mr ardaşlar eşim azoperm hastası kıbrısta sperm donasyonu düşünüyoruz doğuşa gitmeye karar verdik .daha önce giden oldumu nasıl toktorları iyi sonuç alan varmı hanga kliniği tavsiye edrsiniz . mesajlarınızı bekliyorum.

Selam
Bizim henuz bir denememiz olmadi. Kismet olursa eylulde donasyon icin kibrisa gidicegiz.
Ama dilimin dondugunce aciklamaya calisayim.
Turkiyede yasak bu islem onun icin Kibris a gidiliyor genelde.Israil, belcika, yunanistan ve ingilterede... yapiliyor bu islem bildigim kadariyla ama fiyat acisindan en uygunu Kibris.
Uygun bir donorden alinan yumurtalar esinden alinan spermlerle birlestirilerek senin rahmine yerlestiriliyor. Hamilelik sureci, dogumdan sonra emzirme hepsini yasiyorsun.
Tabiki deneyimli arkadaslar daha iyi ifade ederler.
Ben de internette okudugum kadariyla biliyorum:))

Teşekkür ederim. az çok okudum bende bikaç gündürde forumları okuyorum epey paylaşım olmuş :) Bu donörü biz seçiyoruz dimi? yani az çok bebek bize benzesin istiyorz

faktor 5,faktor 2 ,mthfr sanırım genetik testler ..yaşım 42 olduğu için istemiş olabilirler.bi de endo kistlerim vardı .tüplerim alınmıştı.belki onun içindir. bilmiyorum ama söylemediler .

bufaktor 5,faktor 2,mthfr kanda pıhtılaşma testleriymiş ben istediğim için dr. yaptırılacaklar listesine almış. hiç gerek yok diyor mailinde zaten biz sana pıhtılaşmayı önleyici ilaçlar vereceğiz diyor . ben de ne yapacağımı şaşırdım. arada kaldım sizler önemli diyorsunuz.
testler pahalı mı bilen var mı.1000 tl falan diyorlar.öyleyse yaptırmayabilirim maden dr. da gerek yok dedi.

bu arada ayakta ve oturarak resim istenidi benden ilk defa.çok şaşırdım.
diğer dr .larda isteklerim doğrultusundayazdığım özelliklerde bir de sadece aracı dr un bilg.fotografı çekmesiyle olmuştu.
ben de dedim ki irem hn a ben yapay kızılım yanıltıcı olur .ozaman önceki ve sonraki halinizin resimlerini yolla demezler mi:) eşime dedim gidip süslenip fotografçıda çektirelim bari ... o da evde cep tel yeter abartma bilg. büyütülür istenildiği kadar dedi. evet abartmaya gerek yok.açık ten ,kumral veya sarışın,yeşil gözlü benim gibi olsa bile donör zaten eşim esmer baskın olan o:)

bunlar işin aksesuarı gibi geliyor.. hoş detaylar sonradan biribirimize anlatacağımız ince anılar olarak kalır inşallah.

Herkese merhabalar, ben donasyon konusunda bilgi almak istiyorum yardımcı olur musunuz? 1970 doğumluyum geç evlendim ve şimdi de çocuğum olmuyor ( çok araştırdım çok okudum sanırım donasyon tek çare..

ben de 42 yaşındayım .hemn üzülme. burda herkes aynı derdi paylaşıyor birlikte üzülüp birlikte çare arıyoruz .donasyon tek çare derken bize biraz hikayenden bahsedermisin-yumurtlama probleminiz mi var-eşinde mi problem nedir...tüp bebek denediniz mi ..
ne derler bilrsin derdi veren ALLAH dermanı da bulacak olan O dur . yürekten inanıp dua edip istemek çok istemek çaba göstermek bu işin direnç noktası.

bizimle ol.herşey inşallah düzelecek.

