Yumurta donduran bekar hanımlar ?

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
37
Merhaba herkese, 30 yaş üstü bekar biri olarak ben de yavaş yavaş araştırmaya başlamak istiyorum bu yumurta dondurma olayını. Malum erkekler gibi değiliz, onlar doğuştan avantajlı, 70'inde bile baba olabiliyorlar. Ve bu avantajlarıyla hava atan erkekler var yaygın şekilde.

Kadınlar bu avantaja sahip değil ne yazık ki ve bundan dolayı üzülüp acı çekiyorlar. Forumda konular açılıyor yalnızlık ve evlenememek üzerine bu acının bir boyutu da çocuk trenini kaçırma endişesi. Ama bu yumurta dondurma tıbbın sağladığı bir imkan ve bekarların çocuktan mahrum kalmamasını sağlıyor.

Kızlar bunu yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi? Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı yaptırdınız? Tam olarak nasıl bir işlem uygulanıyor? Mesajlarınızı bekliyorum.

Merhaba herkese, 30 yaş üstü bekar biri olarak ben de yavaş yavaş araştırmaya başlamak istiyorum bu yumurta dondurma olayını. Malum erkekler gibi değiliz, onlar doğuştan avantajlı, 70'inde bile baba olabiliyorlar. Ve bu avantajlarıyla hava atan erkekler var yaygın şekilde.

Kadınlar bu avantaja sahip değil ne yazık ki ve bundan dolayı üzülüp acı çekiyorlar. Forumda konular açılıyor yalnızlık ve evlenememek üzerine bu acının bir boyutu da çocuk trenini kaçırma endişesi. Ama bu yumurta dondurma tıbbın sağladığı bir imkan ve bekarların çocuktan mahrum kalmamasını sağlıyor.

Kızlar bunu yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi? Türkiye'de mi yoksa yurtdışında mı yaptırdınız? Tam olarak nasıl bir işlem uygulanıyor? Mesajlarınızı bekliyorum.
Yasınız 30mus gec degilki genellikle 40 yasa kdar zaten anne oluyo kadınlar

Öyle olmuyor o iş. Erkekte de sperm kalitesi düşüyor yaş ilerledikçe onlarin da biyolojik saati var. Yani erkekler doğuştan avantajlı diye bir olay yok. Kadınlarin doğurganligi atıyorum 40 yaşına kadar iyiyse erkeğinki 45 e kadar iyidir. Bir de nasıl bir insan sperm kalitesiyle ôvünür ki ?

Öyle olmuyor o iş. Erkekte de sperm kalitesi düşüyor yaş ilerledikçe onlarin da biyolojik saati var. Yani erkekler doğuştan avantajlı diye bir olay yok. Kadınlarin doğurganligi atıyorum 40 yaşına kadar iyiyse erkeğinki 45 e kadar iyidir. Bir de nasıl bir insan sperm kalitesiyle ôvünür ki ?
ya sperm kalitesinden falan anladıklarından değil , kahvede sağda solda "eee ne sağlam erkekmiş , amma kuvvetli erkekmiş , erkek gibi erkek bak kaç yaşında koydu çocuğu karnına helal olsun, iş bitmemiş vs vs" gibi mide bulandırıcı tiksinç bir övünç duyuyolar.

ya sperm kalitesinden falan anladıklarından değil , kahvede sağda solda "eee ne sağlam erkekmiş , amma kuvvetli erkekmiş , erkek gibi erkek bak kaç yaşında koydu çocuğu karnına helal olsun" gibi mide bulandırıcı tiksinç bir övünç duyuyolar.
Nereye kusuyoruz ? :kusmuk:
--------------
Bir de bu kadar anne olmak isteniyorsa ve uygun bir aday belirli bir yaşa kadar bulunamadıysa sperm bankası ya da evlatlik almak da bir seçenek. Anne olmak istiyorum kafasıyla evlilik yapıp pisman olanlarin konilarını okuyoruz hep. Bence siz de endişe edip düşünmeyin bu kadar. Doktorunuzla konuşun yaşınız genç diye tavsiye etmez diye düşünüyorum.

Yıllar önce İstanbulda özel bi klinikte yaptırdı arkadaşım o zaman 32 yaşındaydı ve ufukta evlilikte yoktu. Kasıklarından yumurta topladı doktor yaklaşık bir tüp bebek parasına yakın bişe vermişti o zaman. Sonra 39 yaşında evlendi zaman kaybetmek istemediler sanırım tüp bebek yaptılar o yumurtalardan. Şuan ikizleri var 10 aylık. Hayatımda verdiğim en doğru karar der durur 🤓

Çok zor bi işlem değildi ama bizzat yaşamadım tabi. Dün ben de 35 yaşında bi arkadaşıma önerdim bunu, o da yaptıracak.

Önce bir Amh testi yaptırın. Zaten yumurta rezerviniz görünür doktor ona göre der size şu zamana kadar rahatsın diye. Mesela benim Amh'ım çok yüksek tabi polikistik over hastasıyım doktorum bana 50 yaşına kadar doğurgan kalırsın bu değerlerle demişti. Belki sizdede düşüklük yoktur.
Ha düşüklük varsa da neden olmasın 😊

ya sperm kalitesinden falan anladıklarından değil , kahvede sağda solda "eee ne sağlam erkekmiş , amma kuvvetli erkekmiş , erkek gibi erkek bak kaç yaşında koydu çocuğu karnına helal olsun, iş bitmemiş vs vs" gibi mide bulandırıcı tiksinç bir övünç duyuyolar.
Nereye kusuyoruz ? :kusmuk:
--------------
Bir de bu kadar anne olmak isteniyorsa ve uygun bir aday belirli bir yaşa kadar bulunamadıysa sperm bankası ya da evlatlik almak da bir seçenek. Anne olmak istiyorum kafasıyla evlilik yapıp pisman olanlarin konilarını okuyoruz hep. Bence siz de endişe edip düşünmeyin bu kadar. Doktorunuzla konuşun yaşınız genç diye tavsiye etmez diye düşünüyorum.
Kızlar mesajlarınız biraz alakasız olmuş. Kadınlarda menapoz diye bir şey var ve bu erken de olabilen bir şey. Erkeklerin belki ereksiyon problemi yasar belki andropoz cart curt olur ama oluyor yani sperm üretebiliyorlar. Burda hava atlamaları minik bi detay olarak verilmiş.
Konu sahibi bilgim yok ama çok mantıklı. Ben de anne olmak için uğraşıyorum. Insallah gönlüne göre gelişir her şey.

