ansucum teşekkürler bu testleri topladığın için.bende evde not ediyodum eksiklerim tamamlandı.çok sagol

Baharım1980 ben pek birşey yapmadım forumdaki tüm arkadaşların yardımıyla birbirimize bir faydamız dokunsun diye uğraşıyoruz.İnşallah bu çabalarımız hayırlı olur birbirimize.

kızlar başıma geldiği için yazayım dedim.bu testleri yaptıracagınız yerde çok önemli.ben ilk amh değerimi ankaradaki tüp doktorumun yönlendirmesiyle özel bi yerde yaptırdım.normal çıkmıştı.sonra orayı bırakıp gitdiğim diğer tüp doktoru ultrasonda yumurta göremeyince bu amh değeriyle nasıl olur dedi ve yeniden yaptırmamı istedi ve düzende amh menepoz degerini aldım:( ve arada 2 hafta oynadı.yani söylemek istediğim; kendimde yaptırınca böyle yapcam,ya devletde yada düzende yaptırcam...

Günaydin arkadaslar,

bugün benim embyrolarim tam 10 günlük :) yani döllendikten sonra 10. günü.......blasto transferi oldugu icin, Transfer+5. gün.

Kendimi nasil mi hissediyorum? Cok garip, ilk günler umutluydum, sonra kuskular girdi, sonra migde bulantisi gitti, sonra karin ve kasik - sanki böyle bicak yarasi gibi agrilar basladi....dünden buyana migde yanmasi da yok......AMA UMUTLARIMI KAYBETMIYORUM BEN INANIYORUM BEBISLERIME :)

Yavrum34 fbli ve tüm diger arkadaslar bana cok yardimci oluyorsunuz......bu bekleme dönemi cok ama cok kötü bir dönem................insallah size bu hafta güzel haberleri bildiririm diye umut ediyorum

Güzel bir gün diliyorum.........Bebek.........:46:

Günaydin arkadaslar,

bugün benim embyrolarim tam 10 günlük :) yani döllendikten sonra 10. günü.......blasto transferi oldugu icin, Transfer+5. gün.

Kendimi nasil mi hissediyorum? Cok garip, ilk günler umutluydum, sonra kuskular girdi, sonra migde bulantisi gitti, sonra karin ve kasik - sanki böyle bicak yarasi gibi agrilar basladi....dünden buyana migde yanmasi da yok......AMA UMUTLARIMI KAYBETMIYORUM BEN INANIYORUM BEBISLERIME :)

Yavrum34 fbli ve tüm diger arkadaslar bana cok yardimci oluyorsunuz......bu bekleme dönemi cok ama cok kötü bir dönem................insallah size bu hafta güzel haberleri bildiririm diye umut ediyorum

Arkadaşım bugün daha moralli ve güçlü olmana çok sevindim.Bu aralar herkes senden gelecek güzel haberi bekliyor .Belirtilere bence çok takılma.Senden ben çok güzel haberler geleceğine inanıyorum

kendımı ona yakın hisetım guven verdi birde işinde ıyı oldugunu kanıtlamış bır hekım olması
klınık dolup taşıyor çok yogun
bir sürü testler istedi aklınıza gelmeyen dosyamda vardı
rahım fılmı şartı toksaplazma
rubelle tam kamsayımı adetın ıkıncı gunu tum hormanlar tsh bunun 3 ve 4 prolaktin gen tahlilerim kan pırtılaşması cd56 etc hatırladıklarım
bana hazırladıgı ilaç order tedavi için
klınıgın duzenı temızlıgı doktorun klınık konusunda hakımıyeti işleyişi hakkında surekli koşturması
cyrosbank katologu bırebır kendımın seçmesi
emrıyolok çok aradı duzenlı bılgı verdı her konuda yardımcı oldu
rahım kalınlıgın onemi
meltem hanımın fızyoterapi seyansı
ama ılk gıttıgım negatıf sonucu gordugum merkezde bunlar hiç önemsenmedi çokta bılgı alamadım
bundan dolayı bu klınıgı sectım ...
umarım sızde bebeklerınıze kavuşacagınız en ıyı yeri seçersınız dualarım sızlerleeeeee[/QUOTE]

ben hangi merkez ve doktorda yaptırdığını merak ettimbirde donör kataloğu mu veriyorlar ona göre mi seçtin?geniş mi içine sindi mi?

