Benim de hayalim buydu doğal gebe kalıp sonra mail falan atmak tüp bebek merkezine :)Valla nedense hiç şaşırmadım zaten tüp bebek uzmanı olunca başka yol önereceğini ya da gidin siz kendiliğinizden hamiş olursunuz diyeceğini hiç sanmıyorumBoşver montecim sen onlara inat kalacaksın inşallah.. Sonra da yazarsın kalamazsın demiştiniz ama kaldım diye
Hepimizin hayali bu değil mi zaten canım.. İnşallah bi gün hayallerimiz gerçek olur :)Benim de hayalim buydu doğal gebe kalıp sonra mail falan atmak tüp bebek merkezine :)
inşallah tatlım 4 ay önce tüp bebek bile yapamazsın diyorlardı, yine iyi yol almışımMontecim hamiş kal da kapak olsun tüp bebek doktorlarına, ticari boyut var tabe :)
daha ne yollar alacaksın bak gör montecim :)inşallah tatlım 4 ay önce tüp bebek bile yapamazsın diyorlardı, yine iyi yol almışım
vikings ben de izliyorum canım,ragnarın hastasıyım.. game of thrones, breaking bad, prison break, narcos, hannibal favori dizilerimden.. ama çoğu bitmiş durumda...Yabancı dizi izleyen var mı aranızda? Walking dead, Vikings, Shameless, 2 Broke Girls izliyorum...
arayıştayım bu ara hatta...şöyle breaking bad gibi sağlam bi dizi bulsammmmYabancı dizi izleyen var mı aranızda? Walking dead, Vikings, Shameless, 2 Broke Girls izliyorum...
ben bugün akşam flm izlemek istiyorum ama şöleeee ciddi ciddi korkim yani..vikings ben de izliyorum canım,ragnarın hastasıyım.. game of thrones, breaking bad, prison break, narcos, hannibal favori dizilerimden.. ama çoğu bitmiş durumda...
inşallah :)brnh bernuş kalkmadı herhalde daha, iyileşmiştir umarım
bakalım ne öneriler gelecek, meraktayım ben de...ben bugün akşam flm izlemek istiyorum ama şöleeee ciddi ciddi korkim yani..
kızlaaar, dr.bülent tıraşa sordum: cevap yazmışbu arada cevaba hiç şaşırmadım, hemen tüp bebek demiş tabikiiii, yok laaa ben kendiliğimden hamile kalacam, bunlara inat
**************Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 10 yıldır evliyim ve korunmaktaydım. Adetlerim düzenli, 28 günde bir olurum. 4 ay önce korunmayı bırakarak ön hazırlıklar için bir hekime başvurdum.Hormon testi sonuçlarıma göre ilk ay fsh 23,6 ve e2 21,7 çıktı.. o ay bu değerlerle hamile kalamayacağım söylenerek eve gönderildim. 1 ay farklı kürler ve beslenme uygulayarak fsh ımı 10,21 e indirdim ve e2 mi 37 ye çıkardım, ultrasonda 5 adet folikül görüldü, o ay gebe kaldım ama kimsayaldı,regl ile sonlandı... Arkasından eşimde problem olabileceği düşünülerek sperm testi yaptırdık, ml sperm sayısı 51 milyon, ileri+yerinde hareketli toplamı %60 çıktı yanılmıyorsam,doktorlar spermlerde sorun olmadığını söylediler. o ay hsg çekildim ve tüplerim açık çıktı, sonraki ay denemelere devam ederken tekrar bir gebelik yaşadım,yine kimyasal olarak regl ile sonuçlandı ve rahim içinde miyom saptandı, 3 gün önce histeroskopi ameliyatı ile 2,5 cmlik miyomum alındı ve rahim ağzında görülen yapışıklık açıldı.
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yöntem mi denemeliyim? Şu ana kadar herhangi bir ilaç, yumurta takibi vb yöntem uygulanmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim?
