• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta donasyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ttk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben olsam yapmam ya çok riskleri var.Bir ömür acaba çocuğum kim diye mi düşüneceksiniz?o_O

Tüp bebek yapmak için yumurtaliklarim toplandı ama eşimde hücre çıkmadığı için bu gerceklesmedi doktorlar sordu vermek istiyor musun diye kabul etmedim bilmiyorum saygı duyuyorum ama benim kabul edeceğim bişey degil

hanımlar açıkçası ben hayatımı herhangi bir dinin normlarına göre sürdürmüyorum, o nedenle benim için dini yönü değil, yalnızca etik yönü önemli.
Peki "en fazla genetik rahatsizliklari olma riski artar" demek ne kadar etik sizce?

2000 euro için bu kadar ağır bir sorumluluk ve psikolojine ölene kadar yük olacak vücuduna uygulamalar sırasında eziyet drğer mi çok ama çok mantıksız. Etik değil. Ayrıca çocuğu olmayan bir kadına bu şekilde yardım etmiş olmuyorsun farkına varmalısın ki o kadının yine çocuğu olmuyor olamadığı için zTen yumurtana ihtiyacı var. Hamilelik doğum gibi olayları yaşayıp kendini tatmin etmek isteyen kadın o kadar da masum bir kadın da değil bana sorarsan

Katiliyorum. 2000 euro nedir ki? Benim deger yargilarima göre 200 000 euro ya da yapilmaz bu is ama 2000 euro kafa karistiracak bir rakamda degil yani. Yurd disinda en fazla 1 ay idare eder bu para seni. Ya omrunun sonuna kadar yasayacagin kafa karisikligi? Acaba kime gitti cocugum kim dusuncesi? Deger mi bir aylik maddi rahatlik icin?

Bana dunyalari verseler kabul etmem ama sizin sundugunuz kabul etme sebebleri bile mantiksiz.

Hıc mantıklı degıl dunyanın bır yerlerınde sıze aıt bır cocuk olabılır yada olnayabılır bu dusunce bıle yeterınce kafayı yedırtır...

Maddi yonden degil yardim etme amaciyla sadece 1 kadina verilecek sekilde olabilirdi. Cocuk yapmayacagim bari isteyen bir kadin sevinsin.

Bana göre çok çok yanlış her açıdan
Yani bunun yaygınlaştığını düşünün, kardeşin kardeşle evlenme olasılığı var bu da işin ahlaki boyutunu gözler önüne seriyor
Bir aileye çocuk kazandırmak bu yolla olmaz ki evlat edinilmeyi bekleyen bir sürü çocuk var ve ben taşıyıcı annelikle aralarında bi fark göremiyorum tek fark başkasının yumurtalarından çocuk elde eden kişinin ben doğum yaptım diye egosunu tatmin etmesi

Sırf bu forumda bile tüp bebek için uğraşan,infertiliteyle yılmadan mücadele eden hatta vajinismusu sırf bebek sahibi olmak için aşmaya karar veren ne çok kadın var.Hiçbirine de "seni gidi bencil egoist kötü kadın git sokaktan evlat edin" demiyoruz.
Ben para boyutu dışında vesile olacağınız "aile"leri düşünerek evet yapardım diyorum.
Bunun gelecekte çok çok yaygınlaşıp kardeşlerin evleneceğini düşünenler olmuş ama günümüzde de aldatan veya iki kere evlenen insanlar veya çocuğunu evlatlık verenler var.Yani ihtimal milyarlarda bir.
Sana yap ya da yapma diyemem ama yapacaksan kararının çok SAĞLAM olduğundan emin ol.Acabalarla gitme oraya

para karşılığı çocuğunuzu satmaktan ne farkı var?
bence etik dışı, çünkü ilk etaptaki niyetiniz para, yardım değil.

Dünya çok küçük bir yer..Kardeşlerin karşılaşmayacağını kim bilebilir..Başka bir sürü riski var..Herşey bir tarafa vicdani duygularınız yoğunlaşabilir gelecekte ..Yani pişman olabilirsiniz ..

Nasıl ki keyfi kürtaj cinayet ise bana göre, bu da çocuğunu satmak gibi..Ben kendiniz için yumurtalarınızı donduracağımızı düşünmüştüm başlığı görünce.

Bence satabilirsin. Cok dusunulecek bir sey degil. Her ay yumurtamizi atmiyor muyuz? Birak da baskasina evlat olsun. Karninda bile tasimayacagin icin anneligi hissetmen imkansiz.
Ilerde de paranoya yaparsan cocuguna evlenmeden dna testi yaptirmasi gerektigini soylersin olur biter.

Konu eskiymis ama asla yapmayacagim bir sey, bu uygulamalari hic dogru bulmuyorum.
Cocugu olmayan insanlar boyle yapay uygulamalar yerine evlat edinmeye tesvik edilmeli, ama o iste bu isteki kar yok tabi, o yuzden yapay dollenmeye tesvik sistemi gitgide buyuyerek devam ediyor.
Dunyanin biryerlerinde milyonlarca kimsesiz bebek varken, ille doguracagim bencilligine girip dunyanin parasini dokerek (sirf o parayla kac tane ac cocuk doyurulur) yumurta sperm satin alan insanlara zerre yardimim dokunsun istemem.

bu konuyla ilgili ciddi karar vermek istiyorsan tup bebek bolumunde yumurta donasyonu konusunda yazan hastalarla gorus bence burada sana en cok bilgi verecek onlar olur.

Bence satabilirsin. Cok dusunulecek bir sey degil. Her ay yumurtamizi atmiyor muyuz? Birak da baskasina evlat olsun. Karninda bile tasimayacagin icin anneligi hissetmen imkansiz.
Ilerde de paranoya yaparsan cocuguna evlenmeden dna testi yaptirmasi gerektigini soylersin olur biter.
Siz yaparmisiniz bunu durust olun..

Bana sorarsan hiç etik değil,ileride kendi çocuğunu doğurduğunda çok üzülür pişman olursun , o zaman anlarsın ne demek istediğimi, düşünsene senin genetik kodunu taşıyan belki sana benzeyecek bir çocuk, yok yapma valla aç açıktada depilsin yapma kardeş

üzülürsün.her ay yumurta atıyoruz doğru,ama ete kemiğe bürünecek ve tamamen senin kanından olacak bir cocuğun olacak.değmez.

2 bin euro bu kadar riske değmez ,kaldı ki işin insani vicdani boyutu ile birde dini boyutu da var iyi düşünün değmez bence .

Back
X