kizlar, ben bir almanya özel donasyon grubunda üyeyim. bugün merakla biraz da su ispanya daki merkezler hakkinda okuyum dedim...acikcasi onlar dada cok fazla fark yok sanirim..cogu memnun ama cok gözüme carpan konular sunlar oldu: cok kisa zamanda donör bulundu, donör birgünden bir güne degistirildi cünkü yumurtalar iyi sonuc vermedi, doktorun fazla vakti yok vs. yani demek istedigim sanirim üc asagi bes yukari cogu yer ayni hemen hemen. önemlisi insanin bir doktora güvenmesi ve ici rahat etmesi..

Bebek merhaba
Biliyorsun ben İspanya'da yaptırdım ama hiçte öyle 1 günde donör bulunmuyor ben Nisan'da başvurdum transferim Kasım'da oldu ,donörü bulmaları 6 ay sürdü sonrada hazırlık asaması . Birde doktorum bana oldukça zaman ayırdı uzun uzun anlattı sorularımızı yanıtladı çok samimi davrandı . Paylaşıyım istedim .

Günaydin arkadaslar,

canım 3 defa donosyondan sonra kızıma kavuştum bırde boşuna yumurta toplandı tc çöpe gıttı mıkrotesede sperm çıkmayınca ....yanı toplamda 3 donosyon transferi sonrası o bekleme çok zor geçti ama en son transferımde kafamdan attım rahat olmaya çalıştım çok sevdıgım ınsanlarla vakıt geçirdim inan emrıyolar yani bizim bebişler dingin stressiz ortamı sevıyoor sımsıkı tutunuyor evet çekılen olumsuzluklar bunu etkılıyor onları bir şekilde atıp bu sefer oldu diyecez ve sımsıkı saracaz onları konuş onlala inan anlıyoorlar su gıbı geçsın beklemen BEBEKCIGIM.........

kızlar başıma geldiği için yazayım dedim.bu testleri yaptıracagınız yerde çok önemli.ben ilk amh değerimi ankaradaki tüp doktorumun yönlendirmesiyle özel bi yerde yaptırdım.normal çıkmıştı.sonra orayı bırakıp gitdiğim diğer tüp doktoru ultrasonda yumurta göremeyince bu amh değeriyle nasıl olur dedi ve yeniden yaptırmamı istedi ve düzende amh menepoz degerini aldım:( ve arada 2 hafta oynadı.yani söylemek istediğim; kendimde yaptırınca böyle yapcam,ya devletde yada düzende yaptırcam...

ben TUM testlerımı ya guvenlab yaptırdım ankarada yada düzenlab araştırdım ıkısının guvenırlıgının yuksek oldugunu araştırdık ama normal tahlılerımıde medıcalparkta yaptırdım bırde kızlar testler yaptırırken lab dıkkat edılmeli baharın dedi gibi bende amh testımı yaptırdıgımda klınık arastırırken kıbrısta fırdevs hanımda savaş beyde bu amh testıne gore kendı yumurtamla hamıle kalamam demıştı fakat HIT amh testımın sonucunu gorunce bır sorun yok dedı ıyı bır protokolla blasta gıden ve artı donduruldu benım emrıyolar bır ay sonra transfer edıldi
benım sperm donosyonuydu;tabıkı kalıtelı yumurtam varsa amh testım sonucu ıkı klınık çok olumlu bakmamıştı ama HALIL bey sonuna kadar senın yumurtanla dedı FEMARA dıye bir ılaç varr dogum kontroldan sonra onuda eklemıştı tup bebek ıgnelerınden once...onunda çok faydası oldu...

