İğneyi oldum ama adet te gecikmeler oluyormuş baksana! Üstelik donörle ilgili hiçbir bilgi edinemedim. Ama ne yalan söyleyeyim bir sonraki adete yakın transfer ben de tutmaz. Bu korkumu dr la da paylaştım ama kendinden emin görünüyor. Yani hiçbir şey kontrolümde değil. Ben de tatil yapmaya karar verdim.Birkaç güne kadar tatil moduna gireceğim aksi durumda beyin hep soru üretiyor cevapları alamadı mı tadmin olamıyor e ne yapalım. Aa bu arada sizlerle birşey paylaşmak istiyorum anne babanın muvakkatı olduğu müddetçe evlat edinilebiliniyor. Tabi ben de spermleri konusunda megaloman kocam yüzünden bu olamadı bir arkadaşım kocasına tıpatıp benzeyen bir çocuğu evlat edindi. Bir dr arkadaşım USA da 5 amerikalı çocuğu evlat edindi.Bir arkadaşım onca mala mülke hala sıfır yaş evlat edinemedi.Bende burada sigarası devamlı tüten bir adamdan çocuk yapmak için yırtınıyorum. Şeytan çok şey söylüyor ama son sözü ben söylemek istediğimden sadece susuyorum. Herkesi çok öpüyorum.

donasyona hazırlık başladı galiba canım dünyaya mı gidicektin dürügen öyle hatırladım sanki

canım eşininin sperm morfolojisi nasıldı yani morfolojiyede baktırmışmıydınız beni bilgilendirirsen çok sevinicem bizde morfolojiye bakılmamaıştı sayımız gayet iyi ,,,,,,, ama morfolojisi kötö çıkarsa diye çok korkuyorum....bebkcim sen sperm durumumuz çok iyi deyil demiştin şimdi senin gebeliğin benide çok umutlandırdııı

tresscigim tekrar simdi sonuclar önümde - size yaziyorum - bu test 2010 senesiydi, 2012 yaptirdik daha kötüydü degerler, ama o belgeyi bulamadim simdi

parantez icindekiler normal sartlarda olan degerler.

miktar 6,0 (normal 1,5 ml fazla)
spermkonzentration 3,1 Mio (normal 15 Mio fazla)
morphologie 2% (normal 4% fazla)
toplam mortalität - 13%
motilität 8% (32% den fazla normal degerler)

Yani canım morfolojiniz anladığım kadarıyla 100%2 mi oluyor.peki Donasyon öncesi firdevs hanımın spermlerle ilgili bir yorumu oldumu başarı şansını etkilemsi açısından diyorum canım ...

evet yani morfoloji yüzde 2%, gördügün gibi cok fazla degil, kötü ama yinede fark etmiyor ICSI de. önemlisi embyrologlarin iyi spermleri secmesi.

firdevs hanima ben sadece demistimki, esimin spermleri o kadar iyi degil, yani iyi olanlari cok az, oda merak etmeyin dedi, gerekirse IMSI (yani 6000kez büyütmek spermleri )yapiyoruz dedi. esim spermini vermeden önce biyologla konusmus ona da demis, yani aman iyilerini secin diye, cok fazla bende yok diye :) embyrolog da ona demiski - zaten kötü sperm hemen kendini belli ediyor. yani demek istedigim güvenin embyrologlara. onlar her gün yapiyor bu isi.

esime ben son 2-3 aydir ama ara sira zorla vitamin haplari veriyordum. onlar da fayda oldumu bilemem.

Arkadaslarim günaydin,

bugün 2. kez kan vericem, dua edin progesteron degerim cikmis olsun ve hcg ikiye katlanmis olsun. Insallah hersey iyi gider. Daha yolun tabii eeeen basindayim..ama bebeklerime güveniyorum - ilk basta Allahima siginiyorum hakkimda ne hayirliysa olsun diye.........

Sizlere güzel bir gün diliyorum - iyiki varsiniz :46:

Arkadaslarim günaydin,

bugün 2. kez kan vericem, dua edin progesteron degerim cikmis olsun ve hcg ikiye katlanmis olsun. Insallah hersey iyi gider. Daha yolun tabii eeeen basindayim..ama bebeklerime güveniyorum - ilk basta Allahima siginiyorum hakkimda ne hayirliysa olsun diye.........

