benım yaşımda olanlar ve başarısız tup bebek deneyımı olanlarda veee rahım kalınlıgı problemı varsa bır ay dınlenıp sonra dondurulmuş blastla transfer olması HIt teknıgıne gore şansı yukseltıyoor öylede oldu çook sukur hıt acayıp çozumlerı var her hastanın durumuna gore oda ıyı bır hekım olması bu işite ıyı oldugundan kişiye özel yollar buluyor sanırsam

Canım yani transferin adet bitiminden kaç gün sonra oldu.rahim kalınlaşması demişsin ya o yüzden sordum.

Eve henüz gelebildim forma hemen göz attım .form bayağı ilerlemiş.Ankarada bu gün berbat bir trafik vardı.üstüne birde kar fırtınası.çok yoğun bir gündü öğleden sonra düzen labaratuarında pıhtılaşma hormonlar,troid için kan verdim.alzaymır olmuş gibi CD56 tıyı unuttum.bana yeniden yol göründü .eşim spermogram Verdi.Profta muayeden geçti.bütün günde senin yüzünden doktor her yerimi elledi diye bana Surat astı:(((( Artık sonuçlardan sonra şubat sonu ver elini kıbrıssss

Hadi hayirlisi canim... Ay su erkekler yokmu nedemek doktor seni elledi yaaa...vallahi kiskancliklarindan.. Takma sen kafana arkadasim sen sadece kibris yoluna bak :))

hosgeldin bilginisa ben almanyada yasiyorum kizlar 37 yasindayim ve burda okudugum kadariyla hepimizin derdi ayni bebek..cok korkuyorum ilk kez yumurta nakliyle deniycem daha once iki kez tup bebek denedim ama yumurtalarim olusmadi

Canim demek sende almanya... Bende almanyadan. Ben 8 kez tup denedim canim, ne cektim su son yillar.. Hic korkma allah hayirlisini vericek insallah. Bende hayatta donasyon aklimij ucundan gecmezdi ama simdi seviniyorumki oyle bir imkan VAR diye...!!

Benim gozumu uyku yine tutmadi saat 4.30 uyandim yine ;( su test gunu bi gelseydi ....

ben micro yöntemle hamile kalmaya çalışan bayanların topiğini uzun süre takip ettim. Sperm sorunu olançiftlerde kendinde bişi olmayan sağlıklı genç bayanların en az 10 tane 15 tane yumurtası gelişiyor.
Zaten klinikte en az 10 yumurta toplanacağını söylüyor.
Haa bu yumurtalarda genetik bozukluk olabilir. Bunun için önceden parasını ödeyip donöre genetik testi yapın diyebiliriz. (yaptı deyip yapmayabilirler mi ???????????? Bilmiyorum) yada embriyo oluşunca pgt istenebilir o zaman da durugenin dediği gibi parayı vermiş oluyoruz eğer bozuksa o aşamada sanırım tekrar yaparlar.
çünkü pgt ye bunun için onca para verilecek zaten ve pgt sonucunu dünya %99 başarılı olarak onaylıyor. Yani sağlıksız olduğunu göre göre transfer yapmazlar sanırım.

Ama şöyle bir durum var.
Pgt 3500 euro .yani 4500 donasyon üzerine 3500 daha ödenecek. Toplam 8000 (hadi iskontolu 7500 euro ödenecek)
bunun yerine birinci de olmazsa ikinci bir donerle yeniden denemek ikinci de iskonto yapıyorlarmış yine 7500 ödenecek.

Tabii pgt sonucunu söyleyecek bu embriyo sağlıksız diye eğer öyleyse. Ne olacak bu benim şanssızlığım olacak ve yine mi deneyeceğim ???
Bunu soracağım bilmiyorum

nasıl yani ptg için 3500 £ mu alıyorlar kızlar ????

canım hamilelik nasıl gidiyor kaç haftalık oldu sana bişey sorcam dr ramonla nasıl irtibata geçtin birde rehber konusu mutlaka gerekirmi sen nasıl hallettin ben ispanya olayına sıcak bakmaya başladım maliyeti yüksek ama birde mutlaka 2 embriomu konuyor yaşa göre 3 olmazmı beni bilgilendirirsen sevinirim.

bende ispanyayı düşünmeye başladım araştırıyorum suanda öğrendiklerimizi paylaşalım arkadaşım..

