yumurta sayısı az ve kalitesi düşük olunca hangi protokol uygulanıyor

4 ncü denememdi ilkinde tek yumurtayla hamile kaldım ama kalbi durduğu için kaybettim 2 döllenmedi 3 yine tek yumurta döllendi o da tutmadı sonuncuda döllenmedi

turkbayragislm ben perisultan benim yumurta sayim cok düsük ne yapa bilirim ?
İlk iki denemede sadece 2 folikül oluştuğu için tedavim iptal edilmişti. Sonra 3 ay DHEA kullandım. Bu kez 5 folikül oluştu. 2 emriyo transfer edildi ve şu an 33 haftalık hamileyim çok şükür. Darısı isteyen herkesin başına.
DHEA sayıyı arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda kaliteyi de arttırıyor. Bu konuyla ilgili bilimsel çok makale okuduk kullanmadan önce. Ancak sorun şu ki "uzun süreli kullanımlarda yan etkileri net bilinmiyor"

Selamlar Esingül,
yunurta sayısı az olduğunda oktorumuz DHEA adlı bir yardımcı ilaç önermişti.benim 2.denememde az yumurta oluşmuştu riske atamamıştık..o yüzden 3 ay boyunca DHEA kullandırdı ve yumurta sayısı çoğaldı..ayrıca kalitesinide arttırıyormuşş.daha detay için DHEA ile ilgili yazılmış linklere bakabilrsin..
Sana kolay gelsin..gerçi kalitesi iyiyse sayıda çok önemli değildir herhalde..inş.tedavin olumlu seyreder.
sevgiler

Merhaba anjelikoz, çok uzun zaman önce bu yazıyı yazmışsın gerçi ama gene de soramadan edemedim. DHEA ile hamile kalabildinmi peki? Ben de şu an kullanıyorum, umarım iyi sonuçlar olur.

kızlar dhe ayı kaç tane içiyorsunuz ..benim doktorum sabah bir akşam iki tane olmak üzere günde 3 tane dedi...

gunaydın bende gunde ıkı defa ıctım dhea
2,denememdı ve tuttu ama gelısemedı suan kanamam devam edıyor
sonra arastırılcak neden devam edemedıgı allahım hepımıze yardım etsın

turkbayragislm ben perisultan benim yumurta sayim cok düsük ne yapa bilirim ?

benimde yumruta sayım dusuk. bizim gibi yumurta sayısı dusuk olanlar icin en iyi 2 yontem varmıs. birincisi femara protokolu ikincisi de sabırlıysan yumurta toplaya toplaya gidip en iyi embriyoyu secip yerlestirtmek. bu ikinci sik 2ay da 3 ay da surebiliyormus.cunku her ay yumurta toplanacak.

eger tup bebekteki klasik uzun protokol verirlerse lutfen tercih etmeyin. uzun protokol benim gibi ayda toplamda 5-6 tane yumurtası olup amh si sınırda olanlar icin yumurtalıklara iskence etmekten baska birsey degilmis.

Back
X