Yüksek Riskli Hpv sürecim,Korkularım ve destek

hil96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2025
4
1
1
29
Doğum kontrol hapı kullanmama rağmen bi anda oluşan adet düzensizliği 1 aylık süreçti sadece hemen doktora koştum belki de kurtarıcım olucak bilmiyorum.Hiç bir sağlık sorunum yoktu bu süreçte.5 sene önce 3 doz Hpv aşısı bile olmuştum.
Önce smear testim ascus çıktı,hpv testim tek tip 68 yüksek riskli pozitif çıktı ve kolposkopik biyopsi sonucum da HSIL çıktığında artık dünyam başıma yıkılmıştı.Her şeyi en ayrıntısına kadar araştırma huyum bütün kötü senaryoları kafama kazımam beni buraya dert dökmeye getirdi.Doktorum Leep işlemi önerdi 2 gün sonra randevum var süreç planlanması var.Çocuğum yok beni en çok korkutan çocuk istediğimde oluşabilecek zorluklar,iyileşme süreci ve tekrarlaması,tek leep işleminde sonuç alınamaması ve tekrarlamak zorunda kalmak.
En azından içinizden bu süreci atlatıp rahatlayanlardan tavsiye almaya ihtiyacım var yada hâlâ süreci devam edenlerden

Son düzenleme:
Merhabalar kaç yıldır cinsel hayatınız var bu virüsün ne zaman kaptığınızı düşünüyorsunuz uzun zaman olacak ki leep olma durumuna gelmişsiniz

Merhabalar kaç yıldır cinsel hayatınız var bu virüsün ne zaman kaptığınızı düşünüyorsunuz uzun zaman olacak ki leep olma durumuna gelmişsiniz
Evet evliyim,hiçbir belirtim yoktu daha önce smear testlerim temiz çıkmıştı

Geçmiş olsun leep sonrası bebegı olan çok kişi okudum.Kötü düşünme güzel düşün.

Kaç yıllık evlisiniz pekiAçr

Kaç yıllık evlisiniz peki
Açtığım konu başlığına istinaden yaşayanlardan tavsiyelere,sürece hakim olmak için burdayım.Çıkan test sonuçlarımla ilgili ayrıntılı bilgi yukarıda var evli olmam veya kaç yıllık evli olmamla konunun alakasını çözemedim.Evli de olmayabilirdim ki bu virüs insanın vucudunda yıllarca gizli kalıp bağışıklığınızı yüksek tutarsanız sizinle ölüp de gidebiliyormuş.Doktorum bütün sürece hakim.Eğer bu hastalıkla baş ediyorsanız öncelikle geçmiş olsun atlattıysanız da tavsiyelerinizi alabilirim

Şunu söyleyeyim kolposkopi oldum geçen hafta yanımda yine kolposkopi olacak bi hanım vardı sohbet ederken kendisi hsil sonrası leep olduğunu üstüne de 3 kez hamile kaldığını söyledi hatta ben çok korkuyordum korkma bu kadar bak ben yıllar sonra fark ettim leep oldum ama kaç tane çocuğum oldu dedi kolposkopiyi yapan doktorla da konuştuk prof. bir hanım yaptı kendisini önceden de duymuştum çok dua ettim inşallah o yapar diye şansım yaver gitti kendisi yaptı devlet hastanesin de. Doktor da leep bile olunsa hamile kalıyor hepsi sıkıntı yok dedi. Tabi ki bunlar benim kendim yaşadığım değil ama yaşayan birinci ağızdan duyduğum ve prof. doktorun söylediği şeyler. Çok geçmiş olsun Hepimiz atlatalım Allah'ın izniyle

Hayır şunu çözmeye çalışıyorum çabuk mu ilerledi yoksa uzun yıllarda mı hışıl sonucunu aldınız. Yoksa evli olup olmamanız kaç yıldır evli olmanız beni hiç ilgilendirmiyor. Eğer çabuk ilerlediyse rahim ağzınızda yara varmı yani iltihap ondan olabilir. Ayrıca leepten sonra çocuğu olan çok kişiyi okudum sadece son aylarda biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor diyorlardı. Umarım atlatırsınız

Aslında arkadas kaç yıldır cinsel aktifsiniz demek istemiş cünkü cinsellik virüs yükünü artırıyor ve negatif olmayı zorlaştıyor.Yoksa evliliginizi ne yapsın insanlar.Ne tuhaf insanlarsınız ya yardımcı olunmaya bile değmezsiniz

Evet yukarda yazdım kaç yıldır cinsel aktifsiniz diye ben evliyim diye tepki gösterince kaç yıldır evlisiniz diye sordum. Ayrıca doktorunuz herşeyi anlattıysa burada başlık açıp neden soruyorsunuz negatif olanların hikayelerini zahmet edip okuyun.

merhaba leep işleminizin boyutu ne kadar olmuş acaba? risk oluşturmaması için belli sınırları varmış

Geçmiş olsun herkesin süreci farklı çok da araştırmak iyi degil .Doktorunuza gidin gerekli önlemleri alındı gerisi hallolur Allahın izniyle .

Merhaba doktorunuz kim öğrenebilir miyim bende doktor arıyorum hpv konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…