GEBELİK AŞISI:

Gebeliğin oluşması için embriyo rahim içine konulduktan sonra çeşitli maddeler, proteinler, büyüme faktörleri salarak rahim içi zarına yaklaşmakta, onunla temas etmekte ve uygun ortam varsa yavaş yavaş gömülmekte ve bunun sonucunda gebelik oluşmaktadır.
Gebelik aşışı tedavisinde kadının rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak biyolojik maddelerin elde edilmesidir ve tüp bebek te kullanılmasıdır.

Gebelik aşısı için yapılacak işlemler şunlardır;
Rahim iç zarında sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Bu uygulama çeşitli testlerle yapılmaktadır.

Yumurta toplama gününde kadından kan alınmakta ve özel işlemlerden geçirilerek monosit denilen beyaz kan hücreleri ayrılmakta ve bu hücreler özel kültür ortamlarına konularak çoğaltılmaktadır. Hücre kültürü denilen bu işlem çok dikkatli olarak özel inkübatör ve üretme sıvılarının yardımı ile yapılmaktadır. Hücre üremesinin uygun, devamlı olması ve istenilen maddelerin yeterli miktarda salınabilmesi için gerekli hormonlar da ilave edilmektedir. İki günlük kültür sonrasında rahim içine embriyo gömülmesine yardımcı olacak sitokinler denen maddeler ve büyüme hormonları monositik hücrelerce salınır ve üreme sıvısında birikir.
Laboratuarda yumurtalar spermlerle döllenir ve embriyolar elde edilir ve rahim içine transfer edilecek embriyolar rutin yöntemlerle seçilir sonsarında tüp bebek transfer gününe karar verilir.
Transfer gününde rahim içi değerlendirilir. Kalınlığı ölçülür ve transfer edilecek bölge saptanır.

Elde edilen gebelik aşısı diye adlandırılan sıvı embriyoların rahim içine konulacağı günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verilir.
Bu işlem teorik olarak rahim içini daha sonradan transfer edilecek embriyoların gömülmelerine uygun hale getirir. Bu şekilde hazırlanmış rahim içi zarının konulan iyi kalitede embriyoları daha yüksek oranda kabul edeceği yani gebelik oluşmasına yardım edeceği düşünülmüştür. Ayrıca bu tip bir uygulama daha sağlıklı gebelik oluşturacağı için gebelik kayıpları yanı düşükleri önlenebileceği iddia edilmiştir.
Yumurta donasyonuda asilama olabilirmi bu konuda bilgisi olan varmi?

GEBELİK AŞISI:

Gebeliğin oluşması için embriyo rahim içine konulduktan sonra çeşitli maddeler, proteinler, büyüme faktörleri salarak rahim içi zarına yaklaşmakta, onunla temas etmekte ve uygun ortam varsa yavaş yavaş gömülmekte ve bunun sonucunda gebelik oluşmaktadır.
Gebelik aşışı tedavisinde kadının rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak biyolojik maddelerin elde edilmesidir ve tüp bebek te kullanılmasıdır.

Gebelik aşısı için yapılacak işlemler şunlardır;
Rahim iç zarında sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Bu uygulama çeşitli testlerle yapılmaktadır.

Yumurta toplama gününde kadından kan alınmakta ve özel işlemlerden geçirilerek monosit denilen beyaz kan hücreleri ayrılmakta ve bu hücreler özel kültür ortamlarına konularak çoğaltılmaktadır. Hücre kültürü denilen bu işlem çok dikkatli olarak özel inkübatör ve üretme sıvılarının yardımı ile yapılmaktadır. Hücre üremesinin uygun, devamlı olması ve istenilen maddelerin yeterli miktarda salınabilmesi için gerekli hormonlar da ilave edilmektedir. İki günlük kültür sonrasında rahim içine embriyo gömülmesine yardımcı olacak sitokinler denen maddeler ve büyüme hormonları monositik hücrelerce salınır ve üreme sıvısında birikir.
Laboratuarda yumurtalar spermlerle döllenir ve embriyolar elde edilir ve rahim içine transfer edilecek embriyolar rutin yöntemlerle seçilir sonsarında tüp bebek transfer gününe karar verilir.
Transfer gününde rahim içi değerlendirilir. Kalınlığı ölçülür ve transfer edilecek bölge saptanır.

