• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese merhaba bende bir süredir sizleri okuyorum. Tecrübeleriniz cok önemli bu sürecte bana da destek olursaniz cok sevinirim. Biz sperm donasyonu düsünüyoruz. Aranızda sperm donasyonu ile hamile olan varmı?? Bana bu konuda yardımcı olursanız cok mutlu olurum 

canım rüzgarselin var şuan gebe onunda sperm donasyonuydu.ben daha donasyon yapmadım ancak bizimde olursa sperm donasyonu olucak.sperm donasyonunda bayanın yaşı çok önemli o yüzden yumurta donasyonuna göre yaş daha çok etkiliyor.senin ilk denemen mi?kaç yaşındasın?biz eşimin 2 m tese olmsını bekliyoruz inşallah bulunur eşi daha donasyona evet demedi pek sıcak bakmıyor bakalım inşallah olumlu sonuç alırız.bir iki arkadaş daha vardı unuttum şimdi .

canım rüzgarselin var şuan gebe onunda sperm donasyonuydu.ben daha donasyon yapmadım ancak bizimde olursa sperm donasyonu olucak.sperm donasyonunda bayanın yaşı çok önemli o yüzden yumurta donasyonuna göre yaş daha çok etkiliyor.senin ilk denemen mi?kaç yaşındasın?biz eşimin 2 m tese olmsını bekliyoruz inşallah bulunur eşi daha donasyona evet demedi pek sıcak bakmıyor bakalım inşallah olumlu sonuç alırız.bir iki arkadaş daha vardı unuttum şimdi .

34 yaşındayım cnm. Doğru söylüyosun bizim için yaş önemli. Daha önce 3 kez tüpbebek denedik olmadı. İlk kez donasyon deniyeceğiz. Umarım sizde sperm bulunur ve denemeniz olumlu sonuç verir.

tresscigim, cok gecmis olsun..korkma...bende yaptirdim...cabuk bitiyor..hafif adet sancisi gibi agriyor..ama dayanabiliyorsun..öylelikle rahim icini daha iyi görüyorlar..myom polip falan varmi diye..Allah kolaylik versin.

fiyat konusunda bisey diyemiycem, burda sosyal sigortasi ödedi bende..

merhaba bebek ciğim tekrar tebrik ediyorlum Allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin inşlh .

bir şey soracaktım hani bu atessn arkadasimiz girmiyor yazmıyor.

nasıl merak ettim her şey yolunda gider umarım.

çok iyiydir bilgin haberin varsa anlatırmısın canım teşekurler.

Son düzenleme:
Canım seni merak ediyoruz.hamilelik nasıl gidiyor.sende hamile kalinca gidenlerden olma lütfen.....
Durumun nedir arasıra gir forma özletme kendini fikirlerini yorumlarını yıne yaz.sevgiyle kallll....

