Tresss selam,
Ne alemdesin bakalım??
Bu aralar forum beklemede ;))
İstanbul öyle soğukkki sanki ocak ayı!!!
Nisanda kıbrıs güneşli ve daha sıcak olur inşallah..

Tresss selam,
Ne alemdesin bakalım??

çok saol Iyiyim efsuneciim.enfeksiyon için ilaç kullanıyorum.bu arada kontrolde doktorum rahmin önceden pırıl pırıldı şimdi biraz genişleme olmuş dedi..bu nasıl bir anlatımsa artık.adetli olduğun için böyle görünüyor olabilir diyede ekledi.durum birdahaki kontrole netleşecek.şu an sadece beklemedeyim ve Ben bunu hiç sevmiyorum.geç olsun güç olmasın canım..

Arkadaşlar merhaba biz batumda donasyon yaptıracaktık hatta hazılarnıyorduk ancak eşim ilk başlarda yumurta donasyonuna sıcak bakarken dün gece ani bir değişiklikle donasyon yaptırmayalım ben istemiyorum dedi.Ama yerine sunduğu teklif şok etksi yaptı bende tüm gece uyuyamadım ve gecenin bu yarısı ayaktayım.Bana dini nikahla biriyle evleneyim ondan yumurta alalım ve sana nakledilsin dedi.Şok oldum duyunca tabi.Şu an ne yapacağımı bilmez durumdayım adam baba olmak istiyor haklı tabi ama ben de böyle bir durumu kaldıracak durumda değilim kendimde yumurta yok ordan çaresizim zaten.

Arkadaşlar merhaba biz batumda donasyon yaptıracaktık hatta hazılarnıyorduk ancak eşim ilk başlarda yumurta donasyonuna sıcak bakarken dün gece ani bir değişiklikle donasyon yaptırmayalım ben istemiyorum dedi.Ama yerine sunduğu teklif şok etksi yaptı bende tüm gece uyuyamadım ve gecenin bu yarısı ayaktayım.Bana dini nikahla biriyle evleneyim ondan yumurta alalım ve sana nakledilsin dedi.Şok oldum duyunca tabi.Şu an ne yapacağımı bilmez durumdayım adam baba olmak istiyor haklı tabi ama ben de böyle bir durumu kaldıracak durumda değilim kendimde yumurta yok ordan çaresizim zaten.

canım inan 1 saat önce bu msjını okudum ve hala kendi kendime yorum yapıp duruyorum;eşinin amacı Allah katında günah olmasın,dini nikahlı olsunki düşüncesiyse;zaten doğacak çocuk onun genini taşıyo;çocuga nikahım düşer mantığı zaten yokki....günah mantığıyla bakıyosa ....ki zaten donasyon başlı başına ayrı bi konu;bunu burda açmak yermek anlamsız....
ama kötü yada ard niyetli olarak yormam gerekirse bari nikah yaptıracağı kadınıda bulmuşmuu....
arkadaşım eşin donasyona hazır değil,ya da donasyon mantığını kendince değiştirmeye çalışıyor....
O ZAMAN BATUMU BIRAKIN,KIBRISTAKİ DOKTORLARA SORUN BAŞLARINA eşin mantığıyla yaklaşan biri KESİN GELMİŞTİR...KIBRISTAKİ VERİCİYE GİİDP DİNİ NİKAH KIYSIN....DÖNÜNCE BELLİ Bİ SÜREDEN SONRADA 3 KERE BOŞ OL DESİN....MANTIK BU.....
ASYA canım ben eşine tepki aldım ister istemez;seni üzecek bişey yazdıysam şimdiden özür dilerim.....Allah yardımcın olsun...

arkadaşlar merhaba biz batumda donasyon yaptıracaktık hatta hazılarnıyorduk ancak eşim ilk başlarda yumurta donasyonuna sıcak bakarken dün gece ani bir değişiklikle donasyon yaptırmayalım ben istemiyorum dedi.ama yerine sunduğu teklif şok etksi yaptı bende tüm gece uyuyamadım ve gecenin bu yarısı ayaktayım.bana dini nikahla biriyle evleneyim ondan yumurta alalım ve sana nakledilsin dedi.şok oldum duyunca tabi.şu an ne yapacağımı bilmez durumdayım adam baba olmak istiyor haklı tabi ama ben de böyle bir durumu kaldıracak durumda değilim kendimde yumurta yok ordan çaresizim zaten.

