Harikasın Arkadaşım ,eline yüreğine sağlık,buradan takip edeceğim,bir de buna tedavi görüp negatif alanları ve merkezlerini de ekleyelim,çok iyi olur bence
Canım hemen beni yazabilirsiniz...Magusa tip merkezi serap uluçay...iki kez Sperm donasyonu ve negatif....kesinlikle de tavsiye etmiyorum...

kızlar ne zamandır yazamıyorum bende british kıbrısta başlamıştım tedaviye adı okuduğum kadarı ile bahçeci olmuş sanırım. Tandem uyguladık biz hem benim yumurtam hem donörün yumurtası zehra hanımla başladık tedaviye ama murat bey devraldı sonra transferimi falan murat bey yaptı. Benim yumurtam 3. güne kadar gidebildi ama durumu iyiydi donör yumurtası 5. güne gitti murat bey ikisini de transfer edelim dedi banada mantıklı geldi sonra sonuç ikiz gebelik. Ben biraz nazardan korktuğum için uzun zaman yazamadım. Şimdi ikizlerim olacak birisi donörden aldığımız yumurtadan olan ama ben hangisi bilmeyeceğim için içim çok rahat ikiside benim bebeğim olacak ben birine muhtacken rabbim yüzüme güldü iki tane birden geliyor. demem o ki umudunuzu asla yitirmeyin. rezervi az olanlar tandem deneyebilirsiniz
adına çok sevindim hamileliğin rahat geçsin.Ikizlerine sağlıcakla kavuş : ) ne ilginç bi ikiz lik durumu olmuş. az ikiz kardeş de görülebilecek bi durum olmuş. Ben bi ara tandem i düşünmüştüm ama hangi yumurta benim düşüncesi beni yer bitirir ve test vs yapıp doğduktan sonra hangisinin genetik annesi isem ya yüreğimde evlat ayrımı olursa korkusu yaşama düşüncesi vazgeçirmişti beni. tandem den. Hani baştan yumurta donasyonunu kabul edip başlıyosun ya o zaman insan yüreğini hazırlar sanki. Yazdığım her cümle sadece "sanma" ların üzerine. Daha önce anneliğı yaşamadım ki belki ayırmaz yüreğinde hiç bi evladını. Sizden ricam hayırlısıyla kuzucuklar doğunca hissiyatınızı söylermisiniz.Hayırlısıyla kaç aylık hamilesiniz ?

AH canım benim malesef sınavımız çok ağır. İnsanların sevinçlerini buruk yaşadım bende yıllarca. Kıskanç bilindim, kötü bilindim, bana hassas davranılsa sinirim bozuldu, normal davranılsa kimse beni anlamıyor diye sinirim bozuldu. Duygularını o kadar iyi anlıyorum ki. Bende hep neden neden diye yedim kendimi. Karakterim değişti, güçsüzleştim daha alıngan oldum. Ama İnan bana hepsi geçecek. Allah ellerinden tutsun en yakın zamanda evladına kavuş inşallah kardeşim
İnşallah canım benim.Hepimiz mutlu sona ulaşıcaz inşallah

adına çok sevindim hamileliğin rahat geçsin.Ikizlerine sağlıcakla kavuş : ) ne ilginç bi ikiz lik durumu olmuş. az ikiz kardeş de görülebilecek bi durum olmuş. Ben bi ara tandem i düşünmüştüm ama hangi yumurta benim düşüncesi beni yer bitirir ve test vs yapıp doğduktan sonra hangisinin genetik annesi isem ya yüreğimde evlat ayrımı olursa korkusu yaşama düşüncesi vazgeçirmişti beni. tandem den. Hani baştan yumurta donasyonunu kabul edip başlıyosun ya o zaman insan yüreğini hazırlar sanki. Yazdığım her cümle sadece "sanma" ların üzerine. Daha önce anneliğı yaşamadım ki belki ayırmaz yüreğinde hiç bi evladını. Sizden ricam hayırlısıyla kuzucuklar doğunca hissiyatınızı söylermisiniz.Hayırlısıyla kaç aylık hamilesiniz ?

Kizlar bence dogumdan sonra Bir ihtimali belli olabilir sonucta Bir tanesi tamamen Anne ve babaya benzeyecek.Ama ikisinide tasiyip hissedip emzirecegi icin Bence ayrim yapamaz insan,heleki Bizler gibi Anne olmaya hasret Bu kadar ugrastiktan sonra dimi...

