arkadaşlar formda genelde donasyon yaptıranlar ileri yaş olan yumurta rezervi azalan yada çok fazla düşük yapanlar var gibi geldii..biliyorsunuz ben erken menepozum.formda hiç erken menepoz olup başaran yok sanırım tüm sayfaları okumaya çalıştım belki denk gelmedim.erken menepoza giren bir bayanla düzenli adet gören bayanın rahim durumu aynı olabilir mi acaba sonuçta hiç adet görememek rahimin kalitesini bozabilir. off benim şansım az mı acaba düzenli adet görenlerden kafamda bunlar dönüyorr.

korkma tresscim rowina var önceki sayfalara bakarsan. erken menopozdaydı ve şimdi ikizleri var maşallah.

merhaba Tresscim,

Testlerin sonuclari formatlari farkli sekilde aciklandigi icin eksiksiz yorum yapacagimdan emin degilim. Ancak anladigim (sende tahlil sonucu ile benim yorumlarimi birlestir) mthfr 1298 homozigot normal yazmissin yani homozigot mutasyon yok. Ancak ayni gende heterezigot var. Benim de aynen. Yani pihtilasma unsurunda tasiyicisin (heterezigot) Homozigot ise aileden gelen pihtilasma demek. Homozigotta cift gen oldugu icin pihtilasma daha fazla oluyor.

mthfr 677 de heterizigot yazmissin . Yani yorum ayni.

Ancak mt/mt hemozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor) bunu tam anlamadim.

Kan da pihtilasma unsuru tasiyorsun. Ancak hic problem degil. Doktorunun verecegi Transfer gunu ile baslayan kan sulandirici igneyi hergun kullanirsan saglikli bir sekilde hamilelik gecirebilirsin ins. Bu testi yaptirman cok onemliydi. Tum tahlilleri yaptirarak ve dr a yorumlatarak yeni bir tedaviye baslamak basariyi artiracaktir. Ben ilk denemede hicbir tahlil yapmadan gitmistim. Hatta rahim kalinligina bile bakilmamisti. Maille gelen ilac programini uygulamistim olmadi. Savas bey in onerdigi prof.a` hicbir sorun olmadigi halde histereskopi oldum. Bir sorun cikmadi sukur.Ilac programini prof yapti. Kibris hic karismadi bu sefer. Bende rezerv azligi var.

Simdi ise idrar tahlilinde bol bakteri cikti. Prof. idrar kulturu istedi. Yarin sonucu alip dr.a gosterecegim. Ins onemli bir enfeksiyon gecirmiyorumdur.

Merhaba selale, tressin sonuçlarını yorumlarken bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım. sonuçlarda şöye geçiyor

mthfr 1298 mutasyon analizinde n/n hemozigot normal(mutasyon taşımıyor)
m+/n heterozigot mutasyonu tek alelde taşıyor
mt/mt hemozigot mutant (mutasyonu her iki alelde taşıyor)

yani asıl sonuç en üstteki, diğerleri ise sonuçlar o şekilde çıksaydı nasıl yorumlanacağını anlatıyor. yani homozigot normal demek her iki gen de normal (mutasyon yok), heterozigot mutasyon demek genlerden biri normal biri bozuk, homozigot mutant demek ise her iki gen de bozukluk var. bunları açıklamaya çalışmış. ama tress in sonuçlarının ikisi de homozigot normal çıkmış yani mthfr 1298 ve mthfr 677 genlerinde mutasyon yok (normal). ama benim de anlamadığım neden sadece bu iki genin araştırıldığı. çünkü tam trombofili panelinde factor 5 leiden, pai, Protrombin (G20210A) gibi diğer gen analizleri de var, bunlara bakılmamış mı acaba?

Bebekcim bendede kanda pıhtılaşma sorunu varmış tahlilerimi bir doktor arkadaşım yorumladı.sanırım sendede bu sorun vardı.pıhtılaşma için kullanıcağın ilacın yada iğnenin dozajını firdevs hanım mı ayarladı yoksa seni hazırlayan doktorun mu canım.birde sen peregnolmüydü tam hatırlamadım bağışıklık için ilaç kallandın mı...bir iğneden bahsetmiştin çok önemli diye hatırlatırsan çok sevinirim benim gitmeme az kaldı böyle elim ayağım dolaştı...lütfen bana yardım ett

merhaba tress sırayla okuyup hemen yazdığım için şimdi gördüm bunu ve çok şaşırdım. mthfr 1298 homozigot normal sonucunu yazmıştın ayrıca mthfr 677 de aynı demiştin. doktor arkadaşın neye dayanarak pıhtılaşma olduğunu söyledi anlayamadım. sevgiler.

teşekkür ederim ilgine canım.inan ilk defa bu tahlilleri falan duyuyorum hiç bir bilgimde yoktu bu işlerde çok acemiyim hiç tüp denemem olmadığı için .... bu güne kadar sadece standart hormon tahlilleri ytapıldı.pıhtılaşmada bu iki faktöre bakılması gerekiyor diye okumuştum bir yerde bende bunları yaptırdım.off ne zor işlermiş bunlar arkadaşım ..
malum az paralar gitmiyor donasyona bende kendimce gitmeden rixsleri minumuma indirmeye çalışıyorum.tek eksiğim sanırım iyi bir tüp bebek doktoru lazım bana.