merhaba arkadaşım;
öncelikle sana sunu söylemek istiyorum eşimde bende olaya bu gözle bakıyoruz sende eşini buna yönlendirmeye çalışmalasın bence bunu bir organ bağışı gibi düşünmek lazım göz-kalp-ciğer vb... Diğerlerindede olmayan yada calışmayan bir organını yerşne koyuyorlar bundada böyle biz kesinlikle başından ber olaya hiçbirşekilde başka gözle bakmadık o yuzden dini acıdanda benim görüşlerim farklı ben dünyanın en kutsal görevi olan annelik için ilerleyen tıpbın getirdiği imkanlardan faydalanmaya çalışıyorum ha olur olmaz allahım nasip etiyse öyle yada böyle bir şekilde olacak nasipten ötesi malesef olmuyor..
Kusura bakma ama eşinin sunduğu teklif son derece acımasızca bir kanının gururunu ayaklar altına alacak türden..o zaman sen doğurdun diye annesi senimi farz edecek donasyonda donörleri neden gizli tutuyorlar neden katı kurallar var bu konuda karışıklığa meal vermemek için...
Tabiki hepimizde cok istiyoruz ama hayatta herşey anne baba olamak değil şahsen ben böyle birşeye asla izin vermezdim veböyle bir teklifle karşıma geldiği için beni üzdüğü gbi onuda üzerdim..
Ne olur yanlış anlama bu yazdıklarımı kendimi senin yerine koyarak cevapladım herkesin olaylar karşısındaki yapısı tepsiki farklıdır sende içinde ne gelyorsa o şekilde cevap vermelisin bu olay karşısında ama ilk önce kendini düşünerekten tabi....

Kolay değil...

Sorunun sende olduğunun altını çizerek ilişkinizde baskın ve kontrol eden tarafı oynamak istiyor.
???????, akıl hocası kim bu aralar kimle yakın öğren. Böyle birşey durup dururken kimseninnaklına gelmez..?????

Kahve bahane.. Din maske...karı koca arasında sevgi yoğunsa insanın gözü hiçbirşey görmez.

!!!!!!!!!acı bir gerçekte var!!!! üreme organlarındaki bir sorun eşlerden diğerine bir mesaj veriyor. Üremek için seks yapılır ama üreyemeyeceğini bildiğin yerde artık o kadar ilgi çekici değildir eş.. Bilinçaltı böyle algılıyor malesef..

Bak bana yumurtam var rahim de sorun yok yıllarca bekeldim ki düzelir diye ama eşimin morfolojisi sıfır . Kabul edip kendi yumurtamdan vazgeçtim..
Eşinin bakış açısıyla ben hiçyoktan günah işliyorum.

Kesinlikle kabul etme. Sonrası çok sorun olur o kadının ne isteyip hangi sınırda duracağı belli olmaz..
Konuyu askıya al.. Yada nilllin önerisini araştır..

Biz hep burdayız unutma;))

Son düzenleme:
Bu konuyu neden dinle iliskilendiriyorlar anlamiyorum.
Kalp bobrek ciger nakli yaptiranlar gunah mi islemis oluyor.
Bu durumun organ naklinden ne farki varki???
Her kadinin anne olmaya hakki vardir.

Arkadaşlar merhabag biz batumda donasyon yaptıracaktık hatta hazılarnıyorduk ancak eşim ilk başlarda yumurta donasyonuna sıcak bakarken dün gece ani bir değişiklikle donasyon yaptırmayalım ben istemiyorum dedi.Ama yerine sunduğu teklif şok etksi yaptı bende tüm gece uyuyamadım ve gecenin bu yarısı ayaktayım.Bana dini nikahla biriyle evleneyim ondan yumurta alalım ve sana nakledilsin dedi.Şok oldum duyunca tabi.Şu an ne yapacağımı bilmez durumdayım adam baba olmak istiyor haklı tabi ama ben de böyle bir durumu kaldıracak durumda değilim kendimde yumurta yok ordan çaresizim zaten.
canım durumuna üzüldüm ama sakın kabul etme
bende şöyle yorumladım ne gerek varki o kadın bulunp nikah kıyıldıktan sonra yumurtasını toplamaya sana transfer etmeye
direk ondan yapabilir çocuğu bu olasılığı kabul etmek zor tabii.. Eşimdi taşıyıcı anne önermişti bana. ama şartları bi okudum yurt dışında doğuracak kadın buraya gelecek burada yasal olmadığı için eşime babalık davası açıcakmış sonra biz çocuğu üstümüze alıcakmışız vs
ben kabul etmedim boşanmayı göze alıyorum ama bunu kabul edemem gururunu ezdirme derim..
benimde yumurtam yok ve 2 negatif sonucum var kıbrıstan....