Ben kanda baktırdım zaten kanda yüksekse rahimde dahada yüksek
serumun ismi oliclinomel n4-550e
soya fasulyesi ve yumurta sarısı özlü
bugün allerji testide yaptırdım akşama sonucum çıkıcak
yumurta ve fasulyeye allerjim yok ama murat bey yinede istedi bu testleri
serum transferden 2 gün önce ve transfer sonrası haftada 1 alıcam

Bence kesinlikle iyi gelecek.
Ve bence her tup bebege baslayan bayanlara cd56 ve erkeklerede sperm dna hasar testi yapilmali. Nolur yani dimi hersey Bastan bilinse ve ona gore ilerlense.Tabi kimse bizim ne cektigimizi anlamaz ol igneleri gir ultrasona yat opuya doktorlara gore Bu kadar basit....
Ben 5 defa hamile kaldim bugune kadar 2 Si dogal ama ya sagliksizdi alindi yada dustu.Sonradan anladikki Bende cd56 yuksek esimdede dna hasari ve Cok kolay tedavi edilebilen seyler...

Bence kesinlikle iyi gelecek.
Ve bence her tup bebege baslayan bayanlara cd56 ve erkeklerede sperm dna hasar testi yapilmali. Nolur yani dimi hersey Bastan bilinse ve ona gore ilerlense.Tabi kimse bizim ne cektigimizi anlamaz ol igneleri gir ultrasona yat opuya doktorlara gore Bu kadar basit....
Ben 5 defa hamile kaldim bugune kadar 2 Si dogal ama ya sagliksizdi alindi yada dustu.Sonradan anladikki Bende cd56 yuksek esimdede dna hasari ve Cok kolay tedavi edilebilen seyler...
DNA hasarı nasıl tedavi ediliyor

Bu konu başlığı ile erken menepoza girmiş kendi yumurtası olmayan yada yaşı geçtiği için tüp bebekte başarı sağlayamayan kadınların buluştuğu sanal ve gerçek dışı bir ortam yaratmaktır.

Aynı zamanda kendi yumurtası olsa bile eşinde hiç sperm olmadığı için yine çocuk hasreti çeken anne adaylarına da bir nebze sanal umut olacaktır.

Diğer yandan bu yolu seçip çocuk sahibi olanların deneyimlerini ve geçtikleri süreçlerini bizle paylaşacağı bir ortam hepimiz için sanal sinerji yaratmaya yardımcı olacaktır...

hayattaki en büyük zorluk olan çocuk hasretinin ruhumuza yüklediği bu ağırlıktan bu sanal ortamda paylaşarak altından kalkabiliriz belki.

sizleri bu platforma tüm duygu ve düşünceleriniz paylaşmaya davet ediyorum.

!!!!!!Çocuk sahibi olmak için seçilen bu yol aslında ülkemizde yasak olup hapis cezası vardır.!!!!!!

Ama bir çok ülkedede yasak değildir. Anne olma isteğinin en derin varolma isteği olduğunu bilen bizler için bu yasak caydırıcıdır. Burada yazılanlar sadece hayal dünyamızdır..
sevgiyle kalın

Slm ben 35 yaşındayım erken menopoza girdim yumurtaliklarimda çalışmıyor ben kıbrısta sadece yumurta nakli yapıldığını duydum tüp bebekle anne olabileceğimi söylediler acaba kibristan hariç başka şehirde yumurta nakli yapiliyormu bana yardimci olurmusunuz

Ben neriye başvurmam lazım lütfen yardımcı olun kibrisa gitmeyim
Türkiyede yumurta ve sperm donasyonu yasak..Kıbrıs ta serbest o nedenle kıbrıs a gidiliyor..Türkiye de hiç bir yerde yaptıramazsın canım..Ama Kıbrıs dışında Gürcistan, Bakü, İtalya, ABD, Ukrayna gibi bazı ülkele de de serbest..Ama buralara gitmek bence Kıbrıs tan daha zor..En başta dil problemi oluşuyor..Ne kadar İngilizce bilinse de Türkçeye benzemiyor..

