yaşadıkların beni derinden etkiledi Allah dağına göre kar verir derler ya bence sen çok güçlü bir kadınsın umarım hepimiz için yolun sonu gelmiştir ve ilk denememizde hayırlı sonucu alırız .herkesin sıkıntısı kendi gözünde büyük benim eşimde azosperm var yani hiç tüp bebek işlemine bile geçemedik bende keşke en azından deneyebilseydik diye yakınırdım herşeyin hayırlısı dememk gerçekten daha doğru ve bizi ayakta tutan sebeplerde bunlar.

arkadaşlar ya az kaldı gitmemme 15 gün falan ama aklım çok karışık berk bey konusunda durugenin söledikleri gerçi kime gideceğim belli değil ama 2 doktor var verda ve berk.gitmeden stres başladı benim offf ıoffff çok korkuyorum

Şimdi de kromozom anomolisi durumunda bu değerlerin yükselmediğini öğrenmiş bulunuyorum. Allah aşkına biri bana söylesin pgt her yer yapıyor dedik ve ben de dr uma söylemiştim merak etmeyin en iyilerini seçip koyacağız demişlerdi hatta tekrar tekrar sorduğumda ekstra ödemem gereken birşey varsa söyleyin dediğimde berk bey pgt nin embriyo kaybına neden olduğunu söylemişti. Çünkü biliyorsunuz 4 embriyoda ısrar etmiştim. Şimdi geriye dönüp düşündüğümde neden salak gibi hayır ben PGT istiyorum demedim? İşte bazen öyle tutuluyoruz ama bunu zaten merkezler ücretsiz yapıyorlarmış burdan adını vermeyeceğim çok ünlü bir tüp bebek uzmanına danıştım benden transfer edilen embriyoların kalitesi konusunda detaylı bilgi istedi donör yaşı da buna dahil ben de cevabım olan bilmiyorumun dipsiz kuyusunda boğuldum işte ne hissettiğimi bilin ve benim durumuma da düşmeyin diye yazıyorum yaşayan bilir.Benden önce bu yollardan geçen bilir ama size de deneyim olsun. Girin amerikan sitelerine dr a sorularını kaçıncı gün embriyosu donör yaşı embriyo kalitesi sayısı şuydu değerlerim de şu lütfen yorumlar mısınız diye soruyorlar. Umarım mesajımı anlamışsınızdır herşey gönlünüzce olsun!

cnm ya off offf ne diyeceğimi bilemedim şimdi bizim güvenmekten başka çaremiz kalmıo ki işte ne desek boş doktorlara anlamadım gitti.nasıl olur yaaaa...hayırlısı cnm benim sıkma canını üzme ne olur cnm dualarımız seninle sana özelden msj attım cnm geldimi?benimde aklım karıştı şimdi

canım değerin birgün sabit kalması olmadığı anlamına mı geliyor?doktorun ne dedi belki de endişelenecek bişey yoktur.bence berk beyle konuş bakalım belki 2 gün sonra değerin artmış olur.ne diyeceğimi bilemedim ama bence sakin olmanın faydası olabilir.

Şimdi de kromozom anomolisi durumunda bu değerlerin yükselmediğini öğrenmiş bulunuyorum. Allah aşkına biri bana söylesin pgt her yer yapıyor dedik ve ben de dr uma söylemiştim merak etmeyin en iyilerini seçip koyacağız demişlerdi hatta tekrar tekrar sordu

Sevgili arkadaşım biliyorsun benimde donasyondan sonra 8 haftalıkken kalbi durdu ve kromozom anomalisi dediler,berk beyde buradaki tüp bebek merkezide ıncık cıncık (bunu ben diyorum) bütün gen tahlillerini yumurtalara yapmanın yada sperme yapmanın mümkün olmadığını genç yumurtada ve genç annelerde de kromozom anomalisine bağlı ddüşüklerin yaşayabileceğini söylediler nitekim benle aynı zamanda bir kızı olan ve doğal yolla hamile kalan arkadaşımda düşük yaptı onada gen anomalisi dediler yani bir nevi şans,zamanı gelmemiş demekki veya belki de olmaması gerekiyor bilemiyorum..

