• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüksek lisans:(

karamel022

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
41
17
3
38
Slm.arkadaşlar.ilk konum.ben öğretmenim.iki yıl önce Alese girmiştim.şimdi evliyim ve 10aylik bir oğlum var.yüksek lisansa başvurup basvurmama konusunda kararsız kaldım.yaşadığımız yer merkezi değil ve ünv 10saatlik mesafede.uzaktan eğitimli olanından dusunuyorum.yanı sadece final sınavına gitmem gerekiyor ünvye.ve bu ggözümde çok büyüyor.oğlum da var.sizce yapabilir miyim:( yardımcı olursanız çok sevinirim.tesekkurler

Bunun cevabini sen verebilirsin. Cocugunla hem ilgilenebilecek hem de ders calisabileceksen yapabilirsin bence.

Ya da biraz buyumesini bekleyip de yapabilirsin...

Eğer bu dönem basvurmazsam puanimin yanacak.daha da Alese giremem girsem de o puanı alabilir miyim bilmiyorum.83aldim.

y
Slm.arkadaşlar.ilk konum.ben öğretmenim.iki yıl önce Alese girmiştim.şimdi evliyim ve 10aylik bir oğlum var.yüksek lisansa başvurup basvurmama konusunda kararsız kaldım.yaşadığımız yer merkezi değil ve ünv 10saatlik mesafede.uzaktan eğitimli olanından dusunuyorum.yanı sadece final sınavına gitmem gerekiyor ünvye.ve bu ggözümde çok büyüyor.oğlum da var.sizce yapabilir miyim:KK43: yardımcı olursanız çok sevinirim.tesekkurler
yahu tek bi sınav :)
bir uzata uzata bitirirsiniz en kötü
bence gençken halledin kar kardır
yıllar sonra keşke o zamanlar yapsaymışım dersiniz

Başvurursun bir kaç senede olursun

Oğlun finallere kadar 1,5 yaşını geçer iki gün eşin bakar

Bunlar dert değil de sen yüksek lisans yapmak istemiyorsun alse puanım var boşa gitmesin mantığındasın

Uzman öğretmenlik vs sonra işine yarar belki bence isteyip istemediğini düşün tekrar

Slm.arkadaşlar.ilk konum.ben öğretmenim.iki yıl önce Alese girmiştim.şimdi evliyim ve 10aylik bir oğlum var.yüksek lisansa başvurup basvurmama konusunda kararsız kaldım.yaşadığımız yer merkezi değil ve ünv 10saatlik mesafede.uzaktan eğitimli olanından dusunuyorum.yanı sadece final sınavına gitmem gerekiyor ünvye.ve bu ggözümde çok büyüyor.oğlum da var.sizce yapabilir miyim:KK43: yardımcı olursanız çok sevinirim.tesekkurler

Yüksek lisans yaparken evlendim. Üniversitem 6 saatlik yoldaydi her hafta gittim geldim 1 sene calışmadığim icin.
En son tez zamanı hamile kaldım ve tezim 1 sene uzadı ama bitti 1 haftaya teslim edeceğim inşallah.

Yani isterseniz geç olur belki ama biter yine de...

[QUOTEmüstakbel gelin ikciKiz, post: 42277560, member: 546459"]Benim müstakbel görümcemin de durum tıpatıp aynı Sen o musun acaba :KK48:[/QUOTE]

Evet puanimin yanmasını istemiyorum.yüksekklisans cüzi de olsa maasimiza da etki ediyor.tecrübe de okur.teşekkürler yorumlarını için..

Y lisansı neden istediğiğnğze bağlı. Sizin için vazgeçilmez çok önemli bir nedense başvurabilrisiniz. Ama puanım yanmasın diye ise küçük bebek varken 10 saatlik yol çok zor.
83 aldıysanız bir sonrakinden de ona yakın bir puan alabilrsiniz. Ben olsam uzaktan değil de normal y. lisansı tercih ederdim.

Yuksek lisans ileride akademik kariyer yaparim diye dusunuyorsan olabilir ama mebde herhangi bir avantaji yok. Tabiki okumak kendini ilerletmek cok guzel fakat bunu yaparken ilk basta gorev yaptigin okula odaklanmada sorunlar olur evlisin ev ve heleki kucuk cocukla ilgilenme meselesi var ders donemim zor degildi ama mesela tezde benim omrumden omur gittiki o kadar kolay sartlarda yaptigim halde diploma duruyor sadece. Puan kalir bosa gider vs deyip kendini yuk altina alma bak heryere uni aciyorlar ve bu yuksek lisans olayi da buyuk ihtimal kolaylasacak sen hazir cocugun en cok ihtiyaci oldugu donemde onu ihmal etme derim sonra zaten Allah omur verirse hep egitim isindeyiz bi sekilde yapariz kac yasinda arkadasim yapti yapanlar var kafalari da rahatken.

Bence başvur kabul edilirsen canının istediği gibi bitirirsin. Hem çalışıp hem yüksek yapan bir çok insan var ve zamanında bitirebilen çok az. Önemli olan kabul edilmen sonra bir şekilde bitirirsin.

size bir sey diyim mi bir arkadaşım var urfadan ankaraya iki haftada bir yüksek lisans dersi için geliyordu yıne bir arkadasım da 2 çocuklu hamile ve çalışmasına ragmen yapıyor isteyince her sey olur ki mesela bizim hep dersimiz olmadı ankarada yaptıgım halde yüksek lisansı. hocalar zaten cok esnek oluyor ve de cogu kitap tanıtımı makale yaptırıyor ha bir arkadasım da yozgattan ankaraya ayda bir geliyordu gerisini mail üzerinden haberlşip yapıyordu ki o da öğretmen ve iki çocuk annesiydi tatlım azim varsa hiiicc bir şey engel olamaz

Güzel kardeşim bi başlarsan yaparsın bence.Çocuğun olabilir.ABlamın 4 tane çocuğu var.16 sene sonra üniversite okudu o haliyle hem de eşi anlayışsızın tekiyken.Bence hiç ihmal etme hemen yap y.lisansını.Eşinden de rica et sana azcık destek olsun bu dönemde.

Yüksek lisans yapma amacınıza göre değişir bu durum. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisansın eğitim alanında bir getirisi olmayacağı gibi doktoraya başlama hakkı da vermediğinden akademik kariyer yapma olanağınız da yoktur. Üstelik ücretleri de azımsanacak gibi değil.

Back
X