Arkadaslar iyi aksamlar
bu aksam yine hic mi hic iyi degilim.........bütün gün aglaya aglaya basim catliyor...........arkadasim üzdü beni...simdiye kadar tüp bebek denemsi yaptinda ne oldu diye...evet simdiye kadar 5 kez yaptik bir düsük yaptim, baska hic bisey olmadi............icimde yara cok büyük..sanirim en iyi sizler beni anlarsiniz................neyse..........

sizlere donör kac zaman icerisinde bulundu? yani 1-2 ayda mesela buluanbilir mi sizce?

üzme kendini sakın ......bu yolda en önemli şey moralllll
ayrıca birşey demek istiyorum bu tamamen benim sahsi düşüncem donasyon işlemimi ve fsh yüksekliğimi sıkıntılarımı benim eşimden başka hiç kimse bilmiyor sadece ikimiz konuşup sıkıldığımızda yada yapılması gereken konularda birbirimize destek oluyoruz ne benim ailem nede eşimin ailesi nede arkadaşlarımızdan birisi zaten dokturumuzda bu konunun gizliliği hakkında yaptığımız ilk görüşmede bizi uyarmıştı...ama şu var ben söyle bakıyorum olaya taş hiçbir zaman uzaktan gelmiyor insana hep yakından geliyor ve bir gün olurda fikir ayrılığına düşüp ters düşersen en cok canının neden yanacağını bilip onunla vuruyorlar ve ayrıca söyleme dostuna söyler dostuna diyede bir laf var benim bu forma kayıt olmamın en büyük sebebi kimseyle konuşamamamdı eşimden başka...konuşsamda anlayacaklarını düşünmüyorum zaten beni en iyi anlayan ve aynı yolada yürüyen insanlarla birlikteyim burada...benim nacizane fikrim sıkıntılarını mümkün olduğunca paylaşma cünkü sen paylaşınca onlarada cevap hakkı doğuyor ve daha cok üzülüyorsun...:(

Herkese günaydın , bu sabah heyecanla uyandım . Türkiye'den İspanya ya uzanan umut yolculuğumun son noktasındayım . Bugün buranın saatiyle 11.30 da transferim olacak ( 1 saat geri ) bende onlara fasülyelerin diyorum . Bu zamana kadar ben elimden geleni yaptım şimdi sıra onlarda bana sıkı sıkı tutunmaları için dua ediyorum . Bilgînisa bugün kendim kadar senin içinde dua edicem allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın . Umutlarımla , hayallerimle , heyecanımla , korkularımla , sevincimle , gözyaslarımla buraya geldim ANNE olmaya geldim ...

ayrıca birşey demek istiyorum bu tamamen benim sahsi düşüncem donasyon işlemimi ve fsh yüksekliğimi sıkıntılarımı benim eşimden başka hiç kimse bilmiyor sadece ikimiz konuşup sıkıldığımızda yada yapılması gereken konularda birbirimize destek oluyoruz ne benim ailem nede eşimin ailesi nede arkadaşlarımızdan birisi zaten dokturumuzda bu konunun gizliliği hakkında yaptığımız ilk görüşmede bizi uyarmıştı...ama şu var ben söyle bakıyorum olaya taş hiçbir zaman uzaktan gelmiyor insana hep yakından geliyor ve bir gün olurda fikir ayrılığına düşüp ters düşersen en cok canının neden yanacağını bilip onunla vuruyorlar ve ayrıca söyleme dostuna söyler dostuna diyede bir laf var benim bu forma kayıt olmamın en büyük sebebi kimseyle konuşamamamdı eşimden başka...konuşsamda anlayacaklarını düşünmüyorum zaten beni en iyi anlayan ve aynı yolada yürüyen insanlarla birlikteyim burada...benim nacizane fikrim sıkıntılarını mümkün olduğunca paylaşma cünkü sen paylaşınca onlarada cevap hakkı doğuyor ve daha cok üzülüyorsun...:(