durugen seni öyle iyi anlıyorum herhalde benden daha iyi anlayan olamaz.... lütfen kendine dikkat et sabırlı ol şu kesin sonuç belli olsun önce... çok zor biliyorum ama inan her şey güzel olacak... önemli olan senin sağlığın... ben hep kendime böyle dedim... hep kendimi kendim tedavi ettim... sende öyle yap bunu başarabilirsin... hiç belli olmaz allahtan ümit kesilmez belki sonuç değişir... ben iki kez hamile kalabildim biri 21 haftalık sonlandırıldı diğeri geçen mayıs kendiliğinden gelen ve yine kendiliğinden giden bir gebelikti... bunun dışında 3 aşılama 11 tüp bebek tedavisi (yarım kalan tedaviler dahil) neler yaşıyor insan... bazen diyorum ki çevremde benden fazla acı çeken varmıdır diye ama forumlarda okuduklarım benim yaşadıklarıma benzer yaşanılanların var olduğunu gösteriyor...

sevgili kangurum gerçekten zor yollardan geçmişsin ama eminim sen elinden gelen herşeyi yaptın,maalesef ki hayatın akışına müdahale edemiyoruz,yakın bir arkadaşım forumda daha önce anlatmıştım 10 tüp bebek denemesinden sonra hamile kaldı,5,ayda down sendromlu olduğu öğrenildi ve aldırmak zorunda kaldı,ben o zaman acaba ben ne yapardım diye düşünüp vazgeçmezdim demiştim ama sadece kendin için değil bazen o can için de vazgeçmek gerekebiliyor,arkadaşımın dediği kardeşi olmayacak biz öldüğümüzde ona kim bakacak,annesi babası da yoktu arkadaşımın ve aldırma kararını verdiler,tekrar denedi gene hamile kaldı ve şükürler olsun şimdi 3 yaşında çok sağlıklı bir kızı var allahım hepimize göstersin,hayatta herşey bizler için acısı da tatlısı da...

canım senin doktorun da bir ilginç geldi bana doktorlar zaten randevulu çalıştıkları için şu an zaten müsait olup olmadıkları bellidir şunun şurasında 15 gün kaldı diyorsun son dakikaya neden bırakıyor ki ?belki sende kendi açından araştırmak isteyeceksin dimi ama.neyse aklını karıştırmak istemem hakkında hangisi hayırlısı ise o olsun inşallah

canım senin doktorun da bir ilginç geldi bana doktorlar zaten randevulu çalıştıkları için şu an zaten müsait olup olmadıkları bellidir şunun şurasında 15 gün kaldı diyorsun son dakikaya neden bırakıyor ki ?belki sende kendi açından araştırmak isteyeceksin dimi ama.neyse aklını karıştırmak istemem hakkında hangisi hayırlısı ise o olsun inşallah

aslında bellidir cnm ama bende anlamadım bu hafta sonu adet olcam işte bakalım ozaman heralde söler artık belli olsaydı bende doktorla arayıp konuşcaktım bekledikçe kafm allak bullak oluo.bilmiorum ki cnm soruoruz aslında bellimi die gittiğimizde aynı cvbı alıoz heralde ayarlanır ozaman diyemi düğşünüo anlamadım ki

aslında bellidir cnm ama bende anlamadım bu hafta sonu adet olcam işte bakalım ozaman heralde söler artık belli olsaydı bende doktorla arayıp konuşcaktım bekledikçe kafm allak bullak oluo.bilmiorum ki cnm soruoruz aslında bellimi die gittiğimizde aynı cvbı alıoz heralde ayarlanır ozaman diyemi düğşünüo anlamadım ki

canım sen 15 gün sonra kıbrısa görüşme için gidiceksin.yoksa donasyon için mi.eğer donasyon içinse kendi doktorunla tüm kaygılarını paylaş.formda sana bir nebze ışık tutar umarım.senin durumun neydi tam olarak .erken menepoz mu,ileri yaş kalitesiz yumurta mı.

