canım forum arkadaşlarım size aylardır hamileliğimin zorlu yanlarını , riskleri, kötü ihtimalleri yazıyorum ve siz de bana destek oluyorsunuz. öncelikle çoook teşekkür ederim hepinize.
şimdi doktordan geldik ve ilk defa doktorumuz bize kötü birşey söylemedi :)))
siz de bizim gibi güzel habere sevinin istedim :))

kan değerlerimiz çok az da olsa artmış. iyiye işaret. doğuma kadar toparlanır dedi.
geçen kontrolde şeker nedeniyle ikimizde çok kilo almıştık. son 2 haftadır yaptığım diyetle kızımız normal kilo almış. ben 2 kilo vermişim (buna biraz kızdı. diyeti abartmışım)

veeee şimdilik erken doğum tehdidi ortadan kalktı. hala plasenta previayım ama şimdiki durumu erken doğuma neden olmazmış.

nasıl rahatladım, mutlu oldum anlatamam.
eskiden bi hamile kalsam yeter diyordum. hamilelikte böyle birşey yaşayacağım aklıma bile gelmezdi. lütfen dua ederken eksik etmeyin.
sağlıklı bir hamilelik de dileyin. sağlıklı, uzun ömürlü, şansı bahtı açık, hayırlı evlatlar dileyin. dileyelim. ve inşallah kabul olsun.

aramıza yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz:)bu forumdan alacağınız en önemli şey destek ve tecrübe inanın çok önemli biz daha hiç tüp bebek denemedik eşimde sperm bulunamadı ve yaza 2. kez deniycez bulunursa tüp bebek olacak çok az bir şans verdiler ama yine de deniycez eşim donasyona sıcak bakmıyor ve ben o derece bunalmıştım ki hayatım yerle bir olmuştu şansımız çok az bu seferde olmazsa hiç anne olamıycam diye diye yıprattım kendimi neyse ki çok geçmeden bu forumu buldum rüzgarselin ve diğer arkadaşlar sağolsun destek oldular şuan hiçbirşey değişmedi ama ben değiştim artık çok daha iyiyim:)o yüzden ne olursa olsun forumda paylaşın mutlaka iyi gelecektir.

canım benim eşimdede ancak iğne ile testislerden sperm buluyorlara ama o da ne kadar kaliteli tartışılır bende riske atmak istemiyorum bendede 2 -3 yumurta ancak oluşuyor ama sonuç negatif iki kez eşimde illa ben den iğne ile sperm alsınlar yumurta donasyonu olsun diyor ya da hem donor spermi hemde benim spermlerle karışık olsun diyor bakalımm

Selam Canim iyi Soru , bızım sorunumuz ıse azosperm yanı esımın ıkı kere amalıyat olmasına rağmen hıc sperm bulunamadı , benım sorunum ıse yumurtalar tembel . Bızde buna karar verdık . Bır umut

Son düzenleme:
Slm Arkadaslar nasılsınız ,
az öncekı yazdığım cevap bıraz karıştı herhalde .
Ama neyse sız anlarsınız benım nasıl yazmak ıstedığımı
:-)

Slm arkadaslar
(Emrıyo donasyon )Nasıl bır ön hazırlık gerekıyor aceba , klınığe gıtmeden
Önce
Sızın tecrübe lerınız nasıl , yanı doktora gıdıp hap fln mı lazım, adet gününü mü beklıyoruz vs
:-) ??????

Arkadaşlar Donasyon veya tüp bebek denemesinden önce rahim duvarını çizdirenler; bu işlem nasıl yapılıyor.biraz bilgi verir misiniz.mesela donasyondan kaç gün önce yaptırmak gerekiyor.bu işlem histereskopi esnasındamı yapılıyor.

kızlar nasılsınız.formu tam okuyamadım.uzun süredirde başka sıkıntılarım vardı,hamileliği gerçekleşen arkadaşlar Allah tamamına erdirsin,durugen senin içinde üzüldüm her işte bi hayır vardır demekten başlka söz kalmıyo malesef...
burdaki tüm arkadaşlarım kaderdaşlarım inşallah bizimde hayırlı evlatlarımız olur.
kızlar bana gelince eşimle oturduk konuştuk,ezcık tartıştık:) o hıt dedi ben firdevs hanım dedim ve can beyi aradık(firdevs hanımın doktorum olmasını istiyodum,doğru aratdım inşallah.can beye dedik evet dedi)....oda bize gereken testleri ve tahlilleri verdi...bulundugumuz şehirdeki doktora yönlendirdi.doktorum muayene etdi tüm soruları sordum ve herşeyi kendisine bırakmamı ve birazcık rahat olmamı söyledi...bize önümüzdeki aylar için yol harıtası çizdiler..testleride yaptırmaya başlıycam ve Allah nasip ederse mayısta kıbrısta olcaz:))
şimdiden heyecan var...
kızlar eşimle netde araştırdık firdevs hanım için can beyle diyaloga geçtik.nereyi tıklasak doğuş tüp bebek merkezi ve aradığımız noda can bey çıktı.bi yalnışlık yoktur inşallah...