biraz takip ediyorum sizi
efsune berkbeye karar vermiş
bebek sende test e kararsızmış
tres06 sen de tahlil leri tamam lıyordun galiba

umarım hepinizin işi rast gider

yeni arkadaşlar sizlerde aramıza hoşgeldiniz
hoş da sonuçlar alırsınız inşallah

Yusufdeniz arkadaşım nerelerdesin?İnşallah daha iyisindir en kısa zamanda daha güçlü bir şekilde yanımızda olmanı bekliyoruz

merhaba kızlar 4 gün yoktum kimse merak etmemiş :)
şehir dışına çıktım gezdim tozdum arkadaşlarım arasında eğlendim falan ama eve dönünce hüznüm beni tekrar kucakladı.
kürtajın ardından 17 geçti ve kanamam daha ancak kesiliyor.. kendime toparlanmak için daha fazla zaman tanıdım.

4 günde yeni arkadaşlarımız gelmiş hoşgelmişler. soruları olursa bende yanıtlarım.
ve beyin fırtınaları oluşmuş korkular, endişeler çıkmış
elbette herbirimizin durumu, yaşadıkları farklı izlememiz gereken yolda ona göre farklı oluyor.

BEBEK, testini lütfen olması gereken günde yap..:)

Arkadaşım merak etmezmiyiz ama sorunlarımız arasında boğulduk gidiyoruz.Gezip tozarak kendine ne kadar güzel bir şey yapmışsın.İnşallah bugünlerden sonra daha neşeli ve kararlı olarak seni buralarda görmek istiyoruz.

bebekcim senin sonucu merak ettim ya yarın mı baktırıyorsun?bence erken gebelik testi yapma çünkü 12 günde idrara geçmeyebilir buda seni gereksiz yere üzebilir en güvenli ve garanti yol kanda baktırman.bence direkt kan testi yap veeee güzel sonucunu bizimle paylaş inşallah:))))

ben 27 oldum hala tık yok yaa:(eşim 2. teseyi deneyelim diyor tamam dedim oda seneye falan.bol bol uzatıyoruz anlıyacağınız daha uzun süre sizin takipçiniz olcam:))) o yüzden iyi haberler alayım da kendime geleyim yawww:)

Eve henüz gelebildim forma hemen göz attım .form bayağı ilerlemiş.Ankarada bu gün berbat bir trafik vardı.üstüne birde kar fırtınası.çok yoğun bir gündü öğleden sonra düzen labaratuarında pıhtılaşma hormonlar,troid için kan verdim.alzaymır olmuş gibi CD56 tıyı unuttum.bana yeniden yol göründü .eşim spermogram Verdi.Profta muayeden geçti.bütün günde senin yüzünden doktor her yerimi elledi diye bana Surat astı:(((( Artık sonuçlardan sonra şubat sonu ver elini kıbrıssss

Canım sabah sabah senin yazınla güne gülerek başladım.Allah da seni güldürsün.Keyfim yerinde bugün sayende.Eşini erkeğe değil de bayan götürseydin belki de sana surat asmazdı :) erkek milleti işte

Efsunecim eşinini sperm DNA testinden önce veya sonra doktor eşine ultrasondan muayene yaptımı.bu gün biz eşim içinde doktora gittim.tahlilinin çıkmasına daha var.doktor bey eşimi ultrasonla muayene etmiş bir sorun yok gayet iyi demiş.sperm sayımızda iyi .yanlızca morfolojimiz yoktu.onunda sonucunu bekliyoruz.Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var.doktorda Bynum problem olmadığını gösterdgini söylemiş.Sizinde mi eşinizle aşamanız bu şekilde oldu.biraz bahsedersen sevinirim

Selam,
Bu süreçler bizde yaklaşık 8 yıl geride kaldı. Ultrason muayene varikosel ameliyatı eski dosya artık bizde.
Sperm kalitesi erkeklerdede yaşla birlikte bozulabiliyor.
Morfoloji hem embryo oluşumu hemde sağlıklı bebek ve düşük konusunda en belirleyici etken..

Sen onca muayene olurken ilaç alırken birşey yok kendisi muayene olunca demoralize oluyor.. Ah şu erkekler. Egoları hemen etkileniyor..

bazen düşünüyorum..yumurta donasyonu şuan bizim ihtiyacımız olan şey..ya herşey tamtersi olsaydı ve benim yumurta rezervim iyi olsaydı sorun eşimde olsaydı yani sprem bulunamasaydı o da sperm donasyonunu kabul edermiydi??sanırım bu fedakarlığı yapmazdı..

gulfemak fedakar olan bizleriz canım..ben eşime bu konuyu sorduğumda kabul etmiyceğini söyledi...açık bi şekilde...