canım sen 15 gün sonra kıbrısa görüşme için gidiceksin.yoksa donasyon için mi.eğer donasyon içinse kendi doktorunla tüm kaygılarını paylaş.formda sana bir nebze ışık tutar umarım.senin durumun neydi tam olarak .erken menepoz mu,ileri yaş kalitesiz yumurta mı.

donasyon için gidicem cnm paylaştım zaten doktoruma burayıda söledim paylaşıoruz die bilsinler bu forumu daha temkinli olsunlar die.oda ikisi ile çalışıomuş işte bakalım hangisi olcak.rahatlatmaya çalışıo rahat ol ikiside çok iiyi die bi arkadaşı varmış mesela orda ona göndermiorum dedi emriloğu iyi değil iyidi ilk başta daha sonra emriyoloğu değişti dedi bozuldu dedi ama kim olduğunu sölemedi.benim cnm yumurtalığım yok 28 yaşındayım 19 yaşında ameliyat oldum yumurtalığımı aldırdım aldırmak zorundakaldım ikisinide

sevgili dürügencim.kıbrısta ve türkiyede hiç bir merkez pgt işlemini ücretsiz yapmıyor extra ücret alınıyor.seni çok ama çok iyi anlıyorum.aynı şeyleri yaşamış biri olarak...biliyorsun bende berk beyde denemiştim.sonucum negatif olunca bir takım araştırmalara girmiştim neden olmadı diye..ama önüme hep şu soru çıktı ebriyo kaliteniz nasıldı.doktorların tabiriyle kaçıncı grade ,kalite yani.ben tabiki iyi diyebildim.doktorlar için tahmin edersin iyi kelimesi bişey ifade etmiyor.onlar somut bir şey görmek istiyorlar.
donasyon denediğimi bilen bir doktorum bana,elimizde ebriyo kalitesine ait bir bilgi olsaydı o zaman bir yol izleye bilirdik dedi.
şimdi belki seninde ebriyoların orta kaliteydi belki bundan kaynaklandı bunu bilemiyoruz.boşuna dünya kadar araştırma yapıcaksın.ben bu konuda berk beye çok kızıyorum.diğer merkezler eğer bu bilgileri veriyorsa berk beyde vermeli..ebriyo kalitesini soruyosun berk beyin cevabı iyi,yada güzel neye göre iyi....iyiyse o zaman versinler.olmadığı zaman da bizler böyle boş boş neden diye çabalıyoruz.formda gidenlerle genellemekdoğru deyil belki amaaa başarısıda dünya ıvf nin ortada...

Son düzenleme:
aykızım inşallah tüm bu endişelerin geçer ve seninde mutlu haberlerini alır bize de umut olursun...bende öyle karmakarışık hallerdeyim..5 aşılama ve 4 tüp bebekten sonra bedenim ve yüreğim yorgun...o yüzden donasyonumu aceleye getirmeden yüreğim ve bedenin tam anlamıyla hazırken yapmak istiyorum...AYKIZIM umarım herşey gönlüne göre olur..bol şans...DURUGENCİĞİM benimde bir kimyasal gebeliğim var...ben başaramadım ama tüm kalbimle diliyorum ki inşallah o büyülü meyveler seninledir.neden bir mucize olmasın..bu forumda ne mucizeler var...inşallah biride sensindir...dualarım hepinizle....

aykızım inşallah tüm bu endişelerin geçer ve seninde mutlu haberlerini alır bize de umut olursun...bende öyle karmakarışık hallerdeyim..5 aşılama ve 4 tüp bebekten sonra bedenim ve yüreğim yorgun...o yüzden donasyonumu aceleye getirmeden yüreğim ve bedenin tam anlamıyla hazırken yapmak istiyorum...AYKIZIM umarım herşey gönlüne göre olur..bol şans...DURUGENCİĞİM benimde bir kimyasal gebeliğim var...ben başaramadım ama tüm kalbimle diliyorum ki inşallah o büyülü meyveler seninledir.neden bir mucize olmasın..bu forumda ne mucizeler var...inşallah biride sensindir...dualarım hepinizle....

