herkeze merhaba bu gün sosyal hizmetlere gittik.görüşmemiz gayet iyi geçti.bir kaç evrak daha istediler onlarıda tamamlayınca yanlızca sıramızı bekliyeceğiz heyecanlanmaya başladım.büyük bir ihtimalle erkek bebek olucak sınırım.bizi bir kaç ayda bir arayıp sıramızı bildireceklermiş bakalım ne kadar bekliyeceğiz yaklaşık 6 ay oldu başvuralı.allah hepimizin yardımcısı olsun.sizi herdaim bilgilendireceğim. sevgiyle kalın.

mrb arkadaşlar şükür bugün geldik sonunda kıbrıstan kısaca anlatmaya başlayım anlatcaklarım biraz şaşırtacak

evet arkadaşlarlar ilk gün aksilikler başladı bende ama hayırlısı diyelim gideceğim gün sabah 5te acile kaldırdı eşim strestenmi ne tansiyonum düşmüş serum takıldı nese geldik ordan derken erkenden yola çıkalım dedik sabah çıktık ben akıllı kimliğimi sen evde unut acilden çıkınca diğer montumun cebinde kalmış uçağa binmeye yakın aklımıza geldi tabi beni uçağa almadılar doktorumu aradım eşin gelmesi gerekio mutlaka dedi nese eşim gitti ben kaldım bende ertesigün gittim artık saolsun verda hanımda rahatlatmaya çalıştı beni derken geçirdik o günü.
ertesi günü gittim akşam sabahta doktorun yanına gittik görüşmeye verda hanım rahmime baktı her şey güzel dedi 12 yumurta toplanmış donörden onları konuştuk rahmin çok iyi emriyolarda iyi ise 3 gün yapalım dedi bende şimdideye kadar herşeyi doktora bıraktım bunuda bırakmayı istedim derken konuştuk ayrıldık hastaneden ertesi gün 3.gün olcak die aradılar ve transfere gittim.erkenden kalktık hastaneye gittik ve bi şanssızlıkta orda benim rahmin arkaya doğru,ağzı dar ve rahim yolum kıvrımlıymış transfer olmadı olamadı 5.güne kaldı ve anstezi ile oldum transferi.3.gün 4 tane olcaktı ama 5.gün olduğu için 3 tane transfer edildi ve transferim dün oldu bugünde döndük şükür.......test tarihim 23 mart bakalım umaım sonucu iyi olur arkadaşlarım sabırsızlıkla bekliyoruz artık...

bu arada doktorum verda hanımdan çok ama çok memnumdum gerçekten çom tatlı ve ilgili bir bayan saolsun elinden geleni yaptı gerçekten....
4ekim de gerçi anlatmış gerçekten çok çok süpriz oldu tesadüfen aynı kilinik servisinde idik çok şaşırdım.onunla konuştuk dertleştik keşke otelde aynı olsaydı ne güzel olurdu.gerçekten insan çok mutlu oluyor.umarım onunda güzel sonuçlarını alırız

Hayırlı olsun canım inşallah guzel haberlerini beraber kutlarız...

Ben daha once Gennet de IVF denemistim (3 yil once).
Simdi Reprofit ve ReproGenesis'e gittim. Sonunda Pronatal'da basliyorum.
Sen nerelerle gorusuyorsun?

Rica etsem ,bana özelden size ulasabilecegim bir internet msn -skype varsa gönderirimisiniz ? görüsmek isterdim .Eger sorun olursada farketmez burdanda yazisabiliriz.ama bazi seyler yasak oldugu icin Hastane -detay .Doktor adi ve sorunlari direkt paylasamiyoruz.
tsk ederim iyi geceler .
tekrar görüsmek üzere.sevgiler

Sevgili Kampa,

Bizde Cek cumh. de yaptirmayi planliyoruz. Ben yumurta donasyonu dusunuyorum. Arastirmalarim genellikle internet uzerinden. Genellikle ingiltere de yasayanlar donasyon icin baska avrupa ulkeleri seciyorlar. Onlarin forumlarina da bakiyorum. Reprogenesis i de ordan gordum. Izlenimlerini cok guzel paylasmissin okudum, yine de sormak isterim Reprofit mi yoksa Reprogenesis mi daha profesyonel geldi sana?
Cok tesekkurler.