Elde edilen gebelik aşısı diye adlandırılan sıvı embriyoların rahim içine konulacağı günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verilir.
Bu işlem teorik olarak rahim içini daha sonradan transfer edilecek embriyoların gömülmelerine uygun hale getirir. Bu şekilde hazırlanmış rahim içi zarının konulan iyi kalitede embriyoları daha yüksek oranda kabul edeceği yani gebelik oluşmasına yardım edeceği düşünülmüştür. Ayrıca bu tip bir uygulama daha sağlıklı gebelik oluşturacağı için gebelik kayıpları yanı düşükleri önlenebileceği iddia edilmiştir.
burad
Arkadaşlar selamlar,

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında uygulanan 'gebelik aşısı'ndan haberi olan var mı. Yaptıran var mı.

Arkadaşlar selamlar,

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında uygulanan 'gebelik aşısı'ndan haberi olan var mı. Yaptıran var mı.

Arkadaşlar selamlar,

tatlım kanıtlanmış bir yöntem değilmiş. bençok fazla doktora sordum bu konuyu ama neden denenmesin. sonuçta her şeyi denemiyor muyuz?

Selam arkadaşlar,

Lenfosit asisi deniyor ona esinin dnasini sana koldan enjekte ediyorlar uc ay boyunca daha sonra dogal yolla gebe kaliorsan gebe kalman isteniyor bu sekilde esinin dnasini senin bagiskligina tanitiolar.

Hoşgeldin canım aramıza yalnız değilsin inan hepimizin ortak sıkıntısı bu. Biz bunu paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz. İnşallah hepimiz en kisa sürede mutlu haberi alacagiz. Allah yar ve yardımcımız olsun..

gerçektende öyle insan sıkıntısını paylaşınca hafifliyor. çok teşekkür ederim canım inşallah hepimizin yardımcısı olsun. önce allaha sonra doktorlara emanetiz

Merhaba arkadaşım öncelikle şansın bol olsun inşallah hepimiz bebeklerimize kavuşacağız.. Sen 4 negatifi de donasyonlami aldın yoksa normal tup bebek tedavisinde mi?

tüp bebek tedavisinde 4 negatifim var canım. hepimizin şansı bol olsun çok teşekkür ederim. inşallah bebeklerimize kavuşuruz en kısa zamanda

merhaba arkadaşlar... ben yeni üye oldum. 2 aydır donasyon formlarını takip etmeye başladım. Hİt de yumurta donasyonu yaptırmayı düşünüyorum. temmuz da görüşmeye gidicem.. Hİt de yumurta donasyonu yaptırıp başarılı yada başarısz olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler mi . donör ile aynı zamana nasıl denk getiriyorlar yoksa donmuş yumurtamı kullanılıyor , hit de yumurta donasyonu fiyatı nedir ? hit nasıl ilgili bir doktor mu.. tecrübelerinizi anlatırsanız çok mutlu olurum.

Merhabalar, umarım herkes iyidir
Biz cinsiyetimizi öğrendik oğluşum olucak:nazar:
Hala yatıyorum dikkat ediyorum
Çok şükür herşey yolunda
Sakın pes etmeyin umudunuzu kaybetmeyin ve anne olucagınıza inanın
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah her zaman dualarımdasınız

merhaba arkadaşlar. yaşım 43 forumu uzun süredir takip ediyorum. kariyer yapayım derken geç yaşta evlendim.bir yıl korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmadı bizde hem soluğu doktorda aldık tabi. arkasından gelen iki tane başarısız tüp bebek denemesi ve doktor artık donasyon dedi. nasıl zor bir durumdu benim için anlatamam. atlatmam kolay olmadı. çok yer araştırdık çok doktorla görüştük. en son doktor bir tanıdığımızın tavsiyesiyle görüştük. benim için önemli olan işin mutfağıydı açıkçası en çok seçimimi kolaylaştıranda bu oldu. geçen hafta tedaviye başladık çok şükür. bende sizlerle paylaşıp olabildiğimce destek ve sizlerle bu dönemi paylaşmak istedim. insan kendine yakın insanlara çok ihtiyaç duyuyor böyle zamanlarda. inşallah ağzımın tadı hiç bozulmasın hep güzel haberlerimizi paylaşmak nasip olsun. hepimize bol şans. hamile olan arkadaşlarımda evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah darısı başımıza. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşım.. tedavin hayırşı uğurlu olsun.. inşallah başarılı olursun.. bir arkadaşım orada tedavi gördü hic memnun kalmadı . sonucuda negatif oldu zaten. umurum sende herşey güzel gider

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok şükür herşey yolunda
Canım, tebrikler. Hadi darısı Başımıza.

