Hanimlar aklimi kurcalayan ve belki de donasyondan vazgecmemi dusunduren bir konu var. Sizlere danismak istedim. Mutlaka bilgi sahibi olanlar vardir. Beni de aydinlatin lutfen. Doktora sordum ama tatmin edici bulmadim cevabini.
39 yasindayim. 3.5 senedir de menopozdayim. Bu sure icinde hic hormon tedavisi gormedim. Donasyon surecinde rahmi kalinlastirmak icin ilac kullanmam gerekiyor. Birden bire vucuda hormon yuklememin kanser acisindan bir riski yok mudur? Ayrica hamilelik gerceklesirse de ostrojen seviyesi artacagi icin ki ilaca gore kat be kat fazla bu da kanser riski midir? Menopozda oldugum sure icinde kan kolesterol degerlerim cok yukseldi. Hormon ilaci bu durumda kalp damar hastaligi riskini de arttirir mi?offf kafam cok karisik..lutfen bildiklerinizi benimle paylasin

Hanimlar aklimi kurcalayan ve belki de donasyondan vazgecmemi dusunduren bir konu var. Sizlere danismak istedim. Mutlaka bilgi sahibi olanlar vardir. Beni de aydinlatin lutfen. Doktora sordum ama tatmin edici bulmadim cevabini.
39 yasindayim. 3.5 senedir de menopozdayim. Bu sure icinde hic hormon tedavisi gormedim. Donasyon surecinde rahmi kalinlastirmak icin ilac kullanmam gerekiyor. Birden bire vucuda hormon yuklememin kanser acisindan bir riski yok mudur? Ayrica hamilelik gerceklesirse de ostrojen seviyesi artacagi icin ki ilaca gore kat be kat fazla bu da kanser riski midir? Menopozda oldugum sure icinde kan kolesterol degerlerim cok yukseldi. Hormon ilaci bu durumda kalp damar hastaligi riskini de arttirir mi?offf kafam cok karisik..lutfen bildiklerinizi benimle paylasin
Ben de menepozdayım ama 10 gün kullandığım ilaç ile rahim istenilen kalınlığına ulaştı.Sadece menopozdaki kadınlar değil normal yumurtlayan kadınlar da tüp bebek tedavisinde bir çok ilaç alıyorlar.takdir Allah ın.Kanser olacağımız varsa bu ilaçları almadan da oluruz.Maalesef geriye dönüp yumurta elde etme şansımız olmadığı için annelik duygusu ağır basıyorsa bu ilaçları kullanacağız.İyi düşünelim iyi olsun.Anne olursak inşallah doğum yaparken hücrelerimizi yenileriz..Sağlıklı beslenmeye dikkat edelim yeter.

Hiç korkma arkadaşım
Eğer vicudunun her hangi bir yerinde(meme veya rahim) hormona etkili bir töreme yokdursa korkma
Bırda tanıdığım menta isimli arkadaşımız kanser tedavisinden sonra riski göze aldı denedi
Şimdi maşallah ikizlerini doğurdu
Kalp damar içinde kan sulandırıcılar veriliyor(enox,coraspirin)

Ben de menepozdayım ama 10 gün kullandığım ilaç ile rahim istenilen kalınlığına ulaştı.Sadece menopozdaki kadınlar değil normal yumurtlayan kadınlar da tüp bebek tedavisinde bir çok ilaç alıyorlar.takdir Allah ın.Kanser olacağımız varsa bu ilaçları almadan da oluruz.Maalesef geriye dönüp yumurta elde etme şansımız olmadığı için annelik duygusu ağır basıyorsa bu ilaçları kullanacağız.İyi düşünelim iyi olsun.Anne olursak inşallah doğum yaparken hücrelerimizi yenileriz..Sağlıklı beslenmeye dikkat edelim yeter.
Hiç korkma arkadaşım
Eğer vicudunun her hangi bir yerinde(meme veya rahim) hormona etkili bir töreme yokdursa korkma
Bırda tanıdığım menta isimli arkadaşımız kanser tedavisinden sonra riski göze aldı denedi
Şimdi maşallah ikizlerini doğurdu
Kalp damar içinde kan sulandırıcılar veriliyor(enox,coraspirin)
Iyi ki varsiniz. Icimi rahatlattiniz🙏
Kafamda bir suru soruyla yatip kalkiyorum gunlerdir.
Insallah hepimiz saglikla bebeklerimize kavusuruz🙏

