Transferin 10.günü...içimde bir bebek yok..ilkinde kendimi suçlamıştım transfere vücüt losyonu sürerek gittim koku vardı transferde,çok az yattım,valizi sürükledim,evde bulaşık makinası boşalttım vs..bu sefer kendime kızacağım tek birşey bile yok..bazen olmayınca olmuyor..dün üç günlük ağladım kendimi paraladım tansiyonum fırladı..zehrimi akıttım..bu nasıl zır bir süreçmiş..tam bir muamma..embriyo ve rahim arasında çok bilinmeyenli bi denklem..embriyo donör kaliteliyse rahim ortalama bile olsa oluyor anladığım..bu şans biraz da..başarı oranı yüzde yetmişlerde ya işte bu oran şans..yine yapacak baştan başlayacak gücüm şu an bile var..mental ve bedensel olarak kendimi hazırlayabilirim ama kaynak sorun..umarım bir yolu bulunur..yaşam geriye bakarak yaşanmıyor..dün hiçbir arkadaşımın telefonun açmadım mesajlara dönmedim..negatifi paylaşmak çok zor..ama bugün gücüm var..hem yaşamak hem önemi bakmak hem de cevap vermek için..öncelikle sağlığıma bin şükür yazdıklarınız tedavileriniz beni biraz kendime getirdi..sonra oğluma bin şükür..dün ona yalan söyledim yüzümü gözümü şiş görünce iş yerimdeki basit sorunları o yüzden böyle olduğumu anlattım..iyiki ona anlatmayıp çenemi tutmuşum bi de ona üzülecektim..hiçbişeyi bilmiyor süreçle ilgili neyseki..sonra eşime bin şükür..çok uzak sağlık işlerinden anlatırken bile bunalıyor ama sonsuz güveniyor aldığım kararlara..sonra da arayan soran benim için göz yaşı döken annem kardeşim dostlarım için bin şükür..son şükrüm de sizlere..sayenizde kalktım ayağa..bugün de ağlarım belki yarın da...ama artık battaniyenin altında evde olmayacağım..10.gün bebek yok ama ben varım..doğru zaman için rabbime dua etmeye devam edeceğim..verdiğine de vermediğine de bin şükür...[/QUOTE En azından bir oğlun var ve annesin canım.Bu duyguyu hiç yaşamamış insanlar da var.Rabbim oğluna sağlıklı uzun ömür versin.İnsallah merkez 3.drnemeyi yapar ve benim gibi 3.de yavruna kavuşursun canım.

Canım ne diyeceğimi şaşırdım..çok teşekkür ederim..ama sanırım merkez bana yardım edecek olması gereken gibi..onun haricinde eşim bi çaresine bakacaktır..ama bunu söylemen teklif etmen bile çok duygulandırdı beni..hepimizin ihtiyacı var herkes ancak kendi gemisinin kaptanı..şükür ikimiz de çalışıyoruz illa bi çözüm olur..çok çok teşekkür ederim..merkeze yazdım şu an cevap bekliyorum sizinle de paylaşacağım ..
yeşilada ben kendi adıma ne lazımsa yapmaya hazırım
merkezide araya bilirim
ama orda tedavi görmediyim için beni dinlerlermi acaba

zaza ne zaman olacak transferın... Benım adetle basladı estrofemli günlerim... Eger bu progesyeron illeti ve dıger seyler uygun olursa sanırım bana da kasım bası gıbı transfer yapılır... Donduruldu benımkılerde .
canım 15 gün önce yine histeroskopi oldum ve kürtaj sonrası sol rahim içi yapışıklıkları açtılar 20 günlük tedavi yazdı doktor
ilaçlar pazar bitiyor adet olunca başlıyacam
inşallah seninde benimde tedavim aynı aylarda ve başarıyla biter