Merhaba cesur kadinlar. Ben 43 yasina girdim, 2009'da evlendim ve o zamandan 5 tup bebek denemesi, 3 HSG, 1 histeroskopi yaptirdim. Her denemede 2 iyi kalite embriyo yerlesti, tutunma olmadi. Sebebi belirlenmeyen infertilite demislerdi senelerce. AMA 4. denememden sonra, rahim yapisikligi buldular, zaten hamilelik olamazmis ve histeroskopi yaparak actilar. Tabi bu arada kaybettigim senelere ve yumurtalarima yaniyorum. Bu zaman icinde AMH degerim 0,16'ya dusmus. FSH de 30 cikti. Menapoz dediler.
Gercekleri kabul etmeye calisarak, sizinle paylasmaya geldim. Ilk kez donasyonu aklima sokmaya calisiyorum -henuz kesin karar veremiyorum. Simdi elimde 0,16 AMH ve ayrica dar bir rahim var (T sekli). Gerci mucizevi hamile kalanlar varmis, ancak iki kotu faktor biraraya gelince; doktorumun tavsiyesi su oldu: once -eger yumurta toplanirsa- embriyolari dondurmam, sonra da hem kendi embriyolarimi tasiyici annede kullanmam, hem de daha genc bir yumurta donasyonu ile kendi rahmime sans vermem. Kendi zayif embriyolarini, kendi dar rahminde kullanirsan, sadece zaman kaybedersin dedi. Galiba dogru da dedi.
Bunlarin hepsi bana cok yeni. Sizi okumaya basladim. Anladigim kadariyla hemen herkes Kibris'a guveniyor ve oraya gidiyor. Gercekten iyilermi yoksa Kibris bize en yakin, Turkce konusuluyor diyemi, merak ettim. Donor secme sansiniz varmi?
Efsune12, Ispanya demis, benim de aklimdan orasi geciyordu. Neden orayi tercih ettin Efsune, daha once yazdiysan da bulup okuyamadim.
Bir de Hope73, Cek Cumhuriyeti ile ilgili bilgi verdi. Ben yurtdisinda yasadigim icin, Kibris bana diger ulkelerden daha yakin degil. O yuzden farklarini iyi anlamaya calisiyorum.
Merak ettigim bir sey daha var: Turkiye'de embriyo dondurulunca, yurtdisina cikarmak yasakmi?
Hepinize sevgiler.

merhaba tres bende 4. tedavi için hazırlanıyorum arada bir sizi de takip ediyorum şimdi tesadüfen yazını gördüm geçtiğimiz cumartesi ben histeroskopi oldum ve yaklaşık 1 yıldır doktorlara yalvarmama rağmen hep hayır rahmin gayet güzel hiç bir şey yok elimizde film var ya vs.... ve bende rahimde perde çıktı tamamen de temizlenmiş birde septum denmişti yani bugüne kadar yapılan denemelerim boşunaymış.....riskleri var en kötüsü rahim delinmesi fakat çok araştırdım bu olasılık olsa bile kendiliğinde müdahale gerekmeden kapanabiliyor muş.....

ağrıya gelince hiç ağrısı olmuyor genel anestezi olunca da bilmiyorsun zaten yalnız bende bugün 5. gün kanamam var doktorum da 5.güne kadar normal dedi bugünde lekelenme tarzına dönüştü zaten.... sanırım Ankara dasın Hakan Yaralı deyince :) benim eski doktorumun ortağıydı kendisini görmek dışında hiç tanımıyorum fakat histeroskopi de çok başarılı olduğunu çok duydum.... bende tedavime bakan doktorum yapsın diye düşündüm dolayısıyla hrs de yaptırdım bilgin olsun istedim....

sevgiyle kal....

Merhaba cesur kadinlar. Ben 43 yasina girdim, 2009'da evlendim ve o zamandan 5 tup bebek denemesi, 3 HSG, 1 histeroskopi yaptirdim. Her denemede 2 iyi kalite embriyo yerlesti, tutunma olmadi. Sebebi belirlenmeyen infertilite demislerdi senelerce. AMA 4. denememden sonra, rahim yapisikligi buldular, zaten hamilelik olamazmis ve histeroskopi yaparak actilar. Tabi bu arada kaybettigim senelere ve yumurtalarima yaniyorum. Bu zaman icinde AMH degerim 0,16'ya dusmus. FSH de 30 cikti. Menapoz dediler.
Gercekleri kabul etmeye calisarak, sizinle paylasmaya geldim. Ilk kez donasyonu aklima sokmaya calisiyorum -henuz kesin karar veremiyorum. Simdi elimde 0,16 AMH ve ayrica dar bir rahim var (T sekli). Gerci mucizevi hamile kalanlar varmis, ancak iki kotu faktor biraraya gelince; doktorumun tavsiyesi su oldu: once -eger yumurta toplanirsa- embriyolari dondurmam, sonra da hem kendi embriyolarimi tasiyici annede kullanmam, hem de daha genc bir yumurta donasyonu ile kendi rahmime sans vermem. Kendi zayif embriyolarini, kendi dar rahminde kullanirsan, sadece zaman kaybedersin dedi. Galiba dogru da dedi.
Bunlarin hepsi bana cok yeni. Sizi okumaya basladim. Anladigim kadariyla hemen herkes Kibris'a guveniyor ve oraya gidiyor. Gercekten iyilermi yoksa Kibris bize en yakin, Turkce konusuluyor diyemi, merak ettim. Donor secme sansiniz varmi?
Efsune12, Ispanya demis, benim de aklimdan orasi geciyordu. Neden orayi tercih ettin Efsune, daha once yazdiysan da bulup okuyamadim.
Bir de Hope73, Cek Cumhuriyeti ile ilgili bilgi verdi. Ben yurtdisinda yasadigim icin, Kibris bana diger ulkelerden daha yakin degil. O yuzden farklarini iyi anlamaya calisiyorum.
Merak ettigim bir sey daha var: Turkiye'de embriyo dondurulunca, yurtdisina cikarmak yasakmi?
Hepinize sevgiler.

