yumurta sayısı az ve kalitesi düşük olunca hangi protokol uygulanıyor

kısa protokol adetin 2. günü gonalf veya puregon la başlanıyor yumurtalar olgunlaşınca cetrodite veya orgulatronla baskılanıyor yaklaşık 14-17 gün arası değişiyor tedavi süreci

Kür 2: Yumurta çatlatıcı ve kolay hamile kalma
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karına içilir. Bu kürün uygulaması,

2x21U+7A

U; 21 gün uygulanır
A; 7 gün ara verilir

şeklindedir. Bu formülün anlamı, iki defa yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi kırkiki gündür. Uygulama sürelerine yedi günlük aralar dahil değildir. Her defasında günlük hazırlanması gerekir. Kuru incirleri bir kere koparıp veya bıçakla bir kez kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave ediniz. Kuru incirlerin dışında beyaz pudrası var ise, soğuk su altında önce yıkayıp sonra ilave ediniz

ben adetimin 8. günü baslamışdım cnm 2 aya yakın kulandım birde ben diger tedavilerimde hep gonalef kulanmışdım bunda progon kulandım incirdenmdir progondanmıdır bilmiyorum ama incire baglamışdım ben
cünkü cogu kişide böyle sonuclar oldu

ben de başlayacağım, incir hiç yemem hiç de sevmem ama mecburen uygulayacağım, tadı nasıl oluyor? soğuk olarak yemeklerden 10-15 dakika önce değil mi? yarım litre aynı gün bittiğine göre hergün taze taze yapmak gerek değil mi? akşamları yapsak ertesi gün için olur değil mi? faydalı bir küre benziyor..

canım lucrin kadının kendi hormonlarını baskılamak için kullanılan bir ilaç. bizim gibi hastaları baskılayınca da sonuç çok kötü olabiliyor. Herkeste lucrin bunu yapmıyor. Bende sulandırılmış lucrin protokolünde bile sonuç çok kötü olmuştu ama sende durum değişebilir bunu denemeden bilemezler. Bende en iyi sonucu antagonist protokol verdi bunun femeradan farkı femara adlı ilacı hiç kullanmadım ama diger ilaçlar aynıydı. femera en hassas protokol sanırım. kısa protokol femera anatagonist bu 3 protokoldede önceden baskılama yok lucrin yok ancak yumurtalar 14 mm oldugunda baskılanmaya başlanıyo sanırım benim bu dönemde kullandığımm baskılayıcı orgalutrandı.

Bitkisellere gelince kızlar bende biraz deneyimlerimi aktarayım 3. ve 4. denemem de antagonist protokoldü. ikisindede adetin 3. günü gonal f le başladık ve doz 300 dü ilkinde 7 yumurta toplandı 8. günde ve 2 grade 1 oldu 2400 ünite ilaçla. İkincide burada bitkisellerin ve akapunkturun gücüne iananıyorum aynı zamanda aynı dozla başlamasına rağmen 18 yumurta 8 embriyo 7 blastosist oldu. 1800 ünite ile 6 günde
Yani iki protokol ilaç dozuna kadar aynı fakat sonuçlar çok farklı.
Ben 9 ay önceden beslenmeme dikkat etmiştim ama tedaviden önceki 2 ay günde 3 incir ve bir bardak havuç suyu içtim. Havuçta çok büyük oranda östrojen içeren madde var. Saraçoğlunun kitabında bitkilerin ne kadar hangi maddeyi içerdiği yazıyor orda okumuştum .Yani size havuç suyunu da öneririm.Akapunkturuda şiddetle öneririm. Acayip hormon düzenliyor. Stresi çok azaltıyor.

kısa protokol , antagonist protokol uygulanıyor .. bu protokollerde yüksek doz uygulanarak yumurtalar uyarılıyor .. ama eğer yumurta sayısı 2-3-4 gibiyse femara protokolü uygulanıyor , onu da başarıyla uygulayan 3-5 merkez var ...

beylere de keçi boynuzu uygun sanırım, biz bu küre başladık tedaviden önce, iyi olacağına inanıyorum bu bitkilerle.. bu incir kürünün tadı korkunç değildir umarım.. ben incirden nefret ederim çünkü