saol cnm benim doktorumla konuşmayı düşünüorüm akşam bakalım ne dicek verda hanıma aklım kaydı gibi son olaylarda sonra ama nasibin neredeyse orada olur gerçi buna inananlardanım ama hayırlısı bakalım.inş.cnm seninde herşey gönlünce olsun kesinlikle temkin adımlarla git az buçuk neler olabiliceğini neler yapılması gerektiğini anlamışsındır tecrübe olmuştur onlar sana benin ilk denemem sudan çık mış balık gibiyim yaprak misali rüzgar nereye götür eserse bende oraya gidiorum şuan sende umarım sende hayırlı ve güzel haberler verirsin ileriki zamanlarda bize sanada bol şans cnm şimdiden

Yaşadiklarin çok üzücü.hem çok üzüldüm hem cesaretine ve gücüne hayran kaldım.gerçekten çok yorucu ve yıpratıcı seyler yaşıyoruz.kangurum peki arkadaşım neden 11 kez denemede hala başarısızlık.sebebi için doktorlar ne söylediler canım..peki artık Donasyon yaptırmayı mı düşünüyorsun.(bence düşün kendini daha fazla yıpratma)daha önce yazdıklarını okuyamadim..yanliş bilgim varsa afedrsin canım
çok teşekkür ederim arkadaşım ama ben kendimi yıpranmış hissediyorum işte nedense:((( canım eşimde pek bir sorun yok sorun bende yumurta sayım az ve bu ayda tedaviye başlamama rağmen yumurtalıklarım direniyor ve ilaca tepki vermiyor... fsh 11 çıktı ama 5 gün ilaç kullanmama rağmen hiç yumurtam gelişmedi ve iptal ettik hayırlısı dedik ve yine evimize döndük...

yaşadıkların beni derinden etkiledi Allah dağına göre kar verir derler ya bence sen çok güçlü bir kadınsın umarım hepimiz için yolun sonu gelmiştir ve ilk denememizde hayırlı sonucu alırız .herkesin sıkıntısı kendi gözünde büyük benim eşimde azosperm var yani hiç tüp bebek işlemine bile geçemedik bende keşke en azından deneyebilseydik diye yakınırdım herşeyin hayırlısı dememk gerçekten daha doğru ve bizi ayakta tutan sebeplerde bunlar.

aslında hepimiz çok güçlüyüz yada dışarıya karşı öyle görünmek zorundayız....yaşım geçiyor endişesi beni her an yalnız bırakmıyor hayırlısı bakalım inşallah rabbim herkesin gönlüne göre verir....

sevgili kangurum gerçekten zor yollardan geçmişsin ama eminim sen elinden gelen herşeyi yaptın,maalesef ki hayatın akışına müdahale edemiyoruz,yakın bir arkadaşım forumda daha önce anlatmıştım 10 tüp bebek denemesinden sonra hamile kaldı,5,ayda down sendromlu olduğu öğrenildi ve aldırmak zorunda kaldı,ben o zaman acaba ben ne yapardım diye düşünüp vazgeçmezdim demiştim ama sadece kendin için değil bazen o can için de vazgeçmek gerekebiliyor,arkadaşımın dediği kardeşi olmayacak biz öldüğümüzde ona kim bakacak,annesi babası da yoktu arkadaşımın ve aldırma kararını verdiler,tekrar denedi gene hamile kaldı ve şükürler olsun şimdi 3 yaşında çok sağlıklı bir kızı var allahım hepimize göstersin,hayatta herşey bizler için acısı da tatlısı da...

evet elimizden geleni maddi gücümüz elverdiğince yapmaya çalışıyoruz takdir rabbimin....

Back
X