buldukları donörün yumurtlama tarihini benim yumurtlama tarihime nasıl denk getiriyorlar. geciktirici falan mı kullanıyor donör acaba??
yoksa hangi donörün yumurtlama tarihi uyuyorsa onumu çağırıyorlar

Arkadaşlarım ben bu hafta görüşmeyi düşündüğüm merkezlere sorabileceğim konularla ilgili sizlerden yardım istiyorum.Hangi soruları sormalıyım?sizlerin elinde böyle bir listesi olan varsa paylaşabilir mi?
soracağın tüm sorular inan daha önce soruldu. bu sayfaları sakin sakin oku. sorulmayan cevaplanmayan bişey kalmadı.
herkes buraya ilk girdiğinde kendimden biliyorum bunu çırpınıyor bişeyler öğrenmek için çünkü geçmişi okuyacak sabrı olmuyor hemen öğrenmek istiyor. ama aslında geçmişte tüm bilgiler var.

benim geldiğim nokta şu ki.
1,tek şansın donasyon ve sen bunu denemek istiyorsan iç sesine ve bütçene göre bir yer seçeceksin.
2,fazla kurcalayıp mideni bulandırmayacaksın. üç aşağı beş yukarı hepsi aynı.işlem de aynı işlem.
3,olursa da sebep aramayacaksın olmazsa da sebep aramayacaksın. çünkü ben daha herkesde aynı olan tek bir şey duymadım matematiği yok bu işin.

kanaması olup hamile kalan var kalamayan var
25. gün transfer olup hamile kalan var kalamayan var
sürekli dinlenip hamile kalan var kalamayan var
transfer sonrası hemen kalkıp giyinip giden hamile kalan var yatıp dinlenip kalamayan var.
o kadar çok ki bunlar hepimiz biliyoruz.

kısaca ALLAH OL DERSE HERŞEKİLDE OLUYOR...
ALLAHA EMANET OLALIM.
BU İŞ ALLAHA KALMIŞ BİR İŞ. efsunun dediği gibi hiç bir şekilde kontrolümüzde değil.

şu an burada yazışmalarımızdan geldiğim nokta bu arkadaşlar

Arkadaşlarım ben bu hafta görüşmeyi düşündüğüm merkezlere sorabileceğim konularla ilgili sizlerden yardım istiyorum.Hangi soruları sormalıyım?sizlerin elinde böyle bir listesi olan varsa paylaşabilir mi?

Ansucugum, mesela sunlar önemlidir bencede:

donörlerin ortalama yasi
donörlere yapilan hangi testler
donörün önceden hic basarili gebeligi olmusmu
en az mesela 10 follikel olusmasi icin garanti veriyorlarmi (mesela dogus bonu yapiyor, cünkü ona göre hormon igneleri veriliyor donöre. bazi merkezlerde mesela donörden 6-7 follikel gelisiyor, bu follikellerin hepsinin icinde mesela gelismis yumurta olmayabiliyor)
donörden hangi bilgiler veriliyor sana

senin icin: hangi testleri istiyorlar
ön görüsme illa gerekmi
fiziksel özellikleri ne derece kaale aliyorlar
5. gün transfer - yani blasto - transferi yapiliyormu
kac tane embyro transferi yaparlar
sen karar verdikten kac hafta sonra normal sartlarda donör bulunabilinir

su anlik baska sorda aklima gelmiyor...

--------------------

ALLAHA EMANET OLALIM.
BU İŞ ALLAHA KALMIŞ BİR İŞ. efsunun dediği gibi hiç bir şekilde kontrolümüzde değil.

atessn, cok dogru yazmissin.................

Ansucugum, mesela sunlar önemlidir bencede:

donörlerin ortalama yasi
donörlere yapilan hangi testler
donörün önceden hic basarili gebeligi olmusmu
en az mesela 10 follikel olusmasi icin garanti veriyorlarmi (mesela dogus bonu yapiyor, cünkü ona göre hormon igneleri veriliyor donöre. bazi merkezlerde mesela donörden 6-7 follikel gelisiyor, bu follikellerin hepsinin icinde mesela gelismis yumurta olmayabiliyor)
donörden hangi bilgiler veriliyor sana

senin icin: hangi testleri istiyorlar
ön görüsme illa gerekmi
fiziksel özellikleri ne derece kaale aliyorlar
5. gün transfer - yani blasto - transferi yapiliyormu
kac tane embyro transferi yaparlar
sen karar verdikten kac hafta sonra normal sartlarda donör bulunabilinir

su anlik baska sorda aklima gelmiyor...

Bebekcim,
Aklına gelen sorular ve yardımların için çok teşekkür ederim.bu hafta kapsamlı bir çalışma yapacağım merkezlerle.o yüzden kafamda soru kalsın istemiyorum

soracağın tüm sorular inan daha önce soruldu. bu sayfaları sakin sakin oku. sorulmayan cevaplanmayan bişey kalmadı.
herkes buraya ilk girdiğinde kendimden biliyorum bunu çırpınıyor bişeyler öğrenmek için çünkü geçmişi okuyacak sabrı olmuyor hemen öğrenmek istiyor. ama aslında geçmişte tüm bilgiler var.

1,tek şansın donasyon ve sen bunu denemek istiyorsan iç sesine ve bütçene göre bir yer seçeceksin.
2,fazla kurcalayıp mideni bulandırmayacaksın. üç aşağı beş yukarı hepsi aynı.işlem de aynı işlem.
3,olursa da sebep aramayacaksın olmazsa da sebep aramayacaksın. çünkü ben daha herkesde aynı olan tek bir şey duymadım matematiği yok bu işin.

transfer sonrası hemen kalkıp giyinip giden hamile kalan var yatıp dinlenip kalamayan var.

ALLAHA EMANET OLALIM.

Atessn arkadaşım 2 ay önce tüm forumu okudum ama yine de kritik soruları sizlerin de yardımıyla bulmaya çalışıyorum.

buldukları donörün yumurtlama tarihini benim yumurtlama tarihime nasıl denk getiriyorlar. geciktirici falan mı kullanıyor donör acaba??

Çok güzel bir tespit yapmışsın bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum.

en basit bu merkezler icin. her ikiside dogum kontrol haplarla basliyor ve ayni gün bitiyor mesela, bu haplardan genelde 2-3 gün sonra adet olunuyor. ve her ikiside - donör ve anne adayi ilac islemlere basliyor..

bazi merkezlerde duydum donörler sürekli dogum kontrol hapi kullaniyor ve "beklemekdelermis".

sagol canim..............aldim bile test evde banyoda duruyor ama elimi sürmüyorum :)
sürmüycem de elimi, banane zaten negatif cikacak dimi yani ..................uff ne zormus bu günler...........kac kez yasadim ama bu defa sanki daha zor geliyor..........

:emir_bebek:

Canım lütfen kendini negatife yönlendirme... Çok ümitlenip hayal kırıklığı yaşamayım diyorsan da en azından olacak ya da olmayacak diye değil de 'bilmiyorum ' diye düşün. Şimdiden kendini germe.....Sana söylenen günü bekle... Ben ikinci transferimde hamile kalmıştım ve 6.blast transferi idi ve transferden sonra 12. gün sabah çok erken kendim yapmıştım ve çoook silik çıkmıştı emin olamamıştım ama kanda çıkmıştı değerim 140 tı. Yani blast olunca da herkeste erken belli olacak diye bir şey yok,biliyorsun geç tutunma diye bir şey de var. Geç öğren ama pozitif olsun...hayırlı ve sağlıklı olsun..........

Canım ben arkadaşlardan bugüne kadar istenen tahlilleri not alıyorum sonra tek tek doktorlarımla konuşup bunları yaptırmak istiyorum.Çıkacak sonuçlara göre yumurta donasyonuna başlamak istiyorum.Sonuçta 2 tüp bebek tedavim var olumsuz.Yumurta donasyonuna başlamadan tedavi olmam gereken birşey varsa onları yaptırıp yola çıkayım diyorum
cd56 var onuda ekle istersen

Arkadaşlar şu ana kadar forumdaki arkadaşlarımdan ve internetten öğrenebildiğim donasyon öncesi testler aşağıda yer almaktadır.Tress06 canım sen yarın teste gideceksin diye erkenden yazıyorum.tam toparlayamadım belki biraz da eksikler,yanlışlar olabilir içerisinde kusura bakmayın arkadaşlar.eksik ve yanlış olanlar için beni uyarın olur mu?

1. hepatit B ve C, HIV 1-2, kızamıkçık ve su çiçeği testleri yapılmalıdır
2. Rahimde bir sorun olup olmadığı rahim filmi veya ultrason eşliğinde rahim içerisine serum verilerek araştırılmalıdır
3. 45 yaşın üzerindeki yumurta alıcılarında kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, tiroid hormonları, kolesterol ve şeker testleri, pıhtılaşma testleri, idrar tetkiki,mammografi, smear testi ve kalp hastalığı ile ilgili olarak efor testi gibi detaylı testler önerilmektedir. Ayrıca 50 yaşın üzerindeki kadınlarda kolonoskopi yapılması önerilmektedir
4. Bayanlar için adetin 2. veya 3. gününde yapılması gereken FSH, LH, Estradiol, Prolaktin, TSH ve AMH hormon testleri
5. *Tam idrar tahlili*Tam kan, hemogram tahlili,WBC,RBC,HGB,HCT,PLT,MCH,MCHC, RDW,NEUT+, NEUT%,MCV, PCT, ,PDW, MPV,LYM+, LYM%MONO+ MONO%, EOS+, BASO+
6. *Rutin biyokimya-SGOT, SGPT, AST, ALT, ASO,CRP, RF,Glukoz,Kan üre azotu(BUN), kreatinin, ürik asit, trigliserit,Hdl kolesterol, Ldl Kolesterol, total bilirubin, direk bilirubin
Kalsiyum(Ca), Fosfor(P), Sodyum,Potasyum, Klor(CI),Demir(serum), Demir bağlama kapasitesi,
7. *ERKEK İÇİN Spermiyogram,Sperm DNA Fragmentasyon
8. 35 yaş üzerindeki bayanlarda FSH, LH, Estradiol ve Prolaktin testlerinin yanı sıra AMH (Anti-Mullerian Hormone) testi
9. USG,Kan grubu, Kreatinin, SGPT, Tam kan sayımı, Açlık kan şekeri, Prolaktin, TSH, HBsag, HCV ab, HIV 1+2 ab, VDRL, smear testi, tam idrar, Toxoplazma IgG, Rubella IgG ve HSG raporu
10. Ferritin (demirle ilgili protein)
11. *kadın fiziksel, jinekolojik muayene (rahim, meme ultrasonları, rahim ağzı smear)
12. *Memeyle ilgili tahliller, kontroller*Kan grupları (her iki eşe) (uyuşmazlık olup olmadığı)
13. *Genetik araştırma (her iki eşe)
14. *Trambofili paneli (kadında kan pıhtılaşmasıyla ilgili )
15. *Eliza testleri
16. *Bulaşıcı hastalıklar-Toxoplazma,Rubella,Herpes, Sitomegalovirüs
17. *Diyabet, kolestorol, Sistemik hastalıklar ve kan basıncı, tansiyon sorunu olup olmadığı
18. *Tiroid tahlilleri,Tsh, T3, T4
19. *Hormon testleri (çifte)Fsh,Lh,E2,Prolaktin,Progesteron,
20. hormon kan testi,guatir testi,rahim filmi testi,kan pihtilasmasi testi
21. ERKEK VE BAYANDA genetik tarim testi
22. Açlık kan şekeri: glukoz,İnsülin(açlık).İnsülin resistansı (HOma1-IR),Fsh,rahım fılmı şartı toksaplazma ,rubelle tam kamsayımı

ansucum teşekkürler bu testleri topladığın için.bende evde not ediyodum eksiklerim tamamlandı.çok sagol

ALLAHA EMANET OLALIM.

atessn o kadar güzel özetlemişsinki...deneyince yasanacak şeyler artık..sansımızamı kaderimizemi artık ne denk gelirse diyim...olacaksa olacaktır..olmaycaksada olmaycak..

CD56sen yaptırmışmıydın bunu halil bey mi istedi. Ben düzen labaratuarda bazılarını yaptıracağım ama CD56 yok diyorlar anlamadım çoğu doktor bunku bilmiyor.nerde yayaptıracağım bilemedim..:(((

eger bahçeci klınıgı hazırlıyorsa muhakkak bunu yaptırıyor!!!fakat ben olumsuz nedenlerı araştırırken tum testlerı yaptırıp gıtmıştım gen tahlılerıne ve olması gerekenın fazlasını yaptırmıştım bırdaha olumsuzluk yaşamamak için... CD56 BUNLARIN İÇİNDE OLAN ÖNEMLİ BİR TEST bahçecı klınıgı bunu çok onemsiyor bencede onemlı halıl beyın transferınden once besgun vucudu o emrıyoyu mıkrop sanıp atmasın dıye verılan acı ve sarı o ılacında tutunmada etkısı olduguna ınanıyom daha oncekı transferlerde bu dıkkate alınmamıştı HALIL bey dıkkat ettım gerekırse çogu hastasına transferden once bu hapı verıyor..... canım ben düzende yaptırdım zaten duşurmesıde çok kolay çook yuksek degıldi transferden once acı bır ılaç verdı besgun kullandım sarı bır ılaç

cd56 dediğiniz hapmı veya tahlil mi oluyo merak ettimde bende başarısız denemelerim var bize de uygun olurmu

bence yaptır benım olumsuz tup bebek sonucu olunca yaptırdım dusurmesı kolay transferden once bes gunluk bir hap içtim emrıyoyu mıkrop sanıp atmasın dıye içilen bir hap....
bu çok yuksek degılse benım bıraz yuksekti
ama çook yuksekse başka tedavı varr bahçecı klınıgı uyguluyor kortızon ılacı kullanıyoor çözumu basıt ama bence testını yaptırın kızlar isterseniz sevgılerle tum dualarım sızınleeeee tedavıde olan veya transferı olmuş tum arkadasların guzel haberlerını 4 gözle beklıyom pes etmeyın ınanın başaracaksınız...

Back
X