Ben sizleri uzun zamandır takip ediyorum zaten yaşım 36 2 yıl önce fsh yüksekliğiyle tüp bebek doktoruna baş vurduk ve 5 kez dendik olmadı.Bu arada donör mevzun hep araştırdım eşim ilk zamnlar olumlu bakıyordu ancak son zamnalarde benim depresif halimden dolayı sık tartışır olduk.En son dün gece konuştuk batumu ara vazgeçtik dedi.Ben ilk etapta geçiçi bir kapris zannettim ancak konuşmaya başladıkça öyle olmadığını anladım ve bu işin dini boyutunu araştırdığını ve ilahiyatçıların buna olur vermediğini ve kendisinin de çok rahatsız olduğunu söyledi bana buu sen çözeceksin dedi .Dul bir arkadaşını beninle dini nikah kıymaya ikna et dedi hatta kendisi de çalıştığı bir kurumda bana benzer bir bayan olduğunu ondan alabileceğimzi söyledi.Ben şok oldum kendimi sokağa attım 15 dakika dolandım ve eve döndüm konuşmaya başladık.ben benim yapabileceğim bir şey olmadığını aşağı tütürksen sakal yukarı türkürsen bıyık dedim.gece yarısı kalktım tataktan ama 5 er dakikalık aralıklarla uyudum uyumadım sabah işe gitmek için hazılandım ve genelde beni o götürüdü işe sen gelme lütfen dedim ağlayarak bundan sonraki hayatıma nasıl olsa yanlız devam edecem dedim 33 yıl kocasız yaşadım bundan sonraki ömrümü de kocasız yaşarım dedim ve evden çıktım peşimden geldi ben yine ağlayarak gelme dedim am abu yaşlar ban aacıması için değil yüreğimden geldiği içindi.
Ayrıca dün gece donasyonun zina olduğunu ve bu yolla dünayya gelen çocuktan hayor gelmşyeceğini söyledi.
İş yerinde ruh gibiydim eve geldim ve sizin yorumlarınızı okudum okurken bir kez daha ağladım:(

canım yeter artık ağlama harap etmişsin kendini :(( çok çok zor bi durumdasın anlayabiliyorum. peki çevrende bu durumu bilen kimse yokmu aileniz falan anneler babalar falan. yani eşinle konuşacak biri??

canım yeter artık ağlama harap etmişsin kendini :(( çok çok zor bi durumdasın anlayabiliyorum. peki çevrende bu durumu bilen kimse yokmu aileniz falan anneler babalar falan. yani eşinle konuşacak biri??

Yok canım maalesef.Babam zaten vefat etti annem kendi halinde

Yok canım maalesef.Babam zaten vefat etti annem kendi halinde

başın sağolsun arkadaşım :(( peki hangi kadın izin verir önce evlen, yumurtanı ver sonra boşan.. bi kere kadın kendisi ister zaten ben doğurayım diye. ayrıca maddi talepte bulunabilir ya başınıza bela olabilir ilerde o benim çocuğum falan gibi.... Ayrıca donasyona yok diyosa eşin evlat edinin hoş o zaman eşin dinen bunada sıcak bakmaz...

Eşimin açıklması şu bir evin bir oğluymuş ve herkes çocuk soruyormuş.
Ben de kabuş etmiyorum zaten .Anne olmamakla egom yerle bir oldu zaten bir de böyle birşeyle hepten yerle bir olur.
Bende siz katılıyorum hangi kadın bunu kabul eder hadi etti diyelim isteklerinin sonu gelmezki.Hayat çekilmez olur.Bir de çocuğun psikolojisni düşünün.Y üstelik diyorki o kadında çocuk isterse onada aynı embiryolardan yerleştirlsin düşün o çocuğa haksızlık değil mi bir tanesin babası yanında diğerin yanında değil.Hadi ilgilendi diyelim kadın hep hayatımızda olacak ve tokat gibi sürekli suratına patlıcak:(Zor durumdayım arkadaşla Allah eşime akıl fik,ir versin

bence eşin daha önce evet derken sonradan böyle bişeyle geldiyse sana birilerinin dolduruşuna gelmiş olabilir.dinen bu yöntem sakıncalı değilmiymiş ne saçma sözler bunlar. düşününce oda sana hak verecektir bence zamanla.sürekli kadın burnunuzun dibinde olacak sonuçta.bence kesinlikle kabul etmek istemediğini ve zamana bırakmanız gerektiğini söyle..

