Merhaba cesur kadinlar. Ben 43 yasina girdim, 2009'da evlendim ve o zamandan 5
tup bebek denemesi, 3 HSG, 1 histeroskopi yaptirdim. Her denemede 2 iyi kalite embriyo yerlesti, tutunma olmadi. Sebebi belirlenmeyen infertilite demislerdi senelerce. AMA 4. denememden sonra, rahim yapisikligi buldular, zaten hamilelik olamazmis ve histeroskopi yaparak actilar. Tabi bu arada kaybettigim senelere ve yumurtalarima yaniyorum. Bu zaman icinde AMH degerim 0,16'ya dusmus. FSH de 30 cikti. Menapoz dediler.
Gercekleri kabul etmeye calisarak, sizinle paylasmaya geldim. Ilk kez donasyonu aklima sokmaya calisiyorum -henuz kesin karar veremiyorum. Simdi elimde 0,16 AMH ve ayrica dar bir rahim var (T sekli). Gerci mucizevi hamile kalanlar varmis, ancak iki kotu faktor biraraya gelince; doktorumun tavsiyesi su oldu: once -eger yumurta toplanirsa- embriyolari dondurmam, sonra da hem kendi embriyolarimi tasiyici annede kullanmam, hem de daha genc bir yumurta donasyonu ile kendi rahmime sans vermem. Kendi zayif embriyolarini, kendi dar rahminde kullanirsan, sadece zaman kaybedersin dedi. Galiba dogru da dedi.
Bunlarin hepsi bana cok yeni. Sizi okumaya basladim. Anladigim kadariyla hemen herkes Kibris'a guveniyor ve oraya gidiyor. Gercekten iyilermi yoksa Kibris bize en yakin, Turkce konusuluyor diyemi, merak ettim. Donor secme sansiniz varmi?
Efsune12, Ispanya demis, benim de aklimdan orasi geciyordu. Neden orayi tercih ettin Efsune, daha once yazdiysan da bulup okuyamadim.
Bir de
Hope73, Cek Cumhuriyeti ile ilgili bilgi verdi. Ben yurtdisinda yasadigim icin, Kibris bana diger ulkelerden daha yakin degil. O yuzden farklarini iyi anlamaya calisiyorum.
Merak ettigim bir sey daha var: Turkiye'de embriyo dondurulunca, yurtdisina cikarmak yasakmi?
Hepinize sevgiler.