bir de zaza benım esım 46 yasında , eczacı ama masallah sosyal alkol ıcıcılıgı, sigara ne ararsan olmus hayatında. Alkolu tamamen kesmıstı sigara devam. Israrla her gittigim dr a spermın de bu embryo ya hıc mı etkısı yok... sadece benım yumurtam yuzunden mı bu embryolar blast olamıyor ya blast oldugunda grade ı iyi olmuyor dıye her sorusumda... hekımler bız secıyoruz spermlerde de sorun yok deyip durdular. Hatta esım bıle tamam dırekt embryo donasyonu yaptıralım hem adaletlı olur hem de kafanda bunlar kalmaz dedı. Sımdı kıbrısta da ısrarla sorduk hayır sperm iyi hic sorun yok dedıler. Netice de erkekler sanslı anam valla biraz hareket varsa, miktarı da varsa oluyor sanıyorum... ne bileyim... ama ben ozellıkle her sperm vermeden evvel proxeed plus ıcmesını sagladım. Yanı dondurulmuslar ıcın endıse etme sakın sıgara vs dıye... Ama zaten multı vit gibi yararlı da ıcsın hem sıgara ıcmeyı bıraktı ıse vucudu da guzelce toparlar .

yeşilada ben kendi adıma ne lazımsa yapmaya hazırım
merkezide araya bilirim
ama orda tedavi görmediyim için beni dinlerlermi acaba
bence arayabılırız ama arkadasımızın dogal olarak adını bılmıyoruz ama buradan ahbap olup takıpte oldugumuzu soylersek belkı onlarda onemser ve gerekenı yaparlar. Gercı benım anladıgım merkez ılgılenıyor olumlu bır donus yapacaklarmıs gibi hissediyorum.

4bb ilk donörden kalan
3bb 3bb ikinci donörden kalan
inşallah kaliteli olurlar
Zaza’m ben transfer olduğumda doktor 3 bb embriyona çok güvendiğini söylemişti. Demeştiki nedense 3 aa, 3bb ,4 lere göre daha da tutungan oluyor diye. Benim 3bb ve 4 db ide. 4 db zaten gradesi iyi değil.
İçin rahat etsin. Al gel bebişlerini ve bu son olsun.

bence arayabılırız ama arkadasımızın dogal olarak adını bılmıyoruz ama buradan ahbap olup takıpte oldugumuzu soylersek belkı onlarda onemser ve gerekenı yaparlar. Gercı benım anladıgım merkez ılgılenıyor olumlu bır donus yapacaklarmıs gibi hissediyorum.
sizi bilgilendirecğim..umarım geri dönüşü umduğum gibi olur..yoksa hepinizden yardım isteyebilirim...allah bin kere razı olsun sizlerden..

Yesilada sana merkez bedava veya cok az bir ucrete indirimli yapar diye dusunuyorum sen de rica et ve sonra bize haber ver. Gerekırse havuza bız de kaynak yardımı yapalım. Kaynagı saglayalım. Ben hazırım.
ne de güzel akıl ettiniz.. aslında surda birsürü üye insan var. her ay 2 kişi yollasak.. birtane de merkezle anlaşsak bu doğrultud indirim alsak ve kendi havuzumuzu oluştursak.. çok da güzel olmaz mı ?

Zaza’m ben transfer olduğumda doktor 3 bb embriyona çok güvendiğini söylemişti. Demeştiki nedense 3 aa, 3bb ,4 lere göre daha da tutungan oluyor diye. Benim 3bb ve 4 db ide. 4 db zaten gradesi iyi değil.
İçin rahat etsin. Al gel bebişlerini ve bu son olsun.
birşey takıldı aklıma.. dönerlerde neden 3. gün embriyosunu transfer etme hakları va. bu neden 5.gün değil herkeste.. sonuçta donörün yumurtalarını biz mi seçiyoru. yumurtaları kaliteli olmayan donörleri neden kullanıyorlar. 3. gün embriyosu nedir yani !! ayrıca, diyelimki benim donörümde 5 yumurta çıktı kaliteli bana transfer edildi 3 donduruldu.. ama sizde sadece 2 cıktı ve transfer edildi. şimdi bu sizin sucunuz mu? aynı para değil mi? sizin neden dondurulmuş olmuyor.. ben anlayamıyorum yanı