kızlar nasılsınız.formu tam okuyamadım.uzun süredirde başka sıkıntılarım vardı,hamileliği gerçekleşen arkadaşlar Allah tamamına erdirsin,durugen senin içinde üzüldüm her işte bi hayır vardır demekten başlka söz kalmıyo malesef...
burdaki tüm arkadaşlarım kaderdaşlarım inşallah bizimde hayırlı evlatlarımız olur.
kızlar bana gelince eşimle oturduk konuştuk,ezcık tartıştık:) o hıt dedi ben firdevs hanım dedim ve can beyi aradık(firdevs hanımın doktorum olmasını istiyodum,doğru aratdım inşallah.can beye dedik evet dedi)....oda bize gereken testleri ve tahlilleri verdi...bulundugumuz şehirdeki doktora yönlendirdi.doktorum muayene etdi tüm soruları sordum ve herşeyi kendisine bırakmamı ve birazcık rahat olmamı söyledi...bize önümüzdeki aylar için yol harıtası çizdiler..testleride yaptırmaya başlıycam ve Allah nasip ederse mayısta kıbrısta olcaz:))
şimdiden heyecan var...
kızlar eşimle netde araştırdık firdevs hanım için can beyle diyaloga geçtik.nereyi tıklasak doğuş tüp bebek merkezi ve aradığımız noda can bey çıktı.bi yalnışlık yoktur inşallah...

Canım firdevs hanımın hasta danışmanı irem hanımdır.sonra yanlış anlaşmalara mağruz kalma internetten firdevs uğuz kıbrıs tüp bebek diye gir sayfasında firdevs hanımın resmi var irem hanimin cep numarası var.

şimdiden heyecan var...

can bey dr şevket beyin embriyologu.
irem hanımla görüşmen lazım firdevs hanım için.
ikiside doğuş ama başka doktorlar ikisinin de embriyologu farklı.

sanırım bikaç ay toparlanıcam çok uzun süren kanamam oldu. biraz iyileşmek için bekleyeceğim. daha doğrusu akışa bırakıyorum kendimi iç sesime göre ne gelirse onu yapıcam ama şu an beklemedeyimmm... hakkıma hayırlısı diye dua etmekten başka bişey yapmıyorum şu ara. aslında hayata dönmek istiyorum ama onuda yapamıyorum. bu konuyu takmaya başladığımdan beri bir buçuk senedir yani sanki herşeyim eksik....
nasıl bir duygudur bu bilmem yıllarca bununla yaşayan yıllarca uğraşan kişiler var onlarda aynı mı acaba???
ben nasıl anlatsam hislerimi.????
allaha şükürler olsun ki çok sevdiğim bir işim var.
allaha çok şükürler olsun ki çok sevdiğim bir eşim var....
allaha çok şükürler olsun ki 21 yaşında çok iyi bir ünv de okuyan harika bir kızım var...
ailem mükemmel...
eşimin ailesi mükemmel...
eşim benim şansım herşeyim mükemmel bir eş...

amaaaa ikimizin bir çocuğu yok... ve ben bunu istediğimden beri ne kitap okuyorum ne sinemaya gidiyorum ne arkadaşlarımla görüşüyorum ne işimle ilgili yeni bişiler yapıyorum ne başka hedefler koyuyorum kısaca herşey beklesin modundayım sadece heran bu foruma gireyim neler oluyor öğreneyim yeni bişey varsa onu araştırayım insanların hikayelerini dinleyeyim. yani varsa yoksa kim hamile kim negatif kim pozitif kim nereye gitmiş kim ne yapmış kimin bebeği ne kadar olmuş sadece bunların içinde olmak istiyorum. biliyorum sağlıksız :( ama beni mutlu eden tek şey bu haa birde alışveriş yapmak (arada bir bebek alışverişi bile yapıyorum. ) sadece böyle mutluyum şu ara.