cok sagol canim...zaten kesinlikle ne ablama, ne anneme, ne baskasina donasyon yaptirmak istedigimizi söylemedim ve kesinlikle esimle birbirimize söz verdik ikimizin arasinda kalicak...cünkü dedigin gibi taslar genelde yakinlardan geliyor maalesef..anlayamadiklari icin...zaten öyle birsey düsünüdügümü dahi bilseler neler derler neler....onlarin tek bildigi 5 kez basarisiz tüp bebek yaptigimizi..ve simdi baktigimda, keske onu da demeseydim diyorum..iste bak aci laf duydum "yaptinda 5 kez ne oldu" diye...bundan sonra sadece burda herseyi sizlerle paylasacagim...

Herkese günaydın , bu sabah heyecanla uyandım . Türkiye'den İspanya ya uzanan umut yolculuğumun son noktasındayım . Bugün buranın saatiyle 11.30 da transferim olacak ( 1 saat geri ) bende onlara fasülyelerin diyorum . Bu zamana kadar ben elimden geleni yaptım şimdi sıra onlarda bana sıkı sıkı tutunmaları için dua ediyorum . Bilgînisa bugün kendim kadar senin içinde dua edicem allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın . Umutlarımla , hayallerimle , heyecanımla , korkularımla , sevincimle , gözyaslarımla buraya geldim ANNE olmaya geldim ...

sabah sabah duygulandirdin benide buda...ama bunlar güzel duygular...seni cok iyi anliyorum. ANNE olmayi hak ettin ve en güzel sekilde olucaksin..artik bundan sonra korku, üzüntü yok..sadece sevinc gözyasi...bebislerininizi alin gidin ve Allah 9 ay boyunca sizin rahminizde büyümesini nasip etsin insallah.......ne güzel....

bir başkasının spermiyle hamile kalıp onu doğurmak (ki eşleriniz bunu nasıl kabul ediyor anlamıyorum), onu içinizde büyütüp doğuruyorsunuz, ve çok sevdiğiniz eşinizle alakası yok çocuğun,
yada bir başkasının yumurtasıyla hamile hamile kalıyorsunuz ve yine o çocuk sizin genlerinizi taşımıyor!!!
İnaçlarınızı bilemem ama islam dininin asla izin vermediği olaylar bunlar,
Dinimizin izin vermediği bir olayında muhakkak mantıklı bir açıklaması vardır, düşünsenize donörü bilmiyorsun, yıllar sonra donörler arttıkça ve bu işlemler arttıkça kardeşin kardeşle evlenme ihtimalide var, siz şu an bu işler için zemine bir tohum atıyorsunuz ve zaman geçtikçe kardeşin kardeşle evlenme ihtimalini (ve daha başka sakıncalı evlilikler) arttırmış olacaksınız ki dini inancınız farklı olsa bile bu durum diğer dinlerde yine sakıncalıdır.
Kendinizin evlat duygusunu tatmanız için geleceğide bir nebze! tehlikeye atmış gibi geliyorsunuz, sizi itham için değişde vicdani sorumluluk için yazdım bunları kusura bakmayınız.Üzgünüm. üzüldüm.

