• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Z Zaza74 zazacım nolur sorumu yanlış anlama ama bir şeyi çok merak ediyorum, çok kez donasyon yaptırmışsın neden hiç embriyolara ngs yaptırmadın, ben belki önümüzdeki ay tedaviye başlıycam ngs siz donasyona aklım hiç yatmadığı için ilk şartım ngs yapılması oldu, çünkü madem bu kadar maliyetli ve bilinmez bir şeyi kabul ettim kendimi daha rahat ve güvende hissetmek istiyorum, çünkü kromozomal problemler ne yazıkki genç yaştada görülebiliyor artı bizlerin yaşı olduğu gibi eşlerimizinde yaşı var ve o embriyonun yarısı eşime ait ve sperm kaynaklı bozuk embriyo da oluşabilir diye düşünüp tercihim ngs li embriyo transferi.

Z Zaza74 zazacım nolur sorumu yanlış anlama ama bir şeyi çok merak ediyorum, çok kez donasyon yaptırmışsın neden hiç embriyolara ngs yaptırmadın, ben belki önümüzdeki ay tedaviye başlıycam ngs siz donasyona aklım hiç yatmadığı için ilk şartım ngs yapılması oldu, çünkü madem bu kadar maliyetli ve bilinmez bir şeyi kabul ettim kendimi daha rahat ve güvende hissetmek istiyorum, çünkü kromozomal problemler ne yazıkki genç yaştada görülebiliyor artı bizlerin yaşı olduğu gibi eşlerimizinde yaşı var ve o embriyonun yarısı eşime ait ve sperm kaynaklı bozuk embriyo da oluşabilir diye düşünüp tercihim ngs li embriyo transferi.
Hiç yalnış anlamam güzel soru
Evet iki hüçre birleşince içinde ne baş verdiğini Allah biliyor ve malesef tüm embriyoların hepsi sağlıklı çıkmıyor
Ngc neden yapmıyorum,çünkü ngc yaptırıp negativ alanlarıda gördüm bu ağır teçrübemde
Benim düşüncem en iyi testi rahim yapar
İyi olan evlat olur,kötü olan çöp olur
Benim fikrimce her bir müdahile embriyo için bir travmdırh
Vede eğer ngc net çare olsaydı inan hemen yaptırırdım

Hiç yalnış anlamam güzel soru
Evet iki hüçre birleşince içinde ne baş verdiğini Allah biliyor ve malesef tüm embriyoların hepsi sağlıklı çıkmıyor
Ngc neden yapmıyorum,çünkü ngc yaptırıp negativ alanlarıda gördüm bu ağır teçrübemde
Benim düşüncem en iyi testi rahim yapar
İyi olan evlat olur,kötü olan çöp olur
Benim fikrimce her bir müdahile embriyo için bir travmdırh
Vede eğer ngc net çare olsaydı inan hemen yaptırırdım
Kibarlığın için sağol canım, tabi haklısın ngs de asla garanti değil ben kendi açımdan içimin birazda olsa daha rahat olacağını düşündüğüm için istiyorum, senin de çok denemen olduğu için acaba neden hiç denemedi diye düşündüm, buradan ngs yaptıran bir arkadaşla yazıştım 6 embriyodan 3 ü sağlıksızmış düşünsene o genç yumurtalar hasarlıymış ya da sperm birleşmesiyle hasar oluşmuş, o arkadaşında mesela ilk transferi yanlış hatırlamıyorsam kimyasal olmuş ama ikincisi ile bebeğine kavuşmuş, yaptırmasaydı belkide 5 kez denemek zorunda kalacaktı, şans hepimizin yanında olsun inşallah 🙏🙏☘️☘️

