• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yulaf ezmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Zibidi_

Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
416
194
133
arkadaşlar 8 aylık bi kızım var yulaf ezmesiyle mama yapmak istiyorum. Hem faydalı hem alerji oranı düşük hemde içeriğindeki lif sayesinde kabızlığına çare olur diye düşünüyorum. Bebeğine yulaf ezmesi yediren var mı? Nasıl tarifler yapıyorsunuz?

arkadaşlar 8 aylık bi kızım var yulaf ezmesiyle mama yapmak istiyorum. Hem faydalı hem alerji oranı düşük hemde içeriğindeki lif sayesinde kabızlığına çare olur diye düşünüyorum. Bebeğine yulaf ezmesi yediren var mı? Nasıl tarifler yapıyorsunuz?
Merhaba, bazı dr.lar işlenmiş gıda olduğu için yenmemesi gerektiği konusunda hemfikirler (Ör: Prof.Dr.Karatay, Yar. Doç.Dr. A. Çoruhlu vs.) Ama bir beslenme uzmanı olan Karen Hıll in su ile pişirerek yaptığını okumuştum.

Merhaba, bazı dr.lar işlenmiş gıda olduğu için yenmemesi gerektiği konusunda hemfikirler (Ör: Prof.Dr.Karatay, Yar. Doç.Dr. A. Çoruhlu vs.) Ama bir beslenme uzmanı olan Karen Hıll in su ile pişirerek yaptığını okumuştum.
Cevabınız için teşekkür ederim zaten su ve meyveyle pişirerek verme taraftarıyım nette o tür tarifler var ama ben deneyimli annelerden merak ediyorum

Cevabınız için teşekkür ederim zaten su ve meyveyle pişirerek verme taraftarıyım nette o tür tarifler var ama ben deneyimli annelerden merak ediyorum
Rica ederim, kendisi çocuklarına bebekken o şekilde vermiş. Facebook da sayfası var, oradan bilgiler paylaşıyor, sorulara da cvp. yazıyor bazen. Face.den bulup, danışın isterseniz kendisi bütünsel beslenme uzmanıdır.

Çocuk beslenmesi ile ilgili ek bir bilgi olsun.
"Çocuklara Meyve suları taze sıkılmış olsa bile vermeyin

Meyvelerin şeker oranı fazla olduğu için suyunu çıkarana kadar en az 3 meyve kullanılır. Yenildiğinde ise ancak bir meyve yenilebilir. Bu nedenle suyunu sıkıp fazla şekeri vücuda almak yerine meyvenin kendi yenilip hem lifi ayrılmamış ve daha sağlıklı alınmış olur. Çocuklar için fazla alınan bu şeker sinir ve hiperaktiviteye sebep olur. Bu arada çocuklara asla siyah çay verilmemesi gerekir."
Karen HILL
Alıntı;
http://www.milliyet.com.tr/karen-hi...zan-aciklamalar-pembenar-detay-cocuk-1692343/

kabızlık için bi arkadaşım mısır unu pekmez devam sütü ve kuru inciri pişirip blenderdan çekerek muhallebi yapıyor hem faydalı hem lifli

kabızlık için bi arkadaşım mısır unu pekmez devam sütü ve kuru inciri pişirip blenderdan çekerek muhallebi yapıyor hem faydalı hem lifli
Teşekkür ederim. Devam sütü hiç kullanmadım anne sütü+ekgıda

Back
X