ben TUM testlerımı ya guvenlab yaptırdım ankarada yada düzenlab araştırdım ıkısının guvenırlıgının yuksek oldugunu araştırdık ama normal tahlılerımıde medıcalparkta yaptırdım bırde kızlar testler yaptırırken lab dıkkat edılmeli baharın dedi gibi bende amh testımı yaptırdıgımda klınık arastırırken kıbrısta fırdevs hanımda savaş beyde bu amh testıne gore kendı yumurtamla hamıle kalamam demıştı fakat HIT amh testımın sonucunu gorunce bır sorun yok dedı ıyı bır protokolla blasta gıden ve artı donduruldu benım emrıyolar bır ay sonra transfer edıldi
benım sperm donosyonuydu;tabıkı kalıtelı yumurtam varsa amh testım sonucu ıkı klınık çok olumlu bakmamıştı ama HALIL bey sonuna kadar senın yumurtanla dedı FEMARA dıye bir ılaç varr dogum kontroldan sonra onuda eklemıştı tup bebek ıgnelerınden once...onunda çok faydası oldu...

Merhaba yavrum34

Sormak istediğim bir kaç sorum var sana.

AMH ın kaç çıkmıştı?ki kaç olması gerekiyor?
Birde kaç tane yumurtlamıştın.

Merhaba arkadaslar bugun forumda yazılarınızı gordum bende kıbrısta donasyon dusunuyrum arastırıyorum bızde esımde sorun var sperm donasyonu dusunuyoruz ancak ınternet sayfalarına baktıgımda TC vatandaslarına yasaktır yapmıyoruz gıbı yazılar benı cok endıselendırıyor boyle bırsey yok degılmı bu yaptıran arkadaslar TC vatandası degılmı cevap verırseniz cok sevınırım. Allah hepimizin yolunu acık etsın... Sperm donasyonu yartıran arkadaslar dessteğinize ihtiyacım var yer ve fiyat bilgilerine ayrıca morale itiyacım var bizzi bizden baska kımsenın anlayacagını dusunmuyorum :(

Merhaba arkadaslar bugun forumda yazılarınızı gordum bende kıbrısta donasyon dusunuyrum arastırıyorum bızde esımde sorun var sperm donasyonu dusunuyoruz ancak ınternet sayfalarına baktıgımda TC vatandaslarına yasaktır yapmıyoruz gıbı yazılar benı cok endıselendırıyor boyle bırsey yok degılmı bu yaptıran arkadaslar TC vatandası degılmı cevap verırseniz cok sevınırım. Allah hepimizin yolunu acık etsın... Sperm donasyonu yartıran arkadaslar dessteğinize ihtiyacım var yer ve fiyat bilgilerine ayrıca morale itiyacım var bizzi bizden baska kımsenın anlayacagını dusunmuyorum :(

canım burda hemen hemen herkes tc vatandaşı prosedür icabı yazmış olabilirler o konuda sıkıntı yok anlayacağın.bende seninle aynı durumdayım eşim bir kere tese oldu sonuç negatif 2. deniycez bakalım sonuç ne olur bilemem ama bu forum bana iyi geldi sürekli bakıyorum.eski sayfalara bakarsan çok faydasını görürsün siz tese denediniz mi?

Arkadaşlar şu ana kadar forumdaki arkadaşlarımdan ve internetten öğrenebildiğim donasyon öncesi testler aşağıda yer almaktadır.Tress06 canım sen yarın teste gideceksin diye erkenden yazıyorum.tam toparlayamadım belki biraz da eksikler,yanlışlar olabilir içerisinde kusura bakmayın arkadaşlar.eksik ve yanlış olanlar için beni uyarın olur mu?

