Sagol mavim Allah razi olsun

Caiz ya da etik olup olmamasi uzun bir konu. Onu dusunursek icinden cikamayiz acikcasi. Ama sindirmek icin kendinize belli bir zaman vermeniz gerekebilir. Esiniz de bir sure sonra ikna olur. Konuyu surekli degil ama ara sira gundeme getirip alismasini saglayabilirsiniz. Bir anda olmaz tabii. Yasiniz gencse acele etmeyin. Ama 40 ustu ise zaman hizli geciyor. Bu forumun eski sayfalarinda cok guzel paylasimlar var ben ilk sayfadan basladim hala okuyorum 2100 lere filan geldim. Zamaniniz varsa ya da sizin icin onemliyse bu konu zaman ayirip okumanizi oneririm. Bana cok iyi geldi bu forum. Ben de yumurta donasyonu yaptiracagim insallah. Allah hepimizin gonlune gore versin.

Orası öyle tabi ama insanoğlu korkularımız cok hayırlıdı olsun bizim gibi düşünen herkes için ne dıım çaresısıx
Bence kalbinin sesini dinle
O sana doğru yolu gösterir.Din açısından yada toplumsal açıdan baskılar seni üzecek ise hiç donasyonu düşünme.
Buradaki herkesin bir tercihi olabilseydi kendi yumurtası yahut eşinin spermleriyle evlat sahibi olmak isterdi. Ama bizler zorda olsa donasyonla dahi anne olmayı istiyenlerdeniz.
Kalb_i vuku önemli benim için.

Son düzenleme:
Aynen oyle cnm normal gebelik gibi .bizim sadece 12 haftamiz riskli ondan sonrasi ayniymis burda benim dr sende diger gebeler gibisin hic bir farkin yok dedi tek .farkimiz ikili .uclu testler size yapilmiycak dedi

Bizllerinki yumurta yada sperm donasyonu oldugu icin embiryolari secerek en kaliteli embiryoyu transfer ettikleri icin cnm normal yolla gebelik yasamis olsaydik bu testleri yapitmak zorundaydik hatta dahada ilerisi amiyosentez sivi alma testi onlarida yaptirmak zorundakalirdi buda ayri bir kulfet vede bebek icinde riskli oluyo .ama cok sukurki onlara gerek yok

Bir de benim anlamadığım konu nasıl son adet tarihine göre hesaplama yapılıyor. En son adeti ilaçlara başlamadan önce oluyoruz ve nerdeyse 15 gün sonra belki de daha fazla zaman sonra transfer oluyor. yani olumlu sonuç aldığımızda nerdeyse 1-1,5 aylık hamileymişiz gibi mi kabul ediliyor.

Hayir bende oyle olmadi ben ayin 4regli oldum ve yumurtlama tarihone kadar ilac kullandim ve yumurtlama gununde transfer yapildi .normal yollada hamile kalsak ayni hesaplaniyo .ben ve arkadasim ayni donemde hamile kaldik .arkadas normal yolla kalmisti ama ikimizde iki aylik gebeyiz dr gore.her hangi bir fark yok

Hftasını nasıl hesaplayacağız transfee tarihine göre mi ben onu anlamadım cnm
Transferin adetin 20. Günü yapıldıysa kafanı hiç karıştırmadan adet tarihini ilk gününü baz alabilirsin ama farklı bir gün yapıldıysa transfer günü baz alıcaksın fakat 3. Gün veya 5. Gün emriyo arasında 3 Gün fark oluyor yani 5. Gün emriyosu ise transfer tarihini baz alıp üzerine 3 gün daha ekliyip hesaplıyorsun

Arkadaşlar ikili veya üçlü test mutlaka yaptırınız ben vip donör seçtiğim halde yaptırıyorum ekstre kronozom testleri yaptırdım donöre ona rağmen yaptırıyorum sadece hesaplama yaptırırken sizin yaşınız değil donörünüzün yaşını belirtmelisiniz

Vip donor ne olaki:)

Normal bir hamilelik sürecinde bile kalitesiz emriyo zaten tutunmaz evet bizim transferlerimizdede kaliteli emriyo seçip koyuyorlar ama bu kalite bölünmeyle ilgili ikili ve üçlü testler kromozomlarla ilgili ben ekstre donöre kronozom ve genetik testi yaptırdığım halde ikili ve üçlü testi yaptırıyorum çünkü bebeğimin rahmimdeki gelişimi önemli

Vip donor ne olaki:)
Ekstre testler yaptırdım donöre, her merkez her donöre rutin testler uyguluyor genetik doktorumla konuştum o donörden artı testler istedi, bazı merkezlerde bu testler bazı donörlere yapılmış bunlara vip donör diye geçiyor ama ne yazikki hepsine uygulamıyorlar benim donörüme yapılmamıştı ben ekstre istedim ama yinede güvenemiyorum bu yüzden ikili ve üçlü testlerimi yaptırıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…