Merhaba,bende Prag a gitmeyi planlayanlardanim,takip et yazialrimizi cnm.Benimde ayni yumurta -donation .Bende hep internet üzerinden ve birebir doktor ve ilgili departmanla görüstüm,ilgiler ve cididyle islerini yapyiorlar.
Menunum o konuda ,ayrica esimde israrla Prag olsun diyor,ykain zaten bize ..
Siz nerdensiniz?Hangi ülkeden ? daha önce denedinizmi? Biraz bilgi verirmisiniz?Tsk ederim.
Gelismleri takip etmen dilegiyle
iyi geceler sevgilerimle.

Tesekkurler cevabin icin. Biz burdaniz yani istanbuldan. Daha once hic denemedik, tup bebek denememiz var 1 kere. Onun disinda dogal yolla hamileliklerim oldu ama dusukle sonlandi. Heralde yumurta kalitesizligindendi. Sen hangi merkezle gorusuyorsun?

Merhaba,bende Prag a gitmeyi planlayanlardanim,takip et yazialrimizi cnm.Benimde ayni yumurta -donation .Bende hep internet üzerinden ve birebir doktor ve ilgili departmanla görüstüm,ilgiler ve cididyle islerini yapyiorlar.
Menunum o konuda ,ayrica esimde israrla Prag olsun diyor,ykain zaten bize ..
Siz nerdensiniz?Hangi ülkeden ? daha önce denedinizmi? Biraz bilgi verirmisiniz?Tsk ederim.
Gelismleri takip etmen dilegiyle
iyi geceler sevgilerimle.

Tally selam,
Tekrar eden düşüklerde mutlaka çölyak testi ve gluten intolerans testi yaptırmanı öneririm.
Celiac disease and concieving pregnancy diye yazıp blogları okursan çoğu kişinin bunu yaşadığını görürsün. Türkiyede oran 1e78
Norvrç 1e5000
İlginç olan türkiyedeki doktorların bu ilişkiyi anlayamaması..
Donasyon bile yaptırsan vücudun savunma istmini bozduğu için hamilelikler devam etmiyor..,
Onca test yaptırık bir fazladan birşey olmaz..

Arkadaşlar donasyondan hemen sonra dönmek rixli mi olur sizce.formda bakıyorum giden arkadaşlar en az bir iki gece kalıyorlar.bizim kalma durumumuz olamıycak sanırım...

Arkadaşlar donasyondan hemen sonra dönmek rixli mi olur sizce.formda bakıyorum giden arkadaşlar en az bir iki gece kalıyorlar.bizim kalma durumumuz olamıycak sanırım...

Transfer günü değilde ertesi gün dönüp hamile kalanda var kalamayanda ar.
Hatta papatya zkilolarca yükte taşımıştı ama hamile kaldı.

herkese mutlu bir gün diliyorum güzel güzel açan çiçekler gibi bizde yakında yeşillenir çiçekleniriz :)önümüzde güzel bir bahar var umarım herkes güzel haberlerini verir bu dönem çok kişi gidiyor hadi bakalım:)

bizde haziran gibi eşim tese ameliyatı olucak çok korkuyorum:(bir defa oldu çok sorun yaşadık eşim anesteziye reaxiyon göstermiş ölümden döndü ve benim haberim olmadı ameliyattan sonra eşim söyledi şimdi çok korkuyorum tekrar aynı şey olur mu diye istanbulda tek başıma olucam ne yaparım bilmiyorum sperm çıkarmı çıkmaz mı bu stres bir yana eşiin ameliyat olması bir yana.çok üzülüyorum ya herkes adına kendi adıma Allah ım güç versin inşallah çok zor bu durumlar insanların çoğu istemeden yanlışlıkla gebe kalırken şanssızlık işte bizde onca uğraş veriyoruz dilerim hepimiz için son olsun bu yıl.en başta Allah ım akıl ruh ve beden sağlığımızı korusun gerisi inşallah olur.bir arkadaşım 9 aylık gebe iken trafik kazası geçirdi bebeği kaybettiler ve doğal olarak çok üzüldü ardından şimdi tiroid kanseri oldu hep üzüntüden dedi nasıl üzüldüm.çok şükür atlattı ama artık en önemlisi sağlık diyor