1. hepatit B ve C, HIV 1-2, kızamıkçık ve su çiçeği testleri yapılmalıdır
2. Rahimde bir sorun olup olmadığı rahim filmi veya ultrason eşliğinde rahim içerisine serum verilerek araştırılmalıdır
3. 45 yaşın üzerindeki yumurta alıcılarında kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, tiroid hormonları, kolesterol ve şeker testleri, pıhtılaşma testleri, idrar tetkiki,mammografi, smear testi ve kalp hastalığı ile ilgili olarak efor testi gibi detaylı testler önerilmektedir. Ayrıca 50 yaşın üzerindeki kadınlarda kolonoskopi yapılması önerilmektedir
4. Bayanlar için adetin 2. veya 3. gününde yapılması gereken FSH, LH, Estradiol, Prolaktin, TSH ve AMH hormon testleri
5. *Tam idrar tahlili*Tam kan, hemogram tahlili,WBC,RBC,HGB,HCT,PLT,MCH,MCHC, RDW,NEUT+, NEUT%,MCV, PCT, ,PDW, MPV,LYM+, LYM%MONO+ MONO%, EOS+, BASO+
6. *Rutin biyokimya-SGOT, SGPT, AST, ALT, ASO,CRP, RF,Glukoz,Kan üre azotu(BUN), kreatinin, ürik asit, trigliserit,Hdl kolesterol, Ldl Kolesterol, total bilirubin, direk bilirubin
Kalsiyum(Ca), Fosfor(P), Sodyum,Potasyum, Klor(CI),Demir(serum), Demir bağlama kapasitesi,
7. *ERKEK İÇİN Spermiyogram,Sperm DNA Fragmentasyon
8. 35 yaş üzerindeki bayanlarda FSH, LH, Estradiol ve Prolaktin testlerinin yanı sıra AMH (Anti-Mullerian Hormone) testi
9. USG,Kan grubu, Kreatinin, SGPT, Tam kan sayımı, Açlık kan şekeri, Prolaktin, TSH, HBsag, HCV ab, HIV 1+2 ab, VDRL, smear testi, tam idrar, Toxoplazma IgG, Rubella IgG ve HSG raporu
10. Ferritin (demirle ilgili protein)
11. *kadın fiziksel, jinekolojik muayene (rahim, meme ultrasonları, rahim ağzı smear)
12. *Memeyle ilgili tahliller, kontroller*Kan grupları (her iki eşe) (uyuşmazlık olup olmadığı)
13. *Genetik araştırma (her iki eşe)
14. *Trambofili paneli (kadında kan pıhtılaşmasıyla ilgili )
15. *Eliza testleri
16. *Bulaşıcı hastalıklar-Toxoplazma,Rubella,Herpes, Sitomegalovirüs
17. *Diyabet, kolestorol, Sistemik hastalıklar ve kan basıncı, tansiyon sorunu olup olmadığı
18. *Tiroid tahlilleri,Tsh, T3, T4
19. *Hormon testleri (çifte)Fsh,Lh,E2,Prolaktin,Progesteron,
20. hormon kan testi,guatir testi,rahim filmi testi,kan pihtilasmasi testi
21. ERKEK VE BAYANDA genetik tarim testi
22. Açlık kan şekeri: glukoz,İnsülin(açlık).İnsülin resistansı (HOma1-IR),Fsh,rahım fılmı şartı toksaplazma ,rubelle tam kamsayımı

arkadaşlar bu listeye bakan çok karmaşık zannedecek.oysaki hepsi tekrar tekrar farklı isimlerle yazılmış...ben düzelteyim

