- Konu Sahibi Papatya3425
-
Yaşınız kaç?3 yıldır gebe kalamiyorum 10 gün önce kadın doğum doktoruna gittim hormon testi verdim doktor prolaktin 62.00ng/ml çıktığını söyledi ayrıca yumurta tembelliği var erkeksel hormonunun çıkmış dedi fakat ben her ay duzenli adet görüyorum yani bence oyle en fazla her ay 2 gun veya 3 gun ya geriye atiyor yada ileri o sekilde oluyorum doktor beni infertiliteye git yönlendirdi arkadaşlar baana direk tüp bebekmi derler yoksa bir ilaç tedavisi birşey olurmu tecrübesi olan varsa yardimci olabilir mi bana lütfen??
Merhaba, prolaktin icin yazıyorum benim de genel olarak ara ara yuksek çıkıyordu. Cok hassas bir hormon bence tekrar kontrol baktırın. Kontrolde yuksek çıkarsa ilaç başlatılar o da hemen düşürüyor zaten.3 yıldır gebe kalamiyorum 10 gün önce kadın doğum doktoruna gittim hormon testi verdim doktor prolaktin 62.00ng/ml çıktığını söyledi ayrıca yumurta tembelliği var erkeksel hormonunun çıkmış dedi fakat ben her ay duzenli adet görüyorum yani bence oyle en fazla her ay 2 gun veya 3 gun ya geriye atiyor yada ileri o sekilde oluyorum doktor beni infertiliteye git yönlendirdi arkadaşlar baana direk tüp bebekmi derler yoksa bir ilaç tedavisi birşey olurmu tecrübesi olan varsa yardimci olabilir mi bana lütfen??
Merhaba yaş 21 çok erken evlilik yaptim 18 di yaşım 3 sene oldu yani hiç korunmadim daha öncede gittim doktora böyle bir sorun cikmadi son 5 aydır falan var bildiğim kadariyla infertilite bölümüne gidicem bu yumurta tembelliginiz ilaç tedavisi vs birseyi varmi biliyormusunuz? Birde sizce adetim duzenlimi bir önceki mesajda belirttimYaşınız kaç?
Bende de sebepsiz infertilite vardı. Tüp bebek ile hamile kaldım.
Ama bu bizim tercihimizdi doktorumuz aşılama da yapılabilir diye seçenek sundu.
Maalesef yaş ile birlikte rahim/yumurta tembelliği oluyormuş..
Evet ilaç verdi doktor ama düşse bile ne kdar süre etkisi var ilacın biliyormusunuz ?Merhaba, prolaktin icin yazıyorum benim de genel olarak ara ara yuksek çıkıyordu. Cok hassas bir hormon bence tekrar kontrol baktırın. Kontrolde yuksek çıkarsa ilaç başlatılar o da hemen düşürüyor zaten.
Hemen düşürüyor ilaç dostinex mi başladı?Evet ilaç verdi doktor ama düşse bile ne kdar süre etkisi var ilacın biliyormusunuz ?
Evet ilaç verdi doktor ama düşse bile ne kdar süre etkisi var ilacın biliyormusunuzMerhaba, prolaktin icin yazıyorum benim de genel olarak ara ara yuksek çıkıyordu. Cok hassas bir hormon bence tekrar kontrol baktırın. Kontrolde yuksek çıkarsa ilaç başlatılar o da hemen düşürüyor zaten.
Evet dostinexHemen düşürüyor ilaç dostinex mi başladı?
Bana da prolaktinden ötürü dostinex verdi fakat yarım iç 3 gün arayla biri dursun dedi, yanlış mı anladım acaba diğerini de içsem mi bilemiyorumMerhaba, prolaktin icin yazıyorum benim de genel olarak ara ara yuksek çıkıyordu. Cok hassas bir hormon bence tekrar kontrol baktırın. Kontrolde yuksek çıkarsa ilaç başlatılar o da hemen düşürüyor zaten.
Yok yarim tablet iceceksinjzBana da prolaktinden ötürü dostinex verdi fakat yarım iç 3 gün arayla biri dursun dedi, yanlış mı anladım acaba diğerini de içsem mi bilemiyorum
Ben aldığım zaman eczaci kız pazartesi ve perşembe tok karına 1 tane alinmasi gerektiğini söyledi yanlismi kullaniyorum yani anlamadimYok yarim tablet iceceksinjz
Ben yarım kullandım hep değeriniz kaçtıBen aldığım zaman eczaci kız pazartesi ve perşembe tok karına 1 tane alinmasi gerektiğini söyledi yanlismi kullaniyorum yani anlamadim
Yani ilactan önce prolaktin 62.00 daha yeni kullanmaya başladım ilac bitince baktircam tekrar değerimeBen yarım kullandım hep değeriniz kaçtı
Benim de 50-60 çıkıyordu. Ama gecen ay şöyle bir şey deneyimledim. Adetin 3. Günü 66 cikti 5. Günü 19 çıktı. Gidip sorguladigim da laboratuvar hatası olabileceğini söyledi doktor. Bir de cok hassas bir hormon olduğunu söyledi. Aniden çıkıp düşebilirmis. Son 2 aydır yükselmedi hic. Stres yapmayın ve uykunuzu almış olun. Bence etkiliyor çünkü bunlar.Yani ilactan önce prolaktin 62.00 daha yeni kullanmaya başladım ilac bitince baktircam tekrar değerime
Uyku problemim çok var asla gece 2 'den önce uyuyamiyorumBenim de 50-60 çıkıyordu. Ama gecen ay şöyle bir şey deneyimledim. Adetin 3. Günü 66 cikti 5. Günü 19 çıktı. Gidip sorguladigim da laboratuvar hatası olabileceğini söyledi doktor. Bir de cok hassas bir hormon olduğunu söyledi. Aniden çıkıp düşebilirmis. Son 2 aydır yükselmedi hic. Stres yapmayın ve uykunuzu almış olun. Bence etkiliyor çünkü bunlar.