herkese mutlu bir gün diliyorum güzel güzel açan çiçekler gibi bizde yakında yeşillenir çiçekleniriz :)önümüzde güzel bir bahar var umarım herkes güzel haberlerini verir bu dönem çok kişi gidiyor hadi bakalım:)

bizde haziran gibi eşim tese ameliyatı olucak çok korkuyorum:(bir defa oldu çok sorun yaşadık eşim anesteziye reaxiyon göstermiş ölümden döndü ve benim haberim olmadı ameliyattan sonra eşim söyledi şimdi çok korkuyorum tekrar aynı şey olur mu diye istanbulda tek başıma olucam ne yaparım bilmiyorum sperm çıkarmı çıkmaz mı bu stres bir yana eşiin ameliyat olması bir yana.çok üzülüyorum ya herkes adına kendi adıma Allah ım güç versin inşallah çok zor bu durumlar insanların çoğu istemeden yanlışlıkla gebe kalırken şanssızlık işte bizde onca uğraş veriyoruz dilerim hepimiz için son olsun bu yıl.en başta Allah ım akıl ruh ve beden sağlığımızı korusun gerisi inşallah olur.bir arkadaşım 9 aylık gebe iken trafik kazası geçirdi bebeği kaybettiler ve doğal olarak çok üzüldü ardından şimdi tiroid kanseri oldu hep üzüntüden dedi nasıl üzüldüm.çok şükür atlattı ama artık en önemlisi sağlık diyor

günaydın menekse

Arkadasın dogru söylüyo saglık en önemlisi.Allah korusun hamile kalıp bebeğin dogduktan sonra sana bişey olsa kim bakcak o bebeğe yani bu hepimiz için geçerli. Allahım hayırlısını versin sende içini ferah tut inş ameliyatnz başarılı olur ve eşin hemen toparlanır..

Canim o konuyu bende cok merak ediyorum, donasyon yaptiran arkadaslardan rica etsek biraz bilgi verebilirler mi acaba?Ozellikle bizim gibi yurtdisindan gidicek olanlar icin; burda isyerlerinden izin almak gerekiyor malum, Kibris icin gidis donus biletleri falan.
Orda yaklasik olarak ne kadar gerekiyor?

Son düzenleme:
Canim o konuyu bende cok merak ediyorum, donasyon yaptiran arkadaslardan rica etsek biraz bilgi verebilirler mi acaba?Ozellikle bizim gibi yurtdisindan gidicek olanlar icin; burda isyerlerinden izin almak gerekiyor malum, Kibris icin gidis donus biletleri falan.

Canım biz aynı gün dönücez Buda açıkcası Beni tedirgin ediyor.en azından bir gece kalabilseydik ..eşimin işi sürekli başında olmasını gerektiriyor.bilen arkadaşlar lütfen bilgilendirsin.kıbrıstan Geri dönüşün belli bir saatii varmı uçağın son kalkış saati gibi...eğer aynı gün dönersek en azından bir yerletde dinlenme imkanım olur inşallah

Tesekkurler cevabin icin. Biz burdaniz yani istanbuldan. Daha once hic denemedik, tup bebek denememiz var 1 kere. Onun disinda dogal yolla hamileliklerim oldu ama dusukle sonlandi. Heralde yumurta kalitesizligindendi. Sen hangi merkezle gorusuyorsun?

Merhaba bende tsk ederim.
#Ben 4-5 merkezle görüstüm.Tam 2008 yilindan beri görüsmedeyim.ama bir türlü baslamak kismet olmadi.Kibrisa is görüsmesine gittigimizde birden Dogus Klinigiyle kontak kurup orada balsamis bulundum.talimizide Kibristaki otelde yapinca olayin icinde buldum kendimi ))Orada denedim-bazi aksakliklar disinda memnun kaldim.hamilleik oldu ama devam etmedi malesef.Yüce rabbimin elinde hersey ol demedikten sonra olmuyor.Bende sorun yok.yumurtam azaldigi icin ve kaliteli olmadigi icin egg-donation deniyorum.
Pragda AB birligi olmasi ve cok donanimli olmasi icim rahatlatiyor .isleirni ciddiye alyiorlar ve gerekli aciklamalar yazili-sözlu memnunum.
bende Gennet.eu da denemyi düsünüyorum yada Medical-Travel diye bir hastanede süper klinikler Kibrisla asla kiyaslanamaz.zaten kiyasta yapmyiorum))Klingiin Labortavurai ve Donörun özellikleri önemli ..
Sorularin varsa tabiki cnm burdayim.
Iyi günler.sevgiler