1-rahim filmi
2- adetin 2. veya 3. gününde yapılması gereken FSH, LH, Estradiol, Prolaktin,progesteron, TSH ve AMH hormon testler
3-trombofili paneli(herkese gerekli değil bence zaten rutin olarak yapmıyorlar)
4-eşlerin kan grupları
5-tam idrar tahlili,hemogram(tam kan sayımıda deniyor)
6-Rutin biyokimya-(SGOT, SGPT, AST, ALT, ASO,CRP, RF,Glukoz,Kan üre azotu(BUN), kreatinin, ürik asit, trigliserit,Hdl kolesterol, Ldl Kolesterol, total bilirubin, direk bilirubin
Kalsiyum(Ca), Fosfor(P), Sodyum,Potasyum, Klor(CI),Demir(serum), Demir bağlama kapasitesi)
7-Bulaşıcı hastalıklar-(Toxoplazma,Rubella,Herpes, Sitomegalovirüs)
8-Eliza testleri (hepatit B ve C, HIV)
9-kadın fiziksel, jinekolojik muayene (rahim, meme ultrasonları, rahim ağzı smear)
10-ERKEK İÇİN Spermiyogram,Sperm DNA Fragmantasyon
11-Tiroid tahlilleri,(Tsh, T3, T4)
12-eşlerin kromozom analizi(çok gerekli değil eğer daha önce düşük yapılımışsa isteniyor)

hepsi bu kızlar...

Arkadaşım Allah yardımcın olsun.Bu arada aramıza hoşgeldin.Forumun ilk sayfasında kimlerin sperm donasyonu yaptığı güncel olmasa da yazıyor.İstersen oraya bir bak

arkadaşlar bu listeye bakan çok karmaşık zannedecek.oysaki hepsi tekrar tekrar farklı isimlerle yazılmış...ben düzelteyim

1-rahim filmi
2- adetin 2. veya 3. gününde yapılması gereken FSH, LH, Estradiol, Prolaktin,progesteron, TSH ve AMH hormon testler
3-trombofili paneli(herkese gerekli değil bence zaten rutin olarak yapmıyorlar)
4-eşlerin kan grupları
5-tam idrar tahlili,hemogram(tam kan sayımıda deniyor)
6-Rutin biyokimya-(SGOT, SGPT, AST, ALT, ASO,CRP, RF,Glukoz,Kan üre azotu(BUN), kreatinin, ürik asit, trigliserit,Hdl kolesterol, Ldl Kolesterol, total bilirubin, direk bilirubin
Kalsiyum(Ca), Fosfor(P), Sodyum,Potasyum, Klor(CI),Demir(serum), Demir bağlama kapasitesi)
7-Bulaşıcı hastalıklar-(Toxoplazma,Rubella,Herpes, Sitomegalovirüs)
8-Eliza testleri (hepatit B ve C, HIV)
9-kadın fiziksel, jinekolojik muayene (rahim, meme ultrasonları, rahim ağzı smear)
10-ERKEK İÇİN Spermiyogram,Sperm DNA Fragmantasyon
11-Tiroid tahlilleri,(Tsh, T3, T4)
12-eşlerin kromozom analizi(çok gerekli değil eğer daha önce düşük yapılımışsa isteniyor)

hepsi bu kızlar...

Aysevi ben daha tam toparlayamadığımdan ve Tress06 bugün tahlil yaptırmayı planladığından yarım yamalak da olsa dün göndermiştim.eksik ve yanlışlar olabilir diye de yazmıştım.Düzeltmen iyi oldu.ellerine sağlık

yavrum 34 amh sonucun ne çıkmıştı yazabilirmisin.banada gitdiğim tüm doktorlar 0.1 den küçük amh menepoz dediler.ve aralarından çoğuda donasyonu söylediler....

Hoşgeldin aramıza,
Bu anonim üyelere örnek olur umarım...
Her bir yeni üye yeni bir açılım yeni bir kazanım. Ve yeni bir ufuk...

Herkesin sorunu hepimizi zenginleştiriyor ve çözüme daha hızlı yaklaştırıyor...