Kızlar mesajlarınız biraz alakasız olmuş. Kadınlarda menapoz diye bir şey var ve bu erken de olabilen bir şey. Erkeklerin belki ereksiyon problemi yasar belki andropoz cart curt olur ama oluyor yani sperm üretebiliyorlar. Burda hava atlamaları minik bi detay olarak verilmiş.
Ben üyenin ifade etme biçimine takıldım, erkekler şanslı,kadınlar şansız kadınlar acı çekiyor, erkekler hava atıyor pek de küçük bir detay olarak vermemiş :) Sizin de dediğiniz gibi bazen erken menapoz olunabiliyor. Bazen de geç girilebiliyor. BBC nin araştırması dahi var sperm kalitesinin düştüğüne ve üretimin azaldığına dair kadın doğum uzmanı varsa kk de o daha iyi açıklar. Bu mantikla düşününce andropoza girmiş bir adamın menapoza girmemiş ama doğurganlık döneminde de olmayan bir kadından çocuğunun olma ihtimali çok cok düşüktür. Yani ortada şanslı olacak bir durum yok.

Ben üyenin ifade etme biçimine takıldım, erkekler şanslı,kadınlar şansız kadınlar acı çekiyor, erkekler hava atıyor pek de küçük bir detay olarak vermemiş :) Sizin de dediğiniz gibi bazen erken menapoz olunabiliyor. Bazen de geç girilebiliyor. BBC nin araştırması dahi var sperm kalitesinin düştüğüne ve üretimin azaldığına dair kadın doğum uzmanı varsa kk de o daha iyi açıklar. Bu mantikla düşününce andropoza girmiş bir adamın menapoza girmemiş ama doğurganlık döneminde de olmayan bir kadından çocuğunun olma ihtimali çok cok düşüktür. Yani ortada şanslı olacak bir durum yok.
Azospermide bile ameliyatla 1 tane de olsa sperm bulunup döllendirebiliyor. Ereksiyona vs gerek yokken. Kalite yani morfoloji düşük iken de döllenebiliyo sperm. Çünkü yumurtaya enjekte ediliyor. Ama senin yumurta rezervin biterse yapılabilecek bir şey yok.

Konu sahibi bilgim yok ama çok mantıklı. Ben de anne olmak için uğraşıyorum. Insallah gönlüne göre gelişir her şey.
valla ben konudan tamamen ayrı kahvedeki erkek kültüründen bahsettim lskefnejnf

Azospermide bile ameliyatla 1 tane de olsa sperm bulunup döllendirebiliyor. Ereksiyona vs gerek yokken. Kalite yani morfoloji düşük iken de döllenebiliyo sperm. Çünkü yumurtaya enjekte ediliyor. Ama senin yumurta rezervin biterse yapılabilecek bir şey yok.
Amaaaannn cok da bir bilgim yok açıkcası öyle diyorsanız öyledir. Sadece bildiğimi paylaştım her zaman ihtimal var ama düşük kısacası bu 😂

3 ay önce miyom ameliyatı oldum.Ameliyattan önce birkaç doktora gittim, bir tanesi bu konuda baya uzmanlaşmış birisi.38 yaşındayım ve amh değerimde çok düşük.Yumurta toplarmayı düşünürmüsün dedi, evet dedim.Ama ameliyattan sonra, bir süre ilaç tedavisi görmem gerekecekti.Daha sonra tüp bebek gibi tüm hormonları vereceklermiş.O tedavi çok yorucu bir tedavi,sürekli hormon almak filan.Ki ben birde ağır bir ameliyat geçircektim.Ameliyattan sonrada asıl ameliyatımı yapan doktora sordum.Oda dondurmayı boşver evlen bir an önce taze yumurtadan bebek yap dedi 😊 açıkcası ben o tedavi sürecini göze alamadım.Birde ister istemez vücuda hormon yüklenecek, bir operasyon yapılacak, zararıda olabilir diye düşündüm.Zaten 2 yıl içinde evlenip çocuk yaparsam yaparım yoksa oda zor.Benim için çok efektif bir çözüm olmadığını anladım ve vazgeçtim

Bu operasyonun bir zararı varmıdır ? Dondurulan yumurtalar sonradan kullanılmak istendiğinde kesin olarak kullanılabiliyormu acaba yaptıran biri varsa aydınlatabilir mi bizi ? 30 yaşıma geldiğimde hala evlenmezsem bende yaptıracağım

Amh testinizi yaptırın önce. Ona göre karar verin.

Yumurta rezerviniz çoksa erlenden yaptırmaya gerek yok beklediği her yıl için ücret ödüyorsunuz. Amh değeriniz 2 - 1 civarındaysa bu işlemi yaptırın.

Devlet hastanesinde bu işlem yapılıyor ancak sadece tüp bebek merkezi olanlarda. Normal bi şekilde tüp bebek bölümünden randevu alıp doktorla görüşün. Özelde yaptırmak daha kolay ama çok daha maliyetli.

Back
X