Canım yani transferin adet bitiminden kaç gün sonra oldu.rahim kalınlaşması demişsin ya o yüzden sordum.

28 haziranda adet oldum femara içtim tup bebek ıgneleri sonra 3 seyans fızyoterapi bırgun beklıyoz bırgun yapılıyor fızyoterapi toplamda 3 seyans
12 temmuz transfer yapıldı dıye hatırlıyorum ama dosyama bakayım akşam eve gidince tam bılgı için şu anda işteyim...zaten blastlarıda onlar transfer zamanına gore açmışlardı 4 taneden bırı çözünürken :( 3 transfer edildi

ben şimdi yeniden en erken ne zaman deneyebilirim
tecrübelli arkadaşlar yazbilirlermi

kaç adet dönemi geçince toparlar kendini rahim veya vucut

önceden deneyenler yazarsanız sevinirim.

ansu burdayım arkadaşım sağol düşündüğün için

artık ara ara yzarım.1

bebekcim senin sonucu merak ettim ya yarın mı baktırıyorsun?bence erken gebelik testi yapma çünkü 12 günde idrara geçmeyebilir buda seni gereksiz yere üzebilir en güvenli ve garanti yol kanda baktırman.bence direkt kan testi yap veeee güzel sonucunu bizimle paylaş inşallah:))))

ben 27 oldum hala tık yok yaa:(eşim 2. teseyi deneyelim diyor tamam dedim oda seneye falan.bol bol uzatıyoruz anlıyacağınız daha uzun süre sizin takipçiniz olcam:))) o yüzden iyi haberler alayım da kendime geleyim yawww:)

merhaba mormenekşe, ikinci tese öncesi uyguladığınız bir tedavi var mı? biliyorsun bir spermin üretimi yaklaşık üç ay sürüyor. bize memorialdaki doktor ilaç tedavisi başladıktan sonra en az 6 ay beklemek gerek demişti. ama biz onu dinlemeyip bahçecideki doktorun yorumuyla 1 ay sonra teseye karar verdik. demek istediğim, ilaç tedavisi var ise 1 yıl bence çok iyi bir zaman.

Selam,
Bu süreçler bizde yaklaşık 8 yıl geride kaldı. Ultrason muayene varikosel ameliyatı eski dosya artık bizde.
Sperm kalitesi erkeklerdede yaşla birlikte bozulabiliyor.
Morfoloji hem embryo oluşumu hemde sağlıklı bebek ve düşük konusunda en belirleyici etken..

Sen onca muayene olurken ilaç alırken birşey yok kendisi muayene olunca demoralize oluyor.. Ah şu erkekler. Egoları hemen etkileniyor..

Sana kesinlikle katiliyorum..daha doktorla görüşmeye başlamiiştik kii.benim bi şeyim yok doktor bey...eşimin ısrarı Ile öylesine geldim demeye başladı.doktor muayene edicem deyincede eşim orada Beni gözleriyle yedi.offf herşey çok zor birde eşimin takıntıları olmasa....

yusufzilan iyiyim canım.yatmaya devam.şükür ki bu aralar kanamam yok. yemekleri masada yemeye başladım.bu benim için çok büyük bir değişiklik oldu. artık her tarafım ağrıyor, acıyor yatmaktan. umarım bebiş bu haftalarda plasenatayı yukarı çekebilir de rahatlarız.Allah her zaman yatmak zorunda olan hastalara şifa versin.
hergün bakıyorum foruma. cevaplayabileceğim birşey varsa yazıyorum ama yoksa okuyup çıkıyorum.
genel olarak gördüğüm, bu aralar hep bir endişe, korku, şüphe. biri şüphelerinden bahsedince bir anda herkesinki hortluyor sanki.
geçen sene de böyle bir dönem olmuştu. mevsimsel mi diye düşünmeye başladım.
ikinci deneme için ne zaman hazır olunacağını sormuşsun. rahim için bilemiyorum ama psikolojik olarak hazır mısın? benim tavsiyem bahar aylarında yaptırman. nisan-mayıs gibi. çiçekler açmaya başlayınca insan daha umutlu, daha enerjik oluyor. sanki daha güçlü. bundan hormonlar da etkileniyordur diye düşünüyorum. hatta yanlış hatırlamıyorsam böyle bir yazı da okumuştum.
ama tabii karar senin. kendini hazır hissedersen daha önce de deneyebilirsin.