Canım ben şubat sonu inşallah gidicem....heycanlıyım.. proluton depot muydu ismi iğnenin türkiyede bulamyız mı iğneyi.daha önce hic tüp denemem olmadığı için bana isimler çok yabancı geliyor.Ben kıbrısta Donasyon olup aynı gün dönücem.

Sorun degil canim.. Evet proluton depot ignesi. Tuerkiyede 50likleri var, 500 lukleri bildigime gore yok. Ustelik olsa bile acaba tr deki doktorun yazicak mi sana? O yuzden bir kac tane fazla al derim ordan. Ben mesela o hatayi yaptim tekrar dondugumde igneyi taa fransadan getirttirmek mecburiyetinde kaldim cunku almanyadada 500 lukleri yokdu

1 haftadır giremiyorum... Hala evimde değilim,hem iş hem tatil dedim ama işten kendimi kurtaramadım....Mart sonuna kadar da çok yoğun işlerim.Bu durumda bana Kıbrıs mart değil nisan gibi görünüyor...

Hızlı bir şekilde göz attım foruma;Waltkrayburg öncelikle sana geçmiş olsun diyorum ki geçecek.... Kaybettiğine değil kazanacaklarına odaklan. Eşinin davranışı evet üzücü ancak onu en iyi sen tanıyorsun; o sözleri gerçekten öyle hissettiği için mi yoksa gerçekten kendinin de çok canı yandığı için mi söyledi? Eşinle ilgili karar verirken onunla ilişkini bütünüyle sorgulayarak karar vermelisin kanaatindeyim... Yaşın 37 ne güzel.... Senin yaşında 2. evliliğimi yaptım ve kısa bir süre önce 44 oldum ve donasyon deneyeceğim,kendi isteğim ve kararımla.... Önce kendini sev ve önemse....ki insanlar seni önemsemeyi öğrensin....

Durugen herşey gönlünce olsun arkadaşım gelişmeleri bekliyoruz...

Denemeye karar veren arkadaşlar, kararınız hayırlı, yolunuz açık olsun.....

transferin 2 .günü kanamam başladı.gece hiç uyumadım .eşii üzmemek için ağlayamadım. karnımda adet sancısı gibi sancıdda var deliricem aradım transferde polip görmüşlerdi kanamanın polipten olabileceğini söylediler. kızlar dua edin bana lütfen çok umutluydum .harikaydı herşey hatta eşimle otelin kapısında servisi beklerken 4 yapraklı yonca bulmuştuk sevinçten çığlık atmıştım şansımız dönecek diye bu sefer olacak diye
.

ewt canım aynı şeyleri yaşamışık.senin kistlerin çikolata kistimiydi?donasyonu kaç yaşında denedin birde rahimde problem varmıydı iki kez donasyon denemişsin olmamış ya bendede olumsuz olursa diye korkuyorum benimde ilk ve son şansım olucak heralde çok paralar gidiyo.ben bursada oturuyorum benim burdaki dr um dünya tüp bebeği önerdi bana orası iyi dedi bilmiyorum bakalım.şu an belim çok arıyo kistlerden dolayı heralde sendede oluyomuydu bel ağrısı kasıklarım ağrıyo yapışıklık da olabilir heralde laporoskopi olmam lazım ama korkuyorum olumsuzluklardan artık.

merhaba ,

çikolata kisti denen şey endometrosis kisti ise yani yumurtalık kisti ise evet.sürekli üreyen.menepozda kesiliyor bel ve kasık ağrısı. menepoz oldum kurtuldum valla.hatta cinsel yaşam bile renklendi çünkü o sırada:) ağrı ve kötüsü acı çok oluyordu kistler varken.ne kadar da ameliyat olsan adet kesilmediği sürece acı çekiliyor.
ilk donasyon 40 ikincisi geçen sene.rahimle ilgili bir sorun söylemiyorlar.kalınlaşma normalmiş. bilmiyorum başka neler yapılabilir.
burdaki arkadaşlar rahimle ilgili ne testler yaptırmışlar .onlara soralım bence:)
rahim filmi çektiler zaten o filmlere istinasen tüpleri aldılar. rahim filminde hala tıkanıklık görülüyor muydu sende.görülüyorsa tüplerini tamamen aldırmalısın galiba.
pıhtılaşma testi rahimle mi ilgili bilmiyorum . onu da yaptırmak gerekiyor bende yaptırmadım sanırım dr. a soracağım.
bende dünya tüp bebeğe gitmek istiyorum.
tedaviler evet pahalı.ben bütün maaşlarımı ve eşimin birikimlerini bu yolda harcadık 15 senedir ve devam ediyoruz. 4500 euro -1000 euro da otel ve 3-4 günlük konaklama giderleri tutuyor.5500 euro yaklaşık 130000 tl.

