Ben mi anlatamadim acaba. konu sahibi ve yumurtalarindan olacak cocuk abd de, konu sahibi ve çocukları turkiyede olacak.
Evet bence de anlamadiniz. Arkadas sadece bir tane yumurta bagislamicak. Alacagi yuksek doz hormonlarla olucan butun yumurtalari merkez alacak. Mesele benim son tup bebek tedavimde 17 yumurta toplandi, bu arada ben 32 yasindayim yani bu sayi 20-25 aradasindaki bir bayanda cok rhat 25i bulabiliyor.... Eger yumurtalari bagislasaydim 17si de satisa cikacakti. Bazi merkezler yumurtalari 4-5 paket halinde satiyor, 17 yumurtanin hepsini bir aileye vermiyor tabiki. Yani bi yumurta bagisinda 3-4 farkli ailede biyolojik birden fazla cocugu olabilir. Arkadas tedavi sonunda ister trye donsun ister donmesin, arkada ciddi miktarda cocuk birakabilir...
Benimle ayni dusunceyi paylasmiyorsunuz diye bi yorumum olmadiKonu sahini dini boyutunu umursamıyorum demisti. Konu sahibinin mesajlarina gore dusuncemi belirttim. sonucta kimseyi kendim gibi dusunmeye ikna etmeye calismam dogru değil. Digerleri gibi düşünmek zorunda da değilim. Bu ulkede 77 milyon insan var, insanlarin cogunlukla aynı dusuncede olmasini beklemenizde bana sacma geliyor açıkçası.
Ben yorumumi konu sahibin mesajlarina gore yaptim. Donor ben degilim o yuzden beni ikna etmenizde gerekmiyor. Sizin gibi dusunmek zorunda degilim. Ustte bi uyeye yaptigim yorumu tekrarliyorum bu ulkede 77 milyon insan var herkesin sizinle ayni fikirde olmasini beklemek mantıklı değil. Çoğunlukla aynı fikre sahip olma zorunlulugum yok.
Bu çok kişisel, çok garip bir konu. Kendi başıma karar veremedim. Bir yanım yap diyor bir yanım yapma.
Ben yurt dışında okumakta olan bir öğrenciyim. Burada yumurta donasyonu yapmak yasal. Bu donasyon sonucunda da oldukça yüklü miktarda iki bin euro kadar para veriyorlar. Donasyon yapabilmek için bir sağlık testinden geçmek gerekiyor, sonra bir süre günde bir kere iğne olunuyor ve en son yumurtaları topluyorlar. Toplanan yumurtalar bir tüp bebek merkezinin bankasına gidiyor. Buradan bebeği olmayan insanlar vericiyle eşleşirse vericinin yumurtaları kullanılarak tüp bebek yapılıyor.
Bir yandan yumurtalarımdan hiç tanımayacağım, hiç bilmediğim bir çocuğumun olacağı düşüncesi çok garip geliyor, ileride evleneceğim insan bu olaydan haberdar olursa ne düşünür bilmiyorum ya da ona söylemem gerekir mi acaba? Bir yandan da bu paraya buradaki masraflarım için ihtiyacım var, yurt dışında okumak ucuz bir şey değil. Br yandan çalışıyorum çok şükür aç açıkta değilim ancak Bira fazladan para da beni rahatlatacak. Üstelik bebeği olmayan bir çiftin aile olmasına yardımcı olacak olmak bana çok da kötü bir şey gibi gelmiyor.
Kısacası kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
Müslümanmısınız bilmiyorum ama bu söylediğiniz bizim dinimize göre uygun birşey değil. biyolojik olarak annesiniz sonuçta ve sizin sonradan doğuracağınız çocuk dinen diğer çocukla evlenemez. Bunun için aynı evde büyümek gibi bişey şart değil. Müslüman bi insan süt kardeşiyle bile evlenemiyor sırf diğerinin annesinin sütünü emdi diye..sorulara toptan yanıt vereyim istedim, bu mesele açıkçası benim aklıma gelmedi, mesele geldi beni buldu. bir arkadaşım böyle bir şey yaptığını belki benim de uygun bir aday olabileceğimi söyledi. ileride çocuklarımın onlarla evlenme olasılığı dünya üzerinde bunca insan varken gerçekten çok düşük bir ihtimal gibi geliyor, tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası. bence kardeş olmak aynı evde beraberce büyümek, ya da çocukluktan itibaren bir şeyler paylaşmak demek, sadece biyolojik bağ iki kişiyi kardeş yapmaz. ben kuzenlerimle neredeyse aynı evin içinde büyüdüm, ikisi de kardeşim gibi onlarla evlenmek aklımın ucundan bile geçmez ancak hiç bir sıkıntı hissetmeden kuzeniyle evlenen pek çok insan var. evlenmeleri durumunda en fazla sakat çocukları olma ihtimali artar.