bir yanım zaten çok geç git hadi diyor diğer yanım bekle zamanı var az kaldı diyor... akışa bıraktım elbet su yolunu bulur modundayım ama sakinim mutluyum düşüğe rağmen tüp bebek sonuçları gibi savrulmadım. duruldum ama yorulmadım. ve en önemlisi çok umutluyum.. işte böyle saldım çayıra mevlam kayıraaaaa.....:1:

canim degerleri soylemedi sadece gizli tembel belli olmuyo dedi ilk 5 gun 25 mg sonra 50 mg hap alcam 6 hafta sonra tekrar kontrle gidicem.gecen hafta ultrasyonla baktilar normal dei kanda boyle cikti bilemiyorum artik dr a guvenmekten baska carem yok hayirlisi

Yani tahlil sonuçların senin elinde değil mi? Ya da öğrenemiyor musun? Bence öğren canım...

sanırım bikaç ay toparlanıcam çok uzun süren kanamam oldu. biraz iyileşmek için bekleyeceğim. daha doğrusu akışa bırakıyorum kendimi iç sesime göre ne gelirse onu yapıcam ama şu an beklemedeyimmm... hakkıma hayırlısı diye dua etmekten başka bişey yapmıyorum şu ara. aslında hayata dönmek istiyorum ama onuda yapamıyorum. bu konuyu takmaya başladığımdan beri bir buçuk senedir yani sanki herşeyim eksik....
nasıl bir duygudur bu bilmem yıllarca bununla yaşayan yıllarca uğraşan kişiler var onlarda aynı mı acaba???
ben nasıl anlatsam hislerimi.????
allaha şükürler olsun ki çok sevdiğim bir işim var.
allaha çok şükürler olsun ki çok sevdiğim bir eşim var....
allaha çok şükürler olsun ki 21 yaşında çok iyi bir ünv de okuyan harika bir kızım var...
ailem mükemmel...
eşimin ailesi mükemmel...
eşim benim şansım herşeyim mükemmel bir eş...

amaaaa ikimizin bir çocuğu yok... ve ben bunu istediğimden beri ne kitap okuyorum ne sinemaya gidiyorum ne arkadaşlarımla görüşüyorum ne işimle ilgili yeni bişiler yapıyorum ne başka hedefler koyuyorum kısaca herşey beklesin modundayım sadece heran bu foruma gireyim neler oluyor öğreneyim yeni bişey varsa onu araştırayım insanların hikayelerini dinleyeyim. yani varsa yoksa kim hamile kim negatif kim pozitif kim nereye gitmiş kim ne yapmış kimin bebeği ne kadar olmuş sadece bunların içinde olmak istiyorum. biliyorum sağlıksız :( ama beni mutlu eden tek şey bu haa birde alışveriş yapmak (arada bir bebek alışverişi bile yapıyorum. ) sadece böyle mutluyum şu ara.

bir yanım zaten çok geç git hadi diyor diğer yanım bekle zamanı var az kaldı diyor... akışa bıraktım elbet su yolunu bulur modundayım ama sakinim mutluyum düşüğe rağmen tüp bebek sonuçları gibi savrulmadım. duruldum ama yorulmadım. ve en önemlisi çok umutluyum.. işte böyle saldım çayıra mevlam kayıraaaaa.....:1:

merhaba wallahi çok güzel kendini anlattın artı benii anlattın bir çok kişiyi anlattın duygularımıza tercüman oldun .
kızını Allah sana bağişlasın ewt su akar yolunu bulur diyorum bende aynen sen gibi .

ewt 46 yaşındayım yıllarca tüp bebek yaptım kendi foliküllerimle 2 defa da donor yumurta ile denedim atina da ve sonuç negatif.
bikmadım yorulmadım tam 21 senedir hala devam ediyorum. ewt duygularımız aynı hissettiklerimiz ayni ortak yanımız. her şey gönlünce olsun dilerim.

Son düzenleme:
valla simdi hangi degerlerdi hatirlamiyorum canim bebk yazmisti o zaman not almistim zaten dr muayene etti kan tahlili istedi sonra haus arzt tan aldik sonucu hap verdiler...evet canim dr bu sekilde hamile kalamazsin cunku engeller dedi

Canim guatir degerlerini diyorsin sanirim ft3, ft4 ve tsh. Bilhassa bebek isteyenlerde tsh 1 civarinda olmasi gerek. Bende bir senedir thyranajod 50 mg kullaniyorum.

