bende çok düşünüyorum bunuarkadaşlar birşey paylaşacağım dün doktor arkadaşımla embriyolar hakkında görüştük ben 5. gün embriyosunun tutunmma şansının daha yüksek olduğunu duyduğumu söyledim kendisi de 3. gün embriyoları az hücreli olduğu için vücudun bunu kabul etme durumu daha kolay dedi embriyolar vücud için yabancı maddedir 3. gün embriyoları daha az hücrelidir senin rahminde hücrelere bölünmeye devam edeceği için şansın 5. gün embriyolarına göre daha az olur diye birşey yok dedi bu konu hakkında ek bilgisi olan var mı
Canımmmm yerim ben o erkekii :) Allah bagislasin kuzum masallahhAminnnnnnnnnnn
Zazacım 40 yaşından sonra anne olmaya çalışanlar formunda sanırım bir arkadaşın bu yöntemle hamile kaldığını okumuştum...Bana da çok mantıklı geliyor..bende çok düşünüyorum bunu
hata embriyologla bu konuyu kıbrısta konuşucam
acaba iki defa transfer olsamı diye bir 3 günlük tabii gelişimi hücreleri güzel olanı birde 5 gün bir tanede blast
rus doktorlarıda bunu yazıyor bazen vucut 5 günlük blastı almıyor ama 3 günlük iyi gelişenler rahim mukusuna adapte olarak büyüyüp ve 5-6 gün rahat implantasyon oluyormuş
rahim zarı kabul ediyormuş embriyoyu
canım görüştüğün zaman bilgilendirirsen çok mutlu olurum aslına bakarsan doktorun bana yaptığı açıklama mantıklı geldi ama işte beşinci güne gidenler kaliteli diye aklımıza yerleşmiş illa da 5. gün olsun diyoruz yani şahsen ben öyle diyordumbende çok düşünüyorum bunu
hata embriyologla bu konuyu kıbrısta konuşucam
acaba iki defa transfer olsamı diye bir 3 günlük tabii gelişimi hücreleri güzel olanı birde 5 gün bir tanede blast
rus doktorlarıda bunu yazıyor bazen vucut 5 günlük blastı almıyor ama 3 günlük iyi gelişenler rahim mukusuna adapte olarak büyüyüp ve 5-6 gün rahat implantasyon oluyormuş
rahim zarı kabul ediyormuş embriyoyu
embriyologla konuşup sizede bilgileri yazıcam bu konuyla ilgilicanım görüştüğün zaman bilgilendirirsen çok mutlu olurum aslına bakarsan doktorun bana yaptığı açıklama mantıklı geldi ama işte beşinci güne gidenler kaliteli diye aklımıza yerleşmiş illa da 5. gün olsun diyoruz yani şahsen ben öyle diyordum
serracım 3 günlük kendi yumurtalarınmıydı?Valla benim şuana kadar hep 3. Gün emb kondu hepsi negatif oldu.Gerçi herkesin böyle olucak diye birşey yok ama ben 3. Gün emb sinir olmuştum artık.
hangi merkezdi sizinkiValla benim şuana kadar hep 3. Gün emb kondu hepsi negatif oldu.Gerçi herkesin böyle olucak diye birşey yok ama ben 3. Gün emb sinir olmuştum artık.
Canim bende yogun bir arastirma yaptim, sagolsun Ilkbahar da yardimci oldu burada.merhaba bende dün bi kadın doğumcu arkadaşımla görüştüm bana kıbrısta burcu hoca var çok iyi dedi yakın doğu hastanesindeymiş baktım adı burcu özbakırcı imiş bende araştırıyorum şimdi
Hepsi kendi yumurtalarımdı yaşım o zamanlar 30-35 arasıydı ama kısmet olmadı.O zamanlar kimse 5. Günden de bahsetmiyordu gerçi .Sonra çıktı bu 5. Gün embriyosu.Ali Ergün,Kutay Biberoğlu,Hakan Şatıroğlu(defalarca),Timur Gürgan...ve şuan adını hatırlayamadıklarım var.Kısmet olmadı.serracım 3 günlük kendi yumurtalarınmıydı?
