- 15 Ekim 2015
- 86
- 235
- 93
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin canım cümlemizeErber34, çok zor biliyorum alınan her olumsuz sonuç büyük bir üzüntü kaynağı ama umut etmeyi hiç kesmemek lazım. Ben bu yola çıkmış herkesin eninde sonunda bebeğini kollarına alacağına inanıyorum. Allah yardımcın olsun, güç kuvvet versin sana ve hepimize
Spermle ilgili hiç yorum yapılmıyorİşte buda bir sebep olabilir ama bişey söylemiyorlar açıklama Yok
Çok sağol bunuda bilmiş oldum en azından biz soralım
Cevabın için teşekkürederim minaharker. Bizimde en büyük endişemiz yumurta donasyonunu kabullenmişken birde sperm ile ilgili sorun yaşamamak. Eşimin sayı ve hareket normal ama morfoloji düşük.. Daha önce normal tüp bebek işlemlerimizde doktorlar, spermler seçildiği için mutlaka iyi spermler seçiliyor demişlerdi. Ancak 9 haftalık bir kaybim oldu ve bebegin genetik sonucu anne yaşına bağlı olmayan kromozom translokasyonu cıktı.. Genetikçi milyonda bir karşılaşılan bir durum dedi ve sperm dna hasarı durumlarında olabiliyormuş.. Ilac onerilerin icin tesekkurler arkadaşım, eşimde emodex kullanıyor, ama sadece bununla yetinmemek gerek sanırım..Bizde yazın düşündüğümüz için yaza kadar her türlü takviyeyi yapmam lazim.. Seninde inşallah bol bol emriyorlarin olur ve bebislerini kucağına alirsin....mavisufi, benim eşimin de morfolojisi hiç yoktu. Hatta en son testimizde hepsi sıfır hareketli çıkınca kıbrıs bize emriyo donasyonu önermişti. Dünya başımıza yıkıldı tabi. Sonra tekrar başka bir laboratuvara test yaptırdık ve öncekinde çok büyük yanlışlık yapıldığını fark ettik. 22 milyon sperm 36 milyona çıkmıştı. 0 morfoloji ise %5 normal morfolojiye çıkmıştı. Eşim yaklaşık 1,5 aydır folat, proxeed, antaksantin, çinko ve keçi boynuzu özü kullanıyor. Mayıs ayında yumurta donasyonumuz olacak o zamana kadar devam edeceğiz vitaminlere. Belki senin eşine de faydalı olur diye yazmak istedim...
Keşke biraz zorlasaydin canım yada sperm örneği sayım raporunu isteseydin...O raparu başka bir doktorada yorumlatabilirsiniz.. Bende çok negatifler yaşadığım için artık her şeyi sorgular oldum, kibrisa gitmeden elimden geleni yapip öyle gitmek istiyorum.. Belki sizde diğer denemeyi yapmadan soru işaretlerini kaldırmak için iyi bir lab. Da sperm testi yaptırabilirsiniz. Hakkımızda hayırlısı arkadaşım....Spermle ilgili hiç yorum yapılmıyor
Bugün sordum cevap veremediler
Canim biz beraber yolcuyuz okuya okuya giderizOf allah yardımcınız olsun
Bizim de tüp bebek denemelerimizin birinde kayıp yaşamıştık 9. Haftada ama genetikte bir şey çıkmamıştı. Dr yaştan dolayı muhtemelen kromozom bozukluğu Demişti. Sonraki denemelerde yumurtalara pgt yapılınca kromozom bozukluğu bulunmuştu. Benim de en büyük korkum sperm Yüzünden sorun yaşamak. O Yüzden ne işe yarıyor derlerse içiriyorum eşime. Ama en azından test Hatalı çıktı ve Sıfır morfoloji 5'e çıktı. Buna da şükür diyorum. Yine de korkuyorum. Gideceğimiz merkezden, sperme, doktora, yumurtaya kadar herşeyi sorguluyorum içimde zaman yaklaştıkça...Cevabın için teşekkürederim minaharker. Bizimde en büyük endişemiz yumurta donasyonunu kabullenmişken birde sperm ile ilgili sorun yaşamamak. Eşimin sayı ve hareket normal ama morfoloji düşük.. Daha önce normal tüp bebek işlemlerimizde doktorlar, spermler seçildiği için mutlaka iyi spermler seçiliyor demişlerdi. Ancak 9 haftalık bir kaybim oldu ve bebegin genetik sonucu anne yaşına bağlı olmayan kromozom translokasyonu cıktı.. Genetikçi milyonda bir karşılaşılan bir durum dedi ve sperm dna hasarı durumlarında olabiliyormuş.. Ilac onerilerin icin tesekkurler arkadaşım, eşimde emodex kullanıyor, ama sadece bununla yetinmemek gerek sanırım..Bizde yazın düşündüğümüz için yaza kadar her türlü takviyeyi yapmam lazim.. Seninde inşallah bol bol emriyorlarin olur ve bebislerini kucağına alirsin....
