Sevgili Kampa,
Bizde Cek cumh. de yaptirmayi planliyoruz. Ben yumurta donasyonu dusunuyorum. Arastirmalarim genellikle internet uzerinden. Genellikle ingiltere de yasayanlar donasyon icin baska avrupa ulkeleri seciyorlar. Onlarin forumlarina da bakiyorum. Reprogenesis i de ordan gordum. Izlenimlerini cok guzel paylasmissin okudum, yine de sormak isterim Reprofit mi yoksa Reprogenesis mi daha profesyonel geldi sana?
Cok tesekkurler.
Tally merhaba. Bu soruya cevap vermek 2 saatlik gorusmeden aldigim izlenimle biraz zor tabi, aslinda tedavi sirasindaki deneyimler cok daha onemli. Iki merkezin de begendigimiz ve begenmedigimiz yonleri oldu. Reprogenesis cok daha musteri odakli, mesela sekreterinden doktoruna herkes kisisel olarak sana cok deger veriyor, onemli oldugunu hissettiriyor, iki doktor beraber tam 2 saat konustu bizimle. Daha metodik (Reprofit'e kiyasla) ve bilimsel olarak tum detaylar gozden gecirildi. Dekorasyon ic acaci, yepyeni, on planda bir tek sekreter herseyi duzgun bir sekilde yurutuyor, arka planda hasta danismanlari var, yabanci forumlari okursan herkes cok memnun. Fakat biraz 'one man show' gibi geldi bize; sadece iki doktorlari var, biri zaten cok genc, digeri sef doktor 40 yasinda olabilir belki. Her asamada onun kosusturdugunu goruyorsun, cok detayli ve iyi niyetli.
Reprofit ise farkli, daha eski moda, sekreterya kalabalik, bir-iki kisi calisiyor, digerleri oyle oturuyor mesela. Ilk gittigimizde transferemi geldiniz, ne yapilacakti falan dediler mesela. Ismimi sor da ona gore listene baksana! diye gecirdim aklimdan, neyse toparladilar. Doktor (Reprogenesis'e kiyasla) daha cok tecrubeli sanki, bize cok daha guven verdi, gerci tum testlerimize bakmadi, diger klinik kadar detay yapmadi, fakat cok hizli anladi durumumuzu, yarim saatte durum anlasilmis, rota cizilmisti, ben biraz soylendim, niye eski protokollere testlere bakmadi diye. Ama yaklasimi genelde, bu ilk gorusme, ben biliyorum ne yapilmasi gerektigini, karar verin, baslayalim seklindeydi, yine de tum sorularimiz cevaplanmisti. Belki gorustugumuz ikinci klinik oldugundan daha rafine sorularimiz vardi. Ayrilirken sekreterya recetelerden birini eksik, digerini cift vermis -bence bu Reprogenesis'de olmazdi. Reprofit'in doktor sayilari daha fazla (gerci bir doktor donasyona bakiyor ama), cok eski koklu bir kurulus.
Iki kurulusun da arkasinda (zaten birbirlerine 300-400 m. mesafedeler) universite var, bence donorler genelde o universiteden.
Reprofitin donor bulmak icin bir sitesi var, cok hos hazirlanmis, kizlara kanunen 15.000 czk (550 euro) veriliyor, zaman ve saglik kosullarini telafi icin. Bazi forumlarda donor olmak isteyen universitelileri de okudum, hepsi universite ogrencisi idi. Biz sonucta -eger Pronatal'a baslamasaydik- Reprofit'e gitmeye egilimli idik. Ancak benim tavsiyem, 2 tane Brno'da, belki 2-3 tane Prag'da klinik gorusmesi yapmaniz, bu gorusmelerin sonucunda da ic sesinize guvenmeniz. Cunku hepsi iyi, Cek'ler cok duzenlidirler, bir isi yapiyoruz diyorlarsa mutlaka iyi yaparlar.
Rica etsem ,bana özelden size ulasabilecegim bir internet msn -skype varsa gönderirimisiniz ? görüsmek isterdim .Eger sorun olursada farketmez burdanda yazisabiliriz.ama bazi seyler yasak oldugu icin Hastane -detay .Doktor adi ve sorunlari direkt paylasamiyoruz.
tsk ederim iyi geceler .
tekrar görüsmek üzere.sevgiler
Sana ozelden mesaj atiyorum simdi. Gorusuruz. Sevgiler.