gerçekten kafa karıştırıcı bir konu. ben etik nedenlerle değil ama duygusal nedenerle yaptırmama yönüne daha yakınım, sadece maddi çıkar ve yardımcı olma meselesi sanırım gerçekten konuyu sevimli hale getiriyor.
3 u tüp bebek tedavim iptal edildikten sonra tek sansimin yumurta donasyonu olduğunu öğrendim ve hiç dusunmedim Rabbim vermiyorsa vardır bunda da bir hayır dedim sizin durumunuza gelince asla vermezdim sonuçta o çocuğun biyolojik annesi siz olacaksınız sizin bi yerlerde bi çocuğunuz olucak gormiceksiniz duymucaksiniz ne bileyim ben olsam yapmazdim içinde bulunduğum duruma rağmen böyle dusunuyorum yine son karar sizinBu çok kişisel, çok garip bir konu. Kendi başıma karar veremedim. Bir yanım yap diyor bir yanım yapma.
Ben yurt dışında okumakta olan bir öğrenciyim. Burada yumurta donasyonu yapmak yasal. Bu donasyon sonucunda da oldukça yüklü miktarda iki bin euro kadar para veriyorlar. Donasyon yapabilmek için bir sağlık testinden geçmek gerekiyor, sonra bir süre günde bir kere iğne olunuyor ve en son yumurtaları topluyorlar. Toplanan yumurtalar bir tüp bebek merkezinin bankasına gidiyor. Buradan bebeği olmayan insanlar vericiyle eşleşirse vericinin yumurtaları kullanılarak tüp bebek yapılıyor.
Bir yandan yumurtalarımdan hiç tanımayacağım, hiç bilmediğim bir çocuğumun olacağı düşüncesi çok garip geliyor, ileride evleneceğim insan bu olaydan haberdar olursa ne düşünür bilmiyorum ya da ona söylemem gerekir mi acaba? Bir yandan da bu paraya buradaki masraflarım için ihtiyacım var, yurt dışında okumak ucuz bir şey değil. Br yandan çalışıyorum çok şükür aç açıkta değilim ancak Bira fazladan para da beni rahatlatacak. Üstelik bebeği olmayan bir çiftin aile olmasına yardımcı olacak olmak bana çok da kötü bir şey gibi gelmiyor.
Kısacası kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız?
şu yazdıklarınızın bir kısmı midemi bulandırdı. kardeşlik kavramında biyoloji üstündür kesinlikle.sorulara toptan yanıt vereyim istedim, bu mesele açıkçası benim aklıma gelmedi, mesele geldi beni buldu. bir arkadaşım böyle bir şey yaptığını belki benim de uygun bir aday olabileceğimi söyledi. ileride çocuklarımın onlarla evlenme olasılığı dünya üzerinde bunca insan varken gerçekten çok düşük bir ihtimal gibi geliyor, tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası. bence kardeş olmak aynı evde beraberce büyümek, ya da çocukluktan itibaren bir şeyler paylaşmak demek, sadece biyolojik bağ iki kişiyi kardeş yapmaz. ben kuzenlerimle neredeyse aynı evin içinde büyüdüm, ikisi de kardeşim gibi onlarla evlenmek aklımın ucundan bile geçmez ancak hiç bir sıkıntı hissetmeden kuzeniyle evlenen pek çok insan var. evlenmeleri durumunda en fazla sakat çocukları olma ihtimali artar.
gerçekten kafa karıştırıcı bir konu. ben etik nedenlerle değil ama duygusal nedenerle yaptırmama yönüne daha yakınım, sadece maddi çıkar ve yardımcı olma meselesi sanırım gerçekten konuyu sevimli hale getiriyor.
aynen böyle düşünüyorum bendeBide bi arkadas detaylı aciklama yapmis kanunen dogacak cocuk bu durumu ogrenmek zorundaymis. Buda kardes evliliginin onune gecebilecek bisey. Bu uygulama turkiyede olsa ben donor olurdum. Parasi icin degil cocuk sahibi olmak isteyen bayanlar icin yapardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?