arkadaşlar spermogramda 165 milyon sperm sayısı ,hız %60 ,baş anomolisi %80 yazıyor yani ne kadar spermmimiz sağlam ben anlayamadım ne olur yardım edin ..kaan aydosa sonucu yolladım ama hala dönmedi ben bu durumda ımcı yöntemini mi denemeliyim sizce fikirlerinize ihtiyacım varrr...
merhaba arkadaşlar,
konuyu uzaktan takip ediyorum, çoğunuzun sperm analizi ile ilgili kafa karışıklığı olduğunu görünce yardımcı olmak istedim. Dünya Sağlık Örgütü Kriterlerine Göre Standart Semen Analizi dokumanınına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. ayrıca sperm analizinde olması gereken normal değerleri aynı dokumandan alıp aşağıda resim olarak ekliyorum. çoğu doktor krugere göre morfolojinin en az %14 olması gerektiğini söyler ama bu 1998 kriteridir. sperm analizinde kullanılan cihazlar çok geliştiği için artık daha çok sayıda hasarlı sperm bulunması normaldir ve o nedele de dünya sağlık örgütü 2010 kriterlerinde normal morfoloji değerini %4 e indirmiştir. sizin dikkat etmeniz gereken analizi yaptırdığınız laboratuarın 2010 dünya sağlık örgütü standartlarına uyup uymadığıdır. umarım aydınlatıcı olmuştur.

http://www.turkurolojiseminerleri.com/sayilar/9/1-7.pdf