Gen faktörü anlamında, kardeş olurlar.. Olayın biolojik tarafı sağlıklı nesil anlamında önemli, çocukları sakat olabilir.., tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası.
Peki ya ileride o yumurtalarınızı verdiğiniz ailenin çocuğuyla(aslında yine sizin çocuğunuz)evlendikten sonra doğurduğunuz çocuk tanışıp evlenmek isterse?Hayat bu bellimi olur.Çocukların kimler olduğunu kesinlikle bilmeyeceğim, yumurtalarımı alacak aile de benim kim olduğumu kesinlikle bilmeyecek kayıtlara yalnızca saç rengi göz rengi bot uzunluğu gibi özellikler yazılıyor, adım bile yazılmayacak. Bu konuyla ilgili ben de emin değilim, anneden alınan yumurta hücresinin çekirdeği sağlıklı yumurta hücresine yerleştirilip babanın spermiyle döllendikten sonra yerleştiriliyor olabilir. Ya da direk babanın spermiyle döllenip anneye yerleştiriliyor da olabilir. İkinci seçenekte bu çocuklar birbirleriyle ya da benim ilerideki çocuklarımla biyolojik olarak kardeş olurlar ancak arada akrabalık ilişkisi bulunmadığından yasal ya da sosyal olarak kardeş olmazlar.
tam da aynısını sormuşum,ben de aynı şeyi düşündüm.İlerde çocuk yaptın diyelim. Ve senin yumurtanda başkası çocuk yaptı. Bu 2 çocukta birbirini bulup evlenmeye karar verdi. Nolcak sonra??
sorula.............. ileride çocuklarımın onlarla evlenme olasılığı dünya üzerinde bunca insan varken gerçekten çok düşük bir ihtimal gibi geliyor, tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası. bence kardeş olmak aynı evde beraberce büyümek, ya da çocukluktan itibaren bir şeyler paylaşmak demek, sadece biyolojik bağ iki kişiyi kardeş yapmaz. ben kuzenlerimle neredeyse aynı evin içinde büyüdüm, ikisi de kardeşim gibi onlarla evlenmek aklımın ucundan bile geçmez ancak hiç bir sıkıntı hissetmeden kuzeniyle evlenen pek çok insan var. evlenmeleri durumunda en fazla sakat çocukları olma ihtimali artar.
gerçekten kafa karıştırıcı bir konu. ben etik nedenlerle değil ama duygusal nedenerle yaptırmama yönüne daha yakınım, sadece maddi çıkar ve yardımcı olma meselesi sanırım gerçekten konuyu sevimli hale getiriyor.
şimdi kuzenlerle kardeş gibi büyümek yada bilerek kuzenle evlenmek başka,bilmeden evlenmek başka,o iki kişi bunu bilmeden belki evlenecekler ama bilselerdi evlenmezler,kardeş bunlar kuzen değil ki,hiç kardeş kardeşle evlenirmi.sorulara toptan yanıt vereyim istedim, bu mesele açıkçası benim aklıma gelmedi, mesele geldi beni buldu. bir arkadaşım böyle bir şey yaptığını belki benim de uygun bir aday olabileceğimi söyledi. ileride çocuklarımın onlarla evlenme olasılığı dünya üzerinde bunca insan varken gerçekten çok düşük bir ihtimal gibi geliyor, tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası. bence kardeş olmak aynı evde beraberce büyümek, ya da çocukluktan itibaren bir şeyler paylaşmak demek, sadece biyolojik bağ iki kişiyi kardeş yapmaz. ben kuzenlerimle neredeyse aynı evin içinde büyüdüm, ikisi de kardeşim gibi onlarla evlenmek aklımın ucundan bile geçmez ancak hiç bir sıkıntı hissetmeden kuzeniyle evlenen pek çok insan var. evlenmeleri durumunda en fazla sakat çocukları olma ihtimali artar.
gerçekten kafa karıştırıcı bir konu. ben etik nedenlerle değil ama duygusal nedenerle yaptırmama yönüne daha yakınım, sadece maddi çıkar ve yardımcı olma meselesi sanırım gerçekten konuyu sevimli hale getiriyor.