Hayatinizi düzene koyun uyku beslenme vs. Belki normal seyrine döner ilaca gerek kalmazUyku problemim çok var asla gece 2 'den önce uyuyamiyorum
Sizce bu hormon ile yumurta tembelliğini bir alakasi varmi? Çünkü sonradan çıktı ben yumurta tembelliği okdr doktora gittim yoktu daha önceHayatinizi düzene koyun uyku beslenme vs. Belki normal seyrine döner ilaca gerek kalmaz
Bence var. Bana da aynisini söylemişlerdi ama hayatı düzene sokunca duzeldigine inanıyorumSizce bu hormon ile yumurta tembelliğini bir alakasi varmi? Çünkü sonradan çıktı ben yumurta tembelliği okdr doktora gittim yoktu daha önce
Merhaba bende bu yoldan geçmiş birisi olarak sana yorum yapmak istedim.3 yıldır gebe kalamiyorum 10 gün önce kadın doğum doktoruna gittim hormon testi verdim doktor prolaktin 62.00ng/ml çıktığını söyledi ayrıca yumurta tembelliği var erkeksel hormonunun çıkmış dedi fakat ben her ay duzenli adet görüyorum yani bence oyle en fazla her ay 2 gun veya 3 gun ya geriye atiyor yada ileri o sekilde oluyorum doktor beni infertiliteye git yönlendirdi arkadaşlar baana direk tüp bebekmi derler yoksa bir ilaç tedavisi birşey olurmu tecrübesi olan varsa yardimci olabilir mi bana lütfen??
Umarım dediğin gibi olmasi gerektigi gibi sirasiyla yonlendirirler yoksaa insan çok yipraniyor bu süreçteMerhaba bende bu yoldan geçmiş birisi olarak sana yorum yapmak istedim.
Benim sorunum adet düzensizliği ile başladı. Dogum kontrol hapı bıraktıktan sonra düzensizlik nedeniyle doktora gittim ilk doktor bana yumurta tembelliği dedi. Başka bir doktor polikistikover sendromu dedi. Biraz zor hamile kalabilirsin falan dediler. Tabi gebelik düşündüğüm için korkular başladı. Cunku o zamana kadar hep düzenli adet oldum ve hiçbir şey anlamadım. (Adetin duzenli olsa da bu durum yaşanabiliyor.) Bu söylenen sözler nedir çaresi var mi yok mu oyle karmaşık duygularla sürecim devam etti. Malesef 1 yil doktor doktor gezdim hiçbiri doğru düzgün anlatmadı ve yönlendirmedi. Sen şanslısın direk ilk doktorun infertilite bölümüne yonlendirmis.
Korkutucu gelebilir korkma hemen tup bebek yapmıyorlar. Önce ilk muayeneni olursun. Adet zamani senden kan testleri isterler. Eşinin spermiyogramini isterler. Rahim filmi cekilmeni isterler. Butun o sonuçlara göre yonlendirme yaparlar. Herhangi bir sorun yoksa önce yumurtlama sağlayıcı ilaçlar verip yumurta boyutunu takip ederler. Ona gore şu zaman iliski diyip yönlendirmesi yaparlar. Ordan cevap alamazsan aşılama derler. O da olmazsa en son tup bebege geçiş yaparsın.
Yani hepsinin bir sırası var.
Hafif düzeyde polikistik over olabilirsin3 yıldır gebe kalamiyorum 10 gün önce kadın doğum doktoruna gittim hormon testi verdim doktor prolaktin 62.00ng/ml çıktığını söyledi ayrıca yumurta tembelliği var erkeksel hormonunun çıkmış dedi fakat ben her ay duzenli adet görüyorum yani bence oyle en fazla her ay 2 gun veya 3 gun ya geriye atiyor yada ileri o sekilde oluyorum doktor beni infertiliteye git yönlendirdi arkadaşlar baana direk tüp bebekmi derler yoksa bir ilaç tedavisi birşey olurmu tecrübesi olan varsa yardimci olabilir mi bana lütfen??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?