Yumurta donasyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ttk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben mi anlatamadim acaba. konu sahibi ve yumurtalarindan olacak cocuk abd de, konu sahibi ve çocukları turkiyede olacak.

Evet bence de anlamadiniz. Arkadas sadece bir tane yumurta bagislamicak. Alacagi yuksek doz hormonlarla olucan butun yumurtalari merkez alacak. Mesele benim son tup bebek tedavimde 17 yumurta toplandi, bu arada ben 32 yasindayim yani bu sayi 20-25 aradasindaki bir bayanda cok rhat 25i bulabiliyor.... Eger yumurtalari bagislasaydim 17si de satisa cikacakti. Bazi merkezler yumurtalari 4-5 paket halinde satiyor, 17 yumurtanin hepsini bir aileye vermiyor tabiki. Yani bi yumurta bagisinda 3-4 farkli ailede biyolojik birden fazla cocugu olabilir. Arkadas tedavi sonunda ister trye donsun ister donmesin, arkada ciddi miktarda cocuk birakabilir...

Ben yorumumi konu sahibin mesajlarina gore yaptim. Donor ben degilim o yuzden beni ikna etmenizde gerekmiyor. Sizin gibi dusunmek zorunda degilim. Ustte bi uyeye yaptigim yorumu tekrarliyorum bu ulkede 77 milyon insan var herkesin sizinle ayni fikirde olmasini beklemek mantıklı değil. Çoğunlukla aynı fikre sahip olma zorunlulugum yok.

Benimle ayni dusunceyi paylasmiyorsunuz diye bi yorumum olmadi

Canim ikna icin degil yazdigim, zaten anlasilan konu bir cok kisi tarafindan bilinmiyor. Fikriniz gerceckten ne olacagi beni cok baglamiyor. Ama sen alinti yaptigin icin cevap hakkimi kullandim. Yoksa birebir kimseyle bi konuyu tartismak niyetinde degilim.

Bu konuyu daha önce ben de çok düşünmüştüm acaba etik olur mu diye. Olmadığı kanısına vardım sonra. Çünkü benim sayemde birçocuk dünyaya geliyo ve ben o çocuğu takip edemiyorum. İyi mi, iyi bakılıyo mu bilemiyorum. Bunun sorumluluğu çok ağır bence. Çünkü sebep sensin.
Ayrıca Doğurup satmanın bi tık altı diye düşünüyorum. Bu etikse Doğurup satmak neden etik olmasın?
Anne olmak istiyosa insan, sahipsiz o kadar çocuk var. Sana ait olmayan yumurtayı karnında taşımakla mı sadece anne olduğunu hisseder insan?

Toplumsal açıdan da bir çok sorun yaratacağını da düşünüyorum açıkcası. Anne ya da babası belli olmayan çocuklar. Genetik bağ açısından..

Mantıklı bir yön bulamadım açıkçası..

Müslümanmısınız bilmiyorum ama bu söylediğiniz bizim dinimize göre uygun birşey değil. biyolojik olarak annesiniz sonuçta ve sizin sonradan doğuracağınız çocuk dinen diğer çocukla evlenemez. Bunun için aynı evde büyümek gibi bişey şart değil. Müslüman bi insan süt kardeşiyle bile evlenemiyor sırf diğerinin annesinin sütünü emdi diye..

3 u tüp bebek tedavim iptal edildikten sonra tek sansimin yumurta donasyonu olduğunu öğrendim ve hiç dusunmedim Rabbim vermiyorsa vardır bunda da bir hayır dedim sizin durumunuza gelince asla vermezdim sonuçta o çocuğun biyolojik annesi siz olacaksınız sizin bi yerlerde bi çocuğunuz olucak gormiceksiniz duymucaksiniz ne bileyim ben olsam yapmazdim içinde bulunduğum duruma rağmen böyle dusunuyorum yine son karar sizin

Lütfen dini kısmına girmeyelim, yasak.