Bebek dualarımız seninle buna inan.burada elele verip birbirimize destek olmalıyız.senin ve diğer arkadaşların hamile kalması hepimizi o kadar ümitlendiriyor ki.Bu ümit bizi ayakta tutuyor zaten.Canım bugün daha da güzel sonuçlar alacaksın.Bundan sonra seni çok daha mutlu göreceğiz

sagol canim benim...........darisi insallah sana arkadasim!!! cok farkli bir duygu, hala inanamiyorum......inanmazsin bugün evde yine test yaptim - kendim görmem icin yine :))

esimin sperm sayisi 3 ve 4 milyon arasi canim, yani az. ama tüp bebek de fark etmiyor sayisi, zaten ICSI yaptiklari icin

aminnn inşallah bebekciğim. bizim de az kaldı, seninkinin olmasına o kadar çok sevindim ki moral oldu bize.benim eşimde de aynı sayı.

inşallah bugün değerin katlanır ve hep istediğin gibi cuma günü iki kese görürsün.

firdevs hn ne yaptı duyunca...tedavide nasıl bir değişiklik yaptı...progesteron iğnesi kullanıyordun zaten değil mi..aslında testi yaptırma filan diyordum sana ama şimdi düşününce belki de iyi oldu değil mi..progesteronun düşük olduğunu erken farketmiş oldun, ona göre önlem alındı.

inşallah herşey gönlünce olur...

malesefki bende sagara, kahve ve sigara tiryakisiyim.
transferden sonra sigarayı ancak eşiminkinden bir iki nefes alacak kadar azaltabilmiştim.
kürtajdan sonra tekrar başladım.

gebelik esnasında çayı daha az, kahveyide günde bir kere ile sınırlamıştım.
kafeinin bebek üzerinde etkisi malum.

şu lanet sigaradan en kısa zamanda kurtulmak istiyorum da nasıl :([

BENDE SİGARA İÇİN VE ÖZELLİKLE TÜRK KAHVESİNİ COK SEVEN BİR İNSANIM HELE TÜRK KAHVESİ VE SİGARA EN SEVDİĞİM ŞEYLER ARASINDAYDI TAA Kİ DONASYONA KARAR VERENE KADAR DOKTORUM DONASYONDA ÖNCE EN AZ 5-6 ÖNCE SİGARAYI BIRAKMIŞ OLMAN GEREKİYOR DEDİ CÜNKÜ SİGARAYI KESTİKTEN SONRA VUCUT OTAMATİK OLARAK KENDİNİ TEMİZLEMEYE ALIYOR VE DIŞARIDAN GELEN HERŞEY MİKROP OLARAK GÖRÜP ATMAYA CALIŞIYORMUŞ SİGARA İÇERSENDE BEBEĞİN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE RAHİME TUTUNMASINI ENGELLİYOR TUTUNSA HAMİLELİK SÜRECİNDE COK FAZLA SORUN YAŞANABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR VE KULLANDIĞIMIZ İLAÇLARLADA KESİNLİKLE SİGARA İÇİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ KANDA PIHTILAŞMA YAPIP BEYİNE CİGERLERE KALPE PIHTI ATIP KALICI HASAR OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ KURBAN BAYRAMINDAN BU YANA KESİNLİKLE SİGARA İÇMİYORUM BİR TANE BİLE HATTA KURBAN BAYRAMINDAN 1-2 AY ÖNCESİNDE BİLE İÇMİYOR GİBİYDİM AMA HAFTADA 1-2 TANE KAÇAMAK YAPIYORDUM BİLGİNİSACIM ŞÖYLE DÜŞÜN BİR YOLA BAŞ KOYDUK BİR HEDEFİMİZ VAR BUNUN İÇİN HEM MADDİ HEMDE MANEVİ TÜM OLANAKLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ HEDEFİMİZE ULAŞMAMIZI HEM MADDİ HEM MANEVİ HEMDE SAĞLIK AÇISINDAN ENGELLEYECEK BİR ŞEYİ DAHA FAZLA HAYATIMIZDA TUTMAMIZIN HİÇBİR ANLAMAI YOK HER SİGARA İÇMEK İSTEDİĞİNDE HAYALİNİ KURDUĞUN SEYE SENİ UZAKLAŞTIRACAĞINI DÜŞÜN BİR SÜRE BİR ŞEY OLMAZ BİR TANECİK FALAN DİYE DÜŞÜNÜYORSUN SONRA TAMAMEN VİCDAN YAPIYORSUN BİRDE ALLENCAR DİYE BİR VİDİO VAR İNTERNETTE SİGARA İÇMEK İSTEDİKCE ONU İZLE VE SİGARANIN ZARARLARINI OKU BIRAKTIKTAN SONRA VÜCUDUN KENDİNİ NASIL TEMİZLEME CABASINDA OLDUĞUNUDA OKU BENCE MUTLAKA FAYDASINI GÖRECEKSİN BEBEK İSTİYORSAK SİGARA İÇMEMEİZ GEREK.KENDİMİZDE BAŞKA BİR CANA MESHUL OLUCAZ CÜNKÜ...

