arkadaşlar spermogramda 165 milyon sperm sayısı ,hız %60 ,baş anomolisi %80 yazıyor yani ne kadar spermmimiz sağlam ben anlayamadım ne olur yardım edin ..kaan aydosa sonucu yolladım ama hala dönmedi ben bu durumda ımcı yöntemini mi denemeliyim sizce fikirlerinize ihtiyacım varrr...

merhaba arkadaşlar,

konuyu uzaktan takip ediyorum, çoğunuzun sperm analizi ile ilgili kafa karışıklığı olduğunu görünce yardımcı olmak istedim. Dünya Sağlık Örgütü Kriterlerine Göre Standart Semen Analizi dokumanınına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ayrıca sperm analizinde olması gereken normal değerleri aynı dokumandan alıp aşağıda resim olarak ekliyorum. çoğu doktor krugere göre morfolojinin en az %14 olması gerektiğini söyler ama bu 1998 kriteridir. sperm analizinde kullanılan cihazlar çok geliştiği için artık daha çok sayıda hasarlı sperm bulunması normaldir ve o nedele de dünya sağlık örgütü 2010 kriterlerinde normal morfoloji değerini %4 e indirmiştir. sizin dikkat etmeniz gereken analizi yaptırdığınız laboratuarın 2010 dünya sağlık örgütü standartlarına uyup uymadığıdır. umarım aydınlatıcı olmuştur. $normal değerler.webp


http://www.turkurolojiseminerleri.com/sayilar/9/1-7.pdf
 
Tüzgarselin seni meRaktaydım ama yazmak yerine seni bekliyordum...

Kansızsan lütfen biraz gluten intoleransına yada guluten alerjisine bak. malesef türkiyede çok yaaygın ama insanlar bilmiyor doktorlar bile anlamıyor..
ben yıllarca kabızdım şimdi ise sorun yok bağırsak gazım yok ve değerlerim iyi..En büyük nedenlerinden biri bağırsak emilim yapmadığı için sen iyi beslensende kanın düşük çılkıyor...Doktorlar demir ilaçlarını yazıp duruyorlar bir türlü anlayamıyorlar...
Benimde kansızlığım vardı demir haplarını yutup yutup 50 den 56 çıkınca kestim..

Efsune, sabah 6 tüp kan verdim. bir yığın test istedi doktor ama gerçekten de içlerinde glutenle ilgili bir test yok. hastaneye gittiğimde bunu da yaptırayım. teşekkürler.
 
Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
 
Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem[/QUOTE

Bebek, gözünaydın... O 1,5 kese 2 olacak inşallah.... Sağlıkla devam etsinler ve kucağına aldığını da görürsün inşallah........
 
merhaba arkadaşlar,

konuyu uzaktan takip ediyorum, çoğunuzun sperm analizi ile ilgili kafa karışıklığı olduğunu görünce yardımcı olmak istedim. Dünya Sağlık Örgütü Kriterlerine Göre Standart Semen Analizi dokumanınına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ayrıca sperm analizinde olması gereken normal değerleri aynı dokumandan alıp aşağıda resim olarak ekliyorum. çoğu doktor krugere göre morfolojinin en az %14 olması gerektiğini söyler ama bu 1998 kriteridir. sperm analizinde kullanılan cihazlar çok geliştiği için artık daha çok sayıda hasarlı sperm bulunması normaldir ve o nedele de dünya sağlık örgütü 2010 kriterlerinde normal morfoloji değerini %4 e indirmiştir. sizin dikkat etmeniz gereken analizi yaptırdığınız laboratuarın 2010 dünya sağlık örgütü standartlarına uyup uymadığıdır. umarım aydınlatıcı olmuştur.Eki Görüntüle 609374


http://www.turkurolojiseminerleri.com/sayilar/9/1-7.pdf

Aytınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim tenarr benimde çok bilgim yoktu bu konuda ilk kez spermogram baktırdık..internettede bazı yerler %4 bazı yerler%14 sınır yazmış aklım karışmıştı.biz ankarada düzen lab.yaptırdık.doktorda. sayımızın iyi olduğunu hızın iyi olduğunu bu durumda baş anomilisinin yüksek olmasının çok önemi yokmuş duyarlılığın için teşekkür edrim:)
 
Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
bebek canım çok sevindim...geç gelince ister istemez bende sıkıntı çökmüştü. ohh güzel haberler verdinn:)). 1 hafta sonra ikizleri görmek nasip olur inşallahh çoookk sevindim.Allahım hayırlısıyla 9 ayı güzelce geçirtip kucagına almayıda nasip eylesin.
 
Böyle dangul dungul bir kadınla neden arkadaş olduğunu kendine sor????

Sınırını aşıp sen hayır dedin halde seni iplemeyen yapıyla ne işin var??? Yada ilişki şeklini değiştir derim. Sınırını çiz ve oradaki hayır demişliğin cehenneminde yaşa.. Bak birşeyler değişecek o zaman

Hadi gözümüz aydın Bende formu açıp göremeyince çok korktum..neyseki herşey yolunda bidakine diğer keseyide görüceksin inşallah
 
Lucrini vuruldum ama sen misin vurulan tik tak işleyen saatim sekteye uğradı menepoza mı girdim ne? Biletler alındı yerler ayarlandı benden tık çıkmıyor.Eh ne yapalım bari tatil yapayım.
 
Lucrini vuruldum ama sen misin vurulan tik tak işleyen saatim sekteye uğradı menepoza mı girdim ne? Biletler alındı yerler ayarlandı benden tık çıkmıyor.Eh ne yapalım bari tatil yapayım.

sevgili durugen nasıl yani anlamadım...sen hastalanmadan berk bey tarih vermedi herhalde değil mi?siz kendiniz mi aldınız yerlerinizi...daha hastalanınca estrofem içmeyecekmisin???
 
Aytınlatıcı bilgilerin için çok teşekkür ederim tenarr benimde çok bilgim yoktu bu konuda ilk kez spermogram baktırdık..internettede bazı yerler %4 bazı yerler%14 sınır yazmış aklım karışmıştı.biz ankarada düzen lab.yaptırdık.doktorda. sayımızın iyi olduğunu hızın iyi olduğunu bu durumda baş anomilisinin yüksek olmasının çok önemi yokmuş duyarlılığın için teşekkür edrim:)

tress06 yardımcı olabildiysem çok sevindim. bu konularda bilgi edinmenin zorluğunu, o panikleri telaşları çok iyi bildiğim için elimden geldiğince güvenilir kaynaklardan bulduklarımı paylaşmaya çalışıyorum. çocuk yoldaki herkesin allah yardımcısı olsun. bu arada dünya sağlık örgütünün orjinal kitapçığını da buldum biraz uzun ama :) çok detaylı bilgi sahibi olmak isteyen olursa diye ekliyorum. senin eşinin durumuna da çok sevindim sonuçları çok iyi. 165 milyon sperm ve %4 ü sağlam. zaten daha önce çocuğu da varmış eski yazdıklarından gördüm. korkmanı gerektirecek hiçbişey yok zaten doktorlar da söylemiş.

http://whqlibdoc.who.int/publications/2010/9789241547789_eng.pdf
 
bizdede ben donasyon isterken eşim evlatlık istiyor razı geldim ne yapabilirimki.3 kere o yollara götürdüm adamı artık pes etti.bende tabi . olmadı ne yapalım 5kez 6 kez deneyenlere helalolsun.iyi dayanıyorlar hem maddi hem manevi çok zor bir süreç

merhaba somtik,

evlat edinme konusunda kafan karışıksa varsa forumdaki "sümüklü böceğin hikayesini" ve evlat edinme yolundakilerin açtığı konuyu okuyabilirsin. eminim çok duygulanacaksın. kimsesiz bir çocuğa sahip çıkmak en büyük mutluluklardan biri bence. inşallah herşey gönlüne göre olur. sevgiyle kal.
 