Kibarlığın için sağol canım, tabi haklısın ngs de asla garanti değil ben kendi açımdan içimin birazda olsa daha rahat olacağını düşündüğüm için istiyorum, senin de çok denemen olduğu için acaba neden hiç denemedi diye düşündüm, buradan ngs yaptıran bir arkadaşla yazıştım 6 embriyodan 3 ü sağlıksızmış düşünsene o genç yumurtalar hasarlıymış ya da sperm birleşmesiyle hasar oluşmuş, o arkadaşında mesela ilk transferi yanlış hatırlamıyorsam kimyasal olmuş ama ikincisi ile bebeğine kavuşmuş, yaptırmasaydı belkide 5 kez denemek zorunda kalacaktı, şans hepimizin yanında olsun inşallah 🙏🙏☘☘
Sende haklısın
Ama inan bu defada rahimle embriyo arası frekans tutmaz ben kalkışsam ngs yaptırmaya
Benimki bir yılan hikayesi
İlk donasyona başlarken eşim feçi sigara içiyordu
Bir kalkıştı burakmaya 3 ay sonra sperm sayısı ve kalitesi iyice düştü,vede inan hiç bir doktor çaresini bulamıyordu(çok sağlıklı ve tün hormonları iyi çalışıyor)
Geçen son bahar kiyeva gitik orda sperm kalitesinin artışını gördük(1 seneydi sigarayı burakalı)
Ukraynalı doktor zaten bu normal sigarayı ilk burakınca ilk aylarda düşüş olur,sonrada toparlama
Sonra britishte yeni donörle 6 blastokist oluştu(rekor yaptık😄),ilk ikisini transfer ettirdik 5 haftasında düştü.kaldı dördü
Ben dördünüde kayalım diyorum,hasan bankeroğlu katiyen razı deyil.ikiden fazla vermeyiz diyor
Ama bu defa belki ikna ederim😊

yarısı eşime ait ve
Ben kesinlikle katılıyorum ngs konusunda . Ama embriyoya travma olayı da tabi ki düşündürücü. bu yüzden merkezin embriyoloğu ve laboratuarı çok iyi olmalı. Hangi merkezi tercih ettiniz?

yarısı eşime ait ve
Ben kesinlikle katılıyorum ngs konusunda . Ama embriyoya travma olayı da tabi ki düşündürücü. bu yüzden merkezin embriyoloğu ve laboratuarı çok iyi olmalı. Hangi merkezi tercih ettiniz?
Guest34 canım nereye gönderdikleride önemli
Mesela ankaraya gönderiyorlar volkan beye
Ben onlarada güvenmiyorum,bırak embriyoya zarar vermeleri

Guest34 canım nereye gönderdikleride önemli
Mesela ankaraya gönderiyorlar volkan beye
Ben onlarada güvenmiyorum,bırak embriyoya zarar vermeleri
Sebebini bilmek isterim Z Zaza74 o merkezle çalışan yer gynolife mı. Bu arada british e de dubaiye gönderiliyor. British bu konuda nasıl? Aslında benim düşüncem şu. Bana ngs konusunda kıbrıs güven veriyo çünkü adamlar yıllardır cinsiyet seçimi vs bu işin içindeler. Cinsiyet seçiminde ngs kullanılıyor biliyosunuz bu arada yine belirtiyim benim ngs istememin amacı cinsiyet seçimi değil sağlıklı embriyoyu bulmak.

Son düzenleme:
Sebebini bilmek isterim Z Zaza74 o merkezle çalışan yer gynolife mı. Bu arada british e de dubaiye gönderiliyor. British bu konuda nasıl? Aslında benim düşüncem şu. Bana ngs konusunda kıbrıs güven veriyo çünkü adamlar yıllardır cinsiyet seçimi vs bu işin içindeler. Cinsiyet seçiminde ngs kullanılıyor biliyosunuz bu arada yine belirtiyim benim ngs istememin amacı cinsiyet seçimi değil sağlıklı embriyoyu bulmak.
Gynolife ankara genarta gönderiyor ve bir sürü para istiyor,benim düşüncem bu çok büyük rakam
Soruncada volkan bey bu kadar istiyormuş diyor
Ozaman anlaşsınlar ve düşürsünler fiyatı
Cinsiyet seçimini pgt ilede bakılıyor
Bir sözle gyno çok fiyat istiyor ve buna bir şekilde indirim yapmaları gerek

