arkadaşım evet dünya tüp bebek merkezine 3 kere gittim.seni çok iyi anlıyorum.ben orda bir çok kişiyi gördüm.ama korkumdan kimseyle iletişim kurmadım.merkez de bana 3.5 keredeneyen varmı demez.kendilerinin başarısızlığını söylemezler. benim kötü tecrübelerim oldu.çok ciğerime kadar yandım.sana ümitsizlğime ortak etmek hiç istemem herkezin kaderi ayrı.biliyorsundur. ben evlatlığa başvurdum eşimin zoruyla.hakkımızda hayırlısı.

arkadaslar bende ilk denemde posıtıve almadım ama şuna ınanıyorum kıbrıstakı çogu merkez bu işi tıtızlıkle yapmıyoor bende ılkınde dunyaya gıttım negatıf bence rahımın hazırlanması rahım fılmı testler var/ transferden once yapılması gereken başarıyı arttıran ıyı takıp yapan doktor olması şart fakat bız bu işin içinde olmadıgımız için her soylenenlerede ınanıyooz sonra olumsuz olunca uzuluyooz ben turkıyede denedım çok olumsuzluklarlada karşıladım sonra son şans kıbrıs dedım orda da 3 denemde kızıma kavuştum kucagıma almak nasıp olursa bu yol yorucu ve sabır istıyor...bazı arkadaslar ılk denemesınde bazılarıda çok yoruluyoor dılıyorum çok yorulmadan bebeklerınize kavuşursunuz klınıklere çok dıkkat edın ...en ıyısını bulmak için çok araştırın ve kapın gelın bebeklerınızı.Pes etmeyın lütfen

oo ne güzel çok sevindim havadislerine..
kızımız yaramazlığı bırakmış annesine sarılıp uslu uslu doğru zamanını beklemeye koyulmuş :)

inşallah bundan sonrası da rahat geçer arkadaşım.

Bilginisa asıl yaramaz olan plasentam :) kızım onu düzeltiyor :) bu yaşta bu sorumluluk :) Allah hepimize evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. Ne zaman denemeyi düşünüyorsun? Doktorla konuştun mu? Test sonuçları ne zaman çıkacak?

rüzgarselin ay adınada çok sevindim hayırlısıyla kucağına alırsın arkadaşım.
benim turuncular devam inan ki takipteyim.heyecanla

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :) dualarınız için teşekkürler. Yusufdeniz turuncu gelen jeli görmezden gel. Dediğim gibi bende 12.haftaya kadar geldi ve doktor o kanama değil önemseme demişti. Çok az kaldı teste :) ben de heyecan yaptım. İnşallah güzel sonuç alacaksın.

Arkadaşlar bu firdevs hanım bence harika. Dün mesaj atmış. Var mı değişiklik, Bebek nasıl, sen nasılsın diye. Donasyonla alakası olmayan bir durumu bile takip ediyor, ben aramayınca o soruyor. Robotlaşmamış doktor diyorum ben :)

merhaba arkadaşlar öncelikle bugün bebek mevlüdüne gittim eltimin 40 günlük bebeğinin ve hepimiz için dua ettim.Allah hepimizin kucalarını doldursun inşallah. tabi orda hemen sen ne zaman yapıcaksın darsı senin başına gibimuhabbetler oldu...allahın gücüne gitmesin biz istemiyoruz filan dedim,mevlüt okunurken gözlerim doldu. hep bebek muhabbeti filan başım çatlayacak gibi ağrıyor hala... bebek senin için de özlleikle dua ettim:)şu an kıbrısta olan arkadaşım bebek-in işleri yolunda gitsin, salı günü bebeklerini alıp evine dönsün diye. ve gelişmeler çok güzel eve gelir gelmez okudm.
bebek ayrıca sana sormak istediğim sorular var, Kıbrıstan canlı yayınyapıyorsun bize sağolasın..firdevsin sana yaptığı iğne lucrin mi, onun ücretini de aldılar mı?o ilaca baktım bugün bana da vereceklermiş onu ama ben türkiyede vurulup gidecekmişim, 250 gibi bir fiyatı var.ayrıca otele e kadar verdiğinizi öğrenebilirmiyim çok özel olmazsa...biz paket mi alsak kendimiz mi ayarlasak karar veremedik.
bir de içtiğin ilaçları yazmışsın progynova/estrofem diye bunlar aynı ilaçlar mı?progynova dediğin cyclo progynova mı? ben kullanacağım ilaçları kıbrısa gitmeden önce sorup türkiyeden götürmeyi düşünüyorum çünkü rada daha pahalıymış.
bu arada bana da dr.lar tüp bebek denemelerimde clexane kullandırdılar bir tanesi de fraxiparin kullndırmıştı.sende pıhtılaşma ile ilgili sorun var mı?
firdevsin bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum.
herkese iyi geceler..