Zeytin arkadaşım bu arada en sevdiğim ağaçtır. Bir kere ağzımdan geliyorum çıkmış illa giderim de adeti denk getiremedim işte. Adet gelmiyor diye programımı altüst etmiyeyim onun yerine Kıbrıs'ın altını üstüne getireyim dedim. Lukrin vurulanlar Allah rızası için şu gecikmelerini bir yazsalar da bundan sonrakilere en azından örnek olur. Her tarafım şişti yüzük parmağım bile ama yavru vatanla şöyle bir kucaklaşacağım. Ee bu kadar sevgime karşın bana birşey veremezse umarım ben ondan birşey alabilirim :))) Bir öpücük mesela! Neyse şaka bi yana ben Kıbrıs ta aylarca kalır hatta oraya yerleşir mişim :)))
 
selam arkadaşlar,
iki gündür foruma bakamadım. yine hastaneler, testler...
bu sefer de sorun kanımın az olmasında. aslında demir hapları kullanıyorum ama ona rağmen çok fazla düşmüş. bu şekilde doğum yapamazsın diyip hematolojiye sevk ettiler beni. hematologda bir yığın test istedi. nedenini bulup ona göre tedavi uygulayacakmış. sonuçlar haftaya çıkacak.
genel olarak iyiyim. sorduğun için teşekkürler nil.

yusufzilan, rüyamda seni gördüm. sen beni arıyorsun. yarın şu saatte şu duayı okur musun diyorsun.transferin varmış. ben de tabii ki diyorum ama duanın ne olduğunu anlamıyorum. sonra ne istediğini anlamak için ben seni görüntülü arıyorum. karşıma pusette bir kız bebek çıkıyor. bembeyaz, tombalak, çoook tatlı bir kız. senin kızınmış. inşallah gerçek olur.
efsune seni de gördüm. yanımdaydın bu esnada. birşeyler konuşuyorduk ama rüyanın o kısmını net hatırlayamıyorum :(

can acımalarına gelince, ben de buradan bir kez paylaşmıştım. insanın yarası hem bu kadar derin hem de bu kadar deri üzerinde nasıl olur biliyorum. en ufak dokunmada kabuk kopar ve kanamaya başlar.akan kan dışarıya değil, en derine akar. benim de çook canım yanmıştı. tese sonrası geçmiş olsuna gelen karnı burnunda yakınımla diğeri yaklaşık 2 saat hamileliklerini anlattılar eşimle bana. ama şimdi kendime kızıyorum. neden dur demedim onlara diye. daha hassas olmalarını isteyebilirdim. güçlü görünmek adına sessiz kaldım ve gittiklerinde bağıra bağıra ağladım.imkanınız varsa karşınızdakini rica ederek susturun. acıtmayın kendinizi.

şimdi 'baby on board' , 'coming soon' yazan esprili hamile tişörtlerini dışarıda giyemiyorum. çünkü ben çok özenirdim. eğer karşımdakinin henüz çocuğu yoksa hamilelikten bahsetmiyorum. 5 ay öncesine kadar canımı acıtan şeyleri ben başkalarına yapmıyorum ama bir yandan da düşünüyorum. ben yaşamadığım için bilemediğim ve dolayısıyla canını acıttığım insanlar çok mudur acaba?

buraya kendimle ve kızımla ilgili yazmamın sebebi de hem yaşadıklarımı paylaşmak hem de size umut olmak. görün ve lütfen vazgeçmeyin diye. birgün hepimiz anne olacağız inşallah :) belki kendi yumurta ya da eşimizin spermleriyle tüp bebekle, belki donasyonla, belki evlat edinerek, belki taşıyıcı anneyle... ama bize de anne diyenlerimiz olacak. lütfen inanın ve vazgeçmeyin. vazgeçmeyelim. umudumuz daim olsun.