Tresss selam,
Ne alemdesin bakalım??

ben bir şey sorabilirim size efsune12?
neden kıbrıs değilde ispanya dr ramon a gidiceksiniz? yani farkı ne? 3 defa kıbrıs deneyene kadar bir kere orayamı gitseydim diye düşünmediğim değil... şartları daha mı iyi? kıbrısta yapılamayanları mı yapıyorlar
bilgilerini paylaşırsan sevinirim

ben bir şey sorabilirim size efsune12?
neden kıbrıs değilde ispanya dr ramon a gidiceksiniz? yani farkı ne? 3 defa kıbrıs deneyene kadar bir kere orayamı gitseydim diye düşünmediğim değil... şartları daha mı iyi? kıbrısta yapılamayanları mı yapıyorlar
bilgilerini paylaşırsan sevinirim

Ben kıbrısa gidiyorum. Firdevs hnın kliniğinde deneyeceğim. avrupalı bri donör bulduk zaten.
Liste eski planda kalmış düzeltiriz bir ara.
İspanya avrupa ülkesi diye seçmiştik. Ama süreçte sorun yaşadık ve yönümü kıbrısa döndüm..

arkadaşım merhaba,

öncelikle mesajını okuyunca hem şaşırdım hemde çok üzüldüm. çünkü hemen kendimi senin yerine koydum.. ben olsaydım asla böyle bişeyi kabul etmezdim. zaten donörle eşinin herhangi bi cinsel münasebeti olmayacak bunu kendiside biliyor neden nikah işin içine giriyorki?? bu bir yumurta bağışı arkadaşlarında yazdığı gibi herhangi bi organ bağışı gibi... ayrıca ben o nikahtan korkarım Allah korusun kadın başınıza bela olabilir yada eşine karşı bi duygusallık hissedebilir. ben düşüncesini dahi kaldıramam..
birde senden ricam eşine şunu sorar mısın? eşinin spermi olmasaydı ve sen başka erkekle dini nikah yapsaydın adamın spermini almak için tepkisi ne olurdu acaba gerçekten merak ettim..

Allah hepimizin yardımcısı olsun canım, unutmayalımki bu bizim tercihimiz değildi...

canım bende menepozdayım ve zaten hap bitdikten sonra 4. veya 5. gün hastalanıyorum,mart 4 de yasmine başladım 24 de bitdi. ama yasmin bende alerji ve kaşıntı yapıyo cycloya geçtik.ve mart 31 de cycloya başlıycam...nisan 17 sinde iğnemi vurdurcam...bende hala adet olmadımm...ve biz böyle planlıyoruzda İnşallah bi aksilik çıkmaz,benim durumum biraz değişik,2 gün bile oynaması kıbrısa gidişimi 3 ay sonraya atacak:((((

hala adet olmadım.pazartesi akşamı son ilacı içmiştim ama sürece girdim galiba zira alt tarfta karıncalanma,kaşıntı,hafif sancı başladı hissediyorum yarın olur heralde:) ben 7 gün içinde adet bitmeli diye biliyordum siz diyorsunuz ki 25-26.günü olmalısın ozaman ikinci tur ilaç hala adetliyken alınıyor öyle mi.
baharım neden üç ay sarkıyor .firdevs hanım ayın 14üne kadar orda ozamana kadar çoktan transferler olur hatta ben 10 mayısdan sonra olsun istiyorum çünkü ilk hafta eşim yoğun izin alamayacak gibi ama bu durumda birşeyler ayarlayacak .
stres yaptım üfff..gene ya:( ..hep böyle oluyorum ben..adet olmayı da etkiliyor işte..
birileri beni sevsin okşasın:)) motive etsin..yoksa düzelmem:)
delirdim galiba :)

