Vita Altera diye bir merkez.Lefkoşada.İsyan ettim artık.Çaresizlikten günlerdir helak oldum.Bir arama tenezzülünde bile bulunmadılar
Canim çok üzüldüm yaaa, offf insanın gerçekten isyan edesi gelir, 4 denemeyi de orda yaptirdin anladığım kadarıyla. Yok ben artık diyorum ki veya öneriyorum ki hepimize, mutlaka suretle yazılı isteyelim tedaviye başlamadan, sözleşme yapsınlar, biz niye kime neden bu kadar para verip de sonunda bu kadar üzüntü yaşıyoruz ki anlamadım, bu konuda birlik olalım arkadaşlar, her merkez hangisi olursa olsun bence sözleşme hazırlasın, elinde yazılı birseyler var mi? En son aklıma gelen Kıbrıs Sağlık bakanlığına sikayet, çığırından çıktılar iyice....üzme kendini diyeceğim de, anlıyorum seni çok iyi....

Herkese merhaba
Sanırım en doğru merkezi bu şekilde bulmam gerekiyor.Kıbrıs ‘ta 4 başarısız denemem oldu. Manevi olarak çökmüş durumdayım.Deneyimlerinize ihtiyacım var.
Feriha diye birini tanıyor musunuz ? Onun kardeşi sizmiydiniz ?

Canım sen Bakü’ye mi karar vermiştin öyle hatırlıyorum
Canim öyle düşünüyorum ama artık bende şaşırdım kaldım, arkadaşlardan üzücü haberler geldikçe, özellikle kibrisdan, kimseye güvenim kalmadi, bazen diyorum komple vaz geçeyim bu işten...yada gerçekten neresi olursa olsun sözleşme yapıyorsa, ilk ve son olarak donasyonu deneyeyim diyorum...zaten ben tek bir şans kullanacağım, maddi manevi fazlasına gücüm yok...

Sperm de bir sorun yok.Bizim tahminimiz yumurta kaliteli değildi.3AA ve 2BC verildi. 3 ü geçen kalitede embriyomuz yok.ama 5.gün diye şans yüksek dediler.Hani ? En çok üzen ilgisizlkleri.tedaviye başlayana kadar her hafta arandık, şimdi ölü taklidi yapıyorlar.

Evet gücümüz yok ama niyetlenmişsin bi kere. Denemeden olmaz . O kadar araştırdın fikrin var bi şeyler oluştu. Her yerde olumsuz şeyler yaşayan var. Bence önemli olan labaratuar. Doktor bile değil. Sadece transfer yapacak. Olduğun yerdeki doktor önemli ordaki değil. Buna bakmalıyız .

Evet tanıyorum da buradan açıklamak istemiyorum açıkcası
Yumurta kötü denk gelebiliyor.Bu gayet normal.Ama bunu itiraf etmezler.Taze mi yapmıştınız ?

Ben olaya pozitif negatif olarak bile değil, bizleri en başta para makinesi görmeleri canımı sıkıyor, yok ben yazılı isteyeceğim, kendimce çıkarttığım sonuç bu, ve hangi merkez sözde taahut ettiklerini yazıya dökerse, orada deneyeceğim, yoksa da bu sürece hiç girmeyeceğim...ister baku ister kibris olsun...zaten kendine guvenen yazıya döker bu isi..kac yumurta yada embriyo garantisi veriyorlar, negatif olursa ucret ve surec nasil işliyor sözlü anlattiklari gibi yazsınlar hepsini, burda her arkadas için üzülüyorum kalpten....

Yumurta kötü denk gelebiliyor.Bu gayet normal.Ama bunu itiraf etmezler.Taze mi yapmıştınız ?
İlk transferimiz taze oldu. 2 defa kalan donmuşları denedik.Sonuncusu da embriyo kalmadığı için yeniden başladık.O da tazeydi ama olmadı.Sonuncusundan da 2 embriyo kaldı geriye.son transfer biraz uzun sürdü.sanki iyi yapılamadı

Haklısın valla çok üzücü. Ben tedaviye başlamadan 1 ay önce gitmeye karar verdim merkeze. Böylece hem görmüş olcam hem de dediğin gibi bi şey söyleyebilirim. Bazı yerler demek o kadar alışmış ki böyle yapmaya bi korkuları yok. Burda fikir ediniyoruz

Sözde kibrisda 10 olgun yumurta diyor merkezler en az, sonuç? Hüsran nerde olgun yumurta o zaman? 10 olgun yumurtadan 5. Güne giden olmaz mı? Desinler sperm su kalitede istiyoruz ok, eslerimizin sperm testi de istenilen kalitede ise, geriye yumurta ve laboratuar faktörü kalıyor, ben yurt dışında örneğin cekoslaovakya da arastirdim orda en az 2 adet 5. gun embriyo garantisi veriyorlar ve olmazsa tekrar deniyorlar, bizimkiler maşallah parayı aliyor sonuç hüsran...son çare Kıbrıs Sağlık bakanlığına sikayet...

Ne transfer öncesi ne transfer sonrası doktor gelip bilgi vermedi.Masaya alınca gördüm yüzünğ.Hatırladıkça canım daha çok yanıyor.Hakkımı arayamadığım ve sessiz kaldığım için kızıyorum kendime.transfer sonrası hemen ilaçlarımı anlatıp postalanır gibi yollandık otele.çok denemesi olanı 2 saat yatırsalardı mesela.1 saat olmadan taksiniz geldi inin dediler.Alel acele çıktık,aklımdakleri soramadım.

Canim hiç durma hatta merkeze de bildir, saglik bakanlığına sizi şikayet edeceğim de...burda bir arkadaş daha vardı o merkezle ilgili çok kötü deneyim yaşayan, bence 2-3 kisi birlikte sikayet edeceğiz deyin ve gerçekten de sikayet edin...

Moralinizi bozmak istemem ama Vita ‘nın gebeliği düşük .Embriyoları önceden oluşturmayı bi deneselerdi ? İyi olmazsa transfer yapmasalardı. Anladığım kadarıyla embriyo kalitesi düşük gibi. Ne oluştuysa onu vermişler.3. Deneme hiç olmamalıydı.ayni yumurta cunku.

Ben zaten diyecegimi dedim, beni engellemisler.Esim ulasti onlara “ bu ne terbiyesizlik, bir aciklama yapacaginiza utanmadan bizi mi engelliyoraunuz ? diye. Cevap vermediler. Duyduklarimizin dogru cikmasina uzulduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…