Anlamadigin seyde canim; kuzenle nikah hakkin var zaten. Evlenebilirsin. Ama kardesinle evlenemezsinsorulara toptan yanıt vereyim istedim, bu mesele açıkçası benim aklıma gelmedi, mesele geldi beni buldu. bir arkadaşım böyle bir şey yaptığını belki benim de uygun bir aday olabileceğimi söyledi. ileride çocuklarımın onlarla evlenme olasılığı dünya üzerinde bunca insan varken gerçekten çok düşük bir ihtimal gibi geliyor, tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası. bence kardeş olmak aynı evde beraberce büyümek, ya da çocukluktan itibaren bir şeyler paylaşmak demek, sadece biyolojik bağ iki kişiyi kardeş yapmaz. ben kuzenlerimle neredeyse aynı evin içinde büyüdüm, ikisi de kardeşim gibi onlarla evlenmek aklımın ucundan bile geçmez ancak hiç bir sıkıntı hissetmeden kuzeniyle evlenen pek çok insan var. evlenmeleri durumunda en fazla sakat çocukları olma ihtimali artar.
Mesela Latin Amerika ülkelerinin bazılarında, evlilik dışı çocuk çok olduğu için bu ülkelerde Dna mecburiyeti varmış.. Ayrıca yumurta donasyonu yüzünden bazı Avrupa ülkelerindede mecburmuş Dna evlilik öncesi..şimdi kuzenlerle kardeş gibi büyümek yada bilerek kuzenle evlenmek başka,bilmeden evlenmek başka,o iki kişi bunu bilmeden belki evlenecekler ama bilselerdi evlenmezler,yani tabii bunlar ihtimaller.
En fazla sakat olma riski artar cumlesine tek ben takilmamisim demek. Sevgili ttk siz hic etrafinizda genetik hastaligi olan bir cocuk gordunuz mu? Gorseniz bu kadar rahat ifade edemezdiniz.
hanımlar açıkçası ben hayatımı herhangi bir dinin normlarına göre sürdürmüyorum, o nedenle benim için dini yönü değil, yalnızca etik yönü önemli.
Etik duruma getirebilmeniz için, tedbirinizi almanız lazım..hanımlar açıkçası ben hayatımı herhangi bir dinin normlarına göre sürdürmüyorum, o nedenle benim için dini yönü değil, yalnızca etik yönü önemli.
Şimdi hepimiz biliyoruz ki bu yazdığınız şey bizim ülkemizde yapılmıyor,muhtemelen konu sahibide ileride çocuğuna bu durumu anlatıp evleneceği kıza yada oğluna dna testi yaptır diyemeyecektir ve bu sır ömür boyu konu sahibiyle gidecektir.Mesela Latin Amerika ülkelerinin bazılarında, evlilik dışı çocuk çok olduğu için bu ülkelerde Dna mecburiyeti varmış.. Ayrıca yumurta donasyonu yüzünden bazı Avrupa ülkelerindede mecburmuş Dna evlilik öncesi..
Şimdi hepimiz biliyoruz ki bu yazdığınız şey bizim ülkemizde yapılmıyor,muhtemelen konu sahibide ileride çocuğuna bu durumu anlatıp evleneceği kıza dna testi yaptır diyemeyecektir ve bu sır ömür boyu konu sahibiyle gidecektir.
Hem diyelimki,evlenmeden önce dna testi yaptırdılar,evlenmeden önce bunlar hiçmi öpüşüp sevişmeyecek,eee o zaman ne olacak,öpüşmeden önce dur önce bir dna testi yaptıralım demez hiç kimse ama eğer kardeşlerse öpüşmüş yada sevişmiş olacaklar .Ben mi çok ayrıntılı düşünüyorum acaba
Oyy bu noktadan hiç düşünmemiştimHem diyelimki,evlenmeden önce dna testi yaptırdılar,evlenmeden önce bunlar hiçmi öpüşüp sevişmeyecek,eee o zaman ne olacak,öpüşmeden önce dur önce bir dna testi yaptıralım demez hiç kimse ama eğer kardeşlerse öpüşmüş yada sevişmiş olacaklar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?