Bugün sadece hızlı bir göz atıp çıktım sadece akşam üzeri... Bir de sabah erken; bugün çok işim vardı erken kalktım foruma baktım ve
Asyanın yazısını okuyunca donup kaldım... Bir şey yazamadım vaktim olmadı,teselli etmek bir şeyler söylemek istedim... Akşama kadar kafam asyanın yazısına takılı dolaştım velhasıl beni çok yaraladı...gururum kırıldı,bana yapılmış gibi suratım asık dolaşıp nedenlerini tarttım kafamda.. Hayır, olayın dini boyutu ayrı bir konu...
*Anamıza babamıza kardeşimize söyleyemezken bu konuyu, nasıl olur da elalemin kadını ile bunu paylaşırsın (gururum kırıldı)
*Senin bana hiç mi sevgin ve saygın yok ki beni nasıl yaralayacağını düşünemeyip acımasızca bunu yüzüme çarpıyorsun (gururum kırıldı)
*Sen bildiğin bir insandan -ki bunu ayarlamışsın- yumurta alacaksın (sana güvenmiyorum)
* O kadın isterse - ki o kadın ne cüretle ben de embrio isterim diyebiliyor- ona da embrio vereceksin ( o kadına güvenmiyorum)
*Senin spermin hiç olmasaydı, O çok sevgili ailen yine çocuk yok diyecekti.....Ve ben o zaman senin bana yaptığın gibi bu meseleyi sen hallet mi diyecektim? Ve ben de halletmek için sana iş yerinden bir adamla nikah yapalım ondan sperm alayım derdim -ki bir kadın asla buna yanaşmaz- Bu durumda sen ne derdin? Cinayet mi çıkarırdın, beni millete rezil etmekle mi tehdit ederdin? Yoksa eksikliğinin verdiği acizlikle ve ailene de ne diyeceğini düşünerek ne istersen kabul mü derdi? (şüphe ve bilinmezlik içindeyim)
* Diyelim ki eşin istediği gibi yaptın.. Kadın bunu bilecek, sen bileceksin ..;hep diken üstü... Bir gün o çocuğu isteyebilir... Ya da kadın kendi de o embriolardan hamile kalıp, sonra adamla da tamamiyle evlilik kurup, sendeki çocuğu da alıp -nasıl olsa kendilerinin-mutlu yuvalarında yaşamlarına devam ederler..(kaygı içindeyim)
*Bütün bu seneryolar gerçek ise... ben (yapayalnızım...)
***Nikah ilan etmektir ve saklı yapılmaz;dini de olsa resmi de olsa.... Peki bu dini nikahı kaç kişi bilecek? Hani dine göre hareket edilecek ya!!!
Asyacığım sormayacağım ama eşinin dini anlayışını epeyce merak ettim.. Neden dersen, dinin getirdiği BÜTÜN hükümleri yerine getiriyor mu acaba? (haddim olmayarak)
***Bu kadın evli mi, bekar mı, boşanmış mı? Hani ben de embrio isterim derseymiş ya.. Evliyse olmaz, bekarsa olmaz çünkü dini nikah yapılıp sonra boşanılacak, kimse bilmeyecek ee tabi ki babasız nasıl doğuracak? Dul ise nasıl olacak, babası yok demezler mi? Bu kadın neye güvenerek ve hangi arzuyla ben de o embriodan isterim diyebilir?????????????????
Sevgili Asyacığım,
Bütün bunları,
1- ruhumun taaaa derinlerinde hissettiğim için ve senin gibi incinip yaralandığım için yazdım..
2- belki sen şu an eşinle çok iyisin ve eşin saçmaladığını, düşüncesizce seni kırdığını söyleyip özür diledi bilemiyorum -umarım öyledir- ama bu yaşadığın ve içindeki kırgınlık-tepki ve de bizlerin haklı tepkileri ve bakış açıları SANA KILAVUZ OLSUN diye yazdım...
Yalnız değilsin, bütün kırılmışlığını paylaşıyoruz arkadaşım.... Sen önemlisin ve özelsin....