor malesef.
Bence biraz geniş düşünün, insanlardan dört dörtlük olmalarını beklemeyin, tabi siz de ona göre davranın fazla verici olmayın, nişanlının ailesini kendi ailen gibi görüp fazla iyi olmayın.
Bunlar bu yollardan geçmiş birinin tavsiyeleri.
İki tarafında anlayışlı olması gerekiyor.
Bence bu tür şeyleri düşünüp moralini bozma, en güzel zamanlarını kendine zehir etme.
Ben ablamın yaşadıklarından ders alarak temkinli davrandım, isteme töreninden iki hafta önce aileme haber verdim yoksa beni ne zaman gelecekler diye yiyip bitirirlerdi.
Geldiler nişan yapıldı, bir yıl nişanlı kaldım evlendim.
Tabii bizim memleketler uzak olduğu için nişanlılık döneminde ailem gelmemelerini sorun etmedi.
Ancak nişanlılık döneminde ben çok iyi niyetli davrandım, bana hiç birşey alınmadı bunu sorun etmedim maddi olarak ta çok destek oldum.
Ama baktım ki onlar benden çok başka şeyler bekliyorlar işten çıkışta evlerine gittiğimde onlara gelinlik görevlerimi yapmamı bekliyorlar, yorgunmuşum açmışım hastaymışım kimsenin umrunda değil, iş yap(a)madığım zaman surat asıyorlar ben de anladım durumu.
Eşinin ailesi asla kendi ailen gibi olamıyor, olmuyorlar. Sen ne de olsa el kızısın.
O yüzden derim ki fazla iyi niyetli olma, onlar görevlerini yapmadıkları zaman sorun etme ama sen de ona göre davran.
Umarım faydalı olmuşumdur.
biliyorum biliyorum duymuyorum görmüyorum napim canım şimdiden başladı bizimki delikafadulden
kendi ailem şu son yaşadığımı bilmiyolar zaten öle herşeyi sölememye karar verdim sonra herkesin kendine göre bi fikri oluyo benim daha çok kafam karışıyo komşular bile duyuyo olan biteni bakalım allah ne hayırlısını gösterdiyse o olur diolar ne desinler ki baştan ben istedim çoğu şeye göğüs gerdim hep seviyorum dedim
kayınvalideme bu hafta olmasın en azından tarih falan bi belli olsun öle bakarız hem ben başka bi yerde bi indirim var oraya bakmak istiyorum dedim ık mık dedi ii dedi nişanlıma da söyledim tamam desen noluyodu dedi kırıldım üzüldüm yada kırılıp üzülmeye yer arıyodum, sonra dedim ki tamam bakalım yarın die bu sefer bn hiç birşey bakmıyorum dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?