Geçen sene bir arkadaşımız britishtede ngs yaptırdı,eşinde translokasyon var kanda
Ve sonuç 6 embriyodan ikisi sağlıklı çıktı(kız,erkek)
İkisinide transfer yaptırdı ve kimyasal
Kadının ilk tedavisinden ikiz kızları var,şimdi erkek çocuğu peşinde,onunçin kıbrısa geldi.
Ankarada volkan beyde yaptırdı (tabii gizli saklı)
Erkek çocuğu transfer etiler
İlkinde kimyasal
İkincide negativ
Ben bunları göre göre nasıl paramı çöpe atım
Benim düşüncem en iyi testi yapan rahimdir(istediği zaman sağlıklı embriyoyo yakalar)
Buda Allahın emridir

yarısı eşime ait ve
Ben içim daha rahat olsun diye kesinlikle ngs istiyorum, çünkü bilmediğim bir insanın yumurtasını alıcam onun sağlıklı yumurtası onun boyu posundan daha önemli benim için, netice de genç insanlarında sağlıksız bebekleri olabiliyor ve yaşamla bağdaşan çok sayıda kromozom bozukluğu var, rahim bunları kabul ediyor, embriyodan parça alırken ki risk de bizim karar verdiğimiz donasyondaki risklere bakınca çok küçük kalıyor, sağlıklı gebelik için ngs de %100 değil elbette ama dediğim gibi benim içim çok daha rahat olucak, şu aşamada elimden ne geliyorsa yapıp gerisini Allah’a bırakıcam,ben britishe karar vermiştim ama açılışlarını sürekli erteliyorlar, virüs şu an böyleyse kışa doğru daha fazla olup süreç 1 yıl daha uzayabilir diye diğer merkezler ile görüşüyorum canım.

arkadaşlar eger transfer sonrası dondurulan embriyolar varsa onları türkiyeye taşıyıp transferini burda yaptırabiliyor muyuz? tl deperi cok düşük euro karşısında, transfer ücreti 2000euro diye okudum çok fazla. İstanbulda transfer 4500 5500 civarı. bilginiz varmı türkiyeye taşıyabilir miyiz süre ve embriyo sağlıpı açısından sorun olur mu. burdaki doktorlar sadece transfer ücretine bu embriyoları kabul ederler mi. ederler herhalde ben çünkü kendi embriyolarımı burda bir merkezden başkasına taşımıştım. kıbrısta donasyon deneyen araştıran arkadaşlar bunu sordular mı yada tecrübe ettiler mi acaba

Canım kardeşim tabii ngc yaptır için rahat etsin ama inan eğer o doğacak bebeyin bir taşıyıcı hastalığı varsa onu ngc göremez
İnşallah en sağlıklı bebeklere kavuşalım bu yolda
Aynen öyle zazacım, tebbir bizden takdir allahtan, bu kadar anne olmak isteyen bizlerin de yüzü en kısa zamanda gülsün inşallah🙏🙏

arkadaşlar eger transfer sonrası dondurulan embriyolar varsa onları türkiyeye taşıyıp transferini burda yaptırabiliyor muyuz? tl deperi cok düşük euro karşısında, transfer ücreti 2000euro diye okudum çok fazla. İstanbulda transfer 4500 5500 civarı. bilginiz varmı türkiyeye taşıyabilir miyiz süre ve embriyo sağlıpı açısından sorun olur mu. burdaki doktorlar sadece transfer ücretine bu embriyoları kabul ederler mi. ederler herhalde ben çünkü kendi embriyolarımı burda bir merkezden başkasına taşımıştım. kıbrısta donasyon deneyen araştıran arkadaşlar bunu sordular mı yada tecrübe ettiler mi acaba
Bence mümkün değil bu keşke olsa... Z Zaza74 sen tutunma için ve devamlılık için Ivig yontemini duydun mu???