canım durumuna üzüldüm ama sakın kabul etme
bende şöyle yorumladım ne gerek varki o kadın bulunp nikah kıyıldıktan sonra yumurtasını toplamaya sana transfer etmeye
direk ondan yapabilir çocuğu bu olasılığı kabul etmek zor tabii.. Eşimdi taşıyıcı anne önermişti bana. ama şartları bi okudum yurt dışında doğuracak kadın buraya gelecek burada yasal olmadığı için eşime babalık davası açıcakmış sonra biz çocuğu üstümüze alıcakmışız vs
ben kabul etmedim boşanmayı göze alıyorum ama bunu kabul edemem gururunu ezdirme derim..
benimde yumurtam yok ve 2 negatif sonucum var kıbrıstan....

eşinin kafanı karıştırmasına izin verme.
bir düşün : eşine kararlı bir şekilde söyle.
bir bebek kazanacaksınız hayırlı evlat yetiştireceksiniz bu ALLAH katında iyi birşey değil mi.
mutlu huzurlu sağlıklı bir yuvanız olcak. Bu yaradanın istediği şey değil mi.
sizin vasıtanızla dr lar umut dağıtmaya devam edecek,biz sevineceğiz,nice çiftler mutlu olacak ,
yumurtanızı veren yabancı kadın ,bir çifti mutlu ediyorum diye manevi huzur,sevap kazandığını düşünecek, belki sizden kazandığı parayla kötü bir durumdan kurtulacak,belki çocuğuna,anasına ,bababasına bakacak,eğitimini sağlayacak
bunlar günah şeyler mi

öte yandan dini nikah eşin ihtiyacı varsa herbirine eşit haklar sağlanırsa olmazmı. profesyonel düşün mek olur mu bu sevap günah işinde. ..nikahlan işin bitsin boşan .olsun bitsin. bu günah değil mi.
diğer yandan nikah masraf-çok vakit gerektirir-git gel herşeyle siz ilgileceksiniz -kafanız rahat olmayacak hiç, o kadından yumurta almak masraf-kadın kendine hiç mi birşey istemeyecek böyle birşeyi kabul eden kadın sonuna kadar sömürme yapısında değil midir .başınıza bela olmazmı. istekleri biter mi.bebek olunca da kötülük düşünürse ne olacak.
ben ce bunlar açık açık konuş onun beynini çözmeye çalış bir yol bulacağından eminim.
çıkmadık canda umut vardır di mi

bizden bahset .sizin gibi binlerce çift olduğunu söyle.bu yolla herkesin bebek sahip olduğunu okuduğunu yaz.ve istediğini açıkça söyle

selam biliyorsunuz benim kan testim negatif cikti,ama ayin birinde adet olmam gerekiyordu olmadim karnim falanda agrimiyo yani hic belirti yok ilac kullanmayida biraktim testden sonra,,neden adet olmuyorum negatif cikan arkadaslar sizdede oldumu ?benim adetim duzenliydi gunu hic sasirmiyordu

canim negatif aldiktan sonra benimde cok gec adet oldum olabiliyor malesef bende acaba demistim ama gec oluyormus

Sizin Testleriniz:
•
Rahim Filmi(HSG) veya Histereskopi
•
HBS+HCV+HIV
•
Açlık Kan Şekeri
•
AST+ALT
•
TSH
•
BUN+Kreatinin

Eşinizin Testleri:
•
Spermiyogram
•
HBS+HCV+HIV

kızlar testler için bunları istediler sadece sizce başka yapılması gereken tesler varmı birde firdevs hanıma gitmeye karar verdim biraz bilgilendirirmisiniz beni bu dönemde yapmam gereken dikkat etmem gereken birşeyler varmı yardımlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Sizin Testleriniz:
•
Rahim Filmi(HSG) veya Histereskopi
•
HBS+HCV+HIV
•
Açlık Kan Şekeri
•
AST+ALT
•
TSH
•
BUN+Kreatinin