Mesajımı kendi forum sayfamdan yazıyorum size,zira başka bir forum sayfasına girip bir taş bırakıp kaçmak hoş değil !!! Nasıl olsa sayfamıza girip okuyorsunuz,özellikle de geçen gün yazdığınz mesajınızdan sonra sıkı takiptesinizdir.....Ayrıca sizin forumdan bize uğrayan arkadaşlarınız var,isimlerinden tanıdım onları ama sizin gibi ahkam kesmiyorlar.....
2 gün önce mesajınzı farkettiğimde cevap yazamadım, çok yoğundum.... Ama şöyle düşünmüştüm; '' KUZUM SENİ HANGİ RÜZGAR BU FORUMA ATTI? NERDE GEZİNİRKEN YOLUN BURAYA DÜŞTÜ? '' dedim kendi kendime ama yazacak vaktim olmamıştı...İlgisinin olmadığı bir foruma neden bakma ihtiyacı duyar insan??? Bu sabah vaktim var,sizin sayfanıza baktım; ne acıklı değil mi, çocuk sahibi olmak için '' mucizeye'' ihtiyacınız olduğundan bahsetmişsiniz bir mesajınızda.... Çok yazık üzüldüm size... ve eşinize..... Ümit ediyorum ki sizin yolunuz donasyona düşmez!!!! Zira donasyonla bizim gibi insanlar mucizesini arıyor...Ama sizi ve bizi yaradan istemezse ne size ne de bizim gibi donasyonla isteyenlere o mucizeyi göstermiyor..... Siz daha yolun başındasınız............................. Umarım yolunuz ve sınavınız uzun ve zorlu olmaz.... Zira o yolun sonunu hiçbirimiz kestiremiyoruz...siz de dahil.... Yolun başında olduğunuz için, başkalarının acılarına bu kadar kolay yorum getirebiliyorsunuz... Yaşınız kaç? Ne kadarlık evlisin?Burada yıllarca deneyip artık yaşı geçtiği için donasyon deneyenler de var... Senin yumurtaların ne kadar kaliteli? Bir gün geç olduğunda senin yumurtaların da işe yaramayacak!!! Eşinin spermlerinde sorun varmış, çok üzücü!!! Umarım eşinin spermleriyle hamile kalırsın... Aksi halde o çok sevdiğin eşinin spermi olmayacak başka bir sperm önerilebilir doktor size.... Ha yaparsınız yapmazsınız o ayrı... Ama şu söylediklerimi anlık da olsa düşünün ki burdaki insanlar adına empatiniz olmuş olsun... Eminim düşünmek bile acı veriyordur................Maksadım size acı vermek değil,empatize yardımcı olmak.. Çocuk sahibi olamadığınızı öğrenince size kızmaktan vazgeçtim,zira yaşadığınız acı (ki daha çooook başındasınız, defalarca negatif tüp bebek denemeniz de olabilir) bizim acımızla aynı.... Farkımız; biz o yoldan geçeli(acılarımızla) çok oldu....Umarım yolun sunundaki sapaktan bizim yanımıza düşmez yolunuz.........Anladığım kadarıyla bir de şöyle korkunuz var, donasyonla doğan çocuklar ilerde evlenir miymiş? Siz donasyon yaptırırsanız çocuğunuz Çinden,Japonyadan,Afrikadan evlilik yapsın..Bu kadar korkarsanız o korku size yapışır ve gelir sizi bulur....Türkiyede hala kardeş çocukları evleniyor.Düşünsene çift taraflı akrabalık....Donasyonda gözle görülmeyecek kadar küçük ihtimal mi sizi rahatsız etti? Bence siz eğer çocuğunuz olursa iyi yetiştirin ki yakın akrabasına aşık olmasın.......Bak kardeşim(kardeşim diyorum Adem ve Havvadan geldik) ayrıca herkesin inancı kendine..... Senden de müslümanlık öğrenecek değiliz....... Dini vecibelerini eksiksiz yerine getirip,ama donasyona mecbur kalmış bir yığın insan var haberin var mı? Nerden mi biliyorum? Çoook doktor ve sağlıkçı arkadaşım var... Türkiye ye yığınla Arap ülkelerinden insan geliyor tüp bebek için...Hepsi normal mi oluyor sanıyorsun, olmadığında parası olan Amerika, yoksa İspanya, Kıbrıs ,Girit şeklinde.....Ha bu söylediğim senin de içine su serpebilir, çünkü bir gün donasyona ihtiyaç duyarsan bilirsin ki çok dindar insanlar da yaptırıyor..... Zaten sizin erkekleriniz şöyle düşünüyor sanırım; karımın yumurtası yoksa bir kadınla daha evlenirim o çocuk yapar.. Ya da başkasının yumurtası olabilir nasıl olsa sperm benim diyordur...Şayet spermi sorunlu ise de '' millet bana çocuğu olmuyor diyecek, ben erkek değil miyim '' sanrılarıyla sperm donasyonunu kabul ediyordur...Siz bize dini yaklaşımla eleştiri getirdiniz, ben de dini bütün insanların bunu nasıl kabullendiğini sorguladım.... Siz bu duruma nasıl açıklama getirirsiniz? Ama bu durumu açıklayabilmek için dini bilgileriniz,yasaklar,tabular yetmez.......Bu durumu izah edebilmek adam gibi donanım gerektirir.........BEN VE FORUM ARKADAŞLARIM DA SİZİN İÇİN ÜZGÜNÜZ VE ÜZÜLDÜK.................................Burdayız bekleriz...

Hamile olan arkadaşlar arasıra ses edin de sürecinizi bilelim................ Bebeklerim gelin nereye kayboldun? Bi zamanlar mesajından geçilmiyordu.....sanırım doğumuna az kaldı............ Rowina sen nerdesin? nrm34, ördek v.s bir dolu arkadaş vardı nerdesiniz yahu?

sevgili anisha ve bilginisa ikinizede boş şanslar diliyorum.ve bende heyecanla bekliyorum.zira anisha ilk defa ispanyada deneyen kişi olacak.izlenimlerini çok merakla bekliyorum.ve umarım sizde hamile olup ortadan kaybolanlar kervanına katılmazsınız...bu sitede doğum yapıp hala yazan bir ben ve can arkadaşım papatya varız.bizlerin çoğalması lazımm ki böyle kendini bilmez kişiler siteye girip ahkam kesmesin...insanlar gerçekte ne yaşadığımızı en başından sonuna kadar dinleyip bizi yargılamasınlar..

ayrıca bu embriyo sayısı,kalitesi konusundada birkaç şey yazmadan geçemeyeceğim.sitede sürekli olarak bu konuda yazılar okudum kimin yazdığını hatırlayamıyorum ancak bu konuya çok fazla kafayı taktıklarını gördüm.embriyo kalitesini etkileyen öyle çok etken varki..ve bunun garantisini hiçbir doktor ve klinik vermez.tamam çok fazla para veriyoruz en iyisini istiyoruz...ama bu iş şans işi.eşinin spermi normalde çok iyi bile olsa sperm verdiği gün kötü olabilir.hep aynı kalitede olmaz.tıpkı kadınların her adetinde yumurta sayısı ve kalitesi farklı olduğu gibi...doktor size kaç embriyo konacağınada kendisi karar verir.siz bu konulara çok takılmayın.sizin durumunuza yaşınıza,embriyo kalitesine bakarak karar verir.sonra çok bilmiş ve doktorların sinir olduğu hasta durumuna düşersiniz.biraz rahat olun.bu kadar güvensizlik olmaz..embriyonun fotoğrafını görseniz ne olacak??yani onun size ait olup olmadığının ispatı bile yok.ayrıca en kaliteli embriyonun tutacağının garantisi yokki.benim mesela çok da kaliteli olmayan orta dereceli embriyorla ikizlerim oldu.biri 8 hücreli diğerleri 7 ve 6 hücreli 3 embriyo kondu ve belkide 6 hücrelisi tuttu.bunu kimse bilemez...

lütfen biraz doktorlarınıza güvenin.biriside kamera olmalı falan demiş,nerden çıkarıyorsunuz bu fikirleri merak ettim...hiçbir doktor gerçekte olmayan bir hayali bir embriyoyu transfer etmez.tamam bizimde korkularımız oldu ama hiçbiride bu kadar ütopik değildi.sakın bu fikirlerinizi doktorlara söylemeyin.ben olsam böyle düşünen bir hastanın tedavisini kabul etmezdim.unutmayın bütün hekimler hipokrat yemini etmişlerdir...güzel düşüncelerle gidin güzel güzel transferinizi yaptırın.bu yöntemin başarısı çok yüksek bunu düşünün mutlaka birgün olacak inanın lütfen....

Bebekcim senin morali bozan bu durumlar burda hepimizin basina inan defalarca gelmistir biz en son dememizde maddi olarak o ara daralmistik.esimin ailesinden yardim istedik NE ACIDIRRR kiiolacagini bilsek herseyimizi verelim demislerdi....dusun AMA Beni hic biri yildirmadi sonuna kadar imkanlarimi zorlayip Ben Anne olucam tabi hepimiz..Insallahhh. Ne demisler baslamak bitirmenin yarisidirrrr. Bizle mücadele vererek yolu yariladik.sonunada gelicez arkadasim inannnn.

Son düzenleme:
selam aysevi, burda detayli bizi aydinlattigin icin cok sagol....öyle detayli bilgilere cok ihtiyacimiz var..benim en azindan....ilk basta ne güzel ikizlerin varmis, tebrik ederim, Allah anali-babali büyütmek nasip etsin..ve insallah bizlerede kismet etsin..bende cok ama cok ikiz isterim :)
bir sorum var....yasini sorabilirmiyim? ben 40 üzereyim maaelesf ve tabii korkularim var donasyonda tutmaz diye...birde bebeklerine baktiginda hic donasyon oldugu aklina geliyormu, bazi bayanlar ultrasonda kalp atislarini gördükten sonra insan yumurta naklini unutuyor diyor...lütfen cok rica ediyorum bizimle de bu konuda duygularini, düsüncelerini paylas.........simdiden tesekkür ederiz....

Bizim için güzel dileklerde bulunan ve dualarıyla yanımızda olan tüm arkadaslara sonsuz teşekkürler . Biraz önce otelime geldim bişeyler yiyip biraz odada dinleneceğim. Fasülyelerimi emanet ettiğim doktor amcasından aldım. Transfer sırasında ultrasonla banada işlemi ekrandan seyrettirdiler. İnşallah bilginisanında transferi iyi geçmiştir. Yarın sabah Türkiye'ye dönüyoruz ve ayın 21 de test günüm . Bundan sonrası heyecanlı bir bekleyiş süresi. Bu arada burada bizimle çok ilgilendiler ilk hastaneye gittiğimizde doktor odasına alıp operasyonu anlattı daha sonrada tüm evrak ve ödeme işlemlerimiz için bile yanımızda asistanı hep bize yardımcı oldu . Hastanede herkes bana bol şans diledi . Ayın 21. De güzel haberler vermek dileğiyle ....

Bebekcim senin morali bozan bu durumlar burda hepimizin basina inan defalarca gelmistir biz en son dememizde maddi olarak o ara daralmistik.esimin ailesinden yardim istedik NE ACIDIRRR kiiolacagini bilsek herseyimizi verelim demislerdi....dusun AMA Beni hic biri yildirmadi sonuna kadar imkanlarimi zorlayip Ben Anne olucam tabi hepimiz..Insallahhh. Ne demisler baslamak bitirmenin yarisidirrrr. Bizle mücadele vererek yolu yariladik.sonunada gelicez arkadasim inannnn.

insallh canim.............vallahi bizim de artik maddi sorunlar basliyor ve kimseye sormaya cesarestimiz bile yok..artik her ay biriktire biriktire yapacagiz...simdie kadar 30.000 euro gitti tüüp bebek denemesine..dile kolay..ama inan oda gözümde yok..tek rabbim bana bir saglikli bebek (veya insallah ikiz :)) versin, baska hic bir istegim yok..........
su karara vardim bende - artik ne ablama ne de kardesime icimin acisini bile anlatmiycam...donasyondan haberleri yok zaten, hic de olmuycak..ama artik korkularimi üzüntülerimi bile paylasmiycam, cünkü her zaman sonunda yine ben üzülüyorum - biktim kendimi anlatmaktan, bana sürekli kendi haline birak, bak iste baskalari dogal yoldan 44ünde hamile kaliyomus, kafandan bi at su konuyu vs. vs. ben bunlari duyamiyorum artik, cünkü kafamdan kim derse desin atamiyorum......nasil atarki insan...............

Bizim için güzel dileklerde bulunan ve dualarıyla yanımızda olan tüm arkadaslara sonsuz teşekkürler . Biraz önce otelime geldim bişeyler yiyip biraz odada dinleneceğim. Fasülyelerimi emanet ettiğim doktor amcasından aldım. Transfer sırasında ultrasonla banada işlemi ekrandan seyrettirdiler. İnşallah bilginisanında transferi iyi geçmiştir. Yarın sabah Türkiye'ye dönüyoruz ve ayın 21 de test günüm . Bundan sonrası heyecanlı bir bekleyiş süresi. Bu arada burada bizimle çok ilgilendiler ilk hastaneye gittiğimizde doktor odasına alıp operasyonu anlattı daha sonrada tüm evrak ve ödeme işlemlerimiz için bile yanımızda asistanı hep bize yardımcı oldu . Hastanede herkes bana bol şans diledi . Ayın 21. De güzel haberler vermek dileğiyle ....

Anisha, gözün aydin.................:46: hadi simdi bol sanslar..haberdar et bizi mutlaka :1:

sevgili anisha ve bilginisa ikinizede boş şanslar diliyorum.ve bende heyecanla bekliyorum.zira anisha ilk defa ispanyada deneyen kişi olacak.izlenimlerini çok merakla bekliyorum.ve umarım sizde hamile olup ortadan kaybolanlar kervanına katılmazsınız...bu sitede doğum yapıp hala yazan bir ben ve can arkadaşım papatya varız.bizlerin çoğalması lazımm ki böyle kendini bilmez kişiler siteye girip ahkam kesmesin...insanlar gerçekte ne yaşadığımızı en başından sonuna kadar dinleyip bizi yargılamasınlar..

ayrıca bu embriyo sayısı,kalitesi konusundada birkaç şey yazmadan geçemeyeceğim.sitede sürekli olarak bu konuda yazılar okudum kimin yazdığını hatırlayamıyorum ancak bu konuya çok fazla kafayı taktıklarını gördüm.embriyo kalitesini etkileyen öyle çok etken varki..ve bunun garantisini hiçbir doktor ve klinik vermez.tamam çok fazla para veriyoruz en iyisini istiyoruz...ama bu iş şans işi.eşinin spermi normalde çok iyi bile olsa sperm verdiği gün kötü olabilir.hep aynı kalitede olmaz.tıpkı kadınların her adetinde yumurta sayısı ve kalitesi farklı olduğu gibi...doktor size kaç embriyo konacağınada kendisi karar verir.siz bu konulara çok takılmayın.sizin durumunuza yaşınıza,embriyo kalitesine bakarak karar verir.sonra çok bilmiş ve doktorların sinir olduğu hasta durumuna düşersiniz.biraz rahat olun.bu kadar güvensizlik olmaz..embriyonun fotoğrafını görseniz ne olacak??yani onun size ait olup olmadığının ispatı bile yok.ayrıca en kaliteli embriyonun tutacağının garantisi yokki.benim mesela çok da kaliteli olmayan orta dereceli embriyorla ikizlerim oldu.biri 8 hücreli diğerleri 7 ve 6 hücreli 3 embriyo kondu ve belkide 6 hücrelisi tuttu.bunu kimse bilemez...

lütfen biraz doktorlarınıza güvenin.biriside kamera olmalı falan demiş,nerden çıkarıyorsunuz bu fikirleri merak ettim...hiçbir doktor gerçekte olmayan bir hayali bir embriyoyu transfer etmez.tamam bizimde korkularımız oldu ama hiçbiride bu kadar ütopik değildi.sakın bu fikirlerinizi doktorlara söyleeyin.ben olsam böyle düşünen bir hastanın tedavisini kabul etmezdim.unutmayınütün hekimler hipokrat yemini etmişlerdir...güzel düşüncelerle gidin güzel günsferinizi yaptırın.bu yöntemin başarısı çok yüksek bunu düşünün mutlaka birgün olacak inanın lütfen....

Aysevi arkadasim oncelikle dogum yapmis olmaniza ragmen bizleri yanliz birakmayip surekli bilgilendirmek moral vermek adina
Haleen burada omaniz bizim icin cok onemli.Diger basarili olan arkadaşlarımizda. bizleri lutfen unutmasınlar ziraaa ayni yollardan geciyoruzz...

Embriyo görüntüsünü merak eden arkadaşlar, Aysevinin dedediği gibi resmin size ait olduğunun garantisi yok...Ayrıca internetten araştırın siz de göreceksiniz ki ebriyo çok iyi görünse de bazen içeriği kalitesiz olabiliyor,ya da genetik kusur olabiliyor. Benim doktorum şöyle bir şey de anlatmıştı ben de yine internetten bunu teyit ettim;kalitesiz görünen embriyo daha sonra atak yaparak iyi bir gelişim de gösterebiliyor. Gerçekten şans.......... Günü gelmeden hiç bir nesneye can verilmiyor....... umarım tez zamanda o beklenen gün gelmiş olsun hepimiz için..... Bir de embriyo konulurken kameraya ne gerek var anlamadım??? Zaten transfer olmadan önce embriyolarınız pipet gibi şeffaf bir şey içinde geliyor ve size gösteriyorlar. Ayrıca tarnsfer yapılırken de ekrandan size embriyoları yerleştirdiklerini gösteriyorlar...küçük boncuk taneleri gibi.....Transferden sonra ise embriyolog tekrar kontrol ediyor o pipet gibi şey de bi şey var mı diye yoksa doktora bildiriyor. Eğer kuşkularınız varsa doktorunuzdan bunları görmek istediğinizi söyleyin....

lütfen biraz doktorlarınıza güvenin.biriside kamera olmalı falan demiş,nerden çıkarıyorsunuz bu fikirleri merak ettim...hiçbir doktor gerçekte olmayan bir hayali bir embriyoyu transfer etmez.tamam bizimde korkularımız oldu ama hiçbiride bu kadar ütopik değildi.sakın bu fikirlerinizi doktorlara söylemeyin.ben olsam böyle düşünen bir hastanın tedavisini kabul etmezdim.unutmayın bütün hekimler hipokrat yemini etmişlerdir...güzel düşüncelerle gidin güzel güzel transferinizi yaptırın.bu yöntemin başarısı çok yüksek bunu düşünün mutlaka birgün olacak inanın lütfen....

AYSEVİ...
bu yorum için sana cok teşekkür ediyorum evet yazdıklarının hepsini bende okudum ve panik olmama sebep oldu insanlar ne kadar cok şey biliyorlar ben neden bu kadar tecrübesiz ve bilgisizim diye kendime kızmıştım hatta onlara sordum neredn anlıyorsunuz falan diye...
işin acıkcası bende bu konuda seninle aynı görüşteyim OLDUĞU KADAR OLMADIĞI KADERRRRRR kısmet yani ama allah isteyen herkeze nasip etsin bunu her seferinde söylüyorum ...

anisha geçmiş olsun herşey işallah gönlünce olur ki seni ümitlendirmek istemem ama sen cok pozitif ve kendini iyi hazırlamıştın inan yüksek enerjin yazdıklarından belliydi bu güne kadar beni hislerim pek yanıltmadı bence olumlu sonuç alacaksın olumsuz hiçbirşey düşünme pozitif enerjini devam ettirki aurana negatif hiçbirşey geçmesin bak görürsün herşey cok güzel olacak allahın izni ile ve hayırlısıyla işallah.....

selam aysevi, burda detayli bizi aydinlattigin icin cok sagol....öyle detayli bilgilere cok ihtiyacimiz var..benim en azindan....ilk basta ne güzel ikizlerin varmis, tebrik ederim, Allah anali-babali büyütmek nasip etsin..ve insallah bizlerede kismet etsin..bende cok ama cok ikiz isterim :)
bir sorum var....yasini sorabilirmiyim? ben 40 üzereyim maaelesf ve tabii korkularim var donasyonda tutmaz diye...birde bebeklerine baktiginda hic donasyon oldugu aklina geliyormu, bazi bayanlar ultrasonda kalp atislarini gördükten sonra insan yumurta naklini unutuyor diyor...lütfen cok rica ediyorum bizimle de bu konuda duygularini, düsüncelerini paylas.........simdiden tesekkür ederiz....

canım ben 38 yaşındayım.ikinci donasyonda bebeklerim oldu.ilkinde tuttu ama 8 haftalık düşük yaptım.dünya tüp bebekte yaptırdım.3 embriyo transfer edildi ikiz bebeklerim var.bebeklerim 45 günlükler allah hepinize nasip etsin...ama inanınki benim durumumda ümitsiz bir vakaydı.o kadar çok sorunum vardıki hepsi bir arada ona rağmen olduysa sizinde mutlaka olur...bende kromozom bozukluğu,rahim inceliği,eşimin sperm sayısı düşüklüğü( % 1 normal morfoloji),pıhtılaşma bozukluğu,rahim yapısal bozukluğu(bunun için histereskopi oldum ve düzeltildi bülent urmana gittim ve rahime daha iyi tutunması için çizikler attı, çünkü bir sürü düşük yaptım)vvsvs ....

ayrıca daha öncedefalarca yazdım..donasyon olduğu aklımın köşesinden bile geçmiyor.hem geçse ne olacakki..sen doğuruyorsun inan bana öyle çok seviyorsunki...zaten bence bütün bebekler çok güzeller ve çok seviliyorlar.ben evlatlık sırasına bile girmiştim.yani başkasının doğurduğunu bile sevebiliyorken senin doğurduğun,eşinin bir parçası için ölüyorsun inan bana..benim bebeklerim belki çok güzel bebekler değiller bilemiyorum çünkü insan objektif olarak bakamıyor, kendi bebeği dünyanın en güzel bebeğiymiş gibi geliyor.gerçektende annelik böyle bir şeymiş,ilerde sizde doğurunca ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz...öyle bir kokuları varki,duyduğun anda aşık oluyorsun vazgeçilmez oluyorlar...o yüzden sakın vazgeçmeyin,bizim kaderimiz buymuş deyip pes etmeyin imkanınız ve sağlığınız elverdiği sürece deneyin ayrıca lütfen geç kalmayın..armudun sapı üzümün çöpü diyede pimpiriklenmeyin.kısmetinizde ne varsa o oluyor.yok sarışın yok esmer,güzel çirkin ,bana benzemez diye düşünmeyin.benzemezse benzemesin..kaçımız annemize babamıza benziyoruz ki.??

ben ilkinde donörün özelliklerini çok merak ediyordum ama ikincisinde inanın bana hiçbir şey sormadım.ne iş yaptığını dahi bilmiyorum...sadece yaşını söylediler bana benzediğini söylediler.yani onların söyledikleriyle yetindim.zaten bilsem ne değicekki..yani söylediklerinin doğru olduğunu bilemeyiz sadece güvendim ve çok rahattım.belkide bu rahatlığın sonucu olarak hamile kaldım.

ayrıca ben ne embriyo fotoğrafı gördüm nede yazılı birşey aldım.yani tamamen doktoruma ve kliniğe güvendim.eşim doktor bende eczacıyım yani görsek anlayacaktık ama böyle bir şeye gerek de duymadık

Son düzenleme:
Back
X