yumurta toplama işleminde anestezi

ESRACAG

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
117
2
96
45
Hatay
merhaba arkadaşlar benim kafama takılan bir konu var yumurta toplama işleminde hafif dozlumu aneztezi veriyorlar yoksa ameliyatlardaki gibimi yani bayagı saatlerce uyuyormusun.O işlem yapılırken yattığımız yataktan kendimiz mi kalkıyoruz.Yoksa biz ayılana kadar bekliyorlarmı inanın şimdi tek bunu merak ediyorum.tecrübeli arkadaşlardan bu konuda bilgi istiyorum.

merhaba canım.hafif dozlu anestezi veriyorlar işlem biter bitmez seni uyandırıyorlar zaten uymakla uyanık arası oluyorsun hiç birşey hissetmiyorsun ama sesleride duyuyor gibisin çok az narkoz verdikleri için karışık bir hal anca bukadar tarif edebildim.işlem bitince isminle sesleniyorlar sihirli deynek deymiş gibi hemen kendine geliyorsun seni yavaşça sedyeye alıyorlar hiç ayağı kaldırmadan sonra asansörle odana alıyorlar odanda yarım saat dinlendikten sonra sana kahvaltı ve meyva suyu veriyorlar.kahvaltıdan sonra kendini iiy hissediyorsan eve gidebilirsin.ben kendimi iyi hisstmiştim eve geldim hiç ğrım olmadı sadece bol su içmen lazım içinde ödem oluşmasın diye okadar.korkacak hiç bir şey yokmuş

çok üzgünüm:artvinli teşekkür ederim aslında neyi merak ediyorum biliyormusun ben biraz ağırımda (kilo bakımından yani) beni nasıl sedyeye alacaklar onu merak ediyorm.güçleri yetmezse diye düşünüyorum :çok üzgünüm::

canım....hiç korkma....sana isminle seslendiklerinde biraz kendine geliyorsun.sende kendini biraz kaldırabiliyorsun.....yani biraz kendinde onlara yardımcı oluyorsun...

oh oh oh vallahi canım öyle bir rahatladım ki allah razı olsun biliyorum tuhaf ama benimde böyle bir takıntım var işte ne yapayım inşallah az kaldı bebişlerimi içimde hissedeceğim.Allahım kimsenin emeklerini boşa çıkartmasın bu uğurda yola çıkanlara sabır versin.ınanın ki çok bişey değil sadece AAANNNNNEEE olmak istiyorum karnımda her geçen gün büyüyen bir bebek istiyorum kucağıma aldığımda mis gibi kokan bir yavrum olsun istiyorum.

hiç telaş etme canım ya sen birazda olsa kendine geliyorsun sen zaten yardımcı oluyorsun kendini kaydırarak alıyorsub sedyeye seni kimse kaldırarak koymuyor.inşallah az kaldı seninde bebeğine kavuşmana dualarım seninle:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

hiç merak etme canım zaten sen kendine geliyorsun kendini yavaşça sedyeye almanı söylüyorlar.seni kise kaldırıp sedyeye koymuyor yani.hangi merkezde tedavin oluyor canım inşallah azkaldı seninde bbeklerine kavuşmana duaları seninle :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

teşekkür ederim artvinli sen ne aşamadasın tedavin devam ediyormu

canı benim ilk tedasvimde ikizlerime hamile kaldım doğumdan 5 gün sonra malesef ikisinide hastane mikrobundan kaybettim.tekrar hamile kaldım kimyasal gebelik oluştu,3.hamile kaldım ikizlerimi 5.5 günlük kürtajla aldırmak zorunda kaldım.benim tedavi süreçlerim böyle hakkımızda herşeyin hayırlısı canım şimdi ara verdim kendimi dinlenmeye aldım vakti zamanı nezaman olursa tekrar başlayacağım