Aramıza hoşgeldin canım aynı yaşta sayılırız benimde 43e azkaldı ve aynı yıl evlenmişiz ne tesadüf bende 3 kez tüp bebek denedim 2.ve 3.de yumurta oluşmadı benimde donasyonu kabullenmem zor oldu ama paradurumu oluşunca denemeyi düşünüyorum kıbrıs dilini bildiğimiz biyer pasaport gibi işlemler gerekmediği için orayı tercih ettik.sen Almanyadamı yaşıyosun?...

Tres, hic korkma, yapilmasi gereken neyse yaptir. Genel anestezi olacaksin, acisi operasyondan sonra hafif kramplar seklinde. Yalniz en iyi, en guvendigin doktora yaptir. Kabaca anlatirsak, mikroskop ile girip bakacak, kendi gozuyle ne yapilmasi gerektigine karar verecek ve kesilecek yerleri cok ince kesecek. Ben bir kere yaptirdim, yapisiklik actilar. Dar rahim oldugu icin belki 2. kere yaptiracagim. Ben Memorial'de Semra Hanim'a yaptirmistim.
Picassoo, ayni hikaye bende de var. 4 denememi yapisik rame yapmisim, rezalet, hem zaman, hem saglik, hem para, sanki yolda bulmusuz. Doktorlara soylenip duruyorum!
Lalita, ben Cek'deyim. Bizler gec evlenmenin yan etkilerini goruyoruz. Hepimize kolay gelsin, dogru kararlar verelim insallah.

Son düzenleme:
Hepinize sevgiler.

Merhaba Kampa, senin yazılarını 38 yaş üstü topiğinden de takip ediyodum, hoşgeldin. Taşıyıcı annelikle ilgili araştırma yaparsan bilgilendirir misin? Seçilen anneye ne gibi testler yapılıyor? yaşam tarzı nasıl kontrol ediliyor vs. umarım sen de bu zorlu süreçte en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşursun.

tresscim yani korkutmak gibi olmasın da histeroskopi de rahme zarar verebilen bir operasyon. yani rahim filmi gibi diil pek. bence yaptırmadan önce iyi düşün. mesela ben de rahim filmi çektirmiştim temiz çıkmıştı. filmi ali ergün, hakan yaralı ve kutay biberoğluna gösterdim. yine de histeroskopi olsam daha mı iyi olur diye sordum, hepsi gerek olmadıkça histeroskopi yapmayalım o da rahmi yıpratan bir operasyon dediler. tabii başarısız denemeden sonra rahim filmine güvenemeyiz demiş doktorun o da doğru olabilir bilemiyorum ama bir fikir daha alsan yaptırmadan önce iyi olur diye düşünüyorum, nacizane fikrim.

histeroskopi için biraz olumsuz konuştum ama sonra baktım birçok arkadaş yaptırmış ben de üzüldüm böyle söylediğime. yanlış yönlendirmek gibi olmasın işinin ehli biri yaptığında sorun olmuyor demekki, belki de ben fazla evhamlıyım sen bana bakma :)

nasılsın güzel arkadaşım. seni gördüm burda çok sevindim.iyisindir inşallah.koruyucu aile olmak istediğini okudum.onun şartları hakkında bilgin varmı.