eşin isityorsa dene .metanetli olmamız lazım. parayı düşünmemek lazım ama olmuyor biliyorsun. kendine iyi bak.

dua et bol bol bana da ltf:)

Arkadaşlar benmim takiplerimi başından beri eşimin kadın doğum uzmanı bir arkadaşı yapıyor.başkada eşim donasyonu konuşmak istemediği için hiç başka doktora gitmedik.acaba bu kez hazırlık rahim kalınlığı takibi için bir tüp bebek uzmanına mı gitsem diyorum. Ama kime gitmeliyim bilemiyorum donasyon olduğunu söylesem nasıl davranırlar onuda bilemiyorum.söylemesem muayenede hemen anlıyorlar erken yumurta yetmezliğiniz var diye biliyorlar..ankarada gidebiliceğim tüp bebek uzmanı özelime yazar mısınız

canım ,
ankara da tek tavsiye edebileceğim dr.cihangir çakıvıcdır.dünya literatürüne girmiş bir dr dur.
yaklaşık 15 senelik dr. umdur.tüp bebek konusunda uzmandır. karşimin lkist ameliyatında 3 ay sonra ham,ile kaldı.neyazıkki ben o kadar şanslı değildim. il kameliyatımı başka dr yapmıştı .ama diğer tedavilerimin hepsini o yaptı .kıbrısı da o önermişti.gönül rahatlığıyla gidebilrisn.internette adresi var.eskişehir yolu .tepe prime da muayenesi.

seviglerimle

Herkese merhaba bende bir süredir sizleri okuyorum. Tecrübeleriniz cok önemli bu sürecte bana da destek olursaniz cok sevinirim. Biz sperm donasyonu düsünüyoruz. Aranızda sperm donasyonu ile hamile olan varmı?? Bana bu konuda yardımcı olursanız cok mutlu olurum 😊😊😊

canım kendini harab etme.doktorun ne dedi geçici yani polipten dolayı geçici bir kanama mı dediler?yani polipin bunu yapması emriyoya zarar vermez dediler mi?bazen tutunma döneminde de oluyor böyle kanama ve ağrılar.rengi ve miktarı nasıl kanamamın ?

şimdi biraz iyiyim akıntı şeklinde ama pede bulaşıyo işte kırmızı renkte korktum ve panikledim eşimde polipten dolayı diyo ama diğer transferde de 8.gün kanamam başladı.hayırlısı demekten ve tevekkül etmekten başka yapacağım birşey yok sanırım

teşekkür ederim ilgine canım.inan ilk defa bu tahlilleri falan duyuyorum hiç bir bilgimde yoktu bu işlerde çok acemiyim hiç tüp denemem olmadığı için .... bu güne kadar sadece standart hormon tahlilleri ytapıldı.pıhtılaşmada bu iki faktöre bakılması gerekiyor diye okumuştum bir yerde bende bunları yaptırdım.off ne zor işlermiş bunlar arkadaşım ..
malum az paralar gitmiyor donasyona bende kendimce gitmeden rixsleri minumuma indirmeye çalışıyorum.tek eksiğim sanırım iyi bir tüp bebek doktoru lazım bana.

Merhaba tresscim, aslında bu kan pıhtılaşması olayını kadın doğumculardan ziyade hematologlara da baktırabilirsin, onların uzmanlık alanı sonuçta. sen de ankaradasın diye söylüyorum ben osman özcebeye gitmiştim. sadece genetik testleri diil birçok başka test de istemişti pıhtılaşmayla ilgili. mesela protein c, protein s aktivitesi falan. mesela bende mthfr 677 homozigot mutant çıkmıştı yani her iki genim de hasarlıydı. ama dedi ki buna çok takılma homosistein düzeyine baktık normal o zaman bu mutasyonun önemi kalmadı. bir de daha 8. haftadan sonra tekrarlayan düşüklerin yoksa pıhtılaşma olayını da çok kafana takma derim. yani bu testler aslında 8. hafta üzerinde en az 3 düşük yapan kadınlara yapılıyor. bunun da oranı %2 falan yani öyle kolay kan pıhtılaşması sorunu yaşamazsın. ama dediğim gibi için rahat olsun istiyosan eğer hematoloğa gitsen daha ii bence