bu arada taşıyıcı anneyle görüştüm. hafif batmalar oluyormuş.sizce bu neye işarettirki? tutunuyormudur bebeişlerim...:( çok heyecanlıymış bu bekleyiş yaaa....

bence eşin daha önce evet derken sonradan böyle bişeyle geldiyse sana birilerinin dolduruşuna gelmiş olabilir.dinen bu yöntem sakıncalı değilmiymiş ne saçma sözler bunlar. düşününce oda sana hak verecektir bence zamanla.sürekli kadın burnunuzun dibinde olacak sonuçta.bence kesinlikle kabul etmek istemediğini ve zamana bırakmanız gerektiğini söyle..

bu cok saçma birşey kusura bakma ama bencillik akıyor paçalarından....tek oğluymuş tek cocukmuş herkez cocuk soruyormuş bizede soruyor ne yapalım empati kurması lazım o senin yerinde olsaymış kabul edermiymiş mi
bu denli rezalet olamaz yok onada aynı emriyodan koyacaklarmıymış ta haksızlık olmamalımıymışta falanmış filanmış senin hakkını nasıl ödeyecekmiş sorması ayıp...çok pardonda oraya konan 2 yumurtanın günahını dini nikahını düşüneceğine 2 gündür hayat arkadaşını üzerinde çok emeği olan karısını ağlatıp istemediğin şeylere zorluyor o bunun vebalini düşünsün... ilk önce güzel ahlak temiz kalp ... bence zaman tanı ama düşüncesi bu yoldaysa illaki cocuksa evlilikten beklentisi o zaman tekrar gözden gecir derim sana arkadaşım...

mr arkadaşlar troid bezi tahlili istedi doktorum benden. nasıl yaptıracam sağlık ocaklarda yapıyorlarmı aç mı tokmu gitmek gerek tahlil için

diyanet için bu konu henüz soru işaretli.
ben canlı yayında yaşar nuriye sordum. tam bir bilgi yok dedi.
diyanete sordum. yumurta alınan kişiye imam nikahı yapmak lazım dedi. bu şekilde allahı mı kandırıcaz dedim??? hiç bişi diyemedi.
öyle ya allahı kandırıp sadece bu iş için imam nikahı yapıcaz sonra boşol dicez ve allah da aaa evet bunlar dini nikah yapmış deyip günah yazmayacak mı???? allah insanın niyetini bilmez mi????

başka hiç günahınız yok!!!! veee yanmaktan korkuyorsanız bu işe girmeyin arkadaş.....belki yanacağız ama bunu bilen yok??????

birde eşin o bayanı hazırlamış galiba çoktan????
aynı kurumda çalıştığı bayanın verebileceğini söylediğine göre konuşmuş anlaşmış halletmiş herşeyi senin hiçbişeyden haberin yokken..............
bu kadar özel bişeyi kurumdaki iş arkadaşıyla konuşan adamdan çocuk mocuk yapma valla bence....
önce adamı ve evliliğini irdele.....

yangına körükle gitmeyi sevmem ama ortada da bariz bir ahlaksızlık var
asıl eşinin sana haksızlık etmesi çok günah tüm kitaplarda yazıyor kul hakkı yeme diye bu net.. eşin bunun günahından korksun bence.....