Evet malesef bir sürü hormonal ilaç alıyoruz. Sonra kortizon alıyoruz. Alıyoruz da alıyoruz. Tüp bebek yaparken aldıgımız büyüme hormonları, yumurta için aldıgımız hormonlar vs derken de risk alıyoruz. Arada düzen için verilen doğum kontrol hapları dahi en riskli olanlar. Şimdi zaten belli bir yaş üzerine her yer rapor istiyor. Dahiliye ve Kardiyolojiden. Zsten bir risk varsa baslamamlılar ya da önlem almalılar. Her gün hic bıkıp usanmadan zaza nın dedıgı gıbı kan sulandırıcı igne yiyorsunuz damar saglıgınız ıcın zaten. Malesef normal hamıle kalanlarda da binlerce risk var. Bebek dogana ve sonrası dahı rısk. Kadınlık baslı basına bır rısk. Dogum aslında mucızevı bır olay. Allah iyi yazılar yazsın demekten baska caremız yok. Benım ucak korkum var kısa ucuslarda , gidip gelmek de bir risk bana gore mesela. Dua edecegız baska care yok. Gonlumuzu ferah tutacagız. Inanacagız. Teslım olacagız. Burada kı kadınlar kac senedır oyle seyler yasadılar kı zaten teslım olmasalar su an baska bır yerde idiler. Bol sans. Uykularını kacırma. Kalbını rahat tut.

Iyi ki varsiniz. Icimi rahatlattiniz🙏
Kafamda bir suru soruyla yatip kalkiyorum gunlerdir.
Insallah hepimiz saglikla bebeklerimize kavusuruz🙏
Gebelik şekeri,tiroitler...sürekli diyet yaptım toplam on kilo aldım son ay çok zordu bi de haftada yedi gün çalıştım ne rapor ne izin..başkası için çok zor olabilir ama ben çok zor diyemem evlatlarıma kavuştum çok şükür
Rabbim seni ve o ikitane dünya tatlısı yavrunu korusun canim.rabbim nazarlardan korusun🤲🤲🤲 o dünya tatlısı yavrularını benim için öp.rabbim ayağınıza taş değdirmesin.

Evet malesef bir sürü hormonal ilaç alıyoruz. Sonra kortizon alıyoruz. Alıyoruz da alıyoruz. Tüp bebek yaparken aldıgımız büyüme hormonları, yumurta için aldıgımız hormonlar vs derken de risk alıyoruz. Arada düzen için verilen doğum kontrol hapları dahi en riskli olanlar. Şimdi zaten belli bir yaş üzerine her yer rapor istiyor. Dahiliye ve Kardiyolojiden. Zsten bir risk varsa baslamamlılar ya da önlem almalılar. Her gün hic bıkıp usanmadan zaza nın dedıgı gıbı kan sulandırıcı igne yiyorsunuz damar saglıgınız ıcın zaten. Malesef normal hamıle kalanlarda da binlerce risk var. Bebek dogana ve sonrası dahı rısk. Kadınlık baslı basına bır rısk. Dogum aslında mucızevı bır olay. Allah iyi yazılar yazsın demekten baska caremız yok. Benım ucak korkum var kısa ucuslarda , gidip gelmek de bir risk bana gore mesela. Dua edecegız baska care yok. Gonlumuzu ferah tutacagız. Inanacagız. Teslım olacagız. Burada kı kadınlar kac senedır oyle seyler yasadılar kı zaten teslım olmasalar su an baska bır yerde idiler. Bol sans. Uykularını kacırma. Kalbını rahat tut.
İşte canımızı feda ediyorur evlat yolunda babycim
İnşallah layikli evlatlar olsunlar
Çektiklerimize deysin

Merhaba ben timur gürgana muayene oldum ozaman daha yeniydi ıkı kişide denenmişti gittiğimde adetten kesileli bir seneyi geçmişti beni kabul etmedi izmirden kalktık gittik muayene oldum yumurtalıklarım çok küçükmüş antral folukul hiç yokmuş vs biraz başkalarında deneyelim sonuç alırsak sizide çağırırız dedi sonra prp ve ozonu duydum onuda yaptırdım bir yumurta elde edildi oda boş çıktı bu arada incir kürü yaptım ama adet oldum kontrole gittim yumurta vardı buyumuş ama çatlamamış.Arada iğneler tedavıler devam etti antral folukuller iğnelerle 8 mm ye kadar geliyordu ama buyumuyordu daha fazla.Sonra doktoruma kök hücre ameliyatını sordum oda laparoskopil yöntemle yapıcaz dedi onuda yaptırdım yaptırdıktan sonra bisüre kanamam oldu geçti sonra bidaha adet olmadım ilaçta kullanmıyordum adet olmak için.Doktorumu aradım cycloya başladım adet oldum gittim birde ne görelim 3 yumurta büyümüş ama çatlamamış oyuzden toplamada olmadı çünkü adetlıydım.bidahaki ay yıne olur kesin demekki işe yaradı kök hücre ameliyatı dedi ama bidahaki ve sonraki aylarda birdaha yumurta oluşmadı.Bende donasyona karar verdim geç bile kaldım denemediğim bişey kalmasın dedim.içim rahat olsun.Bilmiyorum o çatlamayan kaçan yumurtalar kalıtelımıydı kalıtesızmıydı hiçbizamanda bilemicem.Bu tarz işlemlerde yumurtanız oluyor ama kalıtelı yumurta mı değil mi onu bilemiyoruz.Ben üç yıldır ilaçla adet görüyorum bende olduysa benim gibi olan herkeste olur üstelik benim yumurtalıklarım zarar gördü bir ameliyat sonrası ona rağmen oluştu.Belki devam etsem yine olur ama buna ne gücüm nede psikolojım kaldı oyuzden maddi olarak hazır olduğumuzda kıbrısa gidicez :KK43:
Cnmçok geçmiş olsun yaşınız kaç. Ilaclaadet oluyorum demissiniz 3 yıldır yani estrojen hormonu mu veriliyor sağlığa zararlı degilmi uzunsure bu şekilde hormon akmak meraktan soruyorum inşallah herşey gönlünüzce olsun