Neden olmasin? Ama suna dikkat edelim bence. Netice de herkez merkez seciminde ozgur olsun cunku agir sorumluluk gibi geliyor bana bir merkeze yonlendirmek. Kac milyar para gidiyor bu islere gercekten merkeze gittigini bildigimiz , iyi niyetli arkadaslarimiza yardim etmeliyiz. Ne gerekiyorsa yapmaliyiz. Bu yolda hep birlikteyiz ve amacimiz cok guzel . Bir yazar kitabinda yazmisti “Tanimadigin birine yardim etmek, insanin ruhunu goklere cikarir.” Cikalim goklere ( buraya kalp emojı ) Havuza ne kdr cok kısı ayırabıldıgı kadar 10,50,100 fsrk etmez bır yardım moktarı artaa bır eksıgı kapatır bence... Bız ıntıyac oldugunda oyle yapıyoruz ne bıleyım bır okula kutuphane yaptırılacaksa, bir koydekı cocuklara kıslık kıyafet alınacaksa vs...

Neden olmasin? Ama suna dikkat edelim bence. Netice de herkez merkez seciminde ozgur olsun cunku agir sorumluluk gibi geliyor bana bir merkeze yonlendirmek. Kac milyar para gidiyor bu islere gercekten merkeze gittigini bildigimiz , iyi niyetli arkadaslarimiza yardim etmeliyiz. Ne gerekiyorsa yapmaliyiz. Bu yolda hep birlikteyiz ve amacimiz cok guzel . Bir yazar kitabinda yazmisti “Tanimadigin birine yardim etmek, insanin ruhunu goklere cikarir.” Cikalim goklere ( buraya kalp emojı ) Havuza ne kdr cok kısı ayırabıldıgı kadar 10,50,100 fsrk etmez bır yardım moktarı artaa bır eksıgı kapatır bence... Bız ıntıyac oldugunda oyle yapıyoruz ne bıleyım bır okula kutuphane yaptırılacaksa, bir koydekı cocuklara kıslık kıyafet alınacaksa vs...
kesinlikle katılıyorum..benim içinde bulunduğum meslekdeki arkadaşlarımla bir grubumuz var..kız çocuk okutuyoruz..gücümüz yettiğince her ay küçük bir parayla..geçen sene kız bizim tek tek numaralırımız istemiş..bş gruba dahil etti beni kızn bi,ri bi baktım yardım ettiğimiz kız..tanımıyorum ki hiç..birincilikle bitirmiş bölümü bize foto atmış teşekkür edtmiş..hayatımda belki en duygulandıpım ablrdan biriydi..yapalım..zemini hazırlayıp ama destek olamk için benim ufak bi süreye ihtiyacım cvar..şu an battım...:) ben bi şeklide çalışıyorum eşim de öyle..bi çare bulucaz kaynakm için olmadı mkredi çekicem ama çok daha kötü durumda olanlar var..en kötü durumda kimde ona destekl olurzu hp berabber..

Enbriyoların kalitesini gösteren harfleri soracaktınız geçen haftasonu.ne oldu geri dònüş yaptılar mı ?
eşim sorma diye biraz yuksek sesle konustu... cok okuyormusum cok ugrasıyormusum dr umursama demıs hıc dınlemıyormusum ne gerek varmıs vs..Artık olmus adam d de se a de se ne fark edecekmıs... gıdıp koydurmayacak mıymısız... Oo... motorıze ekıp.... Ben de amannn deyip sormadım. Simdi ılac kullanımına yenıden basladıgım ıcın bır ara soracagım... Dedım ya bıktım vallaaa

eşim sorma diye biraz yuksek sesle konustu... cok okuyormusum cok ugrasıyormusum dr umursama demıs hıc dınlemıyormusum ne gerek varmıs vs..Artık olmus adam d de se a de se ne fark edecekmıs... gıdıp koydurmayacak mıymısız... Oo... motorıze ekıp.... Ben de amannn deyip sormadım. Simdi ılac kullanımına yenıden basladıgım ıcın bır ara soracagım... Dedım ya bıktım vallaaa
dur hatta sımdı gaza geldım yazıp sorayım :)

erkeklerin çogu bizler gibi detaycı olmuyo.
öğrenirsen mutlaka yaz.bende merak ediyorum.
sonuçda 3.gün embriyosun harfi olmaz ve bu şekilde kabul ediyoruz ama 5.gün de kalitenin tek kriteri o harfler zaten.
Harfleri ne olursa olsun inşallah güzel sonuç alırsın.

Back
X