Paraya sıkıştım diye de yapılmaz bence. Bir sağlık sorunun yok. Kendin için değil, sırf para için ben olsam yapmazdim..

şu yazdıklarınızın bir kısmı midemi bulandırdı. kardeşlik kavramında biyoloji üstündür kesinlikle.

Kkda gordugum en ilginc konu. Maalesef benim de tup bebek gibi bir ihtimalim soz konusu ileriki gunlerde. dolayisiyla konu sahibinin yerine koyamiyorum kendimi. Ama sperm Bankası varsa yumurta bankasi da olabilir diyorum. Bir arkadaşım aciklamis yasal olarak kurallara baglanmis dolayisiyla kardes mi degil mi tartismaya gerek yok. Ama ben tup bebek surecindeyken bile baskasinjn yumurtasini alamazdim sanirim. Bilemiyorum yani ama alamazdim sanirim cok zor. Bu süreç oyle zor bir surec ki hic basimiza gelmez sanirken yasarken buluyoruz kendimizi.

kıbrısta bunu kızlar sürekli yapıyor
onaylamıyorum ben onlarca sana benzeyen çocuk

2000 euro için bu kadar ağır bir sorumluluk ve psikolojine ölene kadar yük olacak vücuduna uygulamalar sırasında eziyet drğer mi çok ama çok mantıksız. Etik değil. Ayrıca çocuğu olmayan bir kadına bu şekilde yardım etmiş olmuyorsun farkına varmalısın ki o kadının yine çocuğu olmuyor olamadığı için zTen yumurtana ihtiyacı var. Hamilelik doğum gibi olayları yaşayıp kendini tatmin etmek isteyen kadın o kadar da masum bir kadın da değil bana sorarsan

Ben verirdim.
Yok sonradan çocuk yaparsan yumurta bağışınla doğan çocukla birbirini bulup evlenirlerse nolcakmış da bilmem ne de...
Bu kadar ince ihtimali düşünen tuvalete gidip gitmemeyi 1 saat düşünüyor olsa gerek.

türk bi bayan haberlere çıkmıştı sürekli yumurtalarını veriyormuş maddi ihtiyaçtan dolayı, her gördüğü çocuğa acaba benim mi diye baktığını söylemişti. yumurtan ha senin vücudunda büyümüş ha başkasının ikisi de senin çocuğun, kucağındaki çocuğundan bir farkı yok, ona çok kötü bakabilirler bunu bilemiyceksin birgün çok pişman olabilirsin aklına ihtimaller gelir. bugün ihtiyacımız olan para yarın birgün elimize geçebilir de verilen böyle bir karardan dönüş olmaz, hani para karşılığında kan ilik bağışı oluyorsa olur deneklik falan da olur arada hiçbir duygusal bağ yok sonuçta ama bebek bu hayali bile yeter. fazladan bir iş daha yapabilirsiniz harcamaları kısabilirsiniz ailenizin yanında okumaya devam edebilir ya da okulu dondurup tam zamanlı çalışabilirsiniz burs araştırabilirsiniz düşününce gelecekte pişmanlık duymayacağınız bir çok seçenek var

bence para için bu kadar da düşmeyin. öncelikli olarak bu dinimizce günah. sen suçuna ortak arar gibi yok çocugu olmayan bi kadının çocugu olacak Vs demişsin ama bu çok yanlış. çünki o kadının çocugu olmayacak senin cocugn olcak
.

aynen böyle düşünüyorum bende

Nerde nasıl yaşadığını bilmediğim birsürü çocuklarım..hic aklimdan cikmaz ki.yıllar sonra karşılaşıyormusum ay canım ne tatlisin sen, meğerse benim çocuğummus. Hep şüpheyle yaklaşırim bana benzeyen çocuk gördüm mu, gerçeği ogrenirsem de aklım kalır zaten. Bilmiyorum tuhaf geldi çocuktan domates gibi alırım veririm nolucak tarzı konuşmalar ...evlat hasreti olayina girmeyelim 3. tüp bebeğe başlayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…