Eşim bana çocuğumuz olsaydı böyle olmazdı demişti bir defa çok üzülmüştüm abileri çocuğum var bir yere gidemiyoruz yapamıyoruz deyip duruyorlar sürekli zaten hayatı boyunca okadar çok bastırılmışki onlara karşı gelemiyor anne babası için yaptıklarına bişey diyemiyorum ama kız kardeşleri bile bizi şuraya getir götür yapıyor başlarda soylenirdim amaartik bende kabullandim bu durumu
Merhaba
I
Ideal anne
anlattıklarını, paylaşımlarını okudum. Öncelikle evlilik öncesi çiftler birbirini ne kadar iyi tanıdığını düşünüp evlenmeye karar versede aslında evlenip aynı çatı altında ortak yaşamı paylaşmaya başlayınca aslında tüm çıplaklığı ile karşılaşıyoruz.. birbirimize uyumumuz, zevklerimiz, toleranslarımız, aile birlikteliğine bağlılık, ekonomiye ve ortak geleceğimize dair bakış açılarımız, aile planlamamız vs daha da ekleyebiliriz. Tüm bunlar inan bana tam da ilk 1-1,5 yıl geçtikten sonra asıl çatlaklarımız ortaya çıkıyor.şimdi biz ne kadar hevesli ve istekliyiz bu çatlakları onarmaya.. böyle devam edip edemiyeceğimizi kendimiz bile karar verememişken; bu karmaşanın içine bir çocuk dahil etme isteği bence yanlış olur, herkese de haksızlık olur.. şu an evliliğinizdeki bu sancılı süreçte inan çok normal.. sular bulanmadan durulmaz, bazen bu da ihtiyaçtır. Yaşın çok genç anladığım kadarıyla yuvana sahip çıkmayı mücadele etmen gerektiğini düşünüyorsun. Bu demektir ki; çözüme anlamaya anlatmaya niyetlisin.
Sana annemin bir sözünü söyleyeyim; evleneceğiniz erkeği seçerken ailesine kardeşlerine düşkün mü, bu na bi bakın. Ailese bağlı olan erkek kuracağı yuvanın sorumluluğunu ve değerini bilir derdi. İllaki her şeyde olduğu gibi ölçülü olmak şartıyla. Ben derim ki; konuşun tartışın gerekirse küsün ama asla ayrı yatakları paylaşmayın. Es kaza ayağınız bile hafif dokunsa kalbiniz cız eder..O soğukluğu aranıza koymayın. Burada arkadaşların belirttiği gibi ihtiyaç varsa dışardan destek alın.
Görümceler neden konuşuyor biliyor musunuz? Sebep sizin davranışlarınız değil, eşinizin sizin arkanızdan ya da yanında tavır ve davranışları.. bunlara bi gözden geçirmeli. Yüz göz olup laf atışmalarının sonu yok. Eşiniz size hangi gözle bakarsa unutmayın onlar da size o gözle bakar.
Hele hele menopoza girdiğinizi kız kardeşlerine söylemesi ne demek? hiç ama hiç doğru değil. Bunu altını çizerek belirtin sizin içinizde olanalar geçenler sizde kalmalı, kalmak zorunda.
Bu durumu şu şekilde düzeltmenizi tavsiye edeceğim. Siz sözüm ona iyi bir klinikte tedavi gördünüz
prp denilen bir tedavi uygulandı ve siz artık adet görüyorsunuz. Bu nu bi şekilde görümcelere duyurulmalı. Ailenin madem basın sözcüsü biricik eşiniz o bu bilgiyi yayarak telafi etsin o zaman.
Önce evliliğindeki taşları sağlam bir zemine oturtun derim, yaşın daha çok genc merak etme anne baba olursunuz. Ama önce siz, ortak paylaşımlarınızı hayata ve çevreye karşı dik duruşunuzu bir çizin, sınırlarınız bir belli olsun derim.
Umarım kullandığım dil ve söylemlerim seni incitmez; bu konuda uzman değilim ama düşünceleri bir arkadaş bir kardeşim olarak dile getirmek istedim. Her şey dilerim kısa sürede düzelir. Kendine çok iyi davranman dileğiyle