Eşinizin Testleri:
•
Spermiyogram
•
HBS+HCV+HIV

kızlar testler için bunları istediler sadece sizce başka yapılması gereken tesler varmı birde firdevs hanıma gitmeye karar verdim biraz bilgilendirirmisiniz beni bu dönemde yapmam gereken dikkat etmem gereken birşeyler varmı yardımlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

selam canim bendende ayni testler istendi bende firdevs hnma gidicem yani insallah aksilikler pesimi birakmiyo yaa hayirlisi diyelim ...

erkekler özellikle biraz muteasıp olanlar çok daha çekimse oluyor donasyon konusunda.bir örnekte benim eşim spermiyogramda sperm bulunamadı tese oldu maaledef yine olmadı ben bir daha ameliyat olmam dedi böyle çocuksuz yaşıycaz önce tamam dedim belki sindirebiliriz diye bekledim ama olmuyor etrafta onca şey olurken gözünü kulağını kapatıp ben böyle yaşıycam diyemiyorsun sonra o donasyon fikrini ortaya attı bende olabilir dedim ben kabul edince şimdi yok ben 2. teseyi olcam olmazsa böyle kalcaz falan diyor bakalım ama alttan alttan donasyonu oda istiyor günah olur diye söylemiyor ne bilim ilginç işte diyeceğim o ki sen biraz sabret ve bence kesinlikle bu nikah işine girme etrafta her türlü insan varken kime o kadar güveneceksin eşine de anlat ya yarın öbür gün çacuk benim diye dava açarsa çok daha sıkıntılı olur tanıdığın birinden yumurta almak kimse ailesine bile söylemiyor sorun yaşamamak için .yine de karar senin bence kendini üzme yıpratma sadece biraz zamaan ver eşine bu durumları anlat inşallah o da en doğru olanan karar verir

selam canim okuyunca inan cok üzüldüm benimde yumurtam yok ama ne demek imam nikahiyla biriyle evlenecek mis ? ondan neden yumurta alip sana transfer yaptirsinki direk o dogurur sinirlendim özür dilerim boyle sacma birsey olamaz hepimiz müslümaniz ellamdülillah bir böbregimiz olmasa nakil ediliyorda yumurta transfer edilincemi günah ? nacizane fikrim sakin kabul etme canim kusura bakma seni kirmak üzmek istemiyorum ama ben bu lafta dini kullanarak art niyet ararim allah bilir esinin deyimiyle dönorde hazirdir..ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM

Ben sizleri uzun zamandır takip ediyorum zaten yaşım 36 2 yıl önce fsh yüksekliğiyle tüp bebek doktoruna baş vurduk ve 5 kez dendik olmadı.Bu arada donör mevzun hep araştırdım eşim ilk zamnlar olumlu bakıyordu ancak son zamnalarde benim depresif halimden dolayı sık tartışır olduk.En son dün gece konuştuk batumu ara vazgeçtik dedi.Ben ilk etapta geçiçi bir kapris zannettim ancak konuşmaya başladıkça öyle olmadığını anladım ve bu işin dini boyutunu araştırdığını ve ilahiyatçıların buna olur vermediğini ve kendisinin de çok rahatsız olduğunu söyledi bana buu sen çözeceksin dedi .Dul bir arkadaşını beninle dini nikah kıymaya ikna et dedi hatta kendisi de çalıştığı bir kurumda bana benzer bir bayan olduğunu ondan alabileceğimzi söyledi.Ben şok oldum kendimi sokağa attım 15 dakika dolandım ve eve döndüm konuşmaya başladık.ben benim yapabileceğim bir şey olmadığını aşağı tütürksen sakal yukarı türkürsen bıyık dedim.gece yarısı kalktım tataktan ama 5 er dakikalık aralıklarla uyudum uyumadım sabah işe gitmek için hazılandım ve genelde beni o götürüdü işe sen gelme lütfen dedim ağlayarak bundan sonraki hayatıma nasıl olsa yanlız devam edecem dedim 33 yıl kocasız yaşadım bundan sonraki ömrümü de kocasız yaşarım dedim ve evden çıktım peşimden geldi ben yine ağlayarak gelme dedim am abu yaşlar ban aacıması için değil yüreğimden geldiği içindi.
Ayrıca dün gece donasyonun zina olduğunu ve bu yolla dünayya gelen çocuktan hayor gelmşyeceğini söyledi.
İş yerinde ruh gibiydim eve geldim ve sizin yorumlarınızı okudum okurken bir kez daha ağladım:(

Back
X