Selam
Maalesef uygun donoru donasyon yaptiracagin merkez buluyor.verici donorun bilgilerini ve sizin bilgilerinizi gizli tutuyorlar.sizden size uygun donor bulabilmeleri adina fotograf gondermenizi istiyorlar.Bir merkezle irtibata gecersen daha fazla bilgi alabilirsin.
QUOTE=rwyda;29192415]Teşekkür ederim. az çok okudum bende bikaç gündürde forumları okuyorum epey paylaşım olmuş :) Bu donörü biz seçiyoruz dimi? yani az çok bebek bize benzesin istiyorz[/QUOTE]

Selam canıkolarrrrrrr,
Bendede resım ıstemıslerdı bende esımınkımı ayrı bırkac tane benımkını ayrı bırkactane gönderdım hata çocukluğumdan bıle resım gönderdım. Sımdıkı halımız arkadas yazdığı gıbı yanılta bılır bence .
Ama boy fl daha yazmadım onları yazım bır ara .

Herkese merhabalar, ben donasyon konusunda bilgi almak istiyorum yardımcı olur musunuz? 1970 doğumluyum geç evlendim ve şimdi de çocuğum olmuyor ( çok araştırdım çok okudum sanırım donasyon tek çare..

Hosgeldın canım
Hıcbır şey ıcın moralını bozma, sana tavsıye edıyorum sayfa bırden başla yavaş yavaş tüm sorduğun soracak olan sorularım oralarda , okuyabılırsın.
Sevgıyle kal .

sizce de bir liste yapılmalı mı
ben çok arzu ediyorum .efsune hnm ın en başta yaptığı listeyi güncelleyebilirmiyiz

eskilerden deneyimli ve bu işi bilen bir arkadaşımız bir tablo yapabilir mi biraz vaktini alır ama :

son iki senedir 2012 den beri bildiğiniz bebek sahibi olmuş -(cinsiyeti,hkayesi,kaçıncı denemesi )
veya tedaviye yeni başlamış ya da başlayacak olanları gösterir,
ne zaman nerde hangi dr da yumurtamı sperm mi yoksa embriyo transferi mi yaptırmış

hepimize moral kaynağı olur , canlanmamızı sağlar .

şimdiden teşekkürler

Hosgeldın canım
Hıcbır şey ıcın moralını bozma, sana tavsıye edıyorum sayfa bırden başla yavaş yavaş tüm sorduğun soracak olan sorularım oralarda , okuyabılırsın.
Sevgıyle kal .

Hoşbuldum canım sağolasın.hepsini okuyabilir miyim bilmiyorum ama okuyorum zaten :))

merhaba canım, ben 2 tüp bebek denedim ama maalesef tutmadı, benim yumurtam verimsizmiş. doktor tüp bebeğede çok şans vermedi ama denemek istedik eşimle olmadı zaten. malum yaş da geçiyo yeniden tüp bebek değilde direk donasyon olsun diyorz. son zamanlarda araştırmaya başladk kıbrıs uygun görünüyo şimdilk.

inşallah canım ya ağzından bal damlıyor:) haziran gibi gitmeyi düşünüyoruz ama şimdiden heyecanlanıyorum bol bol da dua ediyorum umarım kabul olur :)eşim çok hassas olmasa ben onu nasıl toparlayacağımı bilemiyorum bende etkilenicem Allah ım yüzümüze baksın ağlatmasın inşallah.umarım yaza hamiş olarak girerim 3 ablam var her üçü de gebe onlara baktıkça imreniyorum vızır vızır hazırlık yapıyorlar ben bile bişiler alıyorum darısı hepimizin başına inşallah güzel güzel alışverişimizi yaparız:))) ne güzel olur.