Çok teşekkürler faydalı bilgiler vermişsin sağ ol.Canim bende yogun bir arastirma yaptim, sagolsun Ilkbahar da yardimci oldu burada.
simdi size nacizane arastirmalarimi sunayim.
Ben doktorlarin nereden mezun olduklarina, ihtisas ve arastirmalari nerelerde yaptiklarina da bakiyorum. bende biyoloji mezunuyum. simdi okul onemli degil, tecrubeli ve yetenekli olabilir diyebilirsiniz tabii onlar da cok buyuk etken fakat okulun onemi, doktorun disiplin ve etik anlasiyisi, tum bu tup bebek arastirmalari ingilizce yayinlaniyor, bunlari okuyabiliyor, takip ediyor olmasi onemli.
aslinda doktorun donasyon ile tup bebekte ekibini disiplin ve koordine etme disinda cok cok buyuk bir etkisi yok. en onemli faktor laboratuvar, genetik ve embriyologlarin iyi egitimli, tecrubeli, disiplinli ve organize olmasi. merkezin cok iyi bir laboratuvara sahip olmasi gerekir. donasyon konusuna gelince is etigi ve ahlaki cok onemli. bu yuzden biraz yakin dogu universite hastanesine gidiyor aklim. zira es gecemezler, hersey resmi bir sekilde, prosedure uygun yurutulmesi gerekir. cunku resmi olarak arsivlemeleri gerekiyor.
bunun disinda british murat ekrem'in amerika, dunyaca unlu cok iyi bir arastirma hastanesinde ihtisasini yapmis olmasi, basarisinin bir getirisi olabilir.
bunun disinda gyno life in dr ekibi cerrahpasa ve hacettepe tip mezunlari ki her ikiside cok disiplinli, arastirma turkiyenin en onemli hastaneleri.
yani siralama boyle. ha bu arada HIT, halil bey'in de cv si neredeyse mukemmel, cerahpasa'dan mezun ve amerika, israil (ki kadin dogum arastirmalarinda cok ondedir.) gibi ulkelerde ihtisas ve gorev yapmis. zaten onun da basarisi tesaduf degil bu bakimdan.
Serra donasyon denedin miHepsi kendi yumurtalarımdı yaşım o zamanlar 30-35 arasıydı ama kısmet olmadı.O zamanlar kimse 5. Günden de bahsetmiyordu gerçi .Sonra çıktı bu 5. Gün embriyosu.Ali Ergün,Kutay Biberoğlu,Hakan Şatıroğlu(defalarca),Timur Gürgan...ve şuan adını hatırlayamadıklarım var.Kısmet olmadı.
Inşallah iyi olacak serracim...Bu gün şafak kaçtı..Şuan denedim sonucunu bekliyorum
Hadi hayırlısı canım göz aydınlığı evlat versinŞuan denedim sonucunu bekliyorum
arkadasım Rabbim oğulcuğuna güzel gelişimler versin sıkı sıkı tutsun anasını şuan ve doğduktan sonra hep sana sarılan , sahip çıkan bi evlat olsun.Hem ileride ona bir kardeş yaptığınızda oğulcuğun ağabey olucak.Cok mutlu oldum adına : )Valla Allah biliyor yalan diyemem çok kıza alıştırmıştım. Gönlümden geçende kızdı. Biraz şok oldum :) ama Allah Sağlıklı, hayırlı evlat versin inşallah. Bana ve hepimize inşallah
Aslında bu salı ama dayanamazsam öncede bakabilirim.Gerçi eşim salı bak garanti olsun diyor ama içim içimi yiyiyor.Inşallah iyi olacak serracim...Bu gün şafak kaçtı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?