4ekim merhaba sanırım sende sperm donasyonu düşünuyosun.Geçmiş sayfaları okudum biraz ama eşin bu konuda biraz hassas galiba. Ben araştırıp eşime onerdim ama olumlu yaklaştı. Erkekler bizden biraz daha hassas bu konuda.Ama sonucta biz yetistiricez o cocuğu inşallah olursa tabii. Sen 6 kez denemişsin ben 3 kez denedim. Ama beni maddi olarakta manevi olarakta cok yıprattı. Özellikle manevi olarak çok zor bi süreç. O yüzden bu sefer donasyon denemeye karar verdik. Umarım hepimiz icin hayırlı olur...

4ekim merhaba sanırım sende sperm donasyonu düşünuyosun.Geçmiş sayfaları okudum biraz ama eşin bu konuda biraz hassas galiba. Ben araştırıp eşime onerdim ama olumlu yaklaştı. Erkekler bizden biraz daha hassas bu konuda.Ama sonucta biz yetistiricez o cocuğu inşallah olursa tabii. Sen 6 kez denemişsin ben 3 kez denedim. Ama beni maddi olarakta manevi olarakta cok yıprattı. Özellikle manevi olarak çok zor bi süreç. O yüzden bu sefer donasyon denemeye karar verdik. Umarım hepimiz icin hayırlı olur...

canım evet haklsıın ,elleri ayakları,gözleri...ona benzesin istiyorduk ama olmadı işte.sperm var ama morfolojisi bozuk(%0),azospermi olsa belki farklı mı olurdu bilmem?sperm olunca hala umut var sanırım onda.ama ben tükendim,dediğin gibi maddi manevi beni mahvetti.üzüntüden tiroidim bozuldu,6 yıllık evliyim.son 1 yıldır az üzülüyorum,ilk yıllar çok taktım.2.evliliğimiz eşimle.ona "sorun varsa baştan bileyim çocuk benim için önemli,sonradan çıkarsa sorun yaşarız"dedim ama o "sorun eski eşteydi"dedi ama bizimkinde de sorun varmış.ben çok üzüldüm kandırılmış gibi hissettim kendimi.anlayabiliyor musun yaşadığım tramvayı,çifte üzüntü yani?

kızlar şimdi bir sorunum oluştu.biz ankaraya 110 km uzaktayız.bulunduğumuz ilde doğuşun anlaşmalı olduğu doktor yokmuş ankaraya git gel yapmalıymışız,oradan doktor bulabiliyormuşlar sadece.bu ay sonu başlanacaktı normalde,ama okulla birlikte bu bana çok zor olacak.

küçük şehirlerde olan arkadaşlar tedavi boyunca büyük şehre mi git gel yaptınız,yoksa kendi şehrimizden doktor mu bulsak?benim bir kadın doğumcum yok burada donasyon olunca devlet hastanesindeki doktor nasıl bakar bu işe yanaşırlar mı sizce.

bana akıl verin lütfen...sizler nasıl bir yol izlemiştiniz?

öncelikle gecmis olsun canim. merak etme insallah iyi gider hersey.

transferden iki gün sonra olduysa bu olay, kacinci gün transferi yaptirmistin sen? yani embyrolar kac günlükdü - 3 mü yoksa 5 mi?
ve kan in rengi ve mitkari nasildi?

sana bol sanslar canim. yüce rabbim "ol" derse oluyor biliyorsun!!! hic üzme kendini!!!

3. gün embriyosuydu.çok fazla değil kanamam ama afedersin tuvalette silince kırmızı renkli kan geldi pedde görünce de iyice panikledim şimdi iyiyim azaldı yatıyorum zaten şimdi Allahın takdiri biliyorum

öncelikle gecmis olsun canim. merak etme insallah iyi gider hersey.

transferden iki gün sonra olduysa bu olay, kacinci gün transferi yaptirmistin sen? yani embyrolar kac günlükdü - 3 mü yoksa 5 mi?
ve kan in rengi ve mitkari nasildi?

sana bol sanslar canim. yüce rabbim "ol" derse oluyor biliyorsun!!! hic üzme kendini!!!

selam biliyorsunuz benim kan testim negatif cikti,ama ayin birinde adet olmam gerekiyordu olmadim karnim falanda agrimiyo yani hic belirti yok ilac kullanmayida biraktim testden sonra,,neden adet olmuyorum negatif cikan arkadaslar sizdede oldumu ?benim adetim duzenliydi gunu hic sasirmiyordu

Back
X