Alpiknurcum yeniden liste deyilde,belki sonradan katılan arkadaşlar ve ekstra bilgiler eklenebilir.canım doğuş klinikte sana ne kadar indirim yaptılar öğrenebilirmiyim

Son düzenleme:
Hanimlar merhaba. BEn Istanbul'a gidip 4 ayri doktordan detayli fikir aldim. Tam hikayemi '38 Yas ustu' sayfasinda yazdim. Kisaca, 5 negatif denememden sonra, AMH:0,16. FSH:30. Endometrium cok cok ince (4mm). Iy iseyler de duyduk, menapoza girmemisim, rahim kavitesi iyiymis, 4 folikul gorunuyoe (ama ici bosm bilinmez).
4 doktor da kendi yumurtalarinla zaman kaybetme, donasyona git dedi (sadece biri, bir kere daha kendi embriyomuzla denememi istedi). Bu asamada ciddi sekilde donasyonu dusunmeye basladim. Hala icimde kendi embriyolarimi donsursam biriktirsem, son bir kere denesem falan var. Ancak bu arada FSH ve endo kalinligi daha kotuye gider diye korkuyorum, yasim da 43 oldu!!! Donasyon icin ble, en onemli sorunum FSH ve endo kalinligi. Sizin bu sorunlariniz oldumu, duzeldimi, neler yapmak lazim?
Sevgiler.

canım ben erken menepozum .benimde ilk zamanlar fsh 30 larda falandı sonra tedaviyle düşürdük sonra tekrar yükseldi.ben bu konuda çok doktor gezdim.genel fikir fsh bir kere yükselince bunun bir anlamı var.yani fsh düşse bile ilaaçların etkisiyle..nacizane fikrim bizim için geçen zamanın çok önemi var.ona göre düşün tart...önemli olan anne olmak başarı şansı yüksek olanı tercih et derim..ben 32 yaşaındayım 23 yaşından beri erken menepozum ilk zamanlar donasyonu duymamıştım.duysaydım şayet hiç zaman kaybetmezdim.donasyondada tutmama ihtimali var bu da zamandan çalıntı bunuda hesaba katarsak canımm

Merhaba kızlar dün doktorumun istedigi tüm test sonuclarımı aldım ve can beye gönderdim. Doktor Şevket bey değerlendirdi ve tedaviye engel olmadıgını söyledi çok şükür. Adetimin 21. gününde lucrin 3.75 iğne yapıyorum. Yeni adetimle beraber tedavi hazırlığına başlıyoruz. Çok heyecanlıyım. İçimde garip bir sevinç ve merak var. Sizinlede paylaşmak istedim. Lütfen beni yalniz bırakmayın. :))

canım hayırlı olsun çok sevindim inşallah olumlu haberinide burada hep beraber kutlarız.heycan sevinç ve merak olması gayet normal.inşallah herşey güzel gider.bizler dayanışma içindeyiz ve seninde yanındayız canımm

Tesekkurler Tress. Haklisin, donasyona da ilk seferde olmayabilir. Benim Cinli bir doktorum var burada, FSH 40in ustune cikarsa donasyonu da unutmalisin dedi bana

Tesekkurler Tress. Haklisin, donasyona da ilk seferde olmayabilir. Benim Cinli bir doktorum var burada, FSH 40in ustune cikarsa donasyonu da unutmalisin dedi bana

canım merhaba fsh ile donasyonun ne alakası var neden öyle dedi açıklayabilirmisin?

Tüm arkadaşlarıma merhaba,
Canlarım ben bu aralar çok rahatsızım.Karaciğerimde hasar daha da büyümüş.bundan dolayı 1000 km ötede 20 yıldır tedavi gördüğüm hastaneye acilen geldim.böbreklerim ile ilgili bir kaç hastalığım var.Tedavisinin mümkün olmadığı ve günde 12 civarı ilaç kullandığım hastalıklar.Böbreklerim ile ilgili almış olduğum ilaç karaciğerime hasar verdi ve daha da ilerlemiş.Bütün gün ağrılarım var.sanırım cuma günü belli olacak sonuçlarım.Doktorlarım yüzüme karşı çok kötü şeyler söylediler.Moralim çok bozuk.Şu anda canımla uğraşıyorum inşallah doktorlarımın bir zamanlar ömür biçerek 6 ay yaşarsın dedikleri gibi yine direneceğim.Bu aralar biraz foruma giremeyebilirim.herkes kendine çok iyi baksın.herşey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…