rüzgarselin yazdıklarını ağlayarak okudum. benim de iş yerinde bir arkadaşım gel sana oğlumun fotoğraflarını göstereyim dediğinde (durumumu biliyor) "hayır lütfen gösterme kötü etkileniyorum" dedim ve çok da iyi ettiğimi düşünüyorum. söylenenler sizi incitiyorsa size zarar vermesine izin vermeden hemen durdurun. çocuk özlemi çekmeyen insanlar bilerek ya da bilmeyerek sizi incitebilir ama engel olmak bizim elimizde. ayrıca bu, ben çocuk sahibi oldum da sanki uzaya roket gönderdim havaları da maalesef orta üst sınıfın yeni modası. kübiklere boy boy fotoğraflar asmalar, çocuklarının fotolarından takvimler yaptırmalar, milyon tane hamilelik ürünü vs. hep toplumu tüketime yönlendirmenin sonucu gelişen şeyler. bizim annelerimiz hamile kaldıklarında ya da çocukları olduklarında bugünkiler gibi evrenin ve yaşamın varlığının sırlarını ben çözdüm havalarında dolaştıklarını hiç sanmıyorum.
 
Son düzenleme:
Selam kizlar, bir tane minnacik kese vardi :) yanindada bir tane daha tam belli olmayan vardi. Doktor saka olarak 1,5 kese var dedi :) 7 gun sonra tekrar gitxem
oh be arkadaşım.şimdi misafirlerim gitti paldır küldür nete oturdum,sabahdan beri haberini bekliyorum.çok ama çok sevindim,allahım tamamına erdirsin 1,5 umuz 2 olsun inşallah yarabbim :) sevgiyle kal sevgili bebek :) hep güzel haberler ver lütfen :)
 
Son düzenleme:
Diyordum gönlüme göre olmuş.

Gelelim senin sağlık durumuna okudum yazını ay gözden kaçırma yapılması gerekenleri kansızlıkda böyle zırt diye çıkmış oy allahım!!! Allah seni ve kızını eşini korusun inşallah canım arkadaşım bebek de ulturasonyaptırmış rabbim onada çok sevindim.sen ne zamandır yazmıyorsun merak ediyordum seni ay çok mutlu oldum rüyadan ha bu arada rüzgarselin allah kısmet ederse tekrar karar verdik denemeye bu defa firdevs hanımda denicem görüşmelere başladım
mart nisan gibi. Pıhtılaşma testini yaptırıcam.

Ayrıca bu istediği testler nerde yapılıyor ne kadar fiyatı aç yada tok mu birde nekadar zamanda sonuç alınıyor
ve tahlil sonucu nasıl olmalı .
Ay ne kadar çok soru deme rüzgarselin.beni yeniden heyecan sardı kuş gibi uçuyorum mutlulukdan rüyan çıktı canım işte benden haber aldın.


Kızlar yukardaki yazdığım pıhtılaşma ile igili yardımcı olursanız sevinirim.
 
Canım benim allah gönlüne göre versin seni tebrik ediyorum.
Ay bir 7 daha bekleriz allah kaç tane bebeğin varsa eşinşe sana bağışlasın inşallah.
Dilerim rabbimden beraber yaşlanırsınız.

Bende allah izin verirse tekrar denemeye karar verdik.
Firdevs hanımda görüştüm.irem çok tatlı ya....!!!!
Pıhtılaşma testi istedi
nasıl bir test acaba? Yapanlar varsa yardımcı olurmusunuz?
 
Allah sizinde gönlünüze göre versin inşallah
bende aralık da denedim negatifi görmüştüm
allah kısmet ederse tekrar denemeye karar verdik allah sizinde bizimde yardımcımız olsun inşallah.

Hepiniz hoşgeldiniz ve kucağınız dolu gidersiniz inşallah.
 
Back
X