efsune selam. nasılsın?
kıbrıs biraz gergin geçti sanırım. şimdi eşin de sen de daha iyisinizdir umarım.
kararını verdin mi? ne zaman denemeyi düşünüyorsun?

ben şimdi yeniden en erken ne zaman deneyebilirim
tecrübelli arkadaşlar yazbilirlermi

kaç adet dönemi geçince toparlar kendini rahim veya vucut

önceden deneyenler yazarsanız sevinirim.

ansu burdayım arkadaşım sağol düşündüğün içyaara ara yzarım.1

çok sevindim yeniden deniyceğini biliyordum.işte bu pes etmek yokk......canım benim bildiğim en az iki adet geçmesi gerekiyor.vücut ve rahim kendiini toplasın diyee.ama benim nacizane fikrim en azından yaza kadar biraz daha toparlan aklında kalan eksik yada yaptirmadiğın testlerin varsa hepsini yaptır.sonra klinikler hakkında Tekrar gözlemler yapp.sonra Tekrar deneyebilirsin canımm.

yusufzilan iyiyim canım.yatmaya devam.şükür ki bu aralar kanamam yok. yemekleri masada yemeye başladım.bu benim için çok büyük bir değişiklik oldu. artık her tarafım ağrıyor, acıyor yatmaktan. umarım bebiş bu haftalarda plasenatayı yukarı çekebilir de rahatlarız.Allah her zaman yatmak zorunda olan hastalara şifa versin.
hergün bakıyorum foruma. cevaplayabileceğim birşey varsa yazıyorum ama yoksa okuyup çıkıyorum.
genel olarak gördüğüm, bu aralar hep bir endişe, korku, şüphe. biri şüphelerinden bahsedince bir anda herkesinki hortluyor sanki.
geçen sene de böyle bir dönem olmuştu. mevsimsel mi diye düşünmeye başladım.
ikinci deneme için ne zaman hazır olunacağını sormuşsun. rahim için bilemiyorum ama psikolojik olarak hazır mısın? benim tavsiyem bahar aylarında yaptırman. nisan-mayıs gibi. çiçekler açmaya başlayınca insan daha umutlu, daha enerjik oluyor. sanki daha güçlü. bundan hormonlar da etkileniyordur diye düşünüyorum. hatta yanlış hatırlamıyorsam böyle bir yazı da okumuştum.
ama tabii karar senin. kendini hazır hissedersen daha önce de deneyebilirsin.

Canım nasıl da bam telimize dokunmuşsun.bende bu aralar formda bir boğukluk var diyorum.biraz olumsuz sonuçlardan kaynaklı sanırım.sende aynı zorluklardan geçip hala ohhh diyemeden mücadele ediyosunnn.Bizleride hiç yalnız bırakmadan en ufak sorunlarımıza yetişiyorsun.Allahım bu günlerini yavruna kucağına aldıgın gün unuttursun.Elbette en güzel desteğin bebeğin çok şanslı mücadeleci kocaman yürek bir anneye sahip olacağı için....

merhaba mormenekşe, ikinci tese öncesi uyguladığınız bir tedavi var mı? biliyorsun bir spermin üretimi yaklaşık üç ay sürüyor. bize memorialdaki doktor ilaç tedavisi başladıktan sonra en az 6 ay beklemek gerek demişti. ama biz onu dinlemeyip bahçecideki doktorun yorumuyla 1 ay sonra teseye karar verdik. demek istediğim, ilaç tedavisi var ise 1 yıl bence çok iyi bir zaman.[/QUOT

canım ya sıkıntının azalmasına çok sevndim bundan sonra da böyle gider inşallah ilk aylar düşük riski daha fazla oluyor merak etme şimdi bebeğin seni bırakamayacak kadar sıkı tutmuştur:)
bize gelince eşim acıbadem maslak a gitti geçen hafta doktoru ben ilaç önermiyorum faydası olmaz irekt tese demiş ne zaman hazır olursanız gelin demiş ancak eşim anca sonbaharda gideriz diyor bende ısrar etmedim açıkçası bekliycem yapacak bişi yok.beni de hazırlayacaklar eğer çıkarsa direkt tüp bebeğe geçicez inşallah iyi çıkar ama bu sefer olmazsa daha çok yıkılırım çünkü hazırlanıcam o hormon ilaçları falan gerginlik hassasiyet yapıyor bakalım umarım iyi sonuç alırız:)))

bebişine iyi bak darısı tüm isteyenlerin başına:)

Back
X