Arkadaslar benım yumurta sayım da yasıma gore cok az,32 yasındayım faakat saglıklı yumurtam 2 veya 1 oluyor.Bende DHEA mı ıcsem aceba ,esımın de sperm kalıtesı dusuk yaaa cok uzuluyorum ben.Ne yapacacagım aceba?banada yardımcı olun sızın destegınıze ıhtıyacım var.:1no2::Saruboceq:

arkadaşlar DHEA nedir? yan etkileri varmı? doktor kontrolünde mi alınıyor? yoksa biz kendi kendimize kullanabiliyormuyuz?

selamlar..
DHEA; yumurta sayısını ve kalitesini arttırıcı bir ilaç..heryerde bulunmuyır bazı eczaneler getirtiyor.fiyatı: 35 ytl ..
Dr. kontrolünde veriliyor sanırım...bana Dr.um vermişti.reçetesiz alınıyor.ama faydasını gördüm ben.en az 2-3 ay kullanılıyor ve her kontrol öncesi kan değerinde östrojen değerine bakılıyor.Detaylı bilgiler: DHEA başılığı altında bir topic te yazmıştık arkadaşlarla..eğer bulursam buraya kopyalayayım.

Arkadaşlar,
buraya bazı bilgileri kopyalıyorum:

Sevgili Bonadea, linkteki çalışma DHEA ile yapılmış yeni çalışmalardan biri. Yumurtlama problemi olan, yumurta rezervi düşük 25 hasta üzerinde yapılmış ve sonuçta elde edilen kaliteli yumurta ve embriyo sayısında artış görülmüş. Buna göre DHEA hormonunun etkisi olduğu sonucuna varılmış ancak tartışma bölümünü okuduğunda bu sonuçların %100 DHEA'dan kaynaklanmamış olabileceğide düşünülüyor. DHEA bir erkek hormonu imiş ve Amerika'da reçetesiz satılıyormuş. Araştırmaların daha başındalar ve net bir sonuca varmaları için daha fazla çalışma yapmaları gerekiyor. Hormonun yan etkileri sivilce, yüzde kıllanma ve seste kalınlaşma. Uzun dönem etkileri henüz bilinmiyor.
Doktorunuza danışmadan sakın bu ilacı kullanmayın!!!

Sevgili Pelly, yorumun için tşkler. Bu konuda ilk araştırma 2000 yılında, diğeri 2005 ve sonuncusu da 2006 yılında yapılmış. Her üçünde de değeler birbirinden bağımsız olsa da yumurta sayısında artış görüldüğü tespit edilmiş.
Özellikle bu son çalışmada sadece yumurta sayısında değil oluşan embriyoların kalitesinde de artış olduğunu saplanmış (Patients in the present study demonstrated better oocyte and embryo numbers as well as overall improved quality in the cohort of embryos produced in each cycle, as reflected in the significantly improved embryo scores) Bu gerçekten çok umut verici. Günlük 100 mg'ın altında kullanımlarda yan etkilerinin çok nadir görüldüğü belirtilmiş. (Adverse effects are uncommon at a DHEA dose of <100 mg per day.)

Ama uzun süreli etkileri henüz bilinmediği için "Doktorunuza danışmadan sakın bu ilacı kullanmayın" konusunda hem fikiriz.

nasıl yani
konuyu acan arkadaş bütün yorumlarını yok etmiş!

aslında silmek istemedim başka bir forum açmıştım alternatif tıp bölümüne orda kimse cevap yazmayınca onu silerken bu forumdaki yazılarıda silmişim farkında olmadan bana femera protokolü uygulandı ve 2 ay dhea kullandım ve hiç faydasını görmedim. sadece tek yumurta oldu oda döllenmedi malesef

yaa demekki herkeze aynı etkiyi göstermiyor
kacıncı denenmen ve kaç yaşındasın
benimde kuzenimin pazar günü tedavisi iptal edildi
4 folikül oldu 2 toplandı onlarda çöpe atıldı

Back
X