sorulara toptan yanıt vereyim istedim, bu mesele açıkçası benim aklıma gelmedi, mesele geldi beni buldu. bir arkadaşım böyle bir şey yaptığını belki benim de uygun bir aday olabileceğimi söyledi. ileride çocuklarımın onlarla evlenme olasılığı dünya üzerinde bunca insan varken gerçekten çok düşük bir ihtimal gibi geliyor, tutalım ki evlendiler, bu evlilik gerçekten bir kardeş evliliği mi olur? ben bu konuda da tam net değilim açıkçası. bence kardeş olmak aynı evde beraberce büyümek, ya da çocukluktan itibaren bir şeyler paylaşmak demek, sadece biyolojik bağ iki kişiyi kardeş yapmaz. ben kuzenlerimle neredeyse aynı evin içinde büyüdüm, ikisi de kardeşim gibi onlarla evlenmek aklımın ucundan bile geçmez ancak hiç bir sıkıntı hissetmeden kuzeniyle evlenen pek çok insan var. evlenmeleri durumunda en fazla sakat çocukları olma ihtimali artar.
gerçekten kafa karıştırıcı bir konu. ben etik nedenlerle değil ama duygusal nedenerle yaptırmama yönüne daha yakınım, sadece maddi çıkar ve yardımcı olma meselesi sanırım gerçekten konuyu sevimli hale getiriyor.