arkadaşlar sizleri asla üzmek istemem. ben sadece durumumu ve endişelerimi paylaşmak istedim sizlerle.tabiki ben halime şükrediyorum tek korkum bu durumdan dolayı başarısız olursam eşimin vazgeçmesi...hepimiz zor günlerden geçiyoruz . .bazı arkadaşlarımlatek farkımız baılarımızda yumurta yok bazılarında sperm yok .netice ikisininde yokluğu çok büyük sorun birinden biri yoksa olmuyor işte... hepimizin amacı aynı anne baba olmak .allah hepimizin yardımcısı olsunn

aminn canımmm.Allah hepimizin yardımcısı olsun.sana ben de sadece nacizane fikrimi aktarmak istedim...benim demek istediğim bunu çok sorun edip kendini ve eşini yıpratmaman, biliyorsun moral, inanmak çok önemli...geçmiş sayfaları okursan ben en baştan beri okudum, aysevi var bebek var eşinde sorun olup da hamile kalan ki onların sayı ve morfoloji seninkinden kötü, benim eşimin de sizinkinden kötü mesela..ama zaten ne olursa olsun sonuç Allahın takdiri...biz sadece bize düşeni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir yani hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz..maddi olarak da çok zor hepimiz biliyoruz...az rakamlar değil...ama şükürler olsun ki böyle bir imkan da varmış...ve hepimiz inşallah yumurta donasyonu olsun sperm donasyonu olsun bu sene hamilelik haberleri alalım ve sağlıkla kucaklarımıza alalım...

Arkadaslarim

sok yasiyoruz .... dün size gebeligimin degerlerini sevinerek yazdiysam bugün de maalesef üzücü bir haberi paylasmak istiyorum.........esimin abisi beyin kanamasi gecirmis ve her an ölüm haberi geldi gelicek..esim yikildi tabii, kaynanam yikilcak, kardesleri, cocuklari..........kendimde degilim hic...ama ayni zamanda korkuyorum bebislerime bisey olurmu diye üzüntüden.....o yüzden cok da kendimi kaptirmak istemiyorum ama iste insanin üzülmemesi elde degil..

ne garip dünya, bir yandan sevincli haberler, bir yandan üzücü. esim bana ne dedi biliyormusunuz: su an sadece bebeklerimiz ve sen beni ayakta tutuyorsunuz.....icim parcalandi..icim yaniyor......

Allahım şifa versin...bebek dünya böyle maleseffff..bir yanda sevinç diğer yanda üzüntü...böyle devam ediyo...ama Allahım kimseyede çektirmesin..şifa versinn..

kızlar suanda o kadar üzgün ve mutsuzum ki anlatamam donasyon işlemi için arabamızı sattık bugün öğleden sonra satışı yapılacaktı eşimde bende sabhatan işe geldik ve yarım saat geçmeden komşularımızdan telefon geldi kapının önünde duran arabaya manyağın biri carpmış hemde o kadar kötü carpmışki araba resmen perte cıkmış herşey üst üste geliyor carpan adamı öldürcektim eşim zor zabdetti beni herkez diyorki sakin ol içerisinde sizde olabilirdiniz içinde ben yoktum ama arabada umutlarım vardı sabahtan beri ağlamaktan elim yüzüm şişti neden herşey bu kadar ters gidiyor isyan etmek istemiyorum ama evlendiğimden beri önce eşimin ailesi düğün borçlarının hepsini üzerimize yıktı tüm altınlarımı sattım sağlık olsun çalışır hayatımıza devam ederim dedim sonra erken menepoza girdiğimi öğrendim ve sadece donasyonla cocuk sahibi olabileceğim gerceği ile karşılaştım eşim üzülme arabayı satar yaparız dedi kaza bela olmadan arabayı satıp parasını banyaka koyalım dedik salı günü arabayı satıp anlaştım bugün öğleden sonra satışını yapıp parayı alacaktık sabahın köründe gerizekalının biri arabaya carptı arabanın satışı iptal oldu kasko bozuldu kazasızlığı gitti değeri düştü umutlarımı yıktı neden herşey böyle üst üste geliyor :((((((((((((((((((((((((((((

nilll çok üzüldüm..zaten bişeye niyetlendinmi hemen arkasından bi aksilik gelir..inşallah arabanın değeri çok düşmez ve umutların için bekliyceğin zaman kısalır...arkadaşım her işte bi hayır vardır bide bu yönden bakmalısın..belkide arabayı satcaktın parasıni kapkaççılar alcaktı..o zaman hiç para kalmıycaktı...değeri düşsede elde kalan bişey var...nill fikrimi paylaştım ama umarım bu teselli edeyim derken seni dahada üzmez...