canim ben kendi adima yazayim bende almanyadan gittim biz 9 gün kaldik transferden 3 gün sonra döndük ama malesef benim troid bezlerim calismiyormus dr un ihmali yani (cunku ben bilmiyordum ) dolayisiyla sonuc negatif nisan sonu tekrar gidiyorum ve bu seferde 1 hafta kalicaz yine transferden 3 gun sonra dönucem...

Tally selam,
Tekrar eden düşüklerde mutlaka çölyak testi ve gluten intolerans testi yaptırmanı öneririm.
Celiac disease and concieving pregnancy diye yazıp blogları okursan çoğu kişinin bunu yaşadığını görürsün. Türkiyede oran 1e78
Norvrç 1e5000
İlginç olan türkiyedeki doktorların bu ilişkiyi anlayamaması..
Donasyon bile yaptırsan vücudun savunma istmini bozduğu için hamilelikler devam etmiyor..,
Onca test yaptırık bir fazladan birşey olmaz..

Merhaba yine Efsune;

Bilgilerin icin tsk ederim.Yukarda yazmis oldugun Cölyak testi vs. Sizde yaptirdinizmi ? Testler ve yapilan hatsanelerdeki detay varmi? Herkes istedimi hemen yapilyiormu ? bazi hastaneler hayir yapamyiz derlermi?
Evet dogru cogru klinik test istemiyor ama ne olursa olsun her türlü kan tahlili yapilmali tabiki..
iyi günler

Selam Waltkrayburg

Sen de Firdevs Hanima gidiyorsun degil mi?
Biz mayis-haziran gibi dusunuyorduk ama islerimizi ayarlayamadik, eylul de gidicegiz artik; yaz tatiliyle birlestiriyoruz mecburen.Irem Hanim 5-6 gun kalmaniz yeterli demisti ama bilemiyorum.

canim ben kendi adima yazayim bende almanyadan gittim biz 9 gün kaldik transferden 3 gün sonra döndük ama malesef benim troid bezlerim calismiyormus dr un ihmali yani (cunku ben bilmiyordum ) dolayisiyla sonuc negatif nisan sonu tekrar gidiyorum ve bu seferde 1 hafta kalicaz yine transferden 3 gun sonra dönucem...