Türkiyede yumurta ve sperm donasyonu yasak..Kıbrıs ta serbest o nedenle kıbrıs a gidiliyor..Türkiye de hiç bir yerde yaptıramazsın canım..Ama Kıbrıs dışında Gürcistan, Bakü, İtalya, ABD, Ukrayna gibi bazı ülkele de de serbest..Ama buralara gitmek bence Kıbrıs tan daha zor..En başta dil problemi oluşuyor..Ne kadar İngilizce bilinse de Türkçeye benzemiyor..
Kibrisa başvurdum bahçeli tüp bebek merkezine de bir orda yapılıyormuş irtibata geçtim de burda da varsa oraya başvurun demistim

Kibrisa başvurdum bahçeli tüp bebek merkezine de bir orda yapılıyormuş irtibata geçtim de burda da varsa oraya başvurun demistim
Bende kıbrıs bahçecide yaptırdım..Doktorum Murat Bey..İst Bahçecidede kıbrısa gitmeden önce yapılan ön hazırlıkları yaptırdım..Ama Türkiye bahçecinin hiç birinde donasyon yapmazlar..Cumartesi test günüm bekliyorum bakalım :)
Kıbrısta ayrıca sadece bahçeci yok, Halil İbrahim Tekin, Firdevs-Mucize Ekip-Murat Önal dı sanırm daha bir çok klinik ve doktor var..Bu forumu okursan hepsi hakkında bilgin olur.Arayıp yada mail atarak ulaşabilir hepsi hakkında bilgi alabilirsin..
Biz şu anda 3-4 kişi bahçeciye gidiyoruz-gittik..Bizide takip edip başarısı hakkında fikir sahibi olabilirsin...

merhaba kızlar uzun zamandır sadece okuyordum sizleri ama artık tekrardan yazmaya karar verdim. kısaca kendimi hatırlatayim sizlere 34 yaşındayım erken menopozdayım ilaçla adet görüyorum donasyonu toplamda 6 defa denedim ve bunların hepsini halil ibrahim tekin(hit) de denedim ilk tedaviye herkes gibi bende 5000 eu ödedim ilk denemede 4ab 4bb 1 embriyolarla hamile kalamadım ikinci tedavime 1000 eu ödeyerek devam ettim 4bc 3bc 3cc ile hamile kaldım hemde incecik endometriumla (mucize ama kıbrısa gitmeden 4 gün önce 4mm idi hadi ilaçlarla en fazla 5 mm olsun) ama maalesef 5 buçuk aylıkken erken doğumla bebeğimi kaybettim ve kalan dondurulmuşlarla 3ac 3cc 4bc demişlerdi ama transfer sırasında ne hikmetse aralarındaki en kaliteli bozulmuş 2 tane 3ac 3cc yi koydular ve negatif .böylelikle 1 donörümle olan tedavim bitti ikinci donore geçtik benden 1500 eu istediler fresh yumurta dediler cahiliz tabi bilmiyoruz ya başladık yeni bi serüvene eşimin spermiyogramı iyi olduğu halde bu tedavide de tüm embriolar 3bb 3cc gibi çıktı 4 lü değerler yok yani 2 tane 3bb 3cc koydular ilk transferi yaptılar yine olumsuz ikinciyi yaptılar o zaman da 3 tane dondurulmuş var dediler kalite nasıl dedim 3cc 3cc 1 dediler o 1 ler neyse bilen varsa biri bana da açıklasın lütfen orda destek amaçlı diyorlar ne desteği anlamadım embriyolar içerde birbirlerine omuz mu veriyo napıooo neyse tabi bizde hayal kırıklığı o zmaanlar forumun ablası deyim zazayla yazışamaya başlamıştık dedim ya sizleri sadece okuyordum zazayla da yazışıyordum arada ve şimdi hamile olup umut14 arkadaşım da bana zamanında aynı şeyi dedi yeni donörle bu adamla devam etme dondurulmuş yumurta kullanıyor kandırıyorlar dediler ama başka iki arkadaşın bu dondurulmuş yumurta kullanarak hitten hamile kaldığını duyunca bir ümit dedim. ve biz hitte 3. donörle başladık budefa da 1500 eu anlaştık yani onlar kendileri rakam bu dediler bende anlaşmak zorunda kaldım yine embriolar 3lü kalitelerde . ilk transfer 3bb 3cc oldu ve dün sonuç yine tokat gibi yüzüme çarptı. tabi bende moral yerlerde 3 tane de dondurulmuşum var şu an değerleri ne mi? 3bb 1mc . 1mc netymiş bilio musnuz 5. güne gelmiş ama kalitesizmiş yani resmen biz kalitelilerini aldık size bunlar kaldı demenin başka bir deyişi. döllenmenin 3. günü arıyorlar. 15 yumurtadan 12 si döllendi diyorlar eeee oraya gidiyorum transferden önce parayı alıyorlar tam seni çatala yatırıyorlar embriyolog gelio 2 tane koyuyoruz 3bb 3cc 2 tane de donduroruz 3bb 1mc tam tarnsfer sırasında söylüyorlar ki vazgeçemeyesiniz çünkü zaten artık parayı da ödediniz geri dönüşü yok yani bnm eşimin hiçbir sıkıntısı yok ama ne hikmetse biz 4ab 4bb 4 bc li değerleri sadece 5000 eu ödediğimiz ilk tedavide gördük bi daha da töbe göremedik 3ün yukarısını dr la iletişim sıfır zaten onu yazmama gerek yok bi tanışma faslında görüyorsunuz bir de transfer sırasında gerçi hani bizde çok meraklı değiliz onu görmeye ama olumsuz olunca bi msj atıyosun merak ettiğin birşeyi soruyosun moral bulacak bişeler arıyosun bir umut ışığı ama yok yok cvp yok istediğin kadar yoğun ol be adam akşam mesai bitiminde 5 dk tlf eline al bi cvp yaz bu kadar mı zor günde en aşağı 10 hastaya transfer yapıosunuz hasta gönderrrrrrrrrr hasta gönder rrrr diye diye paraları kazanıyosunuz bu hastaların sizin üzerinizde hiç mi hakkı yok azcık ilgilen yani moral ver yanındayım de ama bu da yok gerçekten zazanın da dediği gibi biz bu adamların yakını akrabası vs si değiliz neden normalde 5000 5500 eu olan tedaviyi 1000 eu ya 1500 eu ya yapıolar tabiki de dondurulmuş kullanıyorlar hııııı ama bakın ilki freshti bence de ama sonraki yeni donör dedikleri hepsi dondurulmuş yumurtaydı umut14 hit ten vazgeçti 6mm ile hamile kaldı darısı hepimize oollsun sıfırdan değil de yeni donörlerle hitte devam edeceklerin kulağına küpe olsun yazdıklarım