0802 kaygıları bırak ne istiyorsan ona odaklan..
İspanya kıbrıs batum yunanistan ve çek cumhuriyetinde yerlerler var. Sadece sakince oku..,

Sevgiyle kal

Arkadaşlar donasyonun kendisinden değil ama donasyonla ilgili şöyle bir korkum var. Sizlerle paylaşayım dedim. Esas kız Kıbrıs'a dr berk beyin tecrübeli ellerine kendini bırakmak için gider. Zaten kliniğe ilk gittiği gün ödemesini yapar. Derken sıra yumurta verici güzeller güzeli bayana gelir ama o da ne yumurtalar a) yumurta ama dolu değil veya yeterli değil ? b) yumilerin muhteşem olduğu söylenir esas kız kocasına mutlu mutlu bakar.Eşi de spermi verir. 3. gün sayıları belirgin derecede azalan embriyolar 5. gün blast aşamasına çıkamazlar oysa esas kızın tüm amacı blasto beybilerine kavuşmak olduğundan boynu bükük otel odasına geri döner ve tatil burunlarından gelir. c) embriyolog esas kızı arar yumileri 3. gün koymamız lazım yoksa 4. gün maratonuna çıkacaklarına ihtimal vermiyorum der. Esas kız çaresiz soluğu klinikte alır. dr elindeki C D ve E kalite embriyoların biran önce sıcak ortama konulmaları gerektiğini söyler. Bunu da boynu bükük kabul eder esas kız 2. baharını yaşayacağı günlerin hayali ile.
Aman Tanrım her gün uykudan bu ve buna benzer senaryoların versiyonları ile uyanıyorum. Muhtemelen olabilecek bu tür olaylara cevap bulamadığımdan bu korkuyu yaşıyorum. Yoksa valla da billa da talla da korkmuyorum donasyondan :)))))

Arkadaşlar donasyonun kendisinden değil ama donasyonla ilgili şöyle bir korkum var. Sizlerle paylaşayım dedim. Esas kız Kıbrıs'a dr berk beyin tecrübeli ellerine kendini bırakmak için gider. Zaten kliniğe ilk gittiği gün ödemesini yapar. Derken sıra yumurta verici güzeller güzeli bayana gelir ama o da ne yumurtalar a) yumurta ama dolu değil veya yeterli değil ? b) yumilerin muhteşem olduğu söylenir esas kız kocasına mutlu mutlu bakar.Eşi de spermi verir. 3. gün sayıları belirgin derecede azalan embriyolar 5. gün blast aşamasına çıkamazlar oysa esas kızın tüm amacı blasto beybilerine kavuşmak olduğundan boynu bükük otel odasına geri döner ve tatil burunlarından gelir. c) embriyolog esas kızı arar yumileri 3. gün koymamız lazım yoksa 4. gün maratonuna çıkacaklarına ihtimal vermiyorum der. Esas kız çaresiz soluğu klinikte alır. dr elindeki C D ve E kalite embriyoların biran önce sıcak ortama konulmaları gerektiğini söyler. Bunu da boynu bükük kabul eder esas kız 2. baharını yaşayacağı günlerin hayali ile.
Aman Tanrım her gün uykudan bu ve buna benzer senaryoların versiyonları ile uyanıyorum. Muhtemelen olabilecek bu tür olaylara cevap bulamadığımdan bu korkuyu yaşıyorum. Yoksa valla da billa da talla da korkmuyorum donasyondan :)))))

durugen sende olduğu gibi bende de korkular var ama ben bu yönden hiç bakmamıştım,benim düşüncem embriyo yerleştirilecek ve tuttmazsa korkusu.embriyo aşamasına gelmeden önceki oluşumların stresini hiç taşımadım.öyle şeyleri düşünerek aklımıda karıştırmak istemiyorum.zaten pimpirikli biriyim bide bunları düşündükçe dahada geriliyorum.ama şunu hiç bilmiyodum.diyelimki yumurta verici bayanda o kadar iğne ve hormonla yumurta çıkmazsa biz yinede tüm ücreti ödüyormuyuz.ben bunu hiç düşünmedim..

Öyle birşey olmayacakdurugen:-) çünkü onlar donasyon olmayı kabul ettiklerinde hormon testleri oluyorlar ve aksi bir durum olursa donasyona alınmıyorlar .. Sen içini ferah tut.

Back
X