sevgili arkadaşlar;
biz yumurta donasyonu denedik ve yine embriyo gelişimi olmamasından (3. gün sonrası 5. güne gitmedi) yarı yolda kaldık.Eşimin sperm sayısı iyi ,morfoloji %1, genetik hasar yok.Ne yapmalıyız , önerisi, fikri olanlar var mı?Şaşırdım kaldım :(

sevgili arkadaşlar;
biz yumurta donasyonu denedik ve yine embriyo gelişimi olmamasından (3. gün sonrası 5. güne gitmedi) yarı yolda kaldık.Eşimin sperm sayısı iyi ,morfoloji %1, genetik hasar yok.Ne yapmalıyız , önerisi, fikri olanlar var mı?Şaşırdım kaldım :KK43:
Nasıl yani yarı yolda kaldınız.Spermden kaynaklı mu oldu? Sonuçta yumurta donasyonu ise sağlıklı yumurtalar elde etmek zorunda değiller mi? Yoksa ne anlamı kaldı donasyon yaptırmanın? Spermle ilgili sorun neydi?

Nasıl yani yarı yolda kaldınız.Spermden kaynaklı mu oldu? Sonuçta yumurta donasyonu ise sağlıklı yumurtalar elde etmek zorunda değiller mi? Yoksa ne anlamı kaldı donasyon yaptırmanın? Spermle ilgili sorun neydi?
Embriyo donasyonu yaptırabilirsiniz.Eğer ikisinde de sorun varsa

Embriyo donasyonu yaptırabilirsiniz.Eğer ikisinde de sorun varsa
işte o konu biraz hassas, eşimi ikana etmek zor.Aslında sorunun net ne olduğunu bile bilmiyor doktorlar.Daha doğrusu tedaviye başlamadan önce gerekli tetkikleri bile yapmadan apar topar deneme yapıyorlar.Tüm testleri bile burası sayesinde öğrenip yaptırdım.

morfoloji %1 onun dışında sebebini ben bilmiyorum.Ama işin komik kısmı doktorlarda bilmiyor.Hepsinin verdiği cevap şu ''tıp bu konuda yetersiz,bilmediğimiz çok şey var''

sevgili arkadaşlar;
biz yumurta donasyonu denedik ve yine embriyo gelişimi olmamasından (3. gün sonrası 5. güne gitmedi) yarı yolda kaldık.Eşimin sperm sayısı iyi ,morfoloji %1, genetik hasar yok.Ne yapmalıyız , önerisi, fikri olanlar var mı?Şaşırdım kaldım :KK43:
Başbörek yine olmadı demek yani eskiden kendi yumurtanladamı böyle oluyordu?
Eğer ilk denemen ve eşinde sorun yoksa,demek yumurtalar iyi değildi
Eğer kendi yumurtanla aynı şekil donörlede oluyorsa,demek eşinin sperminde sorun var
Hazır embriyo dene deedim

morfoloji %1 onun dışında sebebini ben bilmiyorum.Ama işin komik kısmı doktorlarda bilmiyor.Hepsinin verdiği cevap şu ''tıp bu konuda yetersiz,bilmediğimiz çok şey var''
Kuzum nerde denedin?
Para verdinmi?
Doktora sorsaydın siz beni,eşimi kontrol etmeden apar topar başlayınca tıpta yetersizlik değilde,sizde yetersizlik var derdin

Ben sana kendi düşüncemi ve deneyimlerimi söyleyim.Merkeze para verdiysen,kendi dikatsizliklerini telafi edip yeni plan çizsinner
İlk önce eşini bir androloga götür ve ordan rahat ol
Bir tek sperm değil,kanda kariyotipede baktır eşinde
Her şey yolundaysa,merkezin verdiyi donör yumurtasında var sıkıntı derim
Ve bunu telafi etmeleri gerek
Sonuçta bir ton para veriyoruz,onlarda işlerini doğru yapsın
Sakın yeni donörle 3 günün embriyosunun transferine razı olma
Ancak sağlam blast transferine razı ol

Back
X