Bence % 5 çok iyi, pnormal sınırlar içinde.. Takviyelerinda mutlaka ise yarayacağını inaniyorum..Yarin eczanedeyim:)Bizim de tüp bebek denemelerimizin birinde kayıp yaşamıştık 9. Haftada ama genetikte bir şey çıkmamıştı. Dr yaştan dolayı muhtemelen kromozom bozukluğu Demişti. Sonraki denemelerde yumurtalara pgt yapılınca kromozom bozukluğu bulunmuştu. Benim de en büyük korkum sperm Yüzünden sorun yaşamak. O Yüzden ne işe yarıyor derlerse içiriyorum eşime. Ama en azından test Hatalı çıktı ve Sıfır morfoloji 5'e çıktı. Buna da şükür diyorum. Yine de korkuyorum. Gideceğimiz merkezden, sperme, doktora, yumurtaya kadar herşeyi sorguluyorum içimde zaman yaklaştıkça...
Ben de çok üzüldüm gerçekten.. Allah yardımcınız olsun.. İnşallah bir sonrakine herşey yolunda gider ve hayırlı haberlerini duyarız..Maalesef negatif
InşallahBen de çok üzüldüm gerçekten.. Allah yardımcınız olsun.. İnşallah bir sonrakine herşey yolunda gider ve hayırlı haberlerini duyarız..
Bunu ben de merak ediyorum?? pzt günü lucrin yapıcam. cyclo nun bitişi de haftaya pazar.?Lucrinden kac gun sonra adet olduniz
Bence % 5 çok iyi, pnormal sınırlar içinde.. Takviyelerinda mutlaka ise yarayacağını inaniyorum..Yarin eczanedeyim:)
Forumlardan aldığıma göre kıbrıs daha çok donasyon için, o nedenle gitmeden hem rahimle ilgili hemde spermle ilgili sorunlar var ise düzgün bir kadın doğumcu eşliğinde ne gerekiyorsa yapmak gerek gibi...Tabi ne yaparsak yapalım bazen olmayabilir, oda takdiri ilahi ama kesinlikle temel sorunları kibrisa bırakmamak gerekli sanirim...
Lucrini yine karından yapabilirsin hatırladığım kadarıyla...arkadaşlar size sormak istediğim birşey var.. lucrin iğneyi kendimiz yapabiliyor muyuz? yapanlar bilgi verebilir mi?
Erber34, çok üzüldüm.. hiç canını sıkma olacağına İnan, zamanı değilmiş öyle düşün.. hepiniz dualarımdasınız..Maalesef negatif
Evet ben dün yaptin göbekten zor degilmisarkadaşlar size sormak istediğim birşey var.. lucrin iğneyi kendimiz yapabiliyor muyuz? yapanlar bilgi verebilir mi?