Yüksek meblağda kredi alma

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
️Iyi geceler. Bir sorum olacaktı cok anlamıyorum bu isleri gece gece kafama takıldı

Allah kısmet ederse onumuzdekı ay babam bana yenı araba alacak, ancak bazı nedenlerden dolayı arac ıcın taşıt kredisi degil tüketici kredisi mi ihtiyac kredisi mi (farkı ne bılmıyorum) ne ise ondan kullanmayı dusunuyoruz.

Benım sorum su, internette araştırdım pek anlamadım, bu alınacak kredi türü tüketici kredisi mi oluyor ihtiyac kredisi mi? Taşıt kredisi dısında bır kredi ile arac alınabiliyormuş o kısımdan emınım ama kredi türü ne olacak, bu ıkısının farkı ne anlamadım.

Ve hangisinde daha yuksek meblağ vermeleri daha muhtemel? Alınacak kredi miktarı 180.000 tl olacak.

Var mı bır bılen fıkır verebılır mısınız?

(Arabanın fıyatı hakkında yorum yapılmazsa sevınırım sonra polemiğe donüyor, tesekkur ederim simdiden)

Son düzenleme:
180 bin tl ye ihtiyav kredisi alabileceginizi dusunmuyorum. Bankalarin belli bor limitleri oluyor. İhtiyac kredisi ile tuketici kredisi ayni diye biliyorum

Anlamadım baban neden bu kadar yüksek fiyatlı bir araba alıyor sana?Hani banane tabi de merak ettim.
SAna 180 bin TL lik araba alacak baba kendi 250 bin TL lik arabaya biniyor olması lazım.
180 bin TL ye sen en az 260-270 bin geri dönüşümlü ödeme yaparsın.
Bu kadar çok ihtiyaç kredisi olmaz. Bu miktarı ev için bile çekecek olsan 40 dereden 40 su getirirler. Araç için bu kadar yüksek verirler mi o da tartışılır ama ihtiyaç kredisi alamazsın.

Ihtiyac kredisi ile tüketici kredisi ayni sey diye biliyorum. Bir de tabi tasit kredisinden daha yüksek faizleri oluyor. Ancak o kadar yüksek bir meblağ verilir mi pek zannetmiyorum.
Bu arada o kadar yüksek bir meblağ uzun vadede ödenir herhalde diye düşünüyorum, ev kredisi gibi bir tutar sonuçta. O zamana araba eskir...

Hey maşşallah :)
Okadar tüketici kredisi duymadım hiç
En fazla 100.000 gördüm bankaların sitelerinde.

180 bin tl ye ihtiyav kredisi alabileceginizi dusunmuyorum. Bankalarin belli bor limitleri oluyor. İhtiyac kredisi ile tuketici kredisi ayni diye biliyorum

Teminat gösterirsek belkı verırler. Yanı ıhtıyac kredisi icin limit ne bılmıyorum ama bırkac ay once arkadasımın babası taşıt kredısı aldı 600 bın tl. 48 ay geri odemelı. Bazen bayııler de tavsıye edıyor baska kredı turunu onlar belkı yardımcı olurlar. Bılemedım. Tesekkur ederim

Yani özel bır nedenı yok bana araba alınacak babam hangısını ıstersın dedı ben de o arabayı begendım. Arac ıcın genelde taşıt kredisi almadığın zaman bankalar tüketici/ihtiyac kredisine yönlendırıyor onlar yardımcı olabılırler belkı. Bugun bayıye gıdıp konusmayı dusunuyorum. 48 ay vade ile geri ödemeyi dusunuyoruz. Sonucta temınat ve gelir gosterdıkten sonra vermeleri lazım bence..

Benım sımdıkı arabamı da 36 ay vade ile almıştık hala duruyor yanı daha dogrusu kardesım kullanıyor su an, yenı arabam ıcın de 36 ya da 48 ay vade dusunuyoruz eskiyecegını sanmıyorum bana bıle 5-6 yıl gıder bence :)

Pekı o zaman sorumu soyle degıstırıyorum. 180-200 bın tl cıvarı kredı almam lazım hangı sekılde verırler? Temınat ve gelır gosterdıkten sonra vermemeleri icin bir neden yok sonucta? 48 ay geri ödemeli.

Bunu gidin bankayla konuşun bence, burada bu soruya cevap bulamazsınız. Vermemeleri için neden yok diyorsunuz da o işler sizin sandığınız gibi yürümez. Ben olsam burada efor sarfetmezdim boş yere, en doğrusunu banka söyler.

Tesekkur ederim

Ihtiyac kredisinde max vade 36 aydir. Geliriniz yeterliyse alabilirsiniz. Tasit kredisi 48 ay olabilir. Ancak kasko değerinin belli kısmını alabilirsiniz.

taşıt kredisi çekecek olsanız çok yüksek meblağlar çekebilirdiniz, özellikle de babanız tacirse ve ticari araç olarak kaydettirecekse istediğinizin çok üstünü de çekersiniz ama tüketici kredisi için böyle bir meblağ çekmeniz zor, her bir bankanın tüketici kredisi için üst limiti var.

kredi çekip 180000 TL'ye araba mı alacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…