Günaydin Zeytin,
ilk önce cok sagol benim icin de mevlütde dua ettigin icin......Allah razi olsun senden. Dualarimda hep sizlerde varsiniz..
Sorularina gelince..lucrin ignesiydi büyük bir ihtimal - yani yumurtalama olmasin diye, hayir ayri fiyatini almadilar, bahsetmedilerde fiyatdan, sanirim icinde. ama 250 tl cok pahaliymis bir igne...sasirdim yani. gerekirse buraya gelince sende benim gibi hastanede yaptir bir doktorunla konus.
progynova evet estroferm aynisi, irem hanim progynova türkiyede oluyormus, kibrisdada estroferm satiliyormus. ilaclarini tr de alicaksin demistin. bir fiyatlari karsilastir derim yinede. mesela progestan vajinal kapsülleri burda 200mg liklar 30 tl, bilmem tr de nasil. mesela biz 3 aylik progestan, estroferm (günde 4 defalik), monodoks (infeksiyon olmasin diye) ve 5 tane 500mg proluton depot ignesi - toplam bunlara 500 tl verdik.
otele gelince: elbette sorabilirsin, ama biz almanya ucusu ankaraya, ordan ercana ve otel de 9 gecelik ve kahvalti icerisinde kisi basi 890 euro oldu, pahaliya geldi ama baska bulamadik.tarihler daha önce belli olsaydi ayni otel ucusla birlikte kisi basi 400 euro ya vardi!! demek istedigim sen tr den acentalardan paket programi olarak - ucusla birlikte - bir sor derim. genelde ucusla birlikte alinirsa daha uygun oluyor.
oscar oteli gercekten cok iyi, yan tarafta vuni palace var mesela, demin oralari gezdik, vuni palace 5 yildizli ama hic öyle durmuyor. oscar 4 yildizli ve gayet güzel. odanizi aldiginizda denize bakan taraftan alin, bize hemen öyle degisiklik yaptilar sagolsunlar, hic bir sey ödemeden. sabahlari uyandigimda o denizi gördügümde hep sakinlesiyorum ve istanbul bogaz aklima geliyo :)) cok harika görüntü var.

clexaneye gelince: hayir pihtilasma sorunu yok bende ama bir defa düsük yaptigim icin önem almak icin almanyadaki doktorum al demisti. benim bir sorum var - bu clexane igneleri türkiyede ne kadar fiyati?? bura 10 tanesi 122 liraymis, almanyada desen 10 tanesi yaklasik 100 euro, cok pahali. kararsizim acaba kibris dan mi alsam yoksa tr denmi alsam diye.
bu konuyu firdevs hanimla detayli sali günü konuscam.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :) dualarınız için teşekkürler. Yusufdeniz turuncu gelen jeli görmezden gel. Dediğim gibi bende 12.haftaya kadar geldi ve doktor o kanama değil önemseme demişti. Çok az kaldı teste :) ben de heyecan yaptım. İnşallah güzel sonuç alacaksın.

Sevgili Rüzgarselin, senin adina cok sevindim...hadi hayirlisi..hersey insallah cok iyi gidecek ve bebegini kucagina alicaksin.......! Darisi bizlere canim.