Asyacım yazdıklarına çok üzüldüm.böyle bir durumda ne denilir bilemiyorum.aslında söylenilecek çok şey var ama...bende erken menepoz mağdurlarındanım.Donasyon fikrini eşime ilk Ben s9ylemiştim.eşimi ikna etmek için günlerce ağladığımı hatırladım .hatta gözlerim öyle şişmiştiki günlerce dışarı çıkmamıştım.fakat bizim durumumuzda eşimin korkusu sağlık açısından ,gizlilik açısından yanaydı.senin durumun çok daha farklı.eşin tek çocuksa bu yaptıklarını haklı göstermez .mesela bende tek çocuğum eşimde .asyacım benim anlamadığım eşin nikah kıymak istiyor tamam üstelik senin iş yerindeki bir bayanla ve senin ikna etmeni istiyor.yani bu donasyon yaptırmaktan daha büyük bir sorun.bence lütfen böyle bir şeyi Kabul etme..bu durum çocuksuz kalmaktan daha büyük sorunlara gebe..her şeyi tartıp düşünün karar verin umarım hakkınızda hayırlısı olur

diyanet için bu konu henüz soru işaretli.
ben canlı yayında yaşar nuriye sordum. tam bir bilgi yok dedi.
diyanete sordum. yumurta alınan kişiye imam nikahı yapmak lazım dedi. bu şekilde allahı mı kandırıcaz dedim??? hiç bişi diyemedi.
öyle ya allahı kandırıp sadece bu iş için imam nikahı yapıcaz sonra boşol dicez ve allah da aaa evet bunlar dini nikah yapmış deyip günah yazmayacak mı???? allah insanın niyetini bilmez mi????

başka hiç günahınız yok!!!! veee yanmaktan korkuyorsanız bu işe girmeyin arkadaş.....belki yanacağız ama bunu bilen yok??????

birde eşin o bayanı hazırlamış galiba çoktan????
aynı kurumda çalıştığı bayanın verebileceğini söylediğine göre konuşmuş anlaşmış halletmiş herşeyi senin hiçbişeyden haberin yokken..............
bu kadar özel bişeyi kurumdaki iş arkadaşıyla konuşan adamdan çocuk mocuk yapma valla bence....
önce adamı ve evliliğini irdele.....

yangına körükle gitmeyi sevmem ama ortada da bariz bir ahlaksızlık var
asıl eşinin sana haksızlık etmesi çok günah tüm kitaplarda yazıyor kul hakkı yeme diye bu net.. eşin bunun günahından korksun bence.....

Senin bu dobralığına açık net bir şekilde duygu ve düşüncelerini yazmana hayranım.söylemek istediklerimize adeta tercüman oluyorsun.söylediklerinin hepsine katılıyorum.yani durup dururken birine gidip bana yumurtalarını verir misin diye nasıl söylenilebilir acaba.benim aklıma gelende acaba asyanın eşi daha önce bayanla görüşmüş olabilir mi oldu..haa birde o bayana haksızlık olmasın diye onada embriyo verilsin miş bu ne demek ya Ayy çok sinirlendim.

Nilcim bizden de ayni testler istendi.
Formu okuduysan birde kan pihtilasma testinden bahsediliyor ama bunu zorunlu tutmuyorlar.
Sizin Testleriniz:
•
Rahim Filmi(HSG) veya Histereskopi
•
HBS+HCV+HIV
•
Açlık Kan Şekeri
•
AST+ALT
•
TSH
•
BUN+Kreatinin

Eşinizin Testleri:
•
Spermiyogram
•
HBS+HCV+HIV

kızlar testler için bunları istediler sadece sizce başka yapılması gereken tesler varmı birde firdevs hanıma gitmeye karar verdim biraz bilgilendirirmisiniz beni bu dönemde yapmam gereken dikkat etmem gereken birşeyler varmı yardımlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

selam canim bendende ayni testler istendi bende firdevs hnma gidicem yani insallah aksilikler pesimi birakmiyo yaa hayirlisi diyelim ...

Arkadaslar aranizda haziranda kibrisa gidecek olanlar varsa. En gec ne zaman merkeze bildirmek gerekiyor???