Ahh canım negatifine üzüldüm..Ben Hit i hiç bilmiyorum ama değerlendirmelerin, Zazanın söyledikleri, sanki fiyat ucuzladıkça donmuş yumurta kullandıkları kesin gibi..Kaldıki bildiği kadarıyla 4-3-2 neyse CC olan embriyolar en zayıf ve hiç transfer edilmeyen ebmriyolar. BC ler bile zayıf kalıyor...En iyileri ve gebelik görülenler BB-AB-BA-AA olanlar..CC
lerde neredeyse hiç gebelik görülmüyor..Ben Bahçecide denedim..En son 4 BC (6.gün bir embriom donduruldu), ona mesala 4BB nin bi alt kalitesi dediler...
Aslında 2-3 kere 1500 Euro ya tekrar tekrar negatifler almaktansa, sanki bir kere daha farklı merkezde sıfırdan daha kaliteli embriyolarla denemek daha iyi olurmuş..Ama geçmiş...Lütfen hiç ama hiç pişmanlık yaşama..İnşallah toparlanır, maddi-manevi farklı bir merkezde sıfırdan deneyebilirsin arakadaşım...

Ahh canım negatifine üzüldüm..Ben Hit i hiç bilmiyorum ama değerlendirmelerin, Zazanın söyledikleri, sanki fiyat ucuzladıkça donmuş yumurta kullandıkları kesin gibi..Kaldıki bildiği kadarıyla 4-3-2 neyse CC olan embriyolar en zayıf ve hiç transfer edilmeyen ebmriyolar. BC ler bile zayıf kalıyor...En iyileri ve gebelik görülenler BB-AB-BA-AA olanlar..CC
lerde neredeyse hiç gebelik görülmüyor..Ben Bahçecide denedim..En son 4 BC (6.gün bir embriom donduruldu), ona mesala 4BB nin bi alt kalitesi dediler...
Aslında 2-3 kere 1500 Euro ya tekrar tekrar negatifler almaktansa, sanki bir kere daha farklı merkezde sıfırdan daha kaliteli embriyolarla denemek daha iyi olurmuş..Ama geçmiş...Lütfen hiç ama hiç pişmanlık yaşama..İnşallah toparlanır, maddi-manevi farklı bir merkezde sıfırdan deneyebilirsin arakadaşım...
sağol arkadaşım hep bir ümit dedim devam ettim ama artık hit sayfası kapandı bende Allahım bu yolda bu kadar emek edenlerin emeğini karşılıksız bırakmasın inşallah seni de takip ediyordum inşallah güzel haberlerini alırız

Back
X