Sevgili Kampa,

Bizde Cek cumh. de yaptirmayi planliyoruz. Ben yumurta donasyonu dusunuyorum. Arastirmalarim genellikle internet uzerinden. Genellikle ingiltere de yasayanlar donasyon icin baska avrupa ulkeleri seciyorlar. Onlarin forumlarina da bakiyorum. Reprogenesis i de ordan gordum. Izlenimlerini cok guzel paylasmissin okudum, yine de sormak isterim Reprofit mi yoksa Reprogenesis mi daha profesyonel geldi sana?
Cok tesekkurler.
Tally merhaba. Bu soruya cevap vermek 2 saatlik gorusmeden aldigim izlenimle biraz zor tabi, aslinda tedavi sirasindaki deneyimler cok daha onemli. Iki merkezin de begendigimiz ve begenmedigimiz yonleri oldu. Reprogenesis cok daha musteri odakli, mesela sekreterinden doktoruna herkes kisisel olarak sana cok deger veriyor, onemli oldugunu hissettiriyor, iki doktor beraber tam 2 saat konustu bizimle. Daha metodik (Reprofit'e kiyasla) ve bilimsel olarak tum detaylar gozden gecirildi. Dekorasyon ic acaci, yepyeni, on planda bir tek sekreter herseyi duzgun bir sekilde yurutuyor, arka planda hasta danismanlari var, yabanci forumlari okursan herkes cok memnun. Fakat biraz 'one man show' gibi geldi bize; sadece iki doktorlari var, biri zaten cok genc, digeri sef doktor 40 yasinda olabilir belki. Her asamada onun kosusturdugunu goruyorsun, cok detayli ve iyi niyetli.
Reprofit ise farkli, daha eski moda, sekreterya kalabalik, bir-iki kisi calisiyor, digerleri oyle oturuyor mesela. Ilk gittigimizde transferemi geldiniz, ne yapilacakti falan dediler mesela. Ismimi sor da ona gore listene baksana! diye gecirdim aklimdan, neyse toparladilar. Doktor (Reprogenesis'e kiyasla) daha cok tecrubeli sanki, bize cok daha guven verdi, gerci tum testlerimize bakmadi, diger klinik kadar detay yapmadi, fakat cok hizli anladi durumumuzu, yarim saatte durum anlasilmis, rota cizilmisti, ben biraz soylendim, niye eski protokollere testlere bakmadi diye. Ama yaklasimi genelde, bu ilk gorusme, ben biliyorum ne yapilmasi gerektigini, karar verin, baslayalim seklindeydi, yine de tum sorularimiz cevaplanmisti. Belki gorustugumuz ikinci klinik oldugundan daha rafine sorularimiz vardi. Ayrilirken sekreterya recetelerden birini eksik, digerini cift vermis -bence bu Reprogenesis'de olmazdi. Reprofit'in doktor sayilari daha fazla (gerci bir doktor donasyona bakiyor ama), cok eski koklu bir kurulus.
Iki kurulusun da arkasinda (zaten birbirlerine 300-400 m. mesafedeler) universite var, bence donorler genelde o universiteden.
Reprofitin donor bulmak icin bir sitesi var, cok hos hazirlanmis, kizlara kanunen 15.000 czk (550 euro) veriliyor, zaman ve saglik kosullarini telafi icin. Bazi forumlarda donor olmak isteyen universitelileri de okudum, hepsi universite ogrencisi idi. Biz sonucta -eger Pronatal'a baslamasaydik- Reprofit'e gitmeye egilimli idik. Ancak benim tavsiyem, 2 tane Brno'da, belki 2-3 tane Prag'da klinik gorusmesi yapmaniz, bu gorusmelerin sonucunda da ic sesinize guvenmeniz. Cunku hepsi iyi, Cek'ler cok duzenlidirler, bir isi yapiyoruz diyorlarsa mutlaka iyi yaparlar.

Rica etsem ,bana özelden size ulasabilecegim bir internet msn -skype varsa gönderirimisiniz ? görüsmek isterdim .Eger sorun olursada farketmez burdanda yazisabiliriz.ama bazi seyler yasak oldugu icin Hastane -detay .Doktor adi ve sorunlari direkt paylasamiyoruz.
tsk ederim iyi geceler .
tekrar görüsmek üzere.sevgiler
Sana ozelden mesaj atiyorum simdi. Gorusuruz. Sevgiler.

Son düzenleme:
nasılsın online görünce merak ettim.az kaldı dimi bebeğine kavuşmana tam tarih belli mi?ben çok korkuyorum ya eşim ameliyat olacak diye bide yanında birtek ben olcam şimdiden korku stres aldı beni.haziranda gitmeyi düşünüyoruz inşallah.sen neler yapıyorsun hazırlıklar tamam mı

Canım biz aynı gün dönücez Buda açıkcası Beni tedirgin ediyor.en azından bir gece kalabilseydik ..eşimin işi sürekli başında olmasını gerektiriyor.bilen arkadaşlar lütfen bilgilendirsin.kıbrıstan Geri dönüşün belli bir saatii varmı uçağın son kalkış saati gibi...eğer aynı gün dönersek en azından bir yerletde dinlenme imkanım olur inşallah

tress ben son denemede transfer sonrası iki gün kalmak istemiştim. firdevs hanım bana transfer sonrası kalkıp hemen uçağa binen ve saatlerce uçak yolculuğu yapan (tr gibi 1 saat değil) yabancı hastalarımız oluyor. hamile kalıyorlar demişti. gerek yok diye ısrar edip beni ertesi gün sabahtan gönderdi :)
o yüzden ona çok takılma derim. eğer ki için rahat etmeyecekse eşin akşam uçağıyla dönsün sen sabah dön. yani sen bir gün kalabilirsin.

Back
X