arkadaşlar eşimin spemogram tahlilide morfolojimiz kötü çıktı şimdi beni ne bekliyor çok canım sıkkın ne olur yorumlarınıza ihtiyacım var başarı şansımız düşer mi ımcs yönteminde ne kadar başarılı olabilirizz

tress benimde eşim sperm tahlili verdi kagıda bakınca anlamadım.
morfoloji( kurugere göre) * yapılmış.
önemli olan 1 SPERM 1 YUMURTA ve arkadaşım başarı sansınız bol olur inşallahhh

solgar l arginin i eşim ,solgar omega 3 ü de benim kullanmam doğrumu sence??
birde bunlar internetten alınır mı güvenli mi acaba yoksa eczaneden mi almalı? ne kadar fiyatları bunların ??
birde omega 3 ve balık yağı bir arada bir ilaç var o daha mı iyi bunlar kilo aldırır mı acaba?

canım biraz geç oldu ama şimdi girebildim

eşin solgarın l -argininin 1000 lik kullanabilir;fiyatı 62.50 günde 1 tane yeterli.ama senin için omega 3 e gerek varmı bilmiyorum.ben hiçbirşey kullanmadım gerek olduğunuda sanmıyorum ama istiyorsan fiyatı (950 mglık);65.50 bence internetten alma eczaneden al...

morfoloji konusuna gelince dün yazmıştım bizimkide % 1di. bunun önemi yok biliyorsunuz 1 tane sperm yetiyor.bizimkinin sayısıda düşüktü yaklaşık 5 milyon du yanlış hatırlamıyorsam..hiç sorun yapmayın heleki % 4 süper bir sayı...

kızlar ben eşimin sperm tahliline yeni bakıyorum.morfoloji bölümünde bişey yazılmamış * işareti var.normal değer ne olmalı. bilgilendirir seniz çok sevinirim.krugere göre hesaplanmış.googleden baktım.bişey anlamadım karmakarışık

Arkadaşlar ben de sperm morfolojisi konusunda kafası karışık biriyim çünkü eşimin 1 sene önceki kruegere göre sperm morfolojisi 2 geçen ayki normal incelemede 80 çıktı ne kadar büyük fark var değil mi yani krueger daha mı geçerli ????

Arkadaşlar ben de sperm morfolojisi konusunda kafası karışık biriyim çünkü eşimin 1 sene önceki kruegere göre sperm morfolojisi 2 geçen ayki normal incelemede 80 çıktı ne kadar büyük fark var değil mi yani krueger daha mı geçerli ????

Normal inceleme derken Krueger değil mi canım? Kruger tekniği en doğru ve detaylı teknik diye biliyorum... Hangi laboratuarda yapıldı?

Birincisi geçen yıl başarısız tüp bebek denemesinde dr yapmıştı 2. de geçen ay semen analizi diye yapıldı spermiyogram testi olarak. İkisi de bilenen 2 özel hstanede yapıldı.

Dünya'da yaptıracaklar arasında sırada ben varım sanki. En son Yusufzilan olmuştu onun negatifi en çok beni üzdü diyebilirim. İnsan kendiyle karşılaştırıyor elinde olmadan üstelik 45 yaşında olarak ilk ve son denemem olacak. Eşim spermleri diye tutturmasa şu anda kaç kere evlat edinmiştim. Amerikadaki arkadaşımın evlatlıklarından biri aynen ben çok şaşırdım görünce ve ağladım çünkü bebekliği bile benim fotogramlarımla birebir örtüşüyordu.

ama son diye büyük söyleme.
sperm tek tük bile olsa bu iş oluyor dert etme bence.
moralini bozma inşllah sana sevineceğiz yakında ocak sonu gibi galiba değil mi??