nasılsın güzel arkadaşım. seni gördüm burda çok sevindim.iyisindir inşallah.koruyucu aile olmak istediğini okudum.onun şartları hakkında bilgin varmı.

merhaba somtik:) ben de seni gördüğüme sevindim,canım henüz bir bilgim yok yarın dediğim arkadaşa gece oturmasına gideceğiz detayları öğrenip seni bilgilendiririm

hoş geldin aramıza.sende çok uzun yollar katetmişsin bu yolda bayağı savaş vermişsin.halada uğraşıyorsun sabrına hayran oldum.bizim tek istediğimiz.evlat sahibi olmak.sana bol şanslar

bizde sosyal hizmetlerin önerdiği kitapları okuduk.çocuk gelişimiyle ilgili.eşimi ilk kez kitap okurken gördüm.tam 3 kitap okudu.adam öyle çok evlat hasretiyle yanıyorki bir çırpıda okudu.on gün sonra onları arayacağım bize tekrar randevu verecekler.

inşallah sizin için en iyisi ne ise o olur somtik,ben Mümin Sekman ın şu sözünü çok severim 'YA BİR YOL BUL,YA BİR YOL AÇ,YADA YOLDAN ÇEKİL' siz bir yol bulmuşsunuz inşallah allahım yolu sizin için açar ve bu yolda mutlulukla sevgiyle yürürsünüz,haberini bekliyoruz herşey çok güzel olacak buna inan güzel arkadaşım:)

merhaba yeneresin, rahim yapışıklığını giderebildiler mi histeroskopi ile, neden 3 kez oldun? yapışıklık olduğu hsg de mi anlaşıldı? sürecinle ilgili biraz bilgi verebilir misin? inşallah senin de en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğin olur. sevgiler.

selam tenarrr . benim hikayem biraz uzun farklı konulardada anlattım ama senin için tekrar yazayım .. 6 yıllık evliyim 28 yaşındayım iki düşük yaptım 4.5 aylık ve 2 aylık. bu düşüklerde kürtaj yapıldığı için rahim içi dokusunu fazla kazımışlar . ilaçsız adet olamadım karnıma iğneler batıyor gibi ağrım oldu rahim filmi çekildi ve rahim içi yapışıklığı belirlendi. bursaya gidip art de odman develioğluna histereskopi oldum ama klinik yetersiz yapışıklığı açamadım tıp fakültesinde ikinci bir histerskopi yapcam dedi yaptı. tekrar adet göremeyince gebede kalamadım rahim filmi çektirdim. rahim içi darlık varmış bu kez prof yücel karamana istanbula gittim brüksel tüpbebekteki doktor.. rahimin kenarlarını ve tepesini histereskopiyle kesti .. ama ben tekrar adet olmuyorum ve gebede kalamadım 3 aşılama oldu rahim ağzında yara yakıldı yapışıklık tekrarlamasın diye balon yerleştirildi. spiral takıldı 2kez. ooooo daha neler yumurta takibi tonla tahliller bir dosya dolduu.. şimdi en son balıkesirden kalkıp bursa ya acıbademe tüp bebeğe başlayacağım allah izin verirse. bu hikayede mutlu sonla devam eder.. sonuç olarak rahim içi yapışıklık histereskopiyle açılıyor. 6 kez histereskopi olan kadının sonunda gebe kaldığını okumuştum bir yerde. çünkü yapışıklık tekrarlayabilen birşey. rahim içi olması gereken tabakayı endimetrium u yapmıyor bende o doku tahrip edilmiş. bu yüzden çok östrejen kullandım çok kilo aldım.