şimdiden çok teşekkür ederim yanıtınız için...*********************************
***********Merhabalar :yaşınız ve hormon düzeyınız nedenı ıle hızlı hareket etmekte yarar var. Zaman sızın ıcın oldukca degerlı. beklemek ve yumurtlatma /aşılama gıbı basarı sansı yuksek olmayan yolları tavsıye etmemekteyım . Tüp bebekte yumurta elde edebılırsek ve kalıtelı embrıo olusur ıse bu embrıolara genetık tarama yaparak saglıklı kromozom yapısına sahıp embrıoyu transfer etmekte yarar var. Ancak oncelıkle amh hormon degerınız kontrol edılmelı , yapılacak transvagınal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıkta antral folıkul durumunuz degerlendırılmelı . Bol sans dılerım.*****************
Canım inşallah bu doktorlara inat kendiliğinden hamiş kalırsın, gösterelim bu doktorlara günlerini.kızlaaar, dr.bülent tıraşa sordum: cevap yazmışbu arada cevaba hiç şaşırmadım, hemen tüp bebek demiş tabikiiii, yok laaa ben kendiliğimden hamile kalacam, bunlara inat
**************Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 10 yıldır evliyim ve korunmaktaydım. Adetlerim düzenli, 28 günde bir olurum. 4 ay önce korunmayı bırakarak ön hazırlıklar için bir hekime başvurdum.Hormon testi sonuçlarıma göre ilk ay fsh 23,6 ve e2 21,7 çıktı.. o ay bu değerlerle hamile kalamayacağım söylenerek eve gönderildim. 1 ay farklı kürler ve beslenme uygulayarak fsh ımı 10,21 e indirdim ve e2 mi 37 ye çıkardım, ultrasonda 5 adet folikül görüldü, o ay gebe kaldım ama kimsayaldı,regl ile sonlandı... Arkasından eşimde problem olabileceği düşünülerek sperm testi yaptırdık, ml sperm sayısı 51 milyon, ileri+yerinde hareketli toplamı %60 çıktı yanılmıyorsam,doktorlar spermlerde sorun olmadığını söylediler. o ay hsg çekildim ve tüplerim açık çıktı, sonraki ay denemelere devam ederken tekrar bir gebelik yaşadım,yine kimyasal olarak regl ile sonuçlandı ve rahim içinde miyom saptandı, 3 gün önce histeroskopi ameliyatı ile 2,5 cmlik miyomum alındı ve rahim ağzında görülen yapışıklık açıldı.
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yöntem mi denemeliyim? Şu ana kadar herhangi bir ilaç, yumurta takibi vb yöntem uygulanmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim?
şimdiden çok teşekkür ederim yanıtınız için...*********************************
***********Merhabalar :yaşınız ve hormon düzeyınız nedenı ıle hızlı hareket etmekte yarar var. Zaman sızın ıcın oldukca degerlı. beklemek ve yumurtlatma /aşılama gıbı basarı sansı yuksek olmayan yolları tavsıye etmemekteyım . Tüp bebekte yumurta elde edebılırsek ve kalıtelı embrıo olusur ıse bu embrıolara genetık tarama yaparak saglıklı kromozom yapısına sahıp embrıoyu transfer etmekte yarar var. Ancak oncelıkle amh hormon degerınız kontrol edılmelı , yapılacak transvagınal ultrasonografı ıle sag ve sol yumurtalıkta antral folıkul durumunuz degerlendırılmelı . Bol sans dılerım.*****************
Harikasın montem, izledin mi bilmiyorum ama son dönemde çok beğendiklerim FLESH AND BONE balerinlerle ilgili dehşet bişey, JESSİCA JONES, SPY LONDON fena değildivikings ben de izliyorum canım,ragnarın hastasıyım.. game of thrones, breaking bad, prison break, narcos, hannibal favori dizilerimden.. ama çoğu bitmiş durumda...
o kadar sağlamı yok bu ara galiba :) better call saul u da 1. sezon izledim pek açmadı. The good wife çok beğeniyordum ama 7. sezon 10. bölümden sonra çevirmen hastalandıarayıştayım bu ara hatta...şöyle breaking bad gibi sağlam bi dizi bulsammmm
aynen canım,inşallah bakalımCanım inşallah bu doktorlara inat kendiliğinden hamiş kalırsın, gösterelim bu doktorlara günlerini.
Çok hırslanıyorum böyle şeyler okuyunca.
izlemedim canım bi bakayım hemen..bu ara vikings 4.sezon başladı 2.bölümdü bu hafta biliyorsundur ama önceki sezonlardaki keyif yok sankiYabancı dizi izleyen var mı aranızda? Walking dead, Vikings, Shameless, 2 Broke Girls izliyorum...
Harikasın montem, izledin mi bilmiyorum ama son dönemde çok beğendiklerim FLESH AND BONE balerinlerle ilgili dehşet bişey, JESSİCA JONES, SPY LONDON fena değildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?