Sevgili Bebek,

Mutluluk ,keder yanyana bu hayatta...... her şey hayata dair.Önemli olan mutlulukları nasıl büyüttüğümüz,kederleri de nasıl uğurladığımız.. Var olan duruma engel olamazsın şu an;dua edip sağlığına kavuşmasını dilemekten başka çare yok.. Allah şifa versin ve bir an önce iyileşsin....... Soğuk kanlı olman ve bebeklerine dikkat etmen gerekir canım,hem eşin için de bebeklerini öğrenmesi iyi olmuş bak , belki kendini daha çok parçalayacaktı.....
Sağlıklı günler diliyorum....

Maalesef arkadaslar kaybettik esimin abisini..ben hastaneye gitmedim, esim de götürmezdi zaten...gitti bitti hayati bir kac saat icinde...sokdayiz hala insanin inanasi gelmiyor. bugün biraz agladim elbette cok üzüldüm korkuyroum Allahim insallah bebeklerimi korumustur........esimde diyor soguk kanli ol, sen sadece bebeklerimizi düsün....
pazar günü esim türkiyeye gidiyor, cenaze nakli almanyadan ancak pazartesi oluyormus...su iki günde dünyamiz hem sevincle doldu hemde üzüntüyle.....

Maalesef arkadaslar kaybettik esimin abisini..ben hastaneye gitmedim, esim de götürmezdi zaten...gitti bitti hayati bir kac saat icinde...sokdayiz hala insanin inanasi gelmiyor. bugün biraz agladim elbette cok üzüldüm korkuyroum Allahim insallah bebeklerimi korumustur........esimde diyor soguk kanli ol, sen sadece bebeklerimizi düsün....
pazar günü esim türkiyeye gidiyor, cenaze nakli almanyadan ancak pazartesi oluyormus...su iki günde dünyamiz hem sevincle doldu hemde üzüntüyle.....
Bebekcim,hamilelik haberini bu gece okudum ama bu arada da çok elim bir kayıp yaşamışsınız sizin adınıza ve en çok eşinin adına çok üzüldüm.Allah sizlere sağlık ve uzun ömür versin.Hamileliğini çok ama tebrik ediyorum canım.İşte sen şimdi daha çok umut verdin bana.Kıbrısta,yumuurta donasyonu ve 40 yaş üstü ilk denemede pozitif almak çok büyük umut oldu.En yakın zamanda bizlere de olsun inşallah..Ölüm yaşamın bir parçası.Keşke sıralı olsa.Sıralı bile olsa en yakınlarını kaybettiğinde çok acı yaşıyor insan.Sen metin ol ve en çok bebeklerini düşün canım.Allah onları size bağılasın.
Hasa misafirimiz hafta sonunu başka bir yakınında geçirmek için bu gün bizden ayrıldı.2 gün boyunca yataktan çıkmayıp uyumayı düşünüyorum...Uyandıkçada girip sizi okuyacağım.

eşine ve sana abinin eşine ve çocuklarına dayanma gücü sabırlar diliyorum :(

sen evlatlıkta istiyorsun sanırım.çok geç kalmadan başvur bence zaten bir süre sonra veriyorlar bebeği . bu süre içinde eşin alışır bu fikre. banada soğuk geliyordu bu fikir ama bizde tam tersi eşim ısrarcı 2 sene sonra bebeğim gelecek inşallah bende yaş 38 bu arada 3 kere donasyondan sonra verdik bu kararı 3de berk beyde. hakkında haırlısı inşallah. BEBEK başın sağolsun.allah sana ve ailene sabır versin . NİL çok geçmiş olsun unutmaki her şerde bir hayır vardır.böyle düşün ve kendini teselli et beterin beteri var.

bebek başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin...

canım benim başınz sağolsun. Allah sana,eşine ve ailesine sabırlar versin. hayat...ne denilebilirki Allah rahmet eylesin.sen kendine çok dikkat et.metanetli ol.bebeklerine hissettirme,inşallahh sağlıklı bir gebelik geçirirsin canım..

Hayatta her olan olayın ve başımıza gelenlerin bir nedeni var,,,,
Malesef olay olurken değilde olduktan çok sonra nedenini anlayabiliyoruz...

Nil başına gelen çok sevimsiz ve şanssız... Ama emin ol bu olay başına boşuna gelmedi bir anlamı var ama ne ???bunu en iyi sen anlayabilirsin... Hayat üzerimizden geçsede iyisiyle kötüsüyle sansıyla sanşsızlığı ile bizim... Bütün bakabilmek zorundayız... Buna çok üzülme bu mala gelen bir zarar.. Sonunda ölüm yok der büyüklerimiz...

Bebek, ben hayatım boyunca çok sevindim mi hep arkasından ne gelecek diye korkarım. Ama bu benim çocukluğumdaki bri travma neniyle. Daha yeni kurtuldum bundan..
Ama seniN yaşadığında tam bu... Benim 11 yaşında yaşadığım travma... Sevinç ve kaybediş...hayat vereceğini veriyor alacağını alıyor... Bizlerin bunu kabullenişide hayatın kalitesini belirliyor..

EŞİN İÇİN ZOR ÇÜNKÜ ARTIK O AĞBİ OLUYOR BELKİDE... Annesi belki bir takım yüklemeler yapacak ve ağbisnin kaybından dolayı eşinin omuzuna daha çok yük binecek... Bu çocukalrın yükü derken eşin çok boğulacak aman dikkat.... Herşeyi rölantiye al ve onla ilgilen...

SAKIN ÇOCUKLARINDAN BİRİ ERKEK OLURSA AMCASININ ADINI KOYMA... Bu konudaki tekliflerede direkt cevap verme... Çocuğun kaderine kötü etki eder.. Sakın bunuuntma başka zaman nedenini anlatırım sana...

Son düzenleme:

Doğmak ve ölmek......... Hayatın başlangıcı ve sonu... Sevgili Bebek eşine destek ol ve kendine bebeklerine de iyi bak canım. Efsune aklıma gelen şeyden bahsetmiş; nacizane ben de fikrimi söyleyeyim oğlun olursa amcanın ismini verme....... Dilerim geride kalanlar sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar.Hepinize sabır diliyorum...

Dünya'da yaptıracaklar arasında sırada ben varım sanki. En son Yusufzilan olmuştu onun negatifi en çok beni üzdü diyebilirim. İnsan kendiyle karşılaştırıyor elinde olmadan üstelik 45 yaşında olarak ilk ve son denemem olacak. Eşim spermleri diye tutturmasa şu anda kaç kere evlat edinmiştim. Amerikadaki arkadaşımın evlatlıklarından biri aynen ben çok şaşırdım görünce ve ağladım çünkü bebekliği bile benim fotogramlarımla birebir örtüşüyordu.

Arkadaşım kendini şimdiden negatife şartlama lütfen... Evet negatif alanlar var ama pozitifler de var. Hiçbirimizin durumu - var olan problemimiz, metebolizmamız, vücut yapımız v.s..vs... - aynı değil...Ayrıca hayat felsefeni bilmiyorum ama zamanı gelmişse oluyor,gelmemişse nafile...... Ayrıca neden ilk ve son denemem diyerek tekrar şartlıyorsun kendini;45 yaşın ne önemi var nasıl hissettiğin önemli! Etrafını da boşver kendine odaklan,kim ne derse desin..... -eşin bile- Sen ne kadar istiyorsun bu bebeği bu önemli canım...
Son dönemde negatif haberleri sanki forumu olumsuz etkiledi... Ben kendimce fikrimi hep söylüyorum hiç bir doktor ne kötü ne de iyi;hepsinin pozitifi ve negatifi var... Zaten uygulanan tedavi benzer varyasyonlar.... Negatif olunca hemen savunma mekanizmamız çalışıyor ve birilerine .....k atmaya çalışıyoruz :)))
Elbette iyi tartıp düşünüp hareket etmeliyiz ama işin de suyunu çıkarmasak ne iyi olur :)) Lütfen korkunun seni yenmesine izin verme,doktorunun negatif alan hastaları olabilir ama bak Aysevi Berk in hastasıydı ve sevgisini tarif edemediği 2 yavrusu var... Firdevste negatif alanlar oldu ama pozitifler de var Papatya gibi....... Senden de pozitif alacağız arkadaşım. Mutlu kal....

Back
X