selam tenarrr . benim hikayem biraz uzun farklı konulardada anlattım ama senin için tekrar yazayım .. 6 yıllık evliyim 28 yaşındayım iki düşük yaptım 4.5 aylık ve 2 aylık. bu düşüklerde kürtaj yapıldığı için rahim içi dokusunu fazla kazımışlar . ilaçsız adet olamadım karnıma iğneler batıyor gibi ağrım oldu rahim filmi çekildi ve rahim içi yapışıklığı belirlendi. bursaya gidip art de odman develioğluna histereskopi oldum ama klinik yetersiz yapışıklığı açamadım tıp fakültesinde ikinci bir histerskopi yapcam dedi yaptı. tekrar adet göremeyince gebede kalamadım rahim filmi çektirdim. rahim içi darlık varmış bu kez prof yücel karamana istanbula gittim brüksel tüpbebekteki doktor.. rahimin kenarlarını ve tepesini histereskopiyle kesti .. ama ben tekrar adet olmuyorum ve gebede kalamadım 3 aşılama oldu rahim ağzında yara yakıldı yapışıklık tekrarlamasın diye balon yerleştirildi. spiral takıldı 2kez. ooooo daha neler yumurta takibi tonla tahliller bir dosya dolduu.. şimdi en son balıkesirden kalkıp bursa ya acıbademe tüp bebeğe başlayacağım allah izin verirse. bu hikayede mutlu sonla devam eder.. sonuç olarak rahim içi yapışıklık histereskopiyle açılıyor. 6 kez histereskopi olan kadının sonunda gebe kaldığını okumuştum bir yerde. çünkü yapışıklık tekrarlayabilen birşey. rahim içi olması gereken tabakayı endimetrium u yapmıyor bende o doku tahrip edilmiş. bu yüzden çok östrejen kullandım çok kilo aldım.

geçmiş olsun yeneresin, çok zorlu yollardan geçmişsin sen de inşallah bu uğraşların en kısa zamanda sağlıklı bir bebekle sonlanır. ben de 1 hafta önce kalp atışları alınamadığı için 4. kez kürtaj oldum. bu kadar fazla operasyonda sonra rahmimde bi sıkıntı çıkmasından korkuyorum. geçen yıl da kürtaj olmuştum yine sıkıntılı bebekten dolayı ondan sonra çektirdiğim rahim filmim temizdi ama artık her kürtajdan sonra rahim filmi çektirmek istemiyorum. zaten genetik sıkıntım da var. yumurtalar kalitesiz oluyor. ben de dusunuyorum bi daha bu riski almadan direk donasyona mı girsem diye. bi de rahme zarar gelmişse onunla uğraşmam gerekicek ya da taşıyıcı anne bulmam gerekicek. ya da evlat edinmeyi dusunuyorum. açıkçası kafam fazlasıyla karışık. verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba Kampa, senin yazılarını 38 yaş üstü topiğinden de takip ediyodum, hoşgeldin. Taşıyıcı annelikle ilgili araştırma yaparsan bilgilendirir misin? Seçilen anneye ne gibi testler yapılıyor? yaşam tarzı nasıl kontrol ediliyor vs. umarım sen de bu zorlu süreçte en kısa zamanda sağlıkla bebeğine kavuşursun.
Merhaba tenar, evet 38 yas ustundeyim, o grubu cok seviyorum. fakat artik ugrastigim konu biraz farklilasti, donasyon / tasiyici anne okumaya basladim. O yuzden size de katiliyorum.
2 gundur durmadan okuyorum, bulduklarimi yazacagim.
hoş geldin aramıza.sende çok uzun yollar katetmişsin bu yolda bayağı savaş vermişsin.halada uğraşıyorsun sabrına hayran oldum.bizim tek istediğimiz.evlat sahibi olmak.sana bol şanslar
Somtik hosbuldum. Hepimiz duse kalka savasiyoruz. Koruyucu annelik icin mi hazirlaniyorsun sen? Oyleyse harika bir karar. Biz yurtdisindayiz, boyle bir sansimiz yok. Ne Turkiye ne yasadigimiz ulke verir bize. Fakat zaten daha deneyecek yolumuz var.
Sevgiler.

Back
X