Son düzenleme:
Ben sizleri uzun zamandır takip ediyorum zaten yaşım 36 2 yıl önce fsh yüksekliğiyle tüp bebek doktoruna baş vurduk ve 5 kez dendik olmadı.Bu arada donör mevzun hep araştırdım eşim ilk zamnlar olumlu bakıyordu ancak son zamnalarde benim depresif halimden dolayı sık tartışır olduk.En son dün gece konuştuk batumu ara vazgeçtik dedi.Ben ilk etapta geçiçi bir kapris zannettim ancak konuşmaya başladıkça öyle olmadığını anladım ve bu işin dini boyutunu araştırdığını ve ilahiyatçıların buna olur vermediğini ve kendisinin de çok rahatsız olduğunu söyledi bana buu sen çözeceksin dedi .Dul bir arkadaşını beninle dini nikah kıymaya ikna et dedi hatta kendisi de çalıştığı bir kurumda bana benzer bir bayan olduğunu ondan alabileceğimzi söyledi.Ben şok oldum kendimi sokağa attım 15 dakika dolandım ve eve döndüm konuşmaya başladık.ben benim yapabileceğim bir şey olmadığını aşağı tütürksen sakal yukarı türkürsen bıyık dedim.gece yarısı kalktım tataktan ama 5 er dakikalık aralıklarla uyudum uyumadım sabah işe gitmek için hazılandım ve genelde beni o götürüdü işe sen gelme lütfen dedim ağlayarak bundan sonraki hayatıma nasıl olsa yanlız devam edecem dedim 33 yıl kocasız yaşadım bundan sonraki ömrümü de kocasız yaşarım dedim ve evden çıktım peşimden geldi ben yine ağlayarak gelme dedim am abu yaşlar ban aacıması için değil yüreğimden geldiği içindi.
Ayrıca dün gece donasyonun zina olduğunu ve bu yolla dünayya gelen çocuktan hayor gelmşyeceğini söyledi.
İş yerinde ruh gibiydim eve geldim ve sizin yorumlarınızı okudum okurken bir kez daha ağladım:(

Asya sakın izin verme.!!!!!!
Bir sakatlık var bu işte.
İş yerinde sana benzeyen hatun muhabbeti bence önemli!!!! bu adamın bir kaçamağı olabilir.
Yağ gibi suyun üstüne çıkmak için senin eksikliğinden giriyor olabilir. Ki böyle.. Sende kendini savunurken gerçekleri göremeyeceksin belkide..
Bunca yılda yenimi aklına ilahiyat din günah gelmiş..
Niyeti kolay yoldan çocuk sahibi olacağı bayan arayışı.
Hakların belli iyi avukatta bulunur dert etme zaten seni yarı yolda satan adam başka konuda da satardı. Yol yakınken dönmek en iyisi.
Dost acı söyler

Son düzenleme:
canım biz burda baya konuştuk herkes fikrini söyledi ama eşini en yakından sen tanırsın biz detayları bilmiyoruz belkide oda kendince çözüm üretmeye çalışıyor olabilir bilemeyiz.ama o kadında ısrar ederse ve onunla paylaştıysa sıkıntı vardır demekki .sen bence kadın mevzuunu biraz yokla onun dışında eğer donasyon için kılıf arıyorsa günahı benim boynuma dersin ne fark eder çok günahsa o kadına da günah para için kullanıp at dinimizde böyle bişi var mı peki?bence uydurma bir kılıf bu gelişmeleri yaz merak ettik forumö sallandı bugün gerçekten çok üzüldüm umarım eşin at gözlüğünü çıkarır senin firini önemser

eşimin normal yoldan çocuk sahibi olması zor morfolojisi yüzde 3 kaç yıldır böyle.

Arkadaslar aranizda haziranda kibrisa gidecek olanlar varsa. En gec ne zaman merkeze bildirmek gerekiyor???

canım biz mayısta gitmeye karar verdik,şubatda aradık bildirdik,zaten ona göre onlarda bi yol çiziyorlar,en basiti eğer menepozsan vurulman gereken bi iğnen oluyor...yaptırcağın testlere göre doktorun kullanmanı isteyeceği bi ilaç olabilir...erken bildirmen daha iyi olurr

Arkadaşlar konuyla ilgili değil ama aranızda uyku sorunu olan varmı gece hiç uyuyamadım bu bende yıllardır var ama son zamanlarda iyice arttı...acaba bu donasyon işini çokmu kafaya takıyorum.....işim gereğide nöbetler nedeniyle iyice düzensizleşti...

Back
X