çok zor günler geçirmişsin 9 ay karnında taşı tam kucagına almışken ikisini birden kaybetmek zordur tahmin edebiliyorum ama allah sabrını vermiş demi.inşallah sende gün gelir mis kokuluna kavuşursun

çok zor günler geçirmişsin 9 ay karnında taşı tam kucagına almışken ikisini birden kaybetmek zordur tahmin edebiliyorum ama allah sabrını vermiş demi.inşallah sende gün gelir mis kokuluna kavuşursun

kesinlikle çok zor günlerdi canımsenağlama evime bile giremedim ilk zamanlar ama 1 sene oldu hergün aklımdalar meleklerim ama başa gelince dayanıyoruz işte:1no2: daha mezarlarına bile gidemedim o gücü bulamıyorum kendimde:çok üzgünüm:.rabbim kimseye göstermesin.:Saruboceq:

acını hatırlattım sana, lütfen üzülme inşallah bir daha ki seferde sağlıklı bebişin(lerin) olurda bu çektiklerini unutturur sana

artvinli gerçekten çok zor şeyler yaşamışsın....allah son yaşadığın acı olur inşallahh...bi daha yaşatmasın....ben inanıyorum bu sefer yavrularına kavuşacaksın canım

ben anestezi esnasında hiçbirşey duymadım.yaklaşık 25-30 dk sürüyor işlemin.
gözünü korkutmak gibi olmasın ama benim oldu diye yazıyorum bir kaç gün benim karın altımda ağrım oldu.ki bu da normal dediler.zira çok hassas bölge ile çalışma yapılıyor.öksürürken hapşırırken falan ağrıdı benim saklamak yersiz olur.
umarım güzel sonuçlar elde edersin

kızlar yani ayılmak öyle normal anestezi gibi bağıra bağıra mide bulantılı falan değil öyle mi?

kızlar yani ayılmak öyle normal anestezi gibi bağıra bağıra mide bulantılı falan değil öyle mi?

hayır canım yok öyle bişey derin bir anestezi degil ama derin degil derken bişey hissederimde sanma uyanana kadar kesinlikle hissetmiyorsun hatta kişiye göre degişiyor biraz beni zor uyandırıyorlar uyumak istiyorum çok hoş bir duygu baya dinleniyosun valla bendemi tuhaflık var bilmiyorum yada alışkanlıkmı oldu 7 kez anestezi aldım çünki ama benim hoşuma gidiyor uyanınca herşey bitiyor ne güzel... ayrıca bazıları agrım oldu diyor histeroskopi hariç hiçbirinde uyanınca sızı bile hissetmedim ... sakın korkma yani.. inşallah hayırlı sonuçlar alırsın...

dr a ben de sormuştum.nasıl bir anestezi diye.tamamen uyumuyormuşsun.Ama ben 3 denememde de mışıl mışıl uyudum ve hep odamda uyandım.her seferinde de ayıldıktan sonra kustum.ne kadar etkilendiğin bünyeyle alakalı sanırım.benim midem zaten çok hassastır.
eve döndüğümde de ağrılarım oldu.Ama ağrı kesicilerle geçiyor.

arkadaşım bırak sedyeye nasıl alacaklarını onlar düşünsün.böyle ayrıntılara takılma. sadece bebeğine ya da bebeklerine konsantre ol.Allah yardımcı olsunnn.....

teşekkür ederim canım.. inşallah hepimizin gönlüne göre olur ..hep anesteziden korktum artık başa gelen çekilecek de işte.. merkezdeki hemşireye lokal olmaz mı diye sordum olmaz dedi.. yani bebek yolunca mecburuz :) hayırlısı olsun inşallah hepimize..

ben hayatımda 4 kez genel anestezi oldum
hiçbirinde mide bulantısı uyanamama olmadı
zaten ilacı öyle bir ayarlıyorlar ki saniyesinde gözün açılıyor
anestezi çeşit çeşittir
bize kullanılan anestezi diprivan diye bir madde
genelde yumurta toplama da en güvenilir seçeneklerden biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…