kürtaj olalı tam 2 ay geçti kontrole gidemedim ayaklarım yürümedi doktorumun muayenehanesine.
akşam pat diye karar verdim gideyim kontrol olayım dokrorumla görüş alışverişi yapıp gerekli tahlillerimi de yaptırayım ki yavaştan hazırlanayım.
sabah uyandım gözümü açar açmaz dedim ki:
EY GÜZEL DÜNYAM BUGÜN BANA GÜZEL HABERLER VERMEN İÇİN HAZIRIM VİRA BİSMİLLAH.
Gittim doktorum bana "nerlerdesin kontrole gelmedin" dedi.
ultrasonla vajinal muayene etti rahim normal durumdaymış kürtajdan zarar görmemiş, kist vs. gibi şeylerde yokmuş,yumurtalıkta yumurtada yokmuş (bilmeyenler için ben menapozdayım)
Adet görmek için kullandığım haplarıda almadım vucut dinlensin diye. rahmin normal olmasına sevindim.
Bir sonraki donasyon denemesi için gerekli olacak trambofili paneli,genetik gibi ve diğer ayrıntıları konuştuk planladık.
hormon tahlili yaptırdım, daha önce şeker yüklemesi yapılmamıştı yarın ona baktırcam.
adet olmak için haplarıma başlıycam ki rahimde endometrium kalınlığı başlasın yavaştan. doktorum maddiyatı ayarlarsam bir ay sonra gidebilirsin dedi.
gel gelelim bizde o paracıklar yoookk :)
derken akşamüstü bir havadis geldi, hani bana gelecek bir pardan bahsediyordum ufaktan yola çıkmış . birde buna sevindim..

ben hazırlıklarımı tahlillerimi yaptırayım da o para gelmezse krediye başvururum .
ya nasip ya kısmet hadi gel beni bul burdayımmmm :)

can bey dr şevket beyin embriyologu.
irem hanımla görüşmen lazım firdevs hanım için.
ikiside doğuş ama başka doktorlar ikisinin de embriyologu farklı.

selam nekadar güzel karar vermisiniz , ben daha düsünüyorum , 3 yere mail attim dün bu sabah iki yerden cevap mail gelmis ,
embriyologlarda mi önemli onlarada dikat etmelimiyiz diye simdi düsündüm , senin yazini okurken.
dogus tüp. bahceci tüp bebek merkezi le beraber calisan klinikmi bilginiz varmi aceba .

Canim guatir degerlerini diyorsin sanirim ft3, ft4 ve tsh. Bilhassa bebek isteyenlerde tsh 1 civarinda olmasi gerek. Bende bir senedir thyranajod 50 mg kullaniyorum.

evet bebekcim sen yaptir demistin yaa yaptirdim banada L-thyrox HEKAL diye bir hap verdi 50 mg ama ilk 5 gun 25 mg aliyorum sonra 50 mg cikacak

arkadaşım sen beni çok şaşırtmıştın hamileliğinle ve çok sevinmiştim.seni arayan arkadaş merkezdekilerin çoğunun negatit olduğunu yazmıştın şimdi çok üzgünüm arkadaşım kendine iyi bak lütfen.yeni arkadaşlar hoş geldiniz aramıza her gün çoğalıyoruz kızlar bu dertten muzdarip ne çok kişiyiz allah hepimizin yardımcısı olsun bu formdaki herkezin kucağı bebek dolsun.

selam nekadar güzel karar vermisiniz , ben daha düsünüyorum , 3 yere mail attim dün bu sabah iki yerden cevap mail gelmis ,
embriyologlarda mi önemli onlarada dikat etmelimiyiz diye simdi düsündüm , senin yazini okurken.
dogus tüp. bahceci tüp bebek merkezi le beraber calisan klinikmi bilginiz varmi aceba .

Canım bahçeci kliniğine bağli olan klinik halil Ibrahim tekinin kliniği yani yani kıbrıs tüp bebek diye geçer..mogasada bulunuyor.istanbuldanda bahçeciden hasta hazırlayıp gönderiyorlar.umarim yararlı olur...

yok canim istedim ama vermedi sadece istersem kibristaki dr a gonderebilirmis...bende daha ayni dr a gidip gitmeyecegime karar vermedigim icin istemedim

Doktorunun tahlil sonucunu sana vermemesini anlayamadım... Her şeyden önce HASTA HAKLARIna aykırı; durumunla ilgili her sonucu bilmek hakkın.Tamam sonucu vermiyorsa bile en azından sözlü olarak söylesin de bir kağıda yazarsın... Diyelim ki Kıbrıstan vazgeçtin,bebek fikrinden de vazgeçtin o zaman kime verecek sonuçları? Bu nasıl doktor yaww???

Back
X