Çok şükür herşey yolunda
Saglikla kucagina al canim.

Arkadaslar rahimi kalinlasmasi problemi olup fizyoterapi gorenler bu konu hakkinda yorumlarinizi yazarmisiniz

Arkadaşlar Allah izin verirse 20 Haziran gibi Kıbrıs yolcusuyum 1 haziranda lucrinle başlayacam iğneyi transfer Gününe kadar kullanıyor muyum aydınlatır mısınız

Mer
Arkadaşlar Allah izin verirse 20 Haziran gibi Kıbrıs yolcusuyum 1 haziranda lucrinle başlayacam iğneyi transfer Gününe kadar kullanıyor muyum aydınlatır mısınız

Merhaba canım,

Lucrin depot iğnesini kullandığın doğum kontrol hapının 18. Günü yapıyorsun,. Sadece 1 defa. Kalan 3 doğum kontrol hapından sonra adetini bekliyorsun. Sonrasını zaten sana bildirirler. Kolay gelsin.

• Beğen
Reactions: AED
Mer

Merhaba canım,

Lucrin depot iğnesini kullandığın doğum kontrol hapının 18. Günü yapıyorsun,. Sadece 1 defa. Kalan 3 doğum kontrol hapından sonra adetini bekliyorsun. Sonrasını zaten sana bildirirler. Kolay gelsin.
Ben 28 yaşındayım düzenli adet de oluyorum sanırım o Yüzden bana doğum kontrol halı vermedi monodoks,dhea ve gynoflor fitil kullanıyorum şimdi

merhaba arkadaşım.. tedavin hayırşı uğurlu olsun.. inşallah başarılı olursun.. bir arkadaşım orada tedavi gördü dr zehra hanımdan hiç ama hic memnun kalmadı . sonucuda negatif oldu zaten. umurum sende herşey güzel gider

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. İnşallah güzel sonuçlar alırız. Arkadaşın için üzüldüm canım. Beni açıkçası bu işe ikna eden zehra hanımın ilgisi ve alakası oldu. Bende çok araştırmalar sonucunda karar verdim. Zehra hanımın yanında ekip ve laboratuvar olarakta çok iyiler zaten. Dediğim gibi benim için işin muftağı oldukça önem taşıyor. Benim içim açıkçası çok rahat ve doltoruma ekibine sonuna kadar güveniyorum. Zaten kendisiyle ne zaman bir sıkıntım olsa telefonda istediğim zaman görüşebiliyorum. Sağolsun desteğini ve yarsımını hiç esirgemiyor. Bunun için içim çok rahat.

merhaba arkadaşlar. yaşım 43 forumu uzun süredir takip ediyorum. kariyer yapayım derken geç yaşta evlendim.bir yıl korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmadı bizde hem soluğu doktorda aldık tabi. arkasından gelen iki tane başarısız tüp bebek denemesi ve doktor artık donasyon dedi. nasıl zor bir durumdu benim için anlatamam. atlatmam kolay olmadı. çok yer araştırdık çok doktorla görüştük. en son doktor bir tanıdığımızın tavsiyesiyle bahçeci kıbrısla görüştük. benim için önemli olan işin mutfağıydı açıkçası en çok seçimimi kolaylaştıranda bu oldu. geçen hafta tedaviye başladık çok şükür. bende sizlerle paylaşıp olabildiğimce destek ve sizlerle bu dönemi paylaşmak istedim. insan kendine yakın insanlara çok ihtiyaç duyuyor böyle zamanlarda. inşallah ağzımın tadı hiç bozulmasın hep güzel haberlerimizi paylaşmak nasip olsun. hepimize bol şans. hamile olan arkadaşlarımda evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah darısı başımıza. :)

merhaba arkadaşım.bende bahçeci kıbrıstayım. bende 42 yaşındayım haziran başı kısmetse başlıyoruz tedaviye. sen tedaviye başlamıişsın hayırlı olsun. valla ben 4 negatif tüp bebek denemesinden sonra çok umutsuzdum ama zehra hanım sağolsun çok güzel konuştu şimdi beklemek kaldı allahım utandrmasın hiçbirimizi

Çok şükür herşey yolunda

hayırlı olsun canım sağlıkla kucağına al oğluşunu inşallah. darısı bizlerin başına

Back
X