merhaba Tresscim,
Testlerin sonuclari formatlari farkli sekilde aciklandigi icin eksiksiz yorum yapacagimdan emin degilim. Ancak anladigim (sende tahlil sonucu ile benim yorumlarimi birlestir) mthfr 1298 homozigot normal yazmissin yani homozigot mutasyon yok. Ancak ayni gende heterezigot var. Benim de aynen. Yani pihtilasma unsurunda tasiyicisin (heterezigot) Homozigot ise aileden gelen pihtilasma demek. Homozigotta cift gen oldugu icin pihtilasma daha fazla oluyor.
mthfr 677 de heterizigot yazmissin . Yani yorum ayni.
Ancak mt/mt hemozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor) bunu tam anlamadim.
Kan da pihtilasma unsuru tasiyorsun. Ancak hic problem degil. Doktorunun verecegi Transfer gunu ile baslayan kan sulandirici igneyi hergun kullanirsan saglikli bir sekilde hamilelik gecirebilirsin ins. Bu testi yaptirman cok onemliydi. Tum tahlilleri yaptirarak ve dr a yorumlatarak yeni bir tedaviye baslamak basariyi artiracaktir. Ben ilk denemede hicbir tahlil yapmadan gitmistim. Hatta rahim kalinligina bile bakilmamisti. Maille gelen ilac programini uygulamistim olmadi. Savas bey in onerdigi prof.a` hicbir sorun olmadigi halde histereskopi oldum. Bir sorun cikmadi sukur.Ilac programini prof yapti. Kibris hic karismadi bu sefer. Bende rezerv azligi var.
Simdi ise idrar tahlilinde bol bakteri cikti. Prof. idrar kulturu istedi. Yarin sonucu alip dr.a gosterecegim. Ins onemli bir enfeksiyon gecirmiyorumdur.