Bence mümkün değil bu keşke olsa... Z Zaza74 sen tutunma için ve devamlılık için Ivig yontemini duydun mu???
Duydum kuzum ve bunun için immunoloğa bile gittim
Ama testlerim temiz çıktı ve ivige gerek yok dediler
Ama ukrayna ile konuşurken gerek var dedi
Vallah kime inanacağımızı şaşırdık

Hayır mümkün değil.

hadi ya! bu embriyoları türkiyeye getirememek üzdü. bir de dondurulmuş yumurtalardan embriyo yapıyorlar ve bunu öğrenme imkanımız da yok bu fikir de beni ürküttü. çok denetimsiz bir sektör kıbrıs sağlık bakanlığı denetlemiyor mu? fresh yumurta deyip donmuş yumurta kullanmak bunu biz bilemeyiz bakanlık denetlemeli? nirbde aklımı kurcalayan şu bu merkezlerin sayfasında güya garanti vermek amacıyla daha önce doğum yapmış kadınlardan yumurta alıyoruz diyor. yani doğacak çocuğun biryerlerde kardeşleri olacak. bu düşünce bunalltı beni bi

hadi ya! bu embriyoları türkiyeye getirememek üzdü. bir de dondurulmuş yumurtalardan embriyo yapıyorlar ve bunu öğrenme imkanımız da yok bu fikir de beni ürküttü. çok denetimsiz bir sektör kıbrıs sağlık bakanlığı denetlemiyor mu? fresh yumurta deyip donmuş yumurta kullanmak bunu biz bilemeyiz bakanlık denetlemeli? nirbde aklımı kurcalayan şu bu merkezlerin sayfasında güya garanti vermek amacıyla daha önce doğum yapmış kadınlardan yumurta alıyoruz diyor. yani doğacak çocuğun biryerlerde kardeşleri olacak. bu düşünce bunalltı beni bi
Malesef yeterli denetleme yok.Resmen merkezlerin insafına kalmışız.Bir merkez dese ki asla dondurulmuş yum. Kullanmıyorum diye asla inanmam.Hşer merkez mutlaka taze de dondurulmuşta kullanıyor.Tek yapılabilir bişey gideceğiniz merkezle aranız iyi olursa belki daha vicdanlı davranırlar.Doğum yapan kadından yumurta almaya gelirsek , diyelim ki hiçbir doğum yapmadı zaten bizler bu sayfada her birimiz kardeşleri doğuruyoruz.Misal bu sayfada yarışıp aslında kardeşleri doğuran nice kadın vardır.Kıbrısda donörler kapı kapı gezip bu ay A merkeze 2 ay sonra B merkeze sonra C merkeze yumurta veriyor.Yani küçücük adada binlerce donör yoktur ya. Dilerim kardeşler büyüdüklerinde istemediğimiz bir şekilde karşılaşmazlar.O kadar Derin bir konu ki insan düşünse kafayı yer.

Malesef yeterli denetleme yok.Resmen merkezlerin insafına kalmışız.Bir merkez dese ki asla dondurulmuş yum. Kullanmıyorum diye asla inanmam.Hşer merkez mutlaka taze de dondurulmuşta kullanıyor.Tek yapılabilir bişey gideceğiniz merkezle aranız iyi olursa belki daha vicdanlı davranırlar.Doğum yapan kadından yumurta almaya gelirsek , diyelim ki hiçbir doğum yapmadı zaten bizler bu sayfada her birimiz kardeşleri doğuruyoruz.Misal bu sayfada yarışıp aslında kardeşleri doğuran nice kadın vardır.Kıbrısda donörler kapı kapı gezip bu ay A merkeze 2 ay sonra B merkeze sonra C merkeze yumurta veriyor.Yani küçücük adada binlerce donör yoktur ya. Dilerim kardeşler büyüdüklerinde istemediğimiz bir şekilde karşılaşmazlar.O kadar Derin bir konu ki insan düşünse kafayı yer.
Buda ayrı bir konu morcum
Bazen başka ülkeyemi gitsek donör için
Bazen kendimizmi bulsak donörlerimizi düşünmüyorum değil

Back
X