yumurta toplama işleminde anestezi

feraye yazıyı okudum benim kalbim durdu dedim ya aynı olayları ben de yaşadım
beni kurtaran hastane ekibi de hiç pes etmemişler
3 gün yoğun bakımda kalmışım

ADAM ne diyeceğimi bilmiyorum canım, geçmiş olsun..İnşallah kimse yaşamaz...Tüp bebek merkezlerinde (hastane olanlar hariç) anestezi almak tehlikeli...
Ben kalp atışlarımı izlediklerini hatırlamıyorum, yapıyorlar mı acaba biliyor musunuz?

yapmayan varmı bilmiyorum ama ben 3 farklı merkezde anestezi aldımhepsinde monitörize ediyorlardı.. tabiki bunların hepsine dikkat etmek lazım çok güvenilir olması lazım... ama buna ragmen hertürlü anestezide risk vardır tabikii...

benim kalp durması bir ilin devlet hastanesinde oldudoktor muayenehanemde yapacam dedi rahmetli babam istemedi o zaman doktorun muayenesini ziyaret ettik tabi
ama babam hastanede olsun dedi
sanki adamın içine doğdu

benim poliklinikte bademciğimi alacaktı ama orda kalp durdu
hemen masaj yaparak ameliyathaneye götürmüşler
sezeryanlı bir kadını alıp beni koymuşlar masaya
makinalara bağlamışlar
aman arip şeyler işte

moralinizi bozmak istemem
napalım ben anne olmak adına gene risk almak zorundayım

arkadaşlar öyle düşünmemek gerek aslında. olacakla öleceğe çare var mı? ecel gelirse orda olmaz da yolda olur.. allah korusun bunlar uç örnekler hem..benim de kuzenim kısa süre önce anestesiden uyanamadı ve kaybettik. tek yapmak gereken şey tedbirini almak..korku olmuyo mu oluyo ama kendimizi önce allaha sonra doktorlarımıza emanet edeceğiz. çünkü tek çaremiz bu.. hakkmızda hayırlısı..

witch merhaba, hsg'yi anestezi ile mi yaptirdin? ben karar veremiyorum da, deneyimlerini paylasirmisin?

witch merhaba, hsg'yi anestezi ile mi yaptirdin? ben karar veremiyorum da, deneyimlerini paylasirmisin?

canım ben o zaman iki doktorla konuşmuştum aniden basınçlı bir şekilde sıvı veriyorlarmış oda çok agrı hissettiriyormuş yaptıran birkaçkişide öyle demişti doktorla konuştum ben anestezi istiyorum dedim öyle yaptırdım tavsiye ederim çok rahattı eşimde ordaydı yanımda uyandım hiçbir agrı yoktu agrı kesici bile içmedim sadece kanama vardı...

kızlar rahim filmini neden çektiriyorsunuz. ben yaptıracağım merkezle görüştüm zaten tüp bebek olacağı için rahme yerleştirilecek ve tüplerinle alakası olmayacak dedi. gerekmiyor dedi. gerekseydi ben bu ay çektirecektim. şimdi gidince orda çekmek istemezler umarrım çünkü bir ay öncesinden çektirmek gerekiyormuş.

canım zaten hsg yle sadece tüplere degil rahimede şekil bozuklugu polip miyom gibi tutunmayı engellicek bişey varmı diye bakılıyor benimkisi erkek faktörlü infertilite ama yaptırmak gerekiyor

ben de senin dedigin gibi duydum ve artik bu tip islemlerden cok yoruldugum icin belki de iyice hassaslastim. ama bazi kisiler de cok agrisiz oluyor yeni makinelerle filan diyorlar, gereksiz yere anestezi mi alacagim filan diye ikilemde kaldim

canım zaten hsg yle sadece tüplere degil rahimede şekil bozuklugu polip miyom gibi tutunmayı engellicek bişey varmı diye bakılıyor benimkisi erkek faktörlü infertilite ama yaptırmak gerekiyor

ayrica tuplerde sivi birikmesi filan varsa tupbebegin basarisini etkileyebiliyor. onun icin de ozellikle tekrarlayan basarisiz denelerde cektirmekte fayda var bence

hadi ya o zaman çektirsem mi ben de şimdiden acaba.. çünkü tüp bebeğe gidince hemen başlayacağız o zaman olmaz galiba di mi kızlar ya?

ben de senin dedigin gibi duydum ve artik bu tip islemlerden cok yoruldugum icin belki de iyice hassaslastim. ama bazi kisiler de cok agrisiz oluyor yeni makinelerle filan diyorlar, gereksiz yere anestezi mi alacagim filan diye ikilemde kaldim

evet agrımadı çok fazla diyenleride duydum ama dediğin gibi biz çok yorulduk artık psikolojik durumda çok önemli agrı hissetmek bu aşamada daha kötü insanı dahada yoruyor valla benim düşüncem şöyle son denememdede histeroskopi yaptırdm o daanesteziyle oluyor bir eksik bir fazla 5 kez anestezi aldım 4 olsa ne olacaktı hiç agrı hissetmedim canım sıkılmadı aglamadım en azından...

hadi ya o zaman çektirsem mi ben de şimdiden acaba.. çünkü tüp bebeğe gidince hemen başlayacağız o zaman olmaz galiba di mi kızlar ya?

bence çektirsen iyi olur başarısız tedaviden sonra çektirip aa problem varmış diyenleri duydum niye baştan istemezlerki... hsg nin zamanı var adet bitiminde .. ve bencede hemen tüp bebege başlama bi adet geçsin üstünden neolur ne olmaz şüphe kalmasın...

işte sorun burda hazirandan başka izin kullanma şansım yok mesai arkadaşımla iki kişiyiz ve o temmuzda doğum iznine ayrılıyo 1 sene yok bana da izin vermiyolar o yokken o yüzden hazirana yetişmem gerek yine de buradaki doktorumla bi görüşüyüm yarın bakalım ne diyecek

aynen katiliyorum. be de 5 defa aldim simdiye kadar, 2 defa yumurta toplama, 2 defa kurtaj, 1 defa da histeroskopi... 1 eksik 1 fazla... bir yola baskoyduk gidiyoruz bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…