Teşekkür ederim bebek :) inşallah sen de güzel haberler vereceksin. Çok az kaldı :) karnının içinde bi can oynadıkça iyi ki yaptırmışım diyeceksin :) ne şüphe kalacak ne de başka birşey. Ultrasonda parmağını emerken görmek için muayene gününü şafak sayar gibi sayacaksın. İnşallah hepimiz miniklerimizi kucağımıza alacağız :)

Günaydin Zeytin,
ilk önce cok sagol benim icin de mevlütde dua ettigin icin......Allah razi olsun senden. Dualarimda hep sizlerde varsiniz..
Sorularina gelince..lucrin ignesiydi büyük bir ihtimal - yani yumurtalama olmasin diye, hayir ayri fiyatini almadilar, bahsetmedilerde fiyatdan, sanirim icinde. ama 250 tl cok pahaliymis bir igne...sasirdim yani. gerekirse buraya gelince sende benim gibi hastanede yaptir bir doktorunla konus.
progynova evet estroferm aynisi, irem hanim progynova türkiyede oluyormus, kibrisdada estroferm satiliyormus. ilaclarini tr de alicaksin demistin. bir fiyatlari karsilastir derim yinede. mesela progestan vajinal kapsülleri burda 200mg liklar 30 tl, bilmem tr de nasil. mesela biz 3 aylik progestan, estroferm (günde 4 defalik), monodoks (infeksiyon olmasin diye) ve 5 tane 500mg proluton depot ignesi - toplam bunlara 500 tl verdik.
otele gelince: elbette sorabilirsin, ama biz almanya ucusu ankaraya, ordan ercana ve otel de 9 gecelik ve kahvalti icerisinde kisi basi 890 euro oldu, pahaliya geldi ama baska bulamadik.tarihler daha önce belli olsaydi ayni otel ucusla birlikte kisi basi 400 euro ya vardi!! demek istedigim sen tr den acentalardan paket programi olarak - ucusla birlikte - bir sor derim. genelde ucusla birlikte alinirsa daha uygun oluyor.
oscar oteli gercekten cok iyi, yan tarafta vuni palace var mesela, demin oralari gezdik, vuni palace 5 yildizli ama hic öyle durmuyor. oscar 4 yildizli ve gayet güzel. odanizi aldiginizda denize bakan taraftan alin, bize hemen öyle degisiklik yaptilar sagolsunlar, hic bir sey ödemeden. sabahlari uyandigimda o denizi gördügümde hep sakinlesiyorum ve istanbul bogaz aklima geliyo :)) cok harika görüntü var.

clexaneye gelince: hayir pihtilasma sorunu yok bende ama bir defa düsük yaptigim icin önem almak icin almanyadaki doktorum al demisti. benim bir sorum var - bu clexane igneleri türkiyede ne kadar fiyati?? bura 10 tanesi 122 liraymis, almanyada desen 10 tanesi yaklasik 100 euro, cok pahali. kararsizim acaba kibris dan mi alsam yoksa tr denmi alsam diye.
bu konuyu firdevs hanimla detayli sali günü konuscam.

Allah senden de razı olsun:)ben orda yaptırmıycam iğneyi firdevs hn bana tarih verdi trde yapıcam kendim.araştırdık 251 tl biz de çok şaşırdık
canım clexane iğne 4lük 10 tanesi 93.56 tl.
irem hn bana onar village diye bir otelden bahsetti kışın gidenler orada kalıyormuş memnun kalıyorlarmış, deniz kenarı değil tepedeymiş.insan görmeyince de uzaktan bilemiyor.ama oscar oteli araştırayım bi teşekkür ederim.

Ben onar village da kalmıştım ve yemekleri hiç beğenmedim. Yemek çeşidi bile yoktu doğru düzgün. Yani mesela garson geliyor. Türlü mü istersiniz tavuk sote mi diyor. İki çeşit ana yemek var mesela. Oscarda kalanlar memnun. Bence orayı tercih et.

Ben onar village da kalmıştım ve yemekleri hiç beğenmedim. Yemek çeşidi bile yoktu doğru düzgün. Yani mesela garson geliyor. Türlü mü istersiniz tavuk sote mi diyor. İki çeşit ana yemek var mesela. Oscarda kalanlar memnun. Bence orayı tercih et.

teşekkürler cevabın için bu yorumun çok iyi oldu, eşime de söyledim eledik o oteli.
senin bebiş nasıl iyisiniz umarım. kız mı erkekmiydi?
biz şimdiden heycanlanmaya başladık.inşallah olur bu sefer.senin 5.gün embriyosumuydu.bir de transferden önce çok su içtin mi ne kadar içtin hatırlıyormusun?sıkışık olma durumu nasıl oldu?sonra hemen tuvalete mi götürüyorlar firdevste biraz anlatırmısın?

teşekkürler cevabın için bu yorumun çok iyi oldu, eşime de söyledim eledik o oteli.
senin bebiş nasıl iyisiniz umarım. kız mı erkekmiydi?
biz şimdiden heycanlanmaya başladık.inşallah olur bu sefer.senin 5.gün embriyosumuydu.bir de transferden önce çok su içtin mi ne kadar içtin hatırlıyormusun?sıkışık olma durumu nasıl oldu?sonra hemen tuvalete mi götürüyorlar firdevste biraz anlatırmısın?

Canım inşallah bir kızım olacak. Bebiş iyi çok şükür. Ben de daha iyiyim ama yatmaya devam. Benim 3.gün embriyosuydu. Sıkışma konusu benim en rahat olduğum konuydu çünkü kendimi bildim bileli sıkışığım :) çok su içerim ve çok tuvalete giderim. Merkeze gittiğimde bana tuvalete girme dediler ama ben girdim tabii ki. 15 dk sonra transfere aldıklarında mesanem tamamen doluydu :) sen de rahat ol. En kötü 15 dk sonra transfer ederler. Bu da sorun olmaz. Allah istediğin ne ise onu versin. Kız-erkek, tek-ikiz ; hepimizin gönlüne göre olsun :) bu arada transfer sonrası 15 dk sonra idrara çıkabilirsin demişlerdi ama bekleyemedim. 5 dk sonra yatağa ördek mi ne onu getirdiler :)

Son düzenleme:
arkadaslar bende ilk denemde posıtıve almadım ama şuna ınanıyorum kıbrıstakı çogu merkez bu işi tıtızlıkle yapmıyoor bende ılkınde dunyaya gıttım negatıf bence rahımın hazırlanması rahım fılmı testler var/ transferden once yapılması gereken başarıyı arttıran ıyı takıp yapan doktor olması şart fakat bız bu işin içinde olmadıgımız için her soylenenlerede ınanıyooz sonra olumsuz olunca uzuluyooz ben turkıyede denedım çok olumsuzluklarlada karşıladım sonra son şans kıbrıs dedım orda da 3 denemde kızıma kavuştum kucagıma almak nasıp olursa bu yol yorucu ve sabır istıyor...bazı arkadaslar ılk denemesınde bazılarıda çok yoruluyoor dılıyorum çok yorulmadan bebeklerınize kavuşursunuz klınıklere çok dıkkat edın ...en ıyısını bulmak için çok araştırın ve kapın gelın bebeklerınızı.Pes etmeyın lütfen

Meraba senin 3 kez denediğini bilmiyordum.peki ilk iki denemenle son denemen arasında ki farklar neydi canım sen benden bu konuda dahada deneyimliymişsin neyseki en sonunda yavruna kavuşmuşsun.Aslında Ben başlarda hit I çok istemiştim fakat hemşiresi bana ön görüşmeye gelmesseniz sorumluluk alamıyoruz dedi.benimde maalesef ön görüşmeye gitmem imkansızdı.dolayısı Ile doktorla transfer öncesi hiç görüşemiycektim.bunlar beni tedirgin etti.ama başarili oldukları bir gerçek...hitle sana farklı bir ilç mi kullanildi işleyişleri nasil
Yani bana hep çok yoğunlarmiş gibi geliyor birde genelde başarı ortalaması kaçinci seferde gebelik çoğunlukta elde ediliyor canim .bizlere hala destek olmak adina hala burada olman çok güzel :)

:17:şimdi siz orada hava güzeeeelllll. deniz manzaralı odaaaaaa......iş yok güç yoooook ...
SEVİŞMİYOR MUSUNUZ??? bişey söylediler mi yasak mı oluyor bu süreçte???

iyi olmana çok ama çok sevindim.bence Tedbiri elden bbırakma dinlenmeye devam et.cici kızımız annesini daha fazla üzmedi,form teyzelerinin minik mucizesii.rüzgarselincim sen firdevs hanımda denemiştin.bu aralar benim bir tarafımda firdevs diyor.eşimin ttavırlarından dolayı hangi metkeze gidiyim napiyim şaştım kaldım.bu seferde olmazsa Ben bir daha denemem diye tutturdu.Buda Bende korkularimin dahada artmasina neden oldu.yani bu seferde olmazsa bir daha Anne olamiycam mi Ben.bu mu demek.firdevs hanımda mı denesem diyorum eşim herşeyi bana birakti.firdevs hanimla görüştüm onada anlattim durumu bir kaç tane hastadı 5 kez denemiş onlarinda durumu biraz farkliydi dedi.senin başari konusunda firdevs hanım hakkinda düşüncelerin nasıl canım her probleminde arayabiliyor muydun lütfenn bana yardım et çok zor günler geçiriyorum.sevgilerrrr

Sevgili Tress,
bende uyuyamadim düsüncelerden ve kalktim bakayim dedim foruma.......bak güzelim cok fazla olumsuz olucak diye düsünme derim...positif düsün ilk etapta...normalde en gec 2. veya 3. kez de gebe kaliyorlar donasyondada. ama sen ilkinde negatif oldu diye, ikincide negatif olucak diye bir sey yok. sen ikincide belki farkli birseyden basarini elde alicaksin canim. ilkinde 3. gün transferimiydi? kac tane transfer ettilerdi?
firdevs hanima bunu sormadim, cünkü okuduklarim hep en gec 2. kez cogu gebe kaliyormus. ama senin icin transfer günü mutlaka sorucam söz. elbette bendede kaygilar var, esim hatta dün aksam diyorki, bu donasyon olmazsa bu defa, artik zorlamayalim.........icim koptu, sok oldum...ama ben bu defa olmazsa tekrar denerim diye kafamda elbette geciyor. bende cocuksuz bir hayat düsünemiyorum........aynen senin gibi hepimiz gibi anne olmak istiyorum, sorumluluk tasimak istiyorum bir yavruya........insallah yüce rabbim yardim eder bize...........

aynen iyiki sende varsin ve burda hepiniz varsiniz..cok ama cok faydali bu forum.....

ilgin ve cevabın için teşekkůr ederim.aslında burda genelimizin korkusu denemek deyil .bir şekilde denemek için kendimizi hazırliyoruz.ama hepimizin korkusu bence ilk seferinde olucak mı ?defalalarca denemek zorunda kalirmiyimlar? Firdevs hanimla görüştüğünde bu konudada bilgi alabilirsen çok iyi olur.

iyi olmana çok ama çok sevindim.bence Tedbiri elden bbırakma dinlenmeye devam et.cici kızımız annesini daha fazla üzmedi,form teyzelerinin minik mucizesii.rüzgarselincim sen firdevs hanımda denemiştin.bu aralar benim bir tarafımda firdevs diyor.eşimin ttavırlarından dolayı hangi metkeze gidiyim napiyim şaştım kaldım.bu seferde olmazsa Ben bir daha denemem diye tutturdu.Buda Bende korkularimin dahada artmasina neden oldu.yani bu seferde olmazsa bir daha Anne olamiycam mi Ben.bu mu demek.firdevs hanımda mı denesem diyorum eşim herşeyi bana birakti.firdevs hanimla görüştüm onada anlattim durumu bir kaç tane hastadı 5 kez denemiş onlarinda durumu biraz farkliydi dedi.senin başari konusunda firdevs hanım hakkinda düşüncelerin nasıl canım her probleminde arayabiliyor muydun lütfenn bana yardım et çok zor günler geçiriyorum.sevgilerrrr

Canım ben firdevs hanımı seçtiğim için hala çok mutluyum. İlk seferinde denediğim merkez ilgisizdi. Daha doğrusu karar verene kadar çok ilgiliydi ama tam ben denemeye kalktığımda irtibatta olduğum koordinatör yurtdışına gitmiş ve sonrası çok ilgisizdi. Firdevs hanımla istediğim zaman irtibata geçebildim. Aradım, çok acil değilse msj attım vs. Psikolojik olarak hep rahatlattı. Pozitif enerjisi olan bir doktor. Hamileliğimin 20.haftasındayım. Hala irtibattayız. Ben ona plasenta previa olduğumu söyledim. O da fikrini söylüyor,arayıp durumumu soruyor vs. Ama dersen ki kaçıncıda tutar? Ona bişey diyemem. Sanırım o da diyemez. Ama sen eşine de söyle öyle bu son deneme diye şartlamayın kendinizi. Stres yaratır. Bu denemede olacak inşallah diyip başlayın bence. Ben firdevs hanımı tavsiye ederim. Ama bir yandan da şu var ki; olacaksa her merkezde olur. İkisini de son bir kez ara konuş. İçine hangisi sinerse ona git.

Canım inşallah bir kızım olacak. Bebiş iyi çok şükür. Ben de daha iyiyim ama yatmaya devam. Benim 3.gün embriyosuydu. Sıkışma konusu benim en rahat olduğum konuydu çünkü kendimi bildim bileli sıkışığım :) çok su içerim ve çok tuvalete giderim. Merkeze gittiğimde bana tuvalete girme dediler ama ben girdim tabii ki. 15 dk sonra transfere aldıklarında mesanem tamamen doluydu :) sen de rahat ol. En kötü 15 dk sonra transfer ederler. Bu da sorun olmaz. Allah istediğin ne ise onu versin. Kız-erkek, tek-ikiz ; hepimizin gönlüne göre olsun :) bu arada transfer sonrası 15 dk sonra idrara çıkabilirsin demişlerdi ama bekleyemedim. 5 dk sonra yatağa ördek mi ne onu getirdiler :)

amin ruzgarselincim.kız erkek,tek ikiz hiç farketmez sağlıklı sıhhatli olsun yeter.teşekkürler verdiğin bilgiler için.
iyi olmanıza çok sevindim.sevgiler:)

Canım çok sevindim kızının olacağına.Allah rahat ve sağlıklı geçecek bir hamilelik nasip eder İnşallah.Bir ara korkutmuştun bizleri ama her geçen gün güzel haberler veriyorsun..Senin kızın çok güçlü iradeli ve kararlı bir prenses olacak baksana şimdiden savaşmaya başladı :)

ruzgarselincim senin kan sulandırıcı iğne kullandığını okudum, hala devam ediyormusun?hangi iğneyi kullanıyorsun dozajı nasıl?bende de pıhtılaşma var,bunu firdevs mi önerdi?

ruzgarselincim senin kan sulandırıcı iğne kullandığını okudum, hala devam ediyormusun?hangi iğneyi kullanıyorsun dozajı nasıl?bende de pıhtılaşma var,bunu firdevs mi önerdi?

Canım ben deneme öncesi buradaki doktora pıhtılaşma testi yaptırmak istediğimi söylemiştim. İyi ki de söylemişim. Pıhtı sorunum varmış. Buradaki doktor sonucu firdevs hanıma bildirdi. Firdevs hanım transfer akşamı clexane 0,4 başlattı. Doğuma kadar kullanacağım. Göbekten vuruyorum.Sen de doktora bu sorunu söylersen o uygun dozajı belirler. Geçmiş olsun. Bunu önceden bilmek çok güzel. Çünkü tedavisi çok kolay.

Back
X