tebrik ederim arkadaşım allah sağlıklı bir şekilde devamını sağlasın işallah darısı formdaki ve dışarıda evlat sahibi olmak isteyen herkezin başına....

bende günde sadece sütle yaptığım 2 nescafe ve en az bir mutlaka, bazen iki türk kahvesi içmeyi seviyorum ve içiyorum. bu da donasyonun başarısıyla ilintili midir acaba? hayatımda allahtan hiç sigara içmedim kahveden vazgeçmek istemediğim gibi ondan da vazgeçemeyebilirdim allahtan hiç içmedim hayatımda. ama kahve içiyorum sizce onu da içmemek mi lazım bu süreçte???

atessn ben şöyle düşünüyorum.sonuçta donasyon bi embriyonun bizim rahmimize tutunma mücadelesi değilmi.ve bu rahimde vucüdumuzun bi parçası.yani biz vucudumuza ne kadar iyi bakarsak içimizde bi bebeğin gelişimine ve bizimle yaşamasına da katkıda bulunmuş oluyoruz.banada donasyonu konuşurken doktorum vücüda zararlı şeyler kullanma(sigara alkol(zaten kullanmıyorum),soğan kürünü demişti hatda bu vücutda e2 değerini yükseltiyo demişti.bol bol su iç ve yürüyüş önerdi.aslında bizde beynen kendimizi hazırladığımız gibi ve vucudu anneliğe hazırlamaya başlamalıyız.tabi bu benim fikrim...

beni bilenleriniz vardır kızlar.taşıyıcı anne ile evladım olucak inşallah. iş yerinde bi tek arkadaşım biliyor durumumu.çokta severdim kendisini.bana hep destek olmuştu. ama bu aralar çok üzülüyorum.3 yaşında bi kızı var kendisinin. . ama şu son 1 aydır sürekli bebek düşünüyoruz diyor.benim hiç bir zaman hamilelik yaşayamayacağımı bile bile.yüzüme bakıp üzüldüğümü bile bile ay dün gece bebek yapmak için çalışma yaptık,yok işte ağır kaldıramam şu zamanlar,yok bitki çayı içemem,yok canım şunu istedi falan filan..geçen günde benide yanına alıp gebelik testi yaptırmaya gitti.hastanede çalışıyoruz.beraber gittik.ve sonuç negatif çıkınca üzüldü. halada çalışma yapıyoruz diyor.ve BANA diyor. nekadar üzüldüğümü bilerekk.. bende olur üzülme falan diye geçiştiriyorum.fazla konuşmuyorum bu aralar üzüldüğümden. ama anlamasını bekliyorum anlamıyor. size sorum bidaha ki seferde yine böyle laf çarpar gibi bebek çalışmalarından bahsederse beni üzdüğünü söylimmi yoksa kendisimi anlasın????

tunanehir durumunu biliyorum..yukarda yazmışsınya..bana hep derdiki senin bi evladın olmadan asla 2.ciyi düşünmem demişti...diye.ŞİMDİ O SENİN EVLADININ OLACAGINA KESİN GÖZÜYLE BAKTIGINDAN HEMEN HAMİLE OLMAK İSTİYO.ve çok iyi olsanızda kendince hırs yapmış gibi hissetdim.arkadaşının konuşmalarından laf çarpar gibi bebek çalışmalarından bahsetdiğini anlamışsın zaten...
boşver o en samimi olsanda arkadaşın sonuçta.ben kendi ananemdem laf yedim...
diğer torunu ikiz erkeklere hamile kalınca çok şükür çocuğu olcak,Allah senin gibi kapı kapı aratmadı dedi..ve yanımda yüzüme dedi 2 ay ağladım..neyse..
tunanehir arkadaşın senin UZAKLAŞIP KONUŞMADIĞINI ANLAYINCA HATASINI ANLAR UMARIM,BAKTINKİ HALA AYNI TAVIRLARA DEVAM EDİYO SENDE NAZİKÇE ÜZÜLDÜĞÜNÜ BELİRTİRSİN...
.Allah yardımcın olsun..zaten sıkıntımız büyük,bide böyle insanlarla muhahttab olmak dahada yıpratıcı oluyor...

Bebek dualarımız seninle buna inan.burada elele verip birbirimize destek olmalıyız.senin ve diğer arkadaşların hamile kalması hepimizi o kadar ümitlendiriyor ki.Bu ümit bizi ayakta tutuyor zaten.Canım bugün daha da güzel sonuçlar alacaksın.Bundan sonra seni çok daha mutlu göreceğiz

sagol canim......aynen, birbirimze destek olmamiz gerek.

ne mutlu bana, sizlere umut verdiysem biraz olsun..inan bende cok ama cok umutsuzdum, diger tüp denemler tutmadi, neden bu tutsunki diyordum, korkuyordum, ama hala saskinliklar icindeyim...positif testlere bakip duruyorum, evde kendi kendime gülüyorum, Allaha sürekli sükür ediyorum, hepimize dua ediyorum..

aminnn inşallah bebekciğim. bizim de az kaldı, seninkinin olmasına o kadar çok sevindim ki moral oldu bize.benim eşimde de aynı sayı.

inşallah bugün değerin katlanır ve hep istediğin gibi cuma günü iki kese görürsün.

firdevs hn ne yaptı duyunca...tedavide nasıl bir değişiklik yaptı...progesteron iğnesi kullanıyordun zaten değil mi..aslında testi yaptırma filan diyordum sana ama şimdi düşününce belki de iyi oldu değil mi..progesteronun düşük olduğunu erken farketmiş oldun, ona göre önlem alındı.

inşallah herşey gönlünce olur...

sagol canim benim..2-3 saate kadar doktor arar..telefon yani basimda bekliyorum :)

firdevs hanim sevindi ne desin, erken test yapmissiniz dedi, yine sabirsizlandiniz diye irem hanim dedi :) aldigim igneler devam ayni, progesteron 500lük lerden aliyorum 4 günde bir, birde progestan kapsulleri 3 den 4 e cikardi - yani sabah -öglen-aksam-gece yatmadan

almanyadaki doktorum progesteron 250lik ampul da yeter dedi (500lük burda yokmus), ben ama firdevs hanimin dedigini uyguluyorum. ignem kalmamisti fransadan hemen cok iyi bir fiyata ismarladim bugün geldi

zeytincigim, umutlu ol tabii.......senin tarih yaklasik ollarak ne zamandi simdi?

Arkadaslarim günaydin,

günaydın bebekciğim,inşallah progesteron değerin yükselir,değerlerin katlanır ve sorunsuz bi hamilelik yaşarsın...dua ediyorum...

günaydın kızlar

benim eşimin de sperm sayısı ve morfolojisi çok düşüktü.(% 1 morfolojisi).daha önce söylemeyi unutmuşum,eşim solgarın l-arginin tabletini 3-4 ay kullandı.biliyorsunuz bu sperm sayısını artırıyor.yani morfolji düşük bile olsa sağlam sperm sayısı artıyor.eşlerinize bunu önerebilirsiniz.

kilo konusuna gelince...kilolar tabiki hamile kalmaya engel değil ama çok kilolu insanlarda(ki bu 100 kilolardan bahsediyorum)hormonal bozukluklar olduğu için hamile kalmak zorlaşabiliyor.ama esas doktorların demek istedikleri hamile kaldıktan sonra kilolardan dolayı çok sorun yaşanıyor..fazla kilo,eklamsi yada preeklamsi denen hastalık,diyabet,vsvsv her türlü sorunun artması ihtimalini artırıyor.rahat bir hamilelik geçirmek istiyorsanız önce az da olsa kilolarınızdan kurtulun.üstelik moral olarakta çok önemli.ben önceleri hamile kalayımda istesem 100 kilo olayım önemli değil derdim.ama şimdi 9 kilo fazlam bana acayip batıyor,huzursuz oluyorum.üstelik çok kiloda almadım yani toplamda 19 kilo aldım ki ikiz için bu iyi bir kilo.ama işte insanoğlu unutuyor şimdi kilolarıma sinir oluyorum.:)ne kadar az kiloyla hamile kalırsanız o kadar rahat geçirirsiniz buu unutmayın

sigara konusunda hiç konuşmuyorum bile.. zinhar yasak bu kadar:)

İğneyi oldum ama adet te gecikmeler oluyormuş baksana! Üstelik donörle ilgili hiçbir bilgi edinemedim. Ama ne yalan söyleyeyim bir sonraki adete yakın transfer ben de tutmaz. Bu korkumu dr la da paylaştım ama kendinden emin görünüyor. Yani hiçbir şey kontrolümde değil. Ben de tatil yapmaya karar verdim.Birkaç güne kadar tatil moduna gireceğim aksi durumda beyin hep soru üretiyor cevapları alamadı mı tadmin olamıyor e ne yapalım. Aa bu arada sizlerle birşey paylaşmak istiyorum anne babanın muvakkatı olduğu müddetçe evlat edinilebiliniyor. Tabi ben de spermleri konusunda megaloman kocam yüzünden bu olamadı bir arkadaşım kocasına tıpatıp benzeyen bir çocuğu evlat edindi. Bir dr arkadaşım USA da 5 amerikalı çocuğu evlat edindi.Bir arkadaşım onca mala mülke hala sıfır yaş evlat edinemedi.Bende burada sigarası devamlı tüten bir adamdan çocuk yapmak için yırtınıyorum. Şeytan çok şey söylüyor ama son sözü ben söylemek istediğimden sadece susuyorum. Herkesi çok öpüyorum.

durugen bildiğim kadarıyla iğneden sonra adet olacaksın o adetten sonraki 12. gün falan gideceksin. rahim kalınlığına göre olacak sanırım birde tabii donörün yumurtalarının büyümesine göre. ama ben de senin gibi çok düzenli adet oluyorum yani aslında bizim yumurtlama günümüzü geçerse çünkü zaten bizim vücutta tek tük bile olsa yumurta üretiyor ve onu atma sürecine geçecek rahim kalınlaşacak ve dökülme süreci başlayacak. bu endişeyi ben de duyuyorum özellikle theo örneği var önümüzde o gün kanaması başlamıştı .bildiğim kadarıyla 45 yaştan sonra evlat edinilmiyor birde yaşla orantılı oluyor yani bize artık bebek vermiyorlar 10 yaşında falan veriyorlar galiba (emin değilim)

diğer konuda da seni çok iyi anlıyorum benim eşim de bu konuda sabit fikirli yumurtaya bile olmaz diyor sperm transferi olsaydı dedim adını bile anmamamı söyledi. konusu bile acıttı. nerden bakıyorsa olaya benim bunu nasıl istediğimi hala anlamıyormuş. sanki ben ona git bir kadınla seviş diyorum galiba ona öyle geliyor.

bu süreçte daha sürecin başında eşlerimize söylemeliyiz ben eşimle daha bir kez bile tartışmadım bağrışmadım. ama tüp bebek denediğimiz günlerde yoktan çok büyük kavga ettik. o ilaçların buna sebep olduğunu düşünüyorum süreç zaten zor. o nedenle anlayış göstermeleri lazım. zor ama kısa bir süre anlasınlar idare etsinler işte :4:

solgar l arginin i eşim ,solgar omega 3 ü de benim kullanmam doğrumu sence??
birde bunlar internetten alınır mı güvenli mi acaba yoksa eczaneden mi almalı? ne kadar fiyatları bunların ??
birde omega 3 ve balık yağı bir arada bir ilaç var o daha mı iyi bunlar kilo aldırır mı acaba?

internette 1000 mg 55 lira
500 mg 21 lira
solgar l arginin in 500 lüğünü mü yoksa 1000 lik mi kullanmalı???

omega 3 içinde değişik fiyatlar var
950 lik var 72 tl
1300 lük var 41 tl

orjinalmi nasıl anlarız eczaneden mi almalı en garantisi eczane fiyatı ne kadar bunların???

birde solgar folacin diğer folic asite göre daha mı iyi acaba onun fiyatı ne kadar ve kaçlık kullanmalı??

evet yani morfoloji yüzde 2%, gördügün gibi cok fazla degil, kötü ama yinede fark etmiyor ICSI de. önemlisi embyrologlarin iyi spermleri secmesi.

firdevs hanima ben sadece demistimki, esimin spermleri o kadar iyi degil, yani iyi olanlari cok az, oda merak etmeyin dedi, gerekirse IMSI (yani 6000kez büyütmek spermleri )yapiyoruz dedi. esim spermini vermeden önce biyologla konusmus ona da demis, yani aman iyilerini secin diye, cok fazla bende yok diye :) embyrolog da ona demiski - zaten kötü sperm hemen kendini belli ediyor. yani demek istedigim güvenin embyrologlara. onlar her gün yapiyor bu isi.

esime ben son 2-3 aydir ama ara sira zorla vitamin haplari veriyordum. onlar da fayda oldumu bilemem.

Bebekcim Vitamin haplarının isimlerini bana verirmisin Bende gitmeden önce eşiime ek takviye bir şeyler yapmak istiyorum.canım artık gebelik else ettin ya sana sorularımız bitmez artık ....sen düzenli adet görüyormuydun canım
..

Back
X