canım ben 38 yaşındayım.ikinci donasyonda bebeklerim oldu.ilkinde tuttu ama 8 haftalık düşük yaptım.dünya tüp bebekte yaptırdım.3 embriyo transfer edildi ikiz bebeklerim var.bebeklerim 45 günlükler allah hepinize nasip etsin...ama inanınki benim durumumda ümitsiz bir vakaydı.o kadar çok sorunum vardıki hepsi bir arada ona rağmen olduysa sizinde mutlaka olur...bende kromozom bozukluğu,rahim inceliği,eşimin sperm sayısı düşüklüğü( % 1 normal morfoloji),pıhtılaşma bozukluğu,rahim yapısal bozukluğu(bunun için histereskopi oldum ve düzeltildi bülent urmana gittim ve rahime daha iyi tutunması için çizikler attı, çünkü bir sürü düşük yaptım)vvsvs ....
ayrıca daha öncedefalarca yazdım..donasyon olduğu aklımın köşesinden bile geçmiyor.hem geçse ne olacakki..sen doğuruyorsun inan bana öyle çok seviyorsunki...zaten bence bütün bebekler çok güzeller ve çok seviliyorlar.ben evlatlık sırasına bile girmiştim.yani başkasının doğurduğunu bile sevebiliyorken senin doğurduğun,eşinin bir parçası için ölüyorsun inan bana..benim bebeklerim belki çok güzel bebekler değiller bilemiyorum çünkü insan objektif olarak bakamıyor, kendi bebeği dünyanın en güzel bebeğiymiş gibi geliyor.gerçektende annelik böyle bir şeymiş,ilerde sizde doğurunca ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz...öyle bir kokuları varki,duyduğun anda aşık oluyorsun vazgeçilmez oluyorlar...o yüzden sakın vazgeçmeyin,bizim kaderimiz buymuş deyip pes etmeyin imkanınız ve sağlığınız elverdiği sürece deneyin ayrıca lütfen geç kalmayın..armudun sapı üzümün çöpü diyede pimpiriklenmeyin.kısmetinizde ne varsa o oluyor.yok sarışın yok esmer,güzel çirkin ,bana benzemez diye düşünmeyin.benzemezse benzemesin..kaçımız annemize babamıza benziyoruz ki.??
ben ilkinde donörün özelliklerini çok merak ediyordum ama ikincisinde inanın bana hiçbir şey sormadım.ne iş yaptığını dahi bilmiyorum...sadece yaşını söylediler bana benzediğini söylediler.yani onların söyledikleriyle yetindim.zaten bilsem ne değicekki..yani söylediklerinin doğru olduğunu bilemeyiz sadece güvendim ve çok rahattım.belkide bu rahatlığın sonucu olarak hamile kaldım.
ayrıca ben ne embriyo fotoğrafı gördüm nede yazılı birşey aldım.yani tamamen doktoruma ve kliniğe güvendim.eşim doktor bende eczacıyım